ДобровоЛ Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 Думав, де це опублікувати й не знайшов ліпшої теми. Щойно дзвонив мій колишній колега, тепер теж любитель-пасічник. У них виникла проблема. Ні з того , ні з сього страшенно озлобилися бджоли. І не лише в одній сім"ї, а й на усій пасіці. У сусіда теж... Те ж саме йому передав і його дядько-пасічник - між ними 25 км. У пасічному місцевому магазині найходовіший товар зараз - пасічні рукавиці. Це Березань та Баришівський район. У нас звідти На Точку теж є люди. Мене зацікавив такий факт африканської поведінки бджіл. Може хто знає причину чи вже стикався з цим.? Повторюю - не одна сім"я, а ціла пасіка стала навіженою. І в сусідів теж таке спостерігається. І на віддалі 25 км - теж є такі випадки. Опублікував по просьбі мого товариша. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolik2362 Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 8 минут назад, ДобровоЛ сказал: Думав, де це опублікувати й не знайшов ліпшої теми. Щойно дзвонив мій колишній колега, тепер теж любитель-пасічник. У них виникла проблема. Ні з того , ні з сього страшенно озлобилися бджоли. І не лише в одній сім"ї, а й на усій пасіці. У сусіда теж... Те ж саме йому передав і його дядько-пасічник - між ними 25 км. У пасічному місцевому магазині найходовіший товар зараз - пасічні рукавиці. Це Березань та Баришівський район. У нас звідти На Точку теж є люди. Мене зацікавив такий факт африканської поведінки бджіл. Може хто знає причину чи вже стикався з цим.? Повторюю - не одна сім"я, а ціла пасіка стала навіженою. І в сусідів теж таке спостерігається. І на віддалі 25 км - теж є такі випадки. Опублікував по просьбі мого товариша. Леонид а чих пород звери у них именно так себя ведут и ли все породы 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 Думаю, може бути через оприскування ріпаку інсектицидами. І в мене є трохи підвищена агресивність на пасіці. В минулому році теж таке спостерігав в цю пору, під час цвітіння ріпаку. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konoval_am Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 16 хвилин тому, tolik2362 сказав: Леонид а чих пород звери у них именно так себя ведут и ли все породы А Вам аби все вивести в розрізі "та якби були баки то вони спокійні". Насправді дійсно, така поведінка бджіл характерна через короткий проміжок часу після обробітку хімією с/г культур. Скоріше за все це наслідок дії репілентів. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Руслан К. Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 3 минуты назад, konoval_am сказал: А Вам аби все вивести в розрізі "та якби були баки то вони спокійні". Насправді дійсно, така поведінка бджіл характерна через короткий проміжок часу після обробітку хімією с/г культур. Скоріше за все це наслідок дії репілентів. Я думаю що то бакфаст "мутировал". Гайдар же казав! Що таке буде. 1 2 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted May 3, 2018 Author Share Posted May 3, 2018 25 хвилин тому, tolik2362 сказав: Леонид а чих пород звери у них именно так себя ведут и ли все породы 25 хвилин тому, Solo сказав: Думаю, може бути через оприскування ріпаку інсектицидами. І в мене є трохи підвищена агресивність на пасіці. В минулому році теж таке спостерігав в цю пору, під час цвітіння ріпаку. 9 хвилин тому, konoval_am сказав: А Вам аби все вивести в розрізі "та якби були баки то вони спокійні". Насправді дійсно, така поведінка бджіл характерна через короткий проміжок часу після обробітку хімією с/г культур. Скоріше за все це наслідок дії репілентів. Я це й припустив був. що обробка ріпаку подіяла. Але колега ж каже ,що ні у нього, ні в дядька поблизу ріпаку немає. Щодо порід - то, як я зрозумів, винятків не обговорювалося. Вся пасіка ніби такою стала, і не одна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosik2017 Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 Зараз будете сміятися. Стоїть пару сімей на стаціонарі дома то переглянути хотів. Заглянув до карніки і все місцеві не трогав. Залишив. Скородив пару сот під посадку тютюну біля вуликів, то блін гонили мене трохи з тими граблями з городу. А прикол далі. ТЕЩА КВІТНИКА ПОЛОЛА З РОЗПАЛЕНИМ ДИМАРЕМ.!!! Якісь сьогодні дикі і воду дудлили як всю ніч гуляли. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted May 3, 2018 Author Share Posted May 3, 2018 8 хвилин тому, Руслан К. сказав: Я думаю що то бакфаст "мутировал". Гайдар же казав! Що таке буде. Тут не до жартів. Дивіться, не дай Бог , і у вас ні з того. ні з чого почнуть на сусідів кидатися... То серйозні речі. А я писав за свого колегу, - у нього і в дядька пока баків немає. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted May 3, 2018 Author Share Posted May 3, 2018 5 хвилин тому, bosik2017 сказав: Зараз будете сміятися. Стоїть пару сімей на стаціонарі дома то переглянути хотів. Заглянув до карніки і все місцеві не трогав. Залишив. Скородив пару сот під посадку тютюну біля вуликів, то блін гонили мене трохи з тими граблями з городу. А прикол далі. ТЕЩА КВІТНИКА ПОЛОЛА З РОЗПАЛЕНИМ ДИМАРЕМ.!!! Якісь сьогодні дикі і воду дудлили як всю ніч гуляли. Да, це ви точно вже раділи, що бджіл завели... Тещі ж дошкулили... О! Це вже ближче теми! Схоже на обробіток ріпака.Я так зразу й говорив йому. Але ж там каже, колега, що ріпаком і не пахне... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Руслан К. Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 2 минуты назад, ДобровоЛ сказал: Тут не до жартів. Дивіться, не дай Бог , і у вас ні з того. ні з чого почнуть на сусідів кидатися... То серйозні речі. А я писав за свого колегу, - у нього і в дядька пока баків немає. Так, це був жарт. На справді теж думаю що це теж через дію репілентів. У мене трохи зляться через навішені пилкозбірники. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantin_77 Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 У меня соседи обработали цветущие плодовые деревья какой-то химией от жука-"аленки" - так пчелки несколько дней тоже были слегка агрессивные, при том независимо от породы - и бакфаст и двортерьеры. Ну и перед ульями немного подмора лежало - по 10-20 трупиков пчелы. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted May 3, 2018 Author Share Posted May 3, 2018 Тільки що, Руслан К. сказав: Так, це був жарт. На справді теж думаю що це теж через дію репілентів. У мене трохи зляться через навішені пилкозбірники. Та то ж на перших порах. Обвикнуться. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosik2017 Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 5 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: Да, це ви точно вже раділи, що бджіл завели... Тещі ж дошкулили... О! Це вже ближче теми! Схоже на обробіток ріпака.Я так зразу й говорив йому. Але ж там каже, колега, що ріпаком і не пахне... Ага не тут то було вона колись давно теж тримала пару вуліків. так що це їй знайьоме., Але зараз не дуже підходить. може там подивитись підійти на печатній розплід, на матку і все. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosik2017 Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 Теж думаю що це хтось міг сад кропнути. до ріпаку трохи далекувато десь 3-5 км. Їм простіше ще яблуньки постригти головне що летіти далеко не треба. Ранні уже відцвіли зараз цвіте макова ренета, зоря, і лимонка. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дід Василь Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 ще до цвітіння ріпака була злобливість причин багато.... ось вони пчели наїдяться в доволь меду пилку трошки розжиріють зробляться спокійні . у мене е декілька сімей що коли откриваю вулика вилітають всіею клоніею і обліплюють з ніг до голови незаняті роботою 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted May 3, 2018 Author Share Posted May 3, 2018 6 хвилин тому, bosik2017 сказав: Теж думаю що це хтось міг сад кропнути. до ріпаку трохи далекувато десь 3-5 км. Їм простіше ще яблуньки постригти головне що летіти далеко не треба. Ранні уже відцвіли зараз цвіте макова ренета, зоря, і лимонка. За три км на ріпак - аж гай зушумить. Тож масив, а бджоли ж не дурні. У мене торік он на соняху на такій майже віддалі наносили, що й на зиму не годував. 2 хвилини тому, Дід Василь сказав: ще до цвітіння ріпака була злобливість причин багато.... ось вони пчели наїдяться в доволь меду пилку трошки розжиріють зробляться спокійні . у мене е декілька сімей що коли откриваю вулика вилітають всіею клоніею і обліплюють з ніг до голови незаняті роботою Мова не про окремі сім"ї, а про цілі пасіки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дід Василь Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 8 минут назад, ДобровоЛ сказал: Мова не про окремі сім"ї правильно замітьте по всіх областях україни все просто і цьому е обьясненя холодні ночі дні теплі виділення нектару немае хоча е і волога і все цвіте а пчела на сад не пішла кульбабу також ріпак також нейде, пчела починае іти в поле в другі половині дня коли все прогріваеться і виділяеться нектар тоді починае густи пасіка а до обіду тішина всі пчели дома і на водопої ,контрольна вага починае рухатись з обіду з14 00іто мізерно 500гр -2дні було до1кг а булоб ночою хочаби 17-19 все булоб по другому і пчоли булиб спокійні Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted May 3, 2018 Author Share Posted May 3, 2018 26 хвилин тому, Дід Василь сказав: правильно замітьте по всіх областях україни все просто і цьому е обьясненя холодні ночі дні теплі виділення нектару немае хоча е і волога і все цвіте а пчела на сад не пішла кульбабу також ріпак також нейде, пчела починае іти в поле в другі половині дня коли все прогріваеться і виділяеться нектар тоді починае густи пасіка а до обіду тішина всі пчели дома і на водопої ,контрольна вага починае рухатись з обіду з14 00іто мізерно 500гр -2дні було до1кг а булоб ночою хочаби 17-19 все булоб по другому і пчоли булиб спокійні Та не про те ж мова! У вас що - безвзятковий період?! На вулиці - травень, усе цвіте. Не смішіть людей. P.S. І радив би все-таки змінити "Діда Василя " - бо він один є і в Баришівці. І то БРЕНД! Не вводьте в оману людей! У журналістів це по іншому зветься. Та боюсь гнів накликати банний. А адмін @Sanich , що на це скаже? Може вже й пора поставити крапку у цій історії. Бо від неї вже потроху й пахне... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дід Василь Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 я до цього що ви пишите ставлюсь дуже спокійно тому маю 5 внуків і я е дід 5 разів але чогось я мішаю другий раз одному вам під аватаркою там чітко написано що неспутаеш який дід василь і чужих заслуг мені непотрібно в мене вистачае своїх.... 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дід Василь Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 18 минут назад, ДобровоЛ сказал: Та не про те ж мова так як ви людина здосвідом дайте й ви поясненя чому пчели злобливі по багатем областям прошу ваша версія може буде й правильніша 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 Товариш (живе за 30км) також сьогодні жалівся, що скажені зробилися - по подвір'ю вільно ходити не дають... У мене все (поки що) в межах норми. Але є одна дивна поведінка. Ввечері стали активно летіти на світло. Залітають у літню кухню і кружляють навколо лампочки, а також на ті, що надворі світять. Може назбиратись до 10-20 штук. Ніколи ще такого не було... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mits Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 Был взяток, с фрукты, который пошёл на убыль, вот пчёлы и обозлились. Я вчера жарил шашлыки, в 5 метрах от пасеки, так получил и я и ещё 2 участника ентого мероприятия, хотя с утра ещё пересаживал пчёл из ульев в ульи без дымаря и ни какой агрессии не было. Всему виной высокая температура. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Джаз Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 58 минут назад, mits сказал: Всему виной высокая температура Внутри Вас? Надо было делится шашлыками Пчелы - это бабы. А хрен пойми что у них на уме и из-за чего они могут обидеться 3 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svan Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 7 хвилин тому, Джаз сказав: Пчелы - это бабы. А хрен пойми что у них на уме и из-за чего они могут обидеться Це, на мій погляд, наймудріша фраза в темі. 4 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted May 4, 2018 Author Share Posted May 4, 2018 12 години тому, mits сказав: Был взяток, с фрукты, который пошёл на убыль, вот пчёлы и обозлились. Я вчера жарил шашлыки, в 5 метрах от пасеки, так получил и я и ещё 2 участника ентого мероприятия, хотя с утра ещё пересаживал пчёл из ульев в ульи без дымаря и ни какой агрессии не было. Всему виной высокая температура. Та ні ж. Баришівка від мене км за 50. То у нас все цвіте і яблуні пізні теж. Кульбаба якраз добре видає цьогоріч, а в декого й ріпачок... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts