Перейти к содержанию

Весна/Літо 2021

Alazon

Рекомендуемые сообщения

46 минут назад, Бджолопотам сказал:

Листя як в акації, але цвіт схожий як в бузини...:dntknw:

Можливо софора... :hmm:

1 хвилину тому, ромео сказав:

Можливо софора... :hmm:

Гугла видає різні варіанти - серед них є і схожі на те що я бачив, тому можливо і так:hi:

6 годин тому, Винодел сказав:

. В ловушку товариша залетів рій, не було можливості забрати зразу ж, через деякий час ловушки нестало, потім  з'явилась але вже без бджіл.

Так це ще й порядний попався , раз роєловку повернув .

14 хвилин тому, Конструктор сказав:

Так це ще й порядний попався , раз роєловку повернув .

Насправді майже всі вони порядні. Хтось проходив, побачив і ніби якесь затьмарення розуму, або біси почали нашіптувати, або просто якийсь глибоко захований бидло-ген раптом спрацював. А насправді хороша людина, хоч до рани прикладай. 

12 часов назад, Олександр Коваль сказал:

в цьому році прополісу менше десь в два рази порівняно з попереднім.

За все годы не было у меня еще так много прополиса.... Задолбался скоблить...

А вот подсолнуха маловато для такого потенциала...

1 час назад, Бджолопотам сказал:

За 11 днів +8 кг. Малувато. Щось цього року залотарник пробуксовує... Вирішив викачувати магазини і хай заносять в гнізда, щоб не підгодовувати...

Рамки забрав в п'яти вуликах - нападу не має, злодійок не видно... На жаль поламалась медогонка - тому продовжу завтра.

Розплоду в сім'ях - хоч пакети продавай....

b873babee305.jpg c63b71cca419.jpg 667a06ae5acb.jpg

P.S. В неділю повертався з Затоки в Одеській області - то бачив багато дерев на узбіччі які вкриті білим цвітом - нажаль не було змоги зупинитись і сфотографувати з близька. Листя як в акації, але цвіт схожий як в бузини...:dntknw:

3840d5fada10.jpg

Як для цього року це досить нормальний показник.

4 часа назад, Сергей Тюркин сказал:

Один фермер убрал ячмень и посадил 160 га гречки.  сейчас её немного примочило  но вид у неё печальнинький. тоненькая и чахленькая и как раз начинает зацветать. вот я и думая или сделать ещё один переезд на эту гречку или домой..  если бы конкретно залило но у нас дожди да ещё и в августе не очень...

Перевез один точек на поздний подсолнух...поставил возле складов фермера....а он говорит оставайся я 90 гектар горчицы посеял на сидерат в октябре мед будешь качать)))))

3 минуты назад, ved сказал:

Перевез один точек на поздний подсолнух...поставил возле складов фермера....а он говорит оставайся я 90 гектар горчицы посеял на сидерат в октябре мед будешь качать)))))

Років 10 назад з подібної площі бджоли за вересень принесли меду. Скажімо, собі в зиму.

Але все залежить від погодних умов, звичайно.

А ще більше від агрономних здібностей. Бо на сидерат гірчицю по технології треба валити не після відцвітання, а на початку цвітіння

11 часов назад, ved сказал:

90 гектар горчицы

11 часов назад, Абсолютный максuмум сказал:

в зиму

Як на гірчиці перезимували?

5 часов назад, Витя сказал:

Як на гірчиці перезимували?

16 часов назад, Абсолютный максuмум сказал:

....... Скажімо, собі в зиму

Звісно, на гірчиці їх ніхто в зиму не пускав. Хоча це була поліська бджола, і зимувала вона взагалі непогано

19.08.2021 в 20:17, Бджолопотам сказав:

За 11 днів +8 кг. Малувато. Щось цього року залотарник пробуксовує... Вирішив викачувати магазини і хай заносять в гнізда, щоб не підгодовувати...

Рамки забрав в п'яти вуликах - нападу не має, злодійок не видно... На жаль поламалась медогонка - тому продовжу завтра.

Розплоду в сім'ях - хоч пакети продавай....

b873babee305.jpg c63b71cca419.jpg 667a06ae5acb.jpg

P.S. В неділю повертався з Затоки в Одеській області - то бачив багато дерев на узбіччі які вкриті білим цвітом - нажаль не було змоги зупинитись і сфотографувати з близька. Листя як в акації, але цвіт схожий як в бузини...:dntknw:

3840d5fada10.jpg

Ха, сафора. Та вона в цьому році не виділяє, сухо у  мене.

20 часов назад, Лавр сказал:

сафора. Та вона в цьому році не виділяє, сухо

Та й у нас не виділяє, у прошлому роцi, видiляла, кажуть люди що софора виділяє через рiк.

21 хвилину тому, Сергiйко сказав:

Та й у нас не виділяє, у прошлому роцi, видiляла, кажуть люди що софора виділяє через рiк.

ні, тільки при відповідній вологості. Буде дощ то і виділить

Сьогодні завершив основну викачку меду... За три дні ні нападки ні злодійок не було - в хату взагалі двері не зачинялись... Того року спробуй двері не зачини при відкачці, за 5 хвилин бджіл налетить - замахаєшся виганяти.

В порівнянні з попереднім роком (який був рекордним за мою пасічну кар'єру) - цього року не добрав літрів 200 меду... Але маємо що маємо - дякуємо Богу за все:hi:

5 минут назад, Бджолопотам сказал:

Сьогодні завершив основну викачку меду... За три дні ні нападки ні злодійок не було - в хату взагалі двері не зачинялись... Того року спробуй двері не зачини при відкачці, за 5 хвилин бджіл налетить - замахаєшся виганяти.

В порівнянні з попереднім роком - цього року не добрав літрів 200 меду... Але маємо що маємо - дякуємо Богу за все:hi:

Сезон пролетів якось швидко,навіть супер швидко. А по меду то за рахунок акації ми проскочили. 

40 минут назад, Женя Циба сказал:

А по меду то за рахунок акації ми проскочили. 

А я не догнав навіть того ,що того року продані хвости наносили

У меня мёда только на зиму принесли себе. Я буду зимовать на бобах:umora:, хотел капусты прикупить,но говорят что какие-то  люди с Харьковской области всю выкупили, теперь вот дефицит.;)

9 минут назад, САНЯ88 сказал:

с Харьковской области

мы тут везде:umora:, раньше донецкие а теперь мы

12 часов назад, пчеловод1 сказал:

мы тут везде:umora:, раньше донецкие а теперь мы

А "Мы" , это чьих будете 

13 часов назад, САНЯ88 сказал:

У меня мёда только на зиму принесли себе. Я буду зимовать на бобах:umora:, хотел капусты прикупить,но говорят что какие-то  люди с Харьковской области всю выкупили, теперь вот дефицит.;)

Это чтоб потом продать дороже как дефицитный товар..:umora:

2 години тому, Мико сказав:

А "Мы" , это чьих будете 

зроблю припущення криворожські

Почав ставити полоски від кліща. Залишилось кілька пачок Варофарм з того року і пів пачки ворожих. То своі рідні  рівненські вже сухі хоч пачки не відкриті а руські ще вологі. Як не вміють робити то чого беруться;). Думаю що з сухих діла не буде, дарма викинув гроші.

2 хвилини тому, katran54 сказав:

Думаю що з сухих діла не буде, дарма викинув гроші

Варостоп і варофлу теж сухі, але по відгуках - працюють добре. В товариша кліщ сиплеться нормально, пластини працюють, у мене ж підозріло малий осип - по 2-3 кліща, в одній сім'ї впало штук 6...

6 хвилин тому, katran54 сказав:

Почав ставити полоски від кліща. Залишилось кілька пачок Варофарм з того року і пів пачки ворожих. То своі рідні  рівненські вже сухі хоч пачки не відкриті а руські ще вологі. Як не вміють робити то чого беруться;). Думаю що з сухих діла не буде, дарма викинув гроші.

Ніколи полоски варостопу не були вологі. Тут ще питання чому москальські вологі. 

1 минуту назад, Sanich сказал:

Ніколи полоски варостопу не були вологі. Тут ще питання чому москальські вологі. 

Фумісан мені завжди попадав вологим

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...