Труть Опубликовано 10 сентября, 2024 Share Опубликовано 10 сентября, 2024 У цьому році кілька сімей жиє у вуликах з льотками на теплий занос, спробував. Розширяв вощиною від льотка. Думав бджоли з гніздом будуть переходити ближче до льотка, на нові рамки, а старі заливатимуть медом. Але не вийшло. Розташування рамок таке від льотка: перша рамка з одного боку непобудована з другого медова, далі знову одні медові рамки ідуть, далі гніздо яке закінчується 1 медово-перговою рамкою. Тобто гніздо у самому закутку. Чому їм нові рамки не сподобались? Думав такою підстановкою замінити старі рамки. Як краще робити заміну гніздових рамок у лежаку на теплий занос? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 10 сентября, 2024 Share Опубликовано 10 сентября, 2024 40 хвилин тому, Тарас Трутень сказав: У цьому році кілька сімей жиє у вуликах з льотками на теплий занос, спробував. Розширяв вощиною від льотка. Думав бджоли з гніздом будуть переходити ближче до льотка, на нові рамки, а старі заливатимуть медом. Але не вийшло. Розташування рамок таке від льотка: перша рамка з одного боку непобудована з другого медова, далі знову одні медові рамки ідуть, далі гніздо яке закінчується 1 медово-перговою рамкою. Тобто гніздо у самому закутку. Чому їм нові рамки не сподобались? Думав такою підстановкою замінити старі рамки. Як краще робити заміну гніздових рамок у лежаку на теплий занос? залишайте нові медові на зиму. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Труть Опубликовано 10 сентября, 2024 Share Опубликовано 10 сентября, 2024 1 годину тому, gardener сказав: залишайте нові медові на зиму. Та нові медові викачані ще з серпня. У серпні старі і не замінити, бо ще є росплід(хоча він і зараз є, золотарник ще цвіте). Виходить треба тримати не викачені нові на заміну аж до доброї осені, поки не буде розпролоду, що якось не дуже, і потім ворушить гніздо-клуб... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 10 сентября, 2024 Share Опубликовано 10 сентября, 2024 Тільки що, Тарас Трутень сказав: Та нові медові викачані ще з серпня. У серпні старі і не замінити, бо ще є росплід(хоча він і зараз є, золотарник ще цвіте). Виходить треба тримати не викачені нові на заміну аж до доброї осені, поки не буде розпролоду, що якось не дуже, і потім ворушить гніздо-клуб... Я бачу проблема не у бджіл, а упасічника. Просто від нічого робити. видумати проблему і потім героїчно її вирішувати. не турбуйте бджіл -краще перезимують. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 10 сентября, 2024 Share Опубликовано 10 сентября, 2024 3 часа назад, Тарас Трутень сказал: Як краще робити заміну гніздових рамок у лежаку на теплий занос? 24 минуты назад, Cfif сказал: . не турбуйте бджіл -краще перезимують. Цілком підтримую... в зиму вже не треба турбувати.. треба розуміти що в гнізді є достатньо корма та що бджоли оброблені від кліща... Де бджолам розташувати своє гніздо у вулику їм краще знати чим навіть пасічнику... Всі рамки нові завжди треба ставити між останьою розплідною та першою кормовою на відбудову а далі коли побудують переставляєте в центр гнізда (це класичний варіант). Таким чином з травня ви підставляєте по одній рамочці а потім цю рамку ставите в центр... За рахунок цих перестановок старі рамки зміщаються на край де ви їх потім забираєте та відкачуєте та перетоплюєте... якщо зверху при постановці маркером написвти рік то буде додатковий орієнтир що топити а що залишити... Ще було б дуууже добре ознайомитись з любим підручником по бджільництву... це допоможе знайти відповіді на такі прості питання... 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Труть Опубликовано 10 сентября, 2024 Share Опубликовано 10 сентября, 2024 1 годину тому, Cfif сказав: Я бачу проблема не у бджіл, а упасічника. Просто від нічого робити. видумати проблему і потім героїчно її вирішувати. не турбуйте бджіл -краще перезимують. Якийсь ви злий, то ж розділ для новачків. Турбувати я їх і не збирався - у них рамки максимум торішні, але думав можливо їх якимось методом постійно тримати на свіжих рамках. 1 година тому, Александр К. сказав: між останьою розплідною та першою кормовою Пробуватиму наступного сезону так. Правда виходитиме на теплому заносі що один край гнізда зміщуватиметься на заміну, а другий ні. Доведеться окремо виймати з під льотка і переставляти на другий край. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 10 сентября, 2024 Share Опубликовано 10 сентября, 2024 1 годину тому, Тарас Трутень сказав: Якийсь ви злий, то ж розділ для новачків. Я не злий. я написав як є... дочого тут злість??? мене дивують люди які постійно бажають бути обманутими і самі зляться на правду. 1 годину тому, Тарас Трутень сказав: Турбувати я їх і не збирався - у них рамки максимум торішні, але думав можливо їх якимось методом постійно тримати на свіжих рамках. На що тут злитися??? Це смішно - максимум))) Просто не слухайте таких як я. а слухайте ті поради які Вам подобаються. Наприклад -струсити їх з старих сотів і посадити на вощину, дайье відро сиропу з полином, перцем, помідорами та гілками тиса ягідного))) і вони будуть зимувати на свіжих сотах. доречі так дехто робить і навіть бджоли зимують)) А забув, ще проити добряче по свіжим сотам щавелькою, потім мурашинкою і під новий рік салют із димпушки))Ну щоб кліща збити. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 10 сентября, 2024 Share Опубликовано 10 сентября, 2024 7 годин тому, Тарас Трутень сказав: Чому їм нові рамки не сподобались? Думав такою підстановкою замінити старі рамки. Як краще робити заміну гніздових рамок у лежаку на теплий занос? Бджоли "недолюбляють" світлі рамки. 4 години тому, Тарас Трутень сказав: Виходить треба тримати не викачені нові на заміну аж до доброї осені, Саме так... 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Труть Опубликовано 10 сентября, 2024 Share Опубликовано 10 сентября, 2024 53 хвилини тому, Cfif сказав: Я не злий. я написав як є... дочого тут злість??? мене дивують люди які постійно бажають бути обманутими і самі зляться на правду. На що тут злитися??? Це смішно - максимум))) Просто не слухайте таких як я. а слухайте ті поради які Вам подобаються. Наприклад -струсити їх з старих сотів і посадити на вощину, дайье відро сиропу з полином, перцем, помідорами та гілками тиса ягідного))) і вони будуть зимувати на свіжих сотах. доречі так дехто робить і навіть бджоли зимують)) А забув, ще проити добряче по свіжим сотам щавелькою, потім мурашинкою і під новий рік салют із димпушки))Ну щоб кліща збити. Так де ж ваша порада новачку з цього всього? Як новачку з цього сарказму виділити що цінне а що ні? Дослухаюся до усіх, читаю Кашковського і ще більше хочу, щоб бджілкам було як добре так і поменше щоб мене бачили. У книгах є багато корисного, але про деякі мабуть очевидні речі автори забувають написати. Наприклад не очевидно що бджоли не люблять свіжі соти. Якщо вам буде не заскладно прокоментуйте чому те що ви написали не можна робити. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 10 сентября, 2024 Share Опубликовано 10 сентября, 2024 7 годин тому, Тарас Трутень сказав: Якщо вам буде не заскладно прокоментуйте чому те що ви написали не можна робити. Чого Ви такий категоричний. Чого не можна?? Хто забороня? можна звісно... Питання в іншому: чи варто таке робити?? Я впевнений що ні. Чому- я розповісти не зможу. Ви це зрозумієте самі. як забажаєте. а як ні - то ні. 4 години тому, Гурович сказав: Ну хоч би тому, що бджоли не їдять помідори 100%))) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 11 сентября, 2024 Share Опубликовано 11 сентября, 2024 17 часов назад, Тарас Трутень сказал: Пробуватиму наступного сезону так. Правда виходитиме на теплому заносі що один край гнізда зміщуватиметься на заміну, а другий ні. Доведеться окремо виймати з під льотка і переставляти на другий край. Включіть логіку можна підставляти з обох сторін.... і потім рівномірно переставлюти в центр і буде вам щастя.. . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 11 сентября, 2024 Share Опубликовано 11 сентября, 2024 В 10.09.2024 в 08:38, Тарас Трутень сказал: У цьому році кілька сімей жиє у вуликах з льотками на теплий занос, спробував. Розширяв вощиною від льотка. Думав бджоли з гніздом будуть переходити ближче до льотка, на нові рамки, а старі заливатимуть медом. Але не вийшло. Розташування рамок таке від льотка: перша рамка з одного боку непобудована з другого медова, далі знову одні медові рамки ідуть, далі гніздо яке закінчується 1 медово-перговою рамкою. Тобто гніздо у самому закутку. Чому їм нові рамки не сподобались? Думав такою підстановкою замінити старі рамки. Як краще робити заміну гніздових рамок у лежаку на теплий занос? У колеги у вагончику лежаки на теплий запис із магазинами Заставити переходити на вощину до льотка , можна тільки до кінця травня, у нас до акації, поки іде інтенсивний розвиток, біля льотка обично у нього 95% перга Потім все , взятку немає і їм для гнізда у лежаках і старих вистачає місця Після пару пергових , від льотка відкладає полусвітлі рамки з медом на зиму , гніздо з старими уже без розплоду, потім витрушує , все в зиму готові , казав що даже краще чим у обичних лежаках 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.