Перейти к содержанию

Війна

Sanich

Рекомендуемые сообщения

38 хвилин тому, Жезус сказав:

Треба переходити на електрогібріди напевно 

На дров'яні гібриди і гужовий транспорт. Дивно, що мало хто цим займається

• Здивований 1

1 година тому, Wladimir_K сказав:

виділено 30+ млрд. допомоги черговий транш

Ніякий це не транш. Це кошти, які будуть витрачати нам на озброєння, і частково, зативати економічні дири, періодично. В руки нам дадуть малу частину від цієї суми. Але, тим не менш, бюджет 21го року був в районі 40-45 мільярдів доларів. А тут, я відчуваю, до кінця року буде витрачено в кілька разів більше нами і партнерами. 

2 години тому, Пахомич сказав:

Карась ! Запроси  Пахомича на передову до себе. Можливо  ти не воїн , а какашка в підтяшках?

Пахомич, направте вже свою енергію у конструктивне русло. 

• Подобається 1

50 минут назад, Жезус сказал:

Треба переходити на електрогібріди напевно

Та он заморозили навіть заявку на підвищення потужності по електриці,хотів зпригнути з газу зовсім ,але мабудь нічого не вийде

1 час назад, Sanich сказал:

Ніякий це не транш. Це кошти, які будуть витрачати нам на озброєння, і частково, зативати економічні дири, періодично. В руки нам дадуть малу частину від цієї суми. Але, тим не менш, бюджет 21го року був в районі 40-45 мільярдів доларів. А тут, я відчуваю, до кінця року буде витрачено в кілька разів більше нами і партнерами. 

Нашим і не потрібно в руки давати, звичайно що  ці гроші підуть в американську економіку на виробництво зброї, а наша армія переозброїться і дефакто ми вже будем в нато.:UA:

• Подобається 5

3 часа назад, Sanich сказал:

Ніякий це не транш. Це кошти, які будуть витрачати нам на озброєння, і частково, зативати економічні дири, періодично. В руки нам дадуть малу частину від цієї суми.  

Пока эти деньги не дают, а только запрошены, там еще обсуждения и согласования впереди.

6 хвилин тому, Максим Слобода сказав:

Пока эти деньги не дают, а только запрошены, там еще обсуждения и согласования впереди.

Думаю, що задню вони вже не будуть включати і це питання було попередньо вирішене перед тим, як стати публічним. Просто питання часу і формальностей. 

• Подобається 1

8 часов назад, rudakov сказал:

Ну це що пропонуєте в СССР повернутися ? Де все контролювала одна партія ? В усіх інших країнах світу це бізнес. Тобто не потрібно державі вміщувататися в такі процеси як ринкова економіка. Не подобається не бери, їжай на іншу заправку. Все що стараєтесь контролюватися - або псує правила гри або контроль тільки на папері. Просто треба пережити дану "золоту лихоманку" 

Это всё правильно но не для военного времени. когда пошли перебои с завозом топлива . теперь когда на соседних заправках нет топлива то монополист ставит не экономически обоснованную цену а в меру от того сколько заложников с пустым баком имеется в зоне действия его заправки..    а с пустым баком ты как бы далеко не поедешь...   рыночная экономика у них была до войны когда за частую на табло разных заправок цена просто дублировалась. ну а на брендовых + за бренд.. а теперь когда пошла разница как выше писалось как будто на 12 гр на литре то Я считаю это мародёрством . Вы рыночной экономикой.

• Подобається 4

8 часов назад, ромео сказал:

Під словом "регулювання" Ви ж розумієте зниження?

Держава не може просто наказати без економічного підгрунтя. Як правило таке регулювання закінчується тим, що паливо зникає з заправок зовсім...

Сейчас продаётся все что подвозится.. так что если заправка которая завышает цену даже и прикроется ( в чём я очень сомневаюсь. ну может парочка на сотню и то там где рядом работает нормальная заправка )  то больше продаст топлива та заправка которая не взвинчивает цену..  

• Подобається 2

3 часа назад, Сергей Тюркин сказал:

то больше продаст топлива та заправка которая не взвинчивает цену..  

Все так, але зараз так не виходить. Нема тієї кількості палива, яке було до війни. У нас доволі часто заправки простоюють порожні.

• Подобається 3

3 часа назад, ромео сказал:

Все так, але зараз так не виходить. Нема тієї кількості палива, яке було до війни. У нас доволі часто заправки простоюють порожні.

Вот как раз то что я выше и писал. и от того если государство установит фиксированную (максимума. можешь продавать дешевле продавай и зарабатывай) цену то топлива на заправке не станет ни больше ни меньше .. но по рукам дать мародёрам зарабатывающим на перебоях с топливом уже как бы и пора..

• Подобається 2

15 годин тому, Сергей Тюркин сказав:

Только сегодня жене говорю. что пора государству регулировать цены на топливо.. а то на разных заправках цена отличается на 5-7 гр. и это только то что я видел. а в масштабах Украины думаю ситуация ещё хуже.

Закінчиться тим, що паливо будуть продавати на ліво і з-під поли ті кому мать родна. Нехай воно буде втри дороге але буде

• Подобається 1

1 час назад, Сергей Тюркин сказал:

того если государство установит фиксированную

Це радянський союз. Держава може регулювати, а не фіксувати, і то лише короткостроково, і обережно, використовуючи лише економічні засоби.

Якби Ви відреагували, щоб ціну закупки меду зафіксували на 62 грн? 

• Подобається 4

39 минут назад, ромео сказал:

Це радянський союз. Держава може регулювати, а не фіксувати, і то лише короткостроково, і обережно, використовуючи лише економічні засоби.

Якби Ви відреагували, щоб ціну закупки меду зафіксували на 62 грн? 

Дали б можливість заправкам встановлювати ціну яку хочуть. Спочатку ціна виросла б можливо і сильно, а потім знизилася б. Зато було б повне насичення ринку.

• Подобається 2

41 хвилину тому, Олександр Коваль сказав:

Закінчиться тим, що паливо будуть продавати на ліво і з-під поли

Так вже і є , часто на таких заправках на табло 0000 , а по факту продають.

1 час назад, Сергей Тюркин сказал:

Вот как раз то что я выше и писал. и от того если государство установит фиксированную (максимума. можешь продавать дешевле продавай и зарабатывай) цену то топлива на заправке не станет ни больше ни меньше .. но по рукам дать мародёрам зарабатывающим на перебоях с топливом уже как бы и пора..

а як краще по 45 солярка але є чи по 35 і величезна черга чи немає? у сусідній румуніі на наші гроші паливо 55-60 грн, то назвіть хоча б одну причину чому ми, практично вже краіна євросоюзу (я так кажу тому що ми паливо зараз отримуємо з західного кордону і інакше вже мабуть і не буде) маємо мати ніжчі ціни? готуйтесь до 2 доларів за літр, але нам бджолярам трохи легше бо ми своє з європи вивернем назад..

• Подобається 2

17 минут назад, artemishe сказал:

сусідній румуніі на наші гроші паливо 55-60 грн

Реальна ціна бензину сьогодні, якби не держава, у нас мала б бути 52-56 грн.

1 година тому, Олександр Коваль сказав:

Закінчиться тим, що паливо будуть продавати на ліво і з-під поли ті кому мать родна. Нехай воно буде втри дороге але буде

Його вже так і продають. Зайдіть на місцеві групи "купи продай".

4 минуты назад, ромео сказал:

Реальна ціна бензину сьогодні, якби не держава, у нас мала б бути 52-56 грн.

правильно, а тепер відніміть ті акцизи які (поки шо) скасовано і реальна ціна на зараз має бути 40-45 грн... і це добре видно бо по місту є ліві заправки де така ціна давно, паливо є але і черга не стоіть

3 часа назад, artemishe сказал:

а як краще по 45 солярка але є чи по 35 і величезна черга чи немає? у сусідній румуніі на наші гроші паливо 55-60 грн, то назвіть хоча б одну причину чому ми, практично вже краіна євросоюзу (я так кажу тому що ми паливо зараз отримуємо з західного кордону і інакше вже мабуть і не буде) маємо мати ніжчі ціни? готуйтесь до 2 доларів за літр, але нам бджолярам трохи легше бо ми своє з європи вивернем назад..

Меня большинство не поняло.  Я не говорю что государство должно установить цену с потолка 10 или там 20 гр.  но когда на заправках разбежность в цене до 12 гр то Вы мне хоть что угодно доказывайте но я ни в какую экономику здесь не поверю. просто бизнес на войне..  это ведь всё элементарно для специалиста просчитать экономически целесообразную цену для продажи..   Я вот не специалист но вот по быстрому.. на сегодня некоторые соляру я так понял продают по 35. у нас на ВОКО утром была 42 вечером 40 с копейками если я правильно понял. и это заправка которая раньше была самая дорогая в городе..  ну а в целом я так понял что по Украине на некоторых заправках перевалила цена за 45 +++..  ну вот я как не специалист вижу что цена 40-42 гр это достаточно для заправок выше крыши при том что некоторых и 35 устраивает ..  а за 45 и выше нужно с таким бизнесом разбираться..  :IMHO:

• Подобається 2

4 часа назад, artemishe сказал:

а як краще по 45 солярка але є чи по 35 і величезна черга чи немає? у сусідній румуніі на наші гроші паливо 55-60 грн, то назвіть хоча б одну причину чому ми, практично вже краіна євросоюзу 

Не знаю как на сегодня но 10 дней назад жена на один день ездила машиной в Молдавию. то там заправлялась по 38-39 на наши.. у нас тогда цена была примерно 36 гр..      Ну и само собой что это цены с Молдавскими налогами ..

"МИД Украины выражает глубокую обеспокоенность по поводу трехстороннего конфликта, возникшего между Белгородской, Курской и Воронежской народными республиками.
Призываем стороны прекратить кровопролитие и завершить конфликт за столом переговоров.
В противном случае руководству Украины придется принять меры по защите украиноязычного населения на территории указанных Республик. Украина всегда готова стать гарантом мира и безопасности своим людям.":umora::rofl:

трішки розрядки в тему

• Подобається 1
  • Ха-Ха 6
  • Переможемо 2

2 години тому, nibond сказав:

Його вже так і продають. Зайдіть на місцеві групи "купи продай".

То трохи інше - це злив залишків зекономленого водіями фур і трактористами. Його і раніше продавали

Мав на увазі - може спровокувати дефіцит і черги. А воно треба нам, скупити бензин і сидіти потім на ньому як на пороховій діжці? Чи на пасіку кожен день за 50 км катаємся? Мені от 2 рази на місяць вистачає. Це по 100-110 грн. туди-сюди

Скажу, що коли бензин пропав із заправок, то за радість було заправитися і по 50 грн. Як тільки будуть економічні можливості - завезуть достатньо пального і ціни впадуть. Наразі, наскільки мені відомо, держава регулює ціну пального, але не преміальних марок. Не думаю, що їх будуть регулювати до номалізації ситуації, аби не спровокувати, що пальне взагалі пропаде із вільного продажу. 

Є ось така думка. 

https://www.unian.net/economics/transport/voyna-v-ukraine-ekspert-prognoziruet-chto-stolichnye-azs-perestanut-prodavat-benzin-v-roznicu-novosti-kieva-11805678.html 

Тут потрібно мати на увазі, що зараз, в умовах війни, йде переналаштування логістичних ланцюгів. Адже про це попереджали і попередню владу і нинішню - що ви будете робити, якщо росія і білорусь перекриють вам поставки? Але ніхто не хтів йти на загостерння соціального напруження, адже відмова від російського-білоруського пального привели б до росту цін на кілька гривень. Крім того, заблоковані порти, через які також йшло пальне. 

3 часа назад, Sanich сказал:

Є ось така думка. 

Ну и то что я говорил.  оказывается государство эти все эти ограничения уже сделало.. но как и прогнозировал эксперт некоторые могут этого не придерживаться..  и даже моя цена максимальная цена придуманная без экономических расчётов а пальцем в небо отличается всего лишь на 1.5-3.5 гр на литре причём я заправкам ещё и дал лишнее +для заработка..

Эксперт не исключает, что часть сетей может попросту начать игнорировать правительственные ограничения и продавать топливо дороже.

Цены на АЗС:

Крупные розничные сети АЗС в период с 22 по 25 апреля увеличили цены на бензин и дизельное топливо.

22 апреля Министерство экономики Украины обнародовало новые предельные цены на топливо. В частности, бензин "обычных" марок на АЗС не должен превышать 34,10 грн/л, дизтопливо - 38,66 грн/л.

3 часа назад, Сергей Тюркин сказал:

Меня большинство не поняло.  Я не говорю что государство должно установить цену с потолка 10 или там 20 гр.  но когда на заправках разбежность в цене до 12 гр то Вы мне хоть что угодно доказывайте но я ни в какую экономику здесь не поверю. просто бизнес на войне..  это ведь всё элементарно для специалиста просчитать экономически целесообразную цену для продажи..   Я вот не специалист но вот по быстрому.. на сегодня некоторые соляру я так понял продают по 35. у нас на ВОКО утром была 42 вечером 40 с копейками если я правильно понял. и это заправка которая раньше была самая дорогая в городе..  ну а в целом я так понял что по Украине на некоторых заправках перевалила цена за 45 +++..  ну вот я как не специалист вижу что цена 40-42 гр это достаточно для заправок выше крыши при том что некоторых и 35 устраивает ..  а за 45 и выше нужно с таким бизнесом разбираться..  :IMHO:

да, бардак и время для мутных схем, я не спорю.. может кто себе какую то компенсацию получает, и продаёт чуток дешевле.. как бы там ни было бороться можно только рыночными методами, отпустить цены и пускай рынок найдёт равновесное положение, а всякие запреты и ограничения это только почва для коррупции и злоупотреблений..

• Подобається 2

• Sanich locked this тема
  • Sanich unlocked this тема
Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...