Сергій-апі Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 19.08.2020 в 07:51, davolodya сказав: зробив собі саморобного ножа і весь сезон ним працюю нахолодно... Аналогічно, маю такі, що ще Брежнева пам'ятають. Все життя ріжу звичайним ножем без підігріву. Із інформації з різних джерел, ніж з підігрівом це розхідний матеріал (так як вік його не довгий), а звичайний ніж - це обладнання. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 50 хвилин тому, Сергій-апі сказав: Все життя ріжу звичайним ножем без підігріву. Нормальний ніж і має різати на холодно... А для цього має бути хороша сталь і правильна термічка, раніше такі ножі робили в заводських умовах, а зараз переважно роблять ширпотреб, то ж доводиться самому займатися творчістю... Добре, зараз хоч є вибір хороших металів, починаючи з нержавійки, і закінчуючи порошковими сталями і дамасками... Зробити щось хороше - нема проблем, єдине, шкода часу займатися цим самому, бо всі ці пасічні приспособи повинні якісно робити виробники інвентаря... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 36 хвилин тому, davolodya сказав: Нормальний ніж і має різати на холодно... А для цього має бути хороша сталь і правильна термічка, Ще правильна заточка. 36 хвилин тому, davolodya сказав: Добре, зараз хоч є вибір хороших металів, починаючи з нержавійки, і закінчуючи порошковими сталями і дамасками... З вашого досвіду, який краще використовувати матеріал ? Робив з полотна стрічкової пили , так він мене нічим не здивував , хоча можливо я його не довів до путя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 2 хвилини тому, Конструктор сказав: Ще правильна заточка. З вашого досвіду, який краще використовувати матеріал ? Робив з полотна стрічкової пили , так він мене нічим не здивував , хоча можливо я його не довів до путя. Дуже багато залежить від режимів термообробки... Одна і та ж сталь в залежності від термічки може відрізнятися кардинально. Навіть з 40х13 можна зробити хорошого ножа, а за різного роду порошкові сталі і дамаск навіть і мови нема. З стрічкової пилорами виходить досить непоганий ніж, робив таких кілька шт з зубами, типу джеро, але він занадто гнучкий і від меду сильно окисляється, тому нержавійка однозначно краще 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергій-апі Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 1 година тому, davolodya сказав: Зробити щось хороше - нема проблем, єдине, шкода часу займатися цим самому, бо всі ці пасічні приспособи повинні якісно робити виробники інвентаря... Мені здається хлопці, що ота наша багатофункціональність і є проблемою, кожен повинен займатися своєю справою. Для прикладу: за фахом я юрист і працюю за професією більше двох десятків років, але в дома я (як напевно і більшість присутніх тут на форумі) пасічник, столяр, зварник, електрик, механік, сантехнік, маляр-штукатур... невелике с.господарство, ще й до того всього мисливець і .т.д. З однієї сторони в багатофункціональності є певна свобода і фінансова вигода, а з другої сторони вроді вмієш робити все, а глибоко професійно нічого. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artemishe Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 1 час назад, davolodya сказал: Дуже багато залежить від режимів термообробки... Одна і та ж сталь в залежності від термічки може відрізнятися кардинально. Навіть з 40х13 можна зробити хорошого ножа, а за різного роду порошкові сталі і дамаск навіть і мови нема. З стрічкової пилорами виходить досить непоганий ніж, робив таких кілька шт з зубами, типу джеро, але він занадто гнучкий і від меду сильно окисляється, тому нержавійка однозначно краще Той самий джеро має ще спеціальне покриття, до якого нічого не прилипає, точніше це полірування, але я не думаю що механічним поліруванням можна досягти такого ефекту Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 56 хвилин тому, Сергій-апі сказав: Мені здається хлопці, що ота наша багатофункціональність і є проблемою, кожен повинен займатися своєю справою. Для прикладу: за фахом я юрист і працюю за професією більше двох десятків років, але в дома я (як напевно і більшість присутніх тут на форумі) пасічник, столяр, зварник, електрик, механік, сантехнік, маляр-штукатур... невелике с.господарство, ще й до того всього мисливець і .т.д. З однієї сторони в багатофункціональності є певна свобода і фінансова вигода, а з другої сторони вроді вмієш робити все, а глибоко професійно нічого. В нас в Україні чомусь такі умови, що приходиться уміти робити все. Якби працівник кожної галузі стабільно отримував гідну оплату своєй праці , то тоді іншими напрямками він би займався виключно як хобі , у вільний час для свого задоволення. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергій-апі Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 35 хвилин тому, artemishe сказав: я не думаю що механічним поліруванням можна досягти такого ефекту Звичайно можна, подивіться на дверну ручку, яка не мінялась років 50-т 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 36 хвилин тому, artemishe сказав: Той самий джеро має ще спеціальне покриття, до якого нічого не прилипає, точніше це полірування, але я не думаю що механічним поліруванням можна досягти такого ефекту Відполірувати до дзеркального стану не бачу проблем, це досить просто зробити, але чи є така потреба? Мій саморобний ніж матовий, після шліфування на плоскошліфі більш нічим поверхню не доводив, але нічого до ножа не налипає... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted August 21, 2020 Author Share Posted August 21, 2020 8 часов назад, Сергей 2014 сказал: Автоматичну розпечатку виготовляєте вже? Дивіться тему "Наша лінія" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts