Панас Posted April 22, 2022 Share Posted April 22, 2022 Добрий день, поважне товариство! Так вже сталося у житті, що землю рідну окупували кляті рашисти. Довелося полишити все. Пасіку теж. Нині є внутрішньо переміщеною особою. Тимчасово прихистили у Борщагівці на Київщині. Чи не підкаже хтось чи можу знайти недалеко підробіток на пасіці? Чи може є варіанти оренди пасіки чи щось на зразок цього. Загалом шукаю варіанти застосування власного пасічного досвіду для того, щоб забезпечити себе та родину. Дякую! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 22.04.2022 в 11:58, Панас сказав: Добрий день, поважне товариство! Так вже сталося у житті, що землю рідну окупували кляті рашисти. Довелося полишити все. Пасіку теж. Нині є внутрішньо переміщеною особою. Тимчасово прихистили у Борщагівці на Київщині. Чи не підкаже хтось чи можу знайти недалеко підробіток на пасіці? Чи може є варіанти оренди пасіки чи щось на зразок цього. Загалом шукаю варіанти застосування власного пасічного досвіду для того, щоб забезпечити себе та родину. Дякую! Один з варіантів. Пасічники західних областей не можуть цього року збути бджолопакети. Для них, як вихід, можуть бути різні варіанти використання цих пакетів в лізинг. Десь зустрічав подібні пропозиції від них. Проблема в довірі і, головне, щоб це був не прифронтовий регіон. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koste Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 В 22.04.2022 в 11:58, Панас сказал: Добрий день, поважне товариство! Так вже сталося у житті, що землю рідну окупували кляті рашисти. Довелося полишити все. Пасіку теж. Нині є внутрішньо переміщеною особою. Тимчасово прихистили у Борщагівці на Київщині. Чи не підкаже хтось чи можу знайти недалеко підробіток на пасіці? Чи може є варіанти оренди пасіки чи щось на зразок цього. Загалом шукаю варіанти застосування власного пасічного досвіду для того, щоб забезпечити себе та родину. Дякую! Так возможно пасека сохранилась ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Панас Posted April 26, 2022 Author Share Posted April 26, 2022 А ви думаєте, що її можна звідти вивезти??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koste Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 27 минут назад, Панас сказал: А ви думаєте, що її можна звідти вивезти??? Если територи еще окупирована то нет . Но их нужно сохранить . Лучше просить по групам в вайбере ...что бы посмотрели . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Панас Posted April 26, 2022 Author Share Posted April 26, 2022 Панове! Територія окупована! Там орків більше ніж мешканців. Я ж не прошу дати щось мені задурно. Я питаю чи немає десь поблизу роботи для пасічника на різноманітних умовах: як найманий працівник чи оренда пасіки. От і все. Дякую 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Термообработчик Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 31 минуту назад, Панас сказал: як найманий працівник чи оренда пасіки. Я б пошукав контакти сільгосппідріємств - бувших радгоспів. На деяких з них збереглись пасіки, і запропонував свої послуги. В нашому бувшему радгоспі нещодавно була така сітуація - шукали грамотного пасічника, бо той хто там працював, був не кваліфікований. А також великі тепличні господарства - деякі з них використовують бджіл на запиленні. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koste Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 3 часа назад, Термообработчик сказал: Я б пошукав контакти сільгосппідріємств - бувших радгоспів. На деяких з них збереглись пасіки, і запропонував свої послуги. В нашому бувшему радгоспі нещодавно була така сітуація - шукали грамотного пасічника, бо той хто там працював, був не кваліфікований. А також великі тепличні господарства - деякі з них використовують бджіл на запиленні. Я таких не знаю . Год назад на Голосеевскую пасеку искали пчелавода , с бумажкой . Оплата минимальна ,и с обезаловкой находитс в первой половине дня там . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 11 часов назад, Термообработчик сказал: Я б пошукав контакти сільгосппідріємств - бувших радгоспів. На деяких з них збереглись пасіки, і запропонував свої послуги. В нашому бувшему радгоспі нещодавно була така сітуація - шукали грамотного пасічника, бо той хто там працював, був не кваліфікований. А також великі тепличні господарства - деякі з них використовують бджіл на запиленні. Это где такое аж интересно стало у нас в области или где-то? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Труть Posted April 2 Share Posted April 2 Щоб не створювати нову тему напишу тут, теж потребую поради. Зиму нажаль не усі вулики пережили, рамки з них як можна було відкачав, залишився засахарившийся мед, обрізки з розпечатки, медові язики. Щось перечавив відцідив, але меду у них ще залишилось чимало. Чи треба такі штуки давати на обсушку бджолам? Чи промити водою та перетопити? Чи може можна винести куди подалі, висипати на плівку ці залишки, може щось прилетить рознесе по вуликах? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koste Posted April 2 Share Posted April 2 23 минуты назад, Тарас Трутень сказал: Щоб не створювати нову тему напишу тут, теж потребую поради. Зиму нажаль не усі вулики пережили, рамки з них як можна було відкачав, залишився засахарившийся мед, обрізки з розпечатки, медові язики. Щось перечавив відцідив, але меду у них ще залишилось чимало. Чи треба такі штуки давати на обсушку бджолам? Чи промити водою та перетопити? Чи може можна винести куди подалі, висипати на плівку ці залишки, може щось прилетить рознесе по вуликах? Корма ,с таких погибших семей ,можно использывать для других семей . Что бы кристалы в кристализованом мёде, пчёлы просто не выкидывали на дно улья , его нужно сбрызнуть тёплой водой и дать пчёлам . 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Труть Posted April 2 Share Posted April 2 15 хвилин тому, koste сказав: Корма ,с таких погибших семей ,можно использывать для других семей . Что бы кристалы в кристализованом мёде, пчёлы просто не выкидывали на дно улья , его нужно сбрызнуть тёплой водой и дать пчёлам . А з обрізками, зцідженими язиками що робить? Їх ціле відро. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted April 2 Share Posted April 2 34 хвилини тому, Тарас Трутень сказав: А з обрізками, зцідженими язиками що робить? Їх ціле відро. Налити в відро теплої води, віджати і одержану ситу згодувати бджолам 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koste Posted April 2 Share Posted April 2 16 минут назад, gardener сказал: Налити в відро теплої води, віджати і одержану ситу згодувати бджолам Да . 51 минуту назад, Тарас Трутень сказал: А з обрізками, зцідженими язиками що робить? Їх ціле відро. Колега ответил выше . 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Труть Posted April 2 Share Posted April 2 Так може їм поки вербу поносити, квіточки весняні, може не відволікати? Чи сита не завадить? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted April 2 Share Posted April 2 Ну то дасте вже тоді як вербу відкачаєте 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted April 2 Share Posted April 2 13 хвилин тому, gardener сказав: Ну то дасте вже тоді як вербу відкачаєте 24 хвилини тому, Тарас Трутень сказав: Так може їм поки вербу поносити, квіточки весняні, може не відволікати? Чи сита не завадить? Але не готуйте заздалегідь, бо вийде вже інший продукт 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koste Posted April 2 Share Posted April 2 2 часа назад, Тарас Трутень сказал: Так може їм поки вербу поносити, квіточки весняні, може не відволікати? Чи сита не завадить? Так можно дождатся что они и ласты склеят ,в ожидании вербы, и взятка . 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Труть Posted April 3 Share Posted April 3 7 годин тому, koste сказав: Так можно дождатся что они и ласты склеят ,в ожидании вербы, и взятка . Та у сімях меду достатньо, з добрим запасом. Зараз тепло, вербу пилок і нектар дуже добре несуть. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергій-апі Posted April 3 Share Posted April 3 1 годину тому, Тарас Трутень сказав: Та у сімях меду достатньо, з добрим запасом. Зараз тепло, вербу пилок і нектар дуже добре несуть. Якщо немає потреби в підгодівлі, скористайтеся підказкою колеги: 12 годин тому, ромео сказав: Але не готуйте заздалегідь, бо вийде вже інший продукт Додайте до сити дріжджів... і на Пасху буде чим родичів пригостити... 1 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Труть Posted April 16 Share Posted April 16 Прошу поради. Є слабенька сімя яка погано пережила зиму, але маточка у ній хороша, сортова. Живуть на 3 рамках зараз, правда бджоли мало і не можуть багато обігріти розплоду, повільно дуже розвиваються. Хочу на неї зробити відводок він нормальної сімї, як краще це зробити, порадьте. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igrok Posted April 16 Share Posted April 16 35 хвилин тому, Тарас Трутень сказав: Прошу поради. Є слабенька сімя яка погано пережила зиму, але маточка у ній хороша, сортова. Живуть на 3 рамках зараз, правда бджоли мало і не можуть багато обігріти розплоду, повільно дуже розвиваються. Хочу на неї зробити відводок він нормальної сімї, як краще це зробити, порадьте. Забираємо матку у слабака та садимо в кліточку з канді. Бджіл струшуємо з рамок - залишаємо 1 рамку де є розплід, інші рамки в рамконос. Далі з сильної сім'ї (сімей) беремо 2-3 рамки з печатним розплодом на виході і 2 кормові - разом з бджолою переносимо до слабака. Взамін сильним віддаємо рамки з рамконоса. Слабаку повертаємо його матку в закритій кліточці, на наступний день відкриваємо прохід для бджоли, через 2 дні прохід для матки. Робити бажано вдень при хорошому льоті. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted April 16 Share Posted April 16 55 хвилин тому, Тарас Трутень сказав: Прошу поради. Є слабенька сімя яка погано пережила зиму, але маточка у ній хороша, сортова. Живуть на 3 рамках зараз, правда бджоли мало і не можуть багато обігріти розплоду, повільно дуже розвиваються. Хочу на неї зробити відводок він нормальної сімї, як краще це зробити, порадьте. Якщо матка дійсно нормальна - краще того слабачка підсилити молодою бджолою, а згодом печатним розплодом на виході від сильної сім'ї. Ще як варіант замінити рамку їхнього відкритого розплоду на печатний на виході від сильної сім'ї 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гурович Posted April 16 Share Posted April 16 6 часов назад, davolodya сказал: Ще як варіант замінити рамку їхнього відкритого розплоду на печатний на виході від сильної сім'ї І так 3 рази на протязі 6 днів 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Труть Posted April 22 Share Posted April 22 Ще маю питання. Яким чином правильно організувати невеличке робоче місце для відкачки меду? Поки робив все "на колінці" і так не сподобалось. Як роблять на невеличких пасіках, до 10-15 вуликів? Потрібен ящик для зібраних рамок з вуликів, по скільки їх збирати краще?(у мене вертикальна рамка, медогонка поки що маленька, на 2 рамки, але з приводом) Треба якась місце-приспособа для зрізання запечатаного меду, щоб рамка не вимащувалась у меду і він нікуди не накапував. Поки різав просто над невеличким тазиком, але незручно якось дуже. Потім усі ці зрізки знову ж треба на якісь решета скинуть щоб стік мед, чи як ви робите? Може зробити якусь решітку і над нею зрізати? Пробував розпечатувать "вилкою" але пошкоджується вощина сильно і багато шматочків попадає у мед. Забивається потім сито. Якщо ножем - хоч і стараюсь зрізать лише вершки але не дуже поки виходить і швидко забивається ніж воском, доводиться прериватись, мити.. відчуваю що якось має бути не так... Відкачені рамки зразу ставить на обсушку бджолам а восени якщо качать як? Якщо не ставить - вони ж все одно у меду, потім понакапує того меду.. В неті бачив качають відразу з відкрим зливом, мед відразу ллється на сито і в тару - наскільки так краще? Буду дуже вдячний за ваш досвід. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts