Jump to content

Створення та редагування родоводів маток - загальні питання

Sanich
 Share

Recommended Posts

Тема створена за проханням користувача для питань по родоводах. 

Приклади створення родоводів.

Приклад 1: Простий (В відео написано, що це лише для місцевих порід, але принцип підійде і для завозних)

Приклад 2: Застарілий і більш складний. Але також робочий. 

Вибачаюся за якість начитки - на жаль дикторськими талантами не володію. 

• Like 1

Всім Доброго Вечора! Підскажіть будь ласка як правильно описувати матки по родоводах! Дякую заздалегідь, з повагою MaikMay (Михайло Майгутяк)

• Like 1

1 хвилину тому, MaikMay сказав:

Всім Доброго Вечора! Підскажіть будь ласка як правильно описувати матки по родоводах! Дякую заздалегідь, з повагою MaikMay (Михайло Майгутяк)

Є відео, яке демонструє, як додавати в родоводи "чужі" матки, які не в системі Журнала. В ньому потрібно вирізати пару моментів та залити. 

В найближчі дні постараюся зняти відео як будувати родовід із "своїх" маток. Це буде актуально для матководів українських порід бджіл. 

В загальному ідея наступна. 

1.  Додаєте до вулика саму старішу матку в родоводах (навіть якщо вона вже загинула)

2. Додаєте наступну матку-дочку та для неї вибираєте матку із пункту 1 як її мати. 

І так по кругу від старішої матки до молодшої. Неіснуючих маток потім можна видалити - вони залишать в родоводах назавжди. 

Такий дивний спосіб додавання актуальний лише для старту викоритсання системи та буде неактуальним, коли система буде використовуватися із року в рік, так як вам не прийдеться додавати старих маток - родоводи автоматично будуть будуватися на основі вибраних материнок та батьківських ліній. 

• Like 3

16 годин тому, Sanich сказав:

Є відео, яке демонструє, як додавати в родоводи "чужі" матки, які не в системі Журнала. В ньому потрібно вирізати пару моментів та залити. 

В найближчі дні постараюся зняти відео як будувати родовід із "своїх" маток. Це буде актуально для матководів українських порід бджіл. 

В приципі все зрозуміло. Але якщо є відео можна переглянути для саморзвитку. Дякую

мова не просто про родоводи, бо в багатьох вони є, мова про родоводи саме в ЕЖ.

32 минуты назад, miro сказал:

в принципі Паланочка на минулій зустрічі розказував про родоводи

умова поставленна Саничом не скільки в плані обовязковості показати родовід маток , скільки умовою використання саме ЕЖ. в мене (і не тільки) ті родоводи давно написані, але для того щоб відкрити тему на точку мені потрібно дублювати їх в ЕЖ. Для мене впринципі це можливо, і я це скоріш за все зроблю.... а от для тих хто сам коректно скласти родовід не може це буде проблемою. :IMHO1:

Якщо я правильно зрозумів то наприлад запропонувавши в своїй темі до продажу маток В24МАА і давши ось таке посилання на родовід http://perso.unamur.be/~jvandyck/homage/elver/reines/B24(MAA).15.html , або соь таке http://ukrqueenbee.com/Ped_/(MAA)B24.html ,тема не буде пропущенна до публікації. А якщо я подам в темі туж матку але з отаким посиланням на родовід http://bj.tochok.info/Pedigree/7d6ca2b4-2e11-4f3d-8ebc-3671b2b3ad62 то тема буде пропущенна до публікації. Тобто умова не скільки в родоводах скільки в використанні саме цієї конкретної платформи... пан Михайло надіюсь я зрозуміло пояснив ?

• Like 8
  • Thanks 1

22 хвилини тому, Паланочка сказав:

мова не просто про родоводи, бо в багатьох вони є, мова про родоводи саме в ЕЖ.

умова поставленна Саничом не скільки в плані обовязковості показати родовід маток , скільки умовою використання саме ЕЖ. в мене (і не тільки) ті родоводи давно написані, але для того щоб відкрити тему на точку мені потрібно дублювати їх в ЕЖ. Для мене впринципі це можливо, і я це скоріш за все зроблю.... а от для тих хто сам коректно скласти родовід не може це буде проблемою. :IMHO1:

Якщо я правильно зрозумів то наприлад запропонувавши в своїй темі до продажу маток В24МАА і давши ось таке посилання на родовід http://perso.unamur.be/~jvandyck/homage/elver/reines/B24(MAA).15.html , або соь таке http://ukrqueenbee.com/Ped_/(MAA)B24.html ,тема не буде пропущенна до публікації. А якщо я подам в темі туж матку але з отаким посиланням на родовід http://bj.tochok.info/Pedigree/7d6ca2b4-2e11-4f3d-8ebc-3671b2b3ad62 то тема буде пропущенна до публікації. Тобто умова не скільки в родоводах скільки в використанні саме цієї конкретної платформи... пан Михайло надіюсь я зрозуміло пояснив ?

:ay:абсолютно,з першого разу:umora:

• Like 4

8 хвилин тому, Sanich сказав:

Богдан, ми ходимо по кругу в даній дискусії. 

Саме так. Я міг би й просто прописати це в правилах без будь-якого обговорення і пояснення. Я ціную кожного користувача форуму, який дотримується правил, але хотів би щоб і вони цінували мій труд та з розумінням відносилися до моїх вимог. 

Саша, у мене BJ "лагає" так, що перед тим як в нього заходити потрібно випивати якесь заспокійливе. Я б і сам радий подібну базу мати, але вона вимагає при таких "тормозах" занадто багато часу. Синхронізувати з мобільним пристроєм невдається.

1 хвилину тому, konoval_am сказав:

Саша, у мене BJ "лагає" так, що перед тим як в нього заходити потрібно випивати якесь заспокійливе. Я б і сам радий подібну базу мати, але вона вимагає при таких "тормозах" занадто багато часу. Синхронізувати з мобільним пристроєм невдається.

Ці питання будь-ласка в розділ Журнала з деталями. Вони до теми не відносяться. У мене не лагає, тому не можу зрозуміти в чому річ. Але не в цій темі. 

56 минут назад, Fabro сказал:

Я би описав, але я в тому нічого не розуміюся ;), так що вибачайте:)

Іван там прописано 3 покоління в 1 сезоні. тобто перше покоління це матки ШО 16 року і батьківська і материнська лінія. там написано що нелідні матки B53(VYP)= ivq  .16 - B38(GBI) ins(vyp) B91(GBI) і B19(VYP)=ivq .15 – B11(PK) ins(maa) B350(vdB) (в родоводі дана неправильна абрівіатура матковода VSH повинно бути VYP) придбанні у Вальчука і були осіменінні VSH трутнем В100КАА (теж помилка з абрівіатурою) в результаті ці дві матки отримали назву В90VSH і В20VSH . прошу також відмітити що матринка B53(VYP) сама 16 року народження, тобто отримати від неї неплідних маток можливо  реально в такі сроки (хоча можна уточнити у Вальчука коли ця матка почала яйцекладку) якщо 53 засіяла 1 червня (дуже раній срок) то неплідних дочок від неї можна було отримати лише 20 червня, сіяти ці матки теоретично могли почати 10 липня (ШО). від цієї матки В90VSH виведенна в 16 році і ще дочка і отримує назву В91 VSH, зновуж таки якщо від 90 маток почали виводи прямо з перших яєць то оця 91 осіменялась в районі 10 серпня , теоретично могла почати сіяти в районі 20 серпня. і це все при умові що всі ці матки виводились з перших яєць , а Вальчук свою матку осіменяв першою в сезоні. цікаво , а коли цей родовід був опублікований ? як рахуеш ,фантастика ?  Та те все квіточки бо ми ще не розберали батьківську сторону, тут взагалі "космічні кораблі -бороздят" читаемо родовід. Трутнева сторона це матка В20VSH, ми вже порахували що при умові отримання цих маток з перших яєць сіяти теоретично вони могли розпочати в районі 10 липня. далі ми читаемо що від цієї матки (В20) виведенні дочка яка облитілись природньо , сіяти вона розпочала в районі 10 серпня, і що ми бачимо в родоводі саме ця матка природнього обльоту виступає в ролі батьківської, а це означає що від цієї матки були знову виведенні дочки, а від них отриманий туртень і вже цим трутнем осіменяли матку В91VSH , порахуемо час ? 10 серпня перші яйця від матки природнього обльоту , плідні матки (для виводу від них трутня) будуть в районі 5 вересня , виводим трутня заставляючи матки перші свої яйця відкладати в трутневі комірки :crazy:, і отримуемо зрілого трутня рівно через 40 днів , а це 15 жовтня... і осіменяемо матку В91, яка повнна опчати сіяти з огляду на батьківсську сторону родоводу 25 жовтня ...:ah:  остається лише порадіти за оператора ШО який те все зробив , тут немає що казати це без перебільшення екстра клас   :ay::Jumpy: висновки робіть самі...

• Like 7
  • Haha 1

2 минуты назад, Паланочка сказал:

Іван там прописано 3 покоління в 1 сезоні.

2 минуты назад, Паланочка сказал:

тут немає що казати це без перебільшення екстра клас   :ay::Jumpy: висновки робіть самі...

Так  і я про це! В тому що було написано в родоводі я нічого не розуміюся - це не екстра клас, це супер-мега-екстра класс. Без коментарів!:hi:

• Like 4

2 години тому, Паланочка сказав:

остається лише порадіти за оператора ШО який те все зробив , тут немає що казати це без перебільшення екстра клас   :ay::Jumpy: висновки робіть самі...

Артем Ви розписали ніби то добре,але де є той пан ,щоб міг це пояснити,може в людини є якийсь контраргумент,або хоч якесь пояснення,адже все сказане Вами, проти нього,ну по крайній мірі я так зрозумів

57 минут назад, Паланочка сказал:
2 часа назад, Fabro сказал:

Я би описав, але я в тому нічого не розуміюся ;), так що вибачайте:)

Іван там прописано 3 покоління в 1 сезоні. тобто перше покоління це матки ШО 16 року і батьківська і материнська лінія. там написано що нелідні матки B53(VYP)= ivq  .16 - B38(GBI) ins(vyp) B91(GBI) і B19(VYP)=ivq .15 – B11(PK) ins(maa) B350(vdB) (в родоводі дана неправильна абрівіатура матковода VSH повинно бути VYP) придбанні у Вальчука і були осіменінні VSH трутнем В100КАА (теж помилка з абрівіатурою) в результаті ці дві матки отримали назву В90VSH і В20VSH .

Взял кусочек цитаты ...Я пытался 2 часа заполнить родословную , программа сама меняет данные, метод научного втыка тоже не помог. Все что в программе должно помогать только мешает. Даже дату рождения матки ставит не впереди а середину. Не надо никаких гипер ссылок, без них будет работать проще. 

• Like 5
  • Thanks 1

23 минуты назад, Брониславович сказал:

Взял кусочек цитаты ...Я пытался 2 часа заполнить родословную , программа сама меняет данные, метод научного втыка тоже не помог. Все что в программе должно помогать только мешает. Даже дату рождения матки ставит не впереди а середину. Не надо никаких гипер ссылок, без них будет работать проще. 

Я толком і зайти в БЖ не можу, щось так довго грузе. 

• Thanks 1

Ознайомився з журналом весною. Як не мав можливості тримати його на телефоні тому видалив. Але питання присвоєння того що в дужках(###)? Бакфаст пишуть ініціали, карніководи UA 38. Але не досягнуто одного зазначення символу. Думаю що треба уніфікувати позначення раси і матковода бо в карпатських і степових получається плутанина. Бо кожен пише що хоче і за пару років не розберемся що з чим. Тоді ці родоводи будуть працювати. В мене є матки які мають походження але як записати щоб мене зрозуміли не знаю:dntknw:. Наприклад. Є польська Пріма. Там номер сім'ї мами і тата. І все. То що я маю писати?

• Like 1

46 минут назад, miro сказал:

Артем Ви розписали ніби то добре,але де є пан Вальчук,щоб міг це пояснити,може в людини є якийсь контраргумент,або хоч якесь пояснення,адже все сказане Вами, проти нього,ну по крайній мірі я так зрозумів

не можу зрозуміти як ви побачили за тим Вальчука ? цей родовід складав VSH - Шемчук Володимир Іванович, осіменіння теж написано що робив він. "Вальчук" тут лише як відправна точка написання родоводу. Хоча Юра міг би пояснити коли і що було придбано  Володимиром Івановичом, так би мовити для розуміння всетаки відправних точок..

• Like 4

47 хвилин тому, Паланочка сказав:

не можу зрозуміти як ви побачили за тим Вальчука ? цей родовід складав VSH - Шемчук Володимир Іванович, осіменіння теж написано що робив він. "Вальчук" тут лише як відправна точка написання родоводу. Хоча Юра міг би пояснити коли і що було придбано  Володимиром Івановичом, так би мовити для розуміння всетаки відправних точок..

вибачте був неуважний

4 години тому, Брониславович сказав:

Брониславович, это потому что вы не читали примера как добавлять родословные. Все работает так как надо. 

Про дату рождения вообще не понял. 

3 години тому, Паланочка сказав:

Артем, чоловік не розібрався. Такі родоводи приберемо з часом і я вже впевнений на 100% що потрібна процедура підтвердження публічних маток, щоб таке не випливало. Але не потрібно на цьому прикладі будувати антирекламну кампанію. Будь-ласка. 

4 години тому, zapivan сказав:

Бакфаст пишуть ініціали, карніководи UA 38.

В BJ на даний момент передбачені лише символьні абревіатури і до кодів, виданих ОМУ це не має відношення. ОМУ скопіювали ідею нумерації матководів у німців, хоча мені це не дуже подобається, так як я добре знаю, хто такий МАА, але якийсь там код 358 мені ні про що не говорить. 

4 години тому, Вадим Василюк сказав:

Я толком і зайти в БЖ не можу, щось так довго грузе. 

Це дивно. Яким браузером користуєшся? Який інтернет? У мене Chrome і проблем не було. 

21 минуту назад, Sanich сказал:

Брониславович, это потому что вы не читали примера как добавлять родословные. Все работает так как надо. 

Где это можно посмотреть ?

30 минут назад, Sanich сказал:

Це дивно. Яким браузером користуєшся? Який інтернет? У мене Chrome і проблем не було. 

Інтернет від київстар. Так скачав додаток, діло пішло веселіше. 

Тільки що, Вадим Василюк сказав:

Так скачав додаток, діло пішло веселіше.

На додатку родоводу не зробиш, на жаль. 

1 минуту назад, Sanich сказал:

На додатку родоводу не зробиш, на жаль. 

А де тоді?

Тільки що, Вадим Василюк сказав:

А де тоді?

На сайті. Але якщо у тебе 2G інтренет, то це займе більше часу. 

Доброго дня, надайте будь-ласка всі посилання бо не риючись в темі так одразу і не знайдеш. Дякую.

http://bj.tochok.info/

47 минут назад, Ліпатов Віталій сказал:

Доброго дня, надайте будь-ласка всі посилання бо не риючись в темі так одразу і не знайдеш. Дякую.

Мали на увазі посилання на журнал, то воно вверху посту.