asaltan Posted July 10, 2020 Share Posted July 10, 2020 08.07.2020 в 14:29, Mаксим сказав: Толщина металла решает. Говорите яснее: что решает? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Абсолютный максuмум Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 16 часов назад, Ivan Ivanovich сказал: Якраз товщина металу і грає вирішальну роль - тонким ножем легше різать ніж товстим. Ширина леза також. Широке лезо у джеро більшою площею влипає в холодний мед, щоб його рухати, потрібно більше зусилля. І з іншого боку ці самі зусилля і мнуть свіжі рамки 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 Цього року лишній раз переконався - ніж в першу чергу має бути з нормальної сталі і якісно затермічений, тоді він чудово тримає ріжучу кромку і не тупиться, і відповідно добре ріже як старі соти, так і свіжовідбудовані. Минулі роки користувався ел. ножами Гуслія, цей рік вони лежать в шухляді, вся розпечатка здійснюється саморобним ножем з нержавійки 95х18, яку нормально затермічили... Ножа ще непідточував, хоча користуюся ним від травня. Зробив їх 2, один великий собі, і маленький товаришу для обрізки язиків і наростів на рамках. Спочатку думав, що доведеться нарізати зуби, як в джеро, але бачу, що це лишнє - ніж і так чудово ріже... 10 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted August 17, 2020 Share Posted August 17, 2020 Мені зубчастий ніж не зайшов. Власне, як і Джеро. (Правда джеро по інших причинах). Так - гострий, що страшно в руки взяти. Але... занадто гнучкий. Я звик ножом управлятися по іншому. Зрізав одну рамку, взяв в руки назад електричний і більше не хотілося повертатися. Виходить що для Джеро треба більше сили прикладати, а до ножа Гуслія сили менше, але і він себе веде по іншому. Ще, мабуть, спробую ніж з терморегулятором. Швидкості навряд чи це добавить, але на одну кнопочку менше слідкувати на викачці. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted August 17, 2020 Share Posted August 17, 2020 5 годин тому, Sanich сказав: Ще, мабуть, спробую ніж з терморегулятором. Швидкості навряд чи це добавить, Без терморегулятора ножі йдуть потужністю 40 Вт, а з терморегулятором - 100 Вт. Розпечатує швидше. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted August 17, 2020 Share Posted August 17, 2020 18 хвилин тому, nibond сказав: Без терморегулятора ножі йдуть потужністю 40 Вт, а з терморегулятором - 100 Вт. Розпечатує швидше. В технічних характеристиках ніби-то до 70 вт, чи я щось путаю? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixaskm Posted August 17, 2020 Share Posted August 17, 2020 1 час назад, Sanich сказал: В технічних характеристиках ніби-то до 70 вт, чи я щось путаю? Именно так и есть , правда мой 70 ватник сегодня умер , 2 года поработал и все , как-то маловато 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 22 години тому, Sanich сказав: В технічних характеристиках ніби-то до 70 вт, чи я щось путаю? На сайті вони вказують 100 Вт, правда для ножа довжиною 280 мм, а на 230 мм - до 70 Вт. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Скоріш за все ножі ті самі, 40 і 70 ват , показники збільшені на 70 і 100 ват за рахунок терморегулятора Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шульц Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Від ціни на ніж з регулятором можна впасти. А особливо дивує різниця на ніж без регулятора і з ним. Виходить, що регулятор коштує білше 1500грн. При цьому регулятор в інкубатор з цифровою індикацією приблизно 200 грн. Бджолярі явно мільйонери. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 18.08.2020 в 00:52, mixaskm сказав: Именно так и есть , правда мой 70 ватник сегодня умер , 2 года поработал и все , как-то маловато Мій новий проробив всього 3 дні, після чого його поміняли по гарантії. Відносно сервісу - тут все на висоті, відправив, отримали і в той же день відправили заміну... Але час на місці не стоїть, поки туди, поки назад - 4 доби пройшло...і це в активний сезон, коли кожен день дорогий... Саме тому і вирішив відмовитися від всяких підігрівів - зробив собі саморобного ножа і весь сезон ним працюю нахолодно... 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixaskm Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 8 минут назад, davolodya сказал: поки туди, поки назад - 4 доби пройшло Да и почта туда сюда 100 грн улетело Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 10 часов назад, Шульц сказал: Від ціни на ніж з регулятором можна впасти. А особливо дивує різниця на ніж без регулятора і з ним. Виходить, що регулятор коштує білше 1500грн. При цьому регулятор в інкубатор з цифровою індикацією приблизно 200 грн. Бджолярі явно мільйонери. Разный принцип работы регуляторов. Разные производители, разная цена. Попробуйте поставить регулятор инкубатора на нож, посмотрим, что из этого получиться. Из личного опыта знаю, что цена хорошего регулятора начинается от 100 уе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шульц Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 3 години тому, Фомич сказав: Попробуйте поставить регулятор инкубатора на нож, посмотрим, что из этого получиться. В мене на інкубаторі стоїть саморобний регулятор на "логіці "і підтримує температуру в межах +- 0,1 оС . Потужність яку можна підключити до 2 КВт. Реакція на зміну температури миттєва. Собівартість в межах 100грн (робив з тансформаторним блоком живлення тому трохи дорогий). Працює вже 8 років. (по 3 місяці на рік) а ніж працює по кілька днів на рік і горить через рік -два. Навіщо платити 100 У.О. Єдиний недолік для ножа не підійде бо розрахований на температуру десь до 50 оС. Думаю для ножа підійде будь-який з нижче вказаних. Навряд ніж має потужність в 2 КВат. 4 години тому, Фомич сказав: Разные производители, разная цена. От з цим згоден на 100%. Правильніше сказати різне призначення різна ціна. А принцип дії приблизно однаковий. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 2 години тому, Шульц сказав: Думаю для ножа підійде будь-який з нижче вказаних Для ножа не підійде жодний із вказаних, тому що ви не зможете просто датчик закріпити на лезі. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шульц Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 2 години тому, Sanich сказав: Для ножа не підійде жодний із вказаних, тому що ви не зможете просто датчик закріпити на лезі. Я чисто теоретично. Мова про те що не може коштувати регулятор 1500грн. Хоча десь біля ручки використовуючи епоксидний клей думаю можна пристосувати. Датчики є досить малих розмірів. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 12 хвилин тому, Шульц сказав: Я чисто теоретично. Мова про те що не може коштувати регулятор 1500грн. Хоча десь біля ручки використовуючи епоксидний клей думаю можна пристосувати. Датчики є досить малих розмірів. Ю.М. пояснював технічну складність задачі. хто хотів - той почув. Спробуйте прилаштувати датчика біля ручки і подивимося як він вам допоможе, коли ріжете ви кромкою, яка далеко від ручки. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 6 годин тому, Шульц сказав: Думаю для ножа підійде будь-який з нижче вказаних Терморегулятор Гуслія працює без датчика температури, точніше, датчиком температури слугує нагрівальний елемент ножа, тому потребує персональних налаштувань. Я не знаю, чи можна придбати серійний китайський виріб, але ці терморегулятори виготовляють в Одесі під замовлення. Можливо там збирають їх з тієї ж китайської елементної бази, то тоді просто використовують лохів. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted August 19, 2020 Author Share Posted August 19, 2020 1 час назад, nibond сказал: Терморегулятор Гуслія працює без датчика температури, точніше, датчиком температури слугує нагрівальний елемент ножа, тому потребує персональних налаштувань. Я не знаю, чи можна придбати серійний китайський виріб, але ці терморегулятори виготовляють в Одесі під замовлення. Можливо там збирають їх з тієї ж китайської елементної бази, то тоді просто використовують лохів. Щоб не Цитата використовують лохів ми припинили виробництво цих ножів! Більше того, виробництво ножів без терморегуляторів також під питанням. Виною тому ситуація з поставками на зовнішні ринки. Ми відправляли за кордон до 80% ножів. Робити 20% програми не рентабельно , потрібно скорочувати людей або закривати підприємство. Тому запасайтесь китайськими. Що стосується терморегуляторів, про які мова вище, вони не зможуть реагувати на різкі зміни температури леза до 50град за кілька секунд. Ця конструкція ножа себе вичерпала, потрібно врахувати отриманий досвід і йти далі, але ситуація не втішна. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 22 хвилини тому, Ю.М. сказав: ми припинили виробництво цих ножів! Чи буде збережено сервісне обслуговування вже проданих ножів. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 31 хвилину тому, Ю.М. сказав: Ця конструкція ножа себе вичерпала, Ви хочете сказати, що потрібно переходити на ПІД регулятори і більшу потужність ножа Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted August 19, 2020 Author Share Posted August 19, 2020 9 минут назад, nibond сказал: Чи буде збережено сервісне обслуговування вже проданих ножів. При нинішніх тенденціях я не можу стверджувати, але постараюсь. 2 минуты назад, nibond сказал: Ви хочете сказати, що потрібно переходити на ПІД регулятори і більшу потужність ножа Я хочу сказати що існуючі терморегулятори для ножа малої маси не підходять! Закордонні аналоги мають масу в 2-3 рази більшу і товщину леза до 10мм. Тому або ми підемо тим же шляхом і зробимо "китайський" ніж, або збережемо конструкцію і пасічники будуть виконувати вимоги описані в інструкції... Третій варіант - ніж принципово іншої конструкції, який я знаю як зробити, але не маю коштів. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 34 хвилини тому, Ю.М. сказав: Третій варіант - ніж принципово іншої конструкції, який я знаю як зробити, але не маю коштів. Є ще варіант, про який ВИ не хочете думати - замість підігріву зробити ніж з якісної ножової сталі з правильною термообробкою... А то зациклилися на 40х13, так якби нічого іншого не існувало... Цей сезон користуюся ножем з 95х18, взимку постараюся зробити дещо крутіше... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted August 20, 2020 Author Share Posted August 20, 2020 В 19.08.2020 в 23:00, davolodya сказал: Є ще варіант, про який ВИ не хочете думати - замість підігріву зробити ніж з якісної ножової сталі з правильною термообробкою... А то зациклилися на 40х13, так якби нічого іншого не існувало... Цей сезон користуюся ножем з 95х18, взимку постараюся зробити дещо крутіше... Ключове слово :"існувало"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей 2014 Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 11 часов назад, Ю.М. сказал: Ключове слово :"існувало"... Автоматичну розпечатку виготовляєте вже? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts