євген з одеси Опубликовано 11 июня, 2013 Share Опубликовано 11 июня, 2013 Вчора бджілки облітались...Освоїлись... ? Ну а сфоткати?!!! Цікаво ж таке побачити... На Ваше прохання,пане Mapet.. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 11 июня, 2013 Share Опубликовано 11 июня, 2013 Одна сильна сім'я зароїлася. ← А Ви впевненні, що то були ройові маточники? Чого б їх гризли, якщо ще рій не пішов? Хіба почався взяток і роїтися передумали... На Ваше прохання ← Дякую! Колода вражає, а головне це природнє дупло. Цікаво якої сили сім'я там сидить... А що то за рамка? Може фото не чітке, але не подобається мені на ній розплід... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кривич Опубликовано 11 июня, 2013 Share Опубликовано 11 июня, 2013 А що то за рамка? Може фото не чітке, але не подобається мені на ній розплід... +100 - больно похоже на трутовку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
PNS Опубликовано 11 июня, 2013 Share Опубликовано 11 июня, 2013 больно похоже на трутовку. ? Та побольней там будет, и намного, загляните в ячейки посреди крытого расплода. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 11 июня, 2013 Share Опубликовано 11 июня, 2013 Та побольней там будет, и намного, загляните в ячейки посреди крытого расплода. ← Ви теж помітили? Та і на відкритий варто звернути увагу, якісь личинки не здорового вигляду. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
PNS Опубликовано 11 июня, 2013 Share Опубликовано 11 июня, 2013 Та і на відкритий варто звернути увагу, якісь личинки не здорового вигляду ? Відкритий розплід посеред закритого і продірявленого я і мав на увазі, страшні дуже там личинки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кривич Опубликовано 11 июня, 2013 Share Опубликовано 11 июня, 2013 больно похоже на трутовку. ? Та побольней там будет, и намного, загляните в ячейки посреди крытого расплода. А на что это похоже ? Гнилец ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 12 июня, 2013 Share Опубликовано 12 июня, 2013 Відкритий розплід посеред закритого і продірявленого я і мав на увазі, страшні дуже там личинки. ← Я це помітив, а ще строкатість і нездоровий вигляд личинок, хоча це може просто гра світла... А на что это похоже ? Гнилец ? ← Таке і вимовляти не хочеться. Дай Бог, щоб помилялися... Трутівка - це горбатий розплід на бджолиних комірках. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кривич Опубликовано 12 июня, 2013 Share Опубликовано 12 июня, 2013 Трутівка - це горбатий розплід на бджолиних комірках. Да сначала на фото гляну показалось, что яйца стоят не по центру, а по краям сот. А так не обязательно при горбатом расплоде трутовка, у меня в одном из ульев матка хорошая, но горбатый расплод присутствует, тоесть на пчелиных сотах. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 13 июня, 2013 Share Опубликовано 13 июня, 2013 Трутівка - це горбатий розплід на бджолиних комірках. Да сначала на фото гляну показалось, что яйца стоят не по центру, а по краям сот. А так не обязательно при горбатом расплоде трутовка, у меня в одном из ульев матка хорошая, но горбатый расплод присутствует, тоесть на пчелиных сотах. слабо верится - фото в студию! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
surovyj Опубликовано 13 июня, 2013 Share Опубликовано 13 июня, 2013 больно похоже на трутовку. ? Засев норм.(обвел красным), яички по центру, наклонены в одну сторону, на засев пчел трутовок совсем не похоже. Расплод не горбатый, видно даже куколок пчелиных(обвел синим) а не трутней-карликов. Семейка слабенькая но никак не трутовка. Я це помітив, а ще строкатість і нездоровий вигляд личинок, хоча це може просто гра світла... ? Мабуть таки гра світла. А так не обязательно при горбатом расплоде трутовка, у меня в одном из ульев матка хорошая, но горбатый расплод присутствует, тоесть на пчелиных сотах. ? Бывает что сбоит система оплодотворения у матки. Таких маток стОит поменять. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 13 июня, 2013 Share Опубликовано 13 июня, 2013 А так не обязательно при горбатом расплоде трутовка, у меня в одном из ульев матка хорошая, но горбатый расплод присутствует, тоесть на пчелиных сотах. ← Бывает что сбоит система оплодотворения у матки. Таких маток стОит поменять. Або чоловік плутає трутневий розплід серед бджолинного з "горбатим". ПС. Але проблема все ж таки якась є на тій рамці. "IMHO" Зверніть увагу, що є засів і є запечатаний, а решти стадій розвитку личинки нема... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Веледар Опубликовано 13 июня, 2013 Share Опубликовано 13 июня, 2013 Прошу допомоги у такій ситуації. Сім"я у мене одна, вулик лежак, на 16-18 рамок. Після цвітіння акації у вулику стало затісно. Вирішив зробить відводок. Новий вулик поставив за пару метрів, але коли відкрив старий, то побачив на деяких рамках незапечатані маточники. Переніс у новий вулик 6 рамок з розплодом різного віку і з половиною цих маточників /штук 6 не менше/. Дав рамку з медом і сушку з водою, і підставив 2 рамки сушки і 2 вощини. Льоток відкрив на прохід однієї бджоли. У старому вулику замість винятих рамок дав 2 сушки і 4 чи 5 вощини. Матку до цього бачив лише на фотках, знайти не можу і в який вулик вона потрапила, відповідно, не знаю. Пройшло 4 дні і сьогодні поліз до них знову. У старому вулику бджоли літають, обніжок носять, але багато сидить на прилітній і по стінках вулика, хоча погода нормально / тепло, сонце, правда, кожен день ввечері трохи дощить. Весь цей час цвіла липа і бджіл на ній повно, мабуть, не моїх/. На стільниках меду ніби поменшало і знайшов не менше 7 запечатаних маточника. Один витягнув з рамкою, 2 залишив, якщо ніде не пропустив, інші знищив. Хожу до них кожну годину, боюсь щоб рій не втік, то і поночі вже сидять купою на льотку. У новому вулику пару днів не літали, вчора і сьогодні літають поодинокі бджоли. Сьогодні викидали через льоток лялечок трутнів /так думаю, бо великуваті як для бджіл/. Коли відкрив вулик, то вода в сушкі ще була, я за заставну поставив ще поїлку для курчат з 0,5л води. Маточники всі розгризені. Я їм поставив один маточник, той що витягнув із старої сім"ї, просто про всяк випадок. Одноденного засіву я не бачив ніде, але я його в принципі не бачу - не знаю, чи через поганий зір, чи просто не знаю на що звертати увагу - розумію що там мають бути яєчка, але не бачив і раніше, хоча він точно був. Питання: чи можна визначити куди потрапила матка? В чому я вже "наплужив" і що робить зараз щоб не зіпсувати все остаточно. Коротше кажучи, вічне питання - що робить? Буду вдячний за допомогу Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 13 июня, 2013 Share Опубликовано 13 июня, 2013 Коротше кажучи, вічне питання - що робить? ? У відводку - або переніс стару матку, або вже вийшла молода. По любому, коли маточники погризені, то там з маткою все буде гаразд. Стару матку одразу видно по засіву і по відбудові вощини. У сім'ї все ж потрібно впевнитись, чи є стара матка. Якщо її не має, почекай поки почнуть виходити матки з маточників. Якщо маточники не погризуть самі, то всі зайві видали. Якщо стара матка є і вона доброї якості, то видали всі маточники. Велика ймовірність, що після ослаблення і наявності взятку роїння припиниться. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 14 июня, 2013 Share Опубликовано 14 июня, 2013 Одноденного засіву я не бачив ніде, але я його в принципі не бачу - не знаю, чи через поганий зір, чи просто не знаю на що звертати увагу - розумію що там мають бути яєчка, але не бачив і раніше, хоча він точно був. ← Це засів. Одноденний стоїть рівно і його важче побачити. Нахилений - це 2-й день, той що лежить - 3-й, з нього скоро вилупиться личинка. Правда на цьому фото очевидно засів за два дні. А це рамочка мікронуклеуса, тут видно і яєчко і личинки різного віку Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rad Опубликовано 14 июня, 2013 Share Опубликовано 14 июня, 2013 А так не обязательно при горбатом расплоде трутовка, у меня в одном из ульев матка хорошая, но горбатый расплод присутствует, тоесть на пчелиных сотах. ? Бывает что сбоит система оплодотворения у матки. Таких маток стОит поменять. у меня такая одна егошинка есть, среди пчелиных ячеек мажет трута, причем видно как пчелы наспех ячейки пытаются расширить, они ко мне очень проблемно ехали, две матки погибли, а эта с проблемным севом никак рассеяться не могла, недели 2 ждал... видать репродуктивная система у нее таки пострадала, думал избавиться, а потом обратил внимание что пчела от нее серенькая практически без желтизны, так держу ее в 8-и рамочном корпусе и использую как материнку, уже вторую серию дочек вывел Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 14 июня, 2013 Share Опубликовано 14 июня, 2013 Одноденного засіву я не бачив ніде, але я його в принципі не бачу - не знаю, чи через поганий зір, чи просто не знаю на що звертати увагу - розумію що там мають бути яєчка, але не бачив і раніше, хоча він точно був. ? Це засів. Одноденний стоїть рівно і його важче побачити. Нахилений - це 2-й день, той що лежить - 3-й, з нього скоро вилупиться личинка. Правда на цьому фото очевидно засів за два дні. А це рамочка мікронуклеуса, тут видно і яєчко і личинки різного віку Не потрібно повязувати роботу матки в сімї і нуклеусі .в нуклеусі ніколи бджооли не виховають потомкім в тій кількості що їм дасть маткаю .Щоб було зрозуміло то кожна бджола може повісити на свою шию N - кількість яєць тому прирівнювати нуклеус і... думаю що не варто Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 14 июня, 2013 Share Опубликовано 14 июня, 2013 А Ви впевненні, що то були ройові маточники? Чого б їх гризли, якщо ще рій не пішов? Хіба почався взяток і роїтися передумали Отже, переглянув сьогодні знову ту сім'ї і відводок. Стару матку, яка пищала, точно переніс з відводком, вона там зараз червить, тому ніякий рій не міг піти. Скоріше всього точно передумали роїтися, бо пішов взяток з липи і гречки. В сім'ї зараз є нові незапечатані маточники. Мабуть Мико має рацію, не логічно було знищувати всі ройові, але я трохи зтормозив і взагалі боявся, щоб не пішов рій. Загрузив їх вощиною і сподіваюсь, сім'я змінила свої наміри. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Веледар Опубликовано 14 июня, 2013 Share Опубликовано 14 июня, 2013 nibond Mapet Дякую дуже Буду шукать засів. А як з відводком, треба його підсилювати печатним розплодом з старого вулика, чи поки з матками не розібрався хай так? І ще питання, якщо поміняти місцями вулики і льотна перелетить у відводок, у старому вулику може роїння припинитись? Чи краще не експериментувати? Липа все одно відцвіла майже... тепер поспішати нікуди. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 15 июня, 2013 Share Опубликовано 15 июня, 2013 А Ви впевненні, що то були ройові маточники? Чого б їх гризли, якщо ще рій не пішов? Хіба почався взяток і роїтися передумали Отже, переглянув сьогодні знову ту сім'ї і відводок. Стару матку, яка пищала, точно переніс з відводком, вона там зараз червить, тому ніякий рій не міг піти. Скоріше всього точно передумали роїтися, бо пішов взяток з липи і гречки. В сім'ї зараз є нові незапечатані маточники. Мабуть Мико має рацію, не логічно було знищувати всі ройові, але я трохи зтормозив і взагалі боявся, щоб не пішов рій. Загрузив їх вощиною і сподіваюсь, сім'я змінила свої наміри. кого вощиною? Сім'ю чи відводок з плідною маткою? Якщо вже є ройовий стан - вощина не допомагає. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кривич Опубликовано 15 июня, 2013 Share Опубликовано 15 июня, 2013 Якщо вже є ройовий стан - вощина не допомагає. ИМХО если дело было в тесноте, то должно помочь, только если нет взятка и поставить вощину, то она не поможет, а если дать подкормку думаю должно помочь, одной семье друга помогло КЛАЦ! Сейчас приобрел семью собравщуюся роиться, тесно им было в 12 рамках, доставил по 2 вощины с краев и дал подкорма 1.5 литра, посмотрю что будет через 3-4 дня, маточники все поудалял. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 15 июня, 2013 Share Опубликовано 15 июня, 2013 Коротше кажучи, вічне питання - що робить? ? У відводку - або переніс стару матку, або вже вийшла молода. По любому, коли маточники погризені, то там з маткою все буде гаразд. Стару матку одразу видно по засіву і по відбудові вощини. У сім'ї все ж потрібно впевнитись, чи є стара матка. Якщо її не має, почекай поки почнуть виходити матки з маточників. Якщо маточники не погризуть самі, то всі зайві видали. Якщо стара матка є і вона доброї якості, то видали всі маточники. Велика ймовірність, що після ослаблення і наявності взятку роїння припиниться. Думаю, поради мало чим допоможуть, якщо людина не знає "в лице" матку, або трутня ніколи не бачив. Пане Веледар, Вам треба просто знайти пасічника з досвідом, щоб дав Вам ази. Поради на форумі лише заплутають Вас. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Веледар Опубликовано 16 июня, 2013 Share Опубликовано 16 июня, 2013 ромео Згоден, це було б найкраще. Але не маю пасічників серед друзів чи знайомих. А їхать десь вчиться не можу - роботи багато вдома. Якось розберусь, трутнів я, до речі, вже відрізняю від бджіл Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 16 июня, 2013 Share Опубликовано 16 июня, 2013 ромео Згоден, Якось розберусь, можна ще пiдручник купити про бджолярство Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ЮВ. Опубликовано 16 июня, 2013 Share Опубликовано 16 июня, 2013 Добрий вечір шановні форумчани. Сьогодні з одного вулика в мене вийшов рій, при посадці його в вулик помітив дві матки.Прошу підказати чи так може бути чи мені так би мовити показалося.Дякую за відповідь Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.