Fabro Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 4 минуты назад, konoval_am сказал: І чи потрібне? Вже писав Артему, пишу і тобі 3 часа назад, Fabro сказал: Артем, полностью тебя поддерживаю, я тоже не понимаю зачем это нужно Плюс ко всему это заполнение на 4 поколения отбивает все желания вносить данные в родовод (нелегкое это дело) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konoval_am Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 3 хвилини тому, Fabro сказав: Вже писав Артему, пишу і тобі А якщо маток відомого походження зо 2 десятки в людини? І при цьому з комп"ютером вона (людина) на Ви і пошепки...Він в кращому випадку формально внесе 1-2. Про решту буде з людьми в усній формі людям пояснювати. І одразу запитання: чого тоді вартуватиме той "огризок" інформації? 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 1 минуту назад, konoval_am сказал: Він в кращому випадку формально внесе 1-2 Я гадаю що він на першій спробі залишить цю ідею, можливо навіть не внесючи туди своїх маток 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 12 хвилини тому, Fabro сказав: Я гадаю що він на першій спробі залишить цю ідею, можливо навіть не внесючи туди своїх маток Так і є, я з моїм тормознутим інтернетом навіть толком зайти в журнал неможу, некажучи вже щоб щось там заповнювати 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 20 минут назад, Fabro сказал: Я гадаю що він на першій спробі залишить цю ідею, можливо навіть не внесючи туди своїх маток Ну Ваня якщо у тебе не витримують нерви вже , то у мене точно зразу не витримають. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 1 минуту назад, Укроп сказал: Ну Ваня якщо у тебе не витримують нерви вже , то у мене точно зразу не витримають. Поки витримують (я дуже настирний) вже три матки є в системі 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Только что, Fabro сказал: Поки витримують (я дуже настирний) вже три матки є в системі Значить напевно попрошу щоб за окрему платню в мені моїх зробив 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 1 минуту назад, Укроп сказал: Значить напевно попрошу щоб за окрему платню в мені моїх зробив Вася, вибачай але ні за які гроші, то вже до @Sanich він заварив цю кашу, то тепер хай допомагає 4 минуты назад, Укроп сказал: Значить напевно попрошу щоб за окрему платню в мені моїх зробив Одну матку - ще куди не йшло, но в тебе їх десятки, так що ні-ні 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 41 хвилину тому, konoval_am сказав: А якщо маток відомого походження зо 2 десятки в людини? І при цьому з комп"ютером вона (людина) на Ви і пошепки...Він в кращому випадку формально внесе 1-2. Про решту буде з людьми в усній формі людям пояснювати. І одразу запитання: чого тоді вартуватиме той "огризок" інформації? бач Антон от дивлюсь я і десь зрівнюю як на роботі було в мене, програму "Парус" мучили,мучили,а тепер без неї ну ніяк,потім програма "Мегаполіс" діловедення і скільки ще цих програм,за напрямками буде невідомо,але людина всього навчається,хоча спершу всьому противиться,це 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 47 минут назад, konoval_am сказал: А якщо маток відомого походження зо 2 десятки в людини? І при цьому з комп"ютером вона (людина) на Ви і пошепки...Він в кращому випадку формально внесе 1-2. Про решту буде з людьми в усній формі людям пояснювати. І одразу запитання: чого тоді вартуватиме той "огризок" інформації? У мене їх більше двох десятків, точно здурію 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мішаня Ukrainian Beekeeper Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Карпатка Синевір, Рахівський, Говерла, Колочавський, Вучківський - типи....Для прикладу....може хтось розказати як матководи мають вводити родоводи (якщо омусь відомо) як прописувати... Як вписувати сам Тип, в примітках чи як,??? Чи якось скорочувати назву??? Чи присвоювати якщо вже є свій матеріал(чи комбінація) номер тій чи іншій матці!??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 58 минут назад, MaikMay сказал: Для прикладу....може хтось розказати як матководи мають вводити родоводи (якщо омусь відомо) як прописувати... Як вписувати сам Тип, в примітках чи як,??? Чи якось скорочувати назву??? Чи присвоювати якщо вже є свій матеріал(чи комбінація) номер тій чи іншій матці!??? ось вам для прикладу карпатка.... http://ukrqueenbee.com/Pedigree/DVM16_Pedigree(UA).html степову можете в мене на сторінці глянуть.. В ЕЖ. можете використовувать туж схему, по якій складав родоводи я, удачі. ось так записав степову US1(MAA) = .16 - US86(MAA) ins(maa) US22(ChV)drone:Cubital index 1,6-1,8 [1 dr.c.] в ЕЖ http://bj.tochok.info/Pedigree/4a3d3705-5a10-4f07-ba58-4b72cd9ff0cc тут можете глянуть як записав цю US1(MAA) Jean-Marie Van Dyck http://perso.unamur.be/~jvandyck/homage/elver/pedgr/ped_MAA_2016.html 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мішаня Ukrainian Beekeeper Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 20 хвилин тому, Паланочка сказав: ось вам для прикладу карпатка.... http://ukrqueenbee.com/Pedigree/DVM16_Pedigree(UA).html степову можете в мене на сторінці глянуть.. В ЕЖ. можете використовувать туж схему, по якій складав родоводи я, удачі. ось так записав степову US1(MAA) = .16 - US86(MAA) ins(maa) US22(ChV)drone:Cubital index 1,6-1,8 [1 dr.c.] в ЕЖ http://bj.tochok.info/Pedigree/4a3d3705-5a10-4f07-ba58-4b72cd9ff0cc Я бачив вашу степову, і карпатку від DVM .... хочу уточнити один момент для прикладу US1(MAA)=.16 - US86(MAA) ins(maa) US22(ChV) - US1 - це ваша матка українська степова лінії чи матки №1 2016р. мати її лінія US86(MAA) ins(maa) штучно запліднена трутнем від матки - US22(ChV) - правильно я це розумію!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrey88055 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Сейчас заполнять стало гораздо легче. Sanich проверьте. http://bj.tochok.info/Pedigree/03553341-29b1-4aa8-8e26-db1d7ec0baa5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted September 22, 2017 Author Share Posted September 22, 2017 1 година тому, MaikMay сказав: Карпатка Синевір, Рахівський, Говерла, Колочавський, Вучківський - типи....Для прикладу....може хтось розказати як матководи мають вводити родоводи (якщо омусь відомо) як прописувати... Як вписувати сам Тип, в примітках чи як,??? Чи якось скорочувати назву??? Чи присвоювати якщо вже є свій матеріал(чи комбінація) номер тій чи іншій матці!??? Тип можна додати в описі матки. Наприклад, я додав опис в своїй матці над родоводом. Ви можете там вказати тип та іншу додаткову інформацію. http://bj.tochok.info/Pedigree/f57bcc46-0063-4e5c-82b0-5e5d551c466b Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted September 22, 2017 Author Share Posted September 22, 2017 6 хвилин тому, andrey88055 сказав: Сейчас заполнять стало гораздо легче. Sanich проверьте. http://bj.tochok.info/Pedigree/03553341-29b1-4aa8-8e26-db1d7ec0baa5 Виглядає нормально. Лише не варто вказувати в даних по інсемінації рік. Це й так зрозуміло з року народження матки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 14 минуты назад, MaikMay сказал: Я бачив вашу степову, і карпатку від DVM .... хочу уточнити один момент для прикладу US1(MAA)=.16 - US86(MAA) ins(maa) US22(ChV) - US1 - це ваша матка українська степова лінії чи матки №1 2016р. мати її лінія US86(MAA) ins(maa) штучно запліднена трутнем від матки - US22(ChV) - правильно я це розумію!? В данному випадку це група із 4 маток під спільним іменем US1(MAA) в записі подивіться там нижче є в дужках помітка 4q. тобто 4 матки. якщо написано 1q. то зрозуміло мова про конкретну матку. якщо немає вказано скільки маток 1 чи більше, як правило мова тоді йде про 1 конкретну матку. Все правильно, ви прочитали, тільки зверну вашу увагу що в родоводі трутня вказуеться не мама а бабуся, тобто в даному випадку мова про трутня виведеного від дочок US22. Це якби само собою розуміється. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 У меня не выходит не чего. Дело туго. Артем надо будет помочь . я запутался вообще Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted September 22, 2017 Author Share Posted September 22, 2017 8 годин тому, konoval_am сказав: І чи потрібне? Звичайно варто. - це крок до створення національного каталогу племінного матеріалу у матководів, про який ми говоримо вже років з 6. Причому, який буде працювати в автоматичному режимі. - таким чином ми підвищуєм рівень обізнаності не лише матководів, а й пасічників, які будуть отримувати трошки більше інформації про маток, яких купують. Хто не хоче робити - звичайно знайде мільйон відмовок і аргументів, чому це не потрібно. В нашому світі можна виправдати будь-що. 1 хвилину тому, Паланочка сказав: що в родоводі трутня вказуеться не мама а бабуся, Важливе зауваження Артем. Я згадував про це у відео. В системі потрібно це відобразити відповідно. І забрати ще декілька полів з форми редагування матки - тепер вони там не потрібні після останніх змін. Думаю, за кілька тижнів це зробимо. Головне - кардинально спростили процес додавання родоводів. З плюсиками на формі це дуже просто та інтуїтивно, на мою думку. 1 хвилину тому, Стрельчук Олег Анатольович сказав: У меня не выходит не чего. Дело туго. Артем надо будет помочь . я запутался вообще Олег, давайте я зніму ще одне відео з понеділка. Там все дуже просто, от побачите. Просто відео, що я готував вчора стало неактуальне сьогодні після останніх змін для спрощення процесу. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Только что, Стрельчук Олег Анатольович сказал: У меня не выходит не чего. Дело туго. Артем надо будет помочь . я запутался вообще Олег Сегодня начал немного писать родословные, на днях напишем твои 1 минуту назад, Sanich сказал: З плюсиками на формі це дуже просто та інтуїтивно, на мою думку. так це значно простіше того що було. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 1 минуту назад, Sanich сказал: Звичайно варто. - це крок до створення національного каталогу племінного матеріалу у матководів, про який ми говоримо вже років з 6. Причому, який буде працювати в автоматичному режимі. - таким чином ми підвищуєм рівень обізнаності не лише матководів, а й пасічників, які будуть отримувати трошки більше інформації про маток, яких купують. Хто не хоче робити - звичайно знайде мільйон відмовок і аргументів, чому це не потрібно. В нашому світі можна виправдати будь-що. Важливе зауваження Артем. Я згадував про це у відео. В системі потрібно це відобразити відповідно. І забрати ще декілька полів з форми редагування матки - тепер вони там не потрібні після останніх змін. Думаю, за кілька тижнів це зробимо. Головне - кардинально спростили процес додавання родоводів. З плюсиками на формі це дуже просто та інтуїтивно, на мою думку. Олег, давайте я зніму ще одне відео з понеділка. Там все дуже просто, от побачите. Просто відео, що я готував вчора стало неактуальне сьогодні після останніх змін для спрощення процесу. Саныч очень нужно что посмотреть .Видео может очень помочь. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мішаня Ukrainian Beekeeper Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Для прикладу 2016-2017(крім мене є ще група однодумців)! Ми з Закарпаття закупляли матеріал - карпатка по типам(Говерла, Рахівський, Вучків) з них виділили Вучківський тип, а точніше одну з маток з цього типу, від неї виводилися дочки які спарювалися з чистопородними трутнями с.Грамотне, Верховинський р-н, Івано-Фраківська обл) є вже напрацьований матеріал який тестується...на перспективу плануємо комбінації різних типів чистопородної карпатської бджоли! А там де брався матеріал по маткам хотів дізнатися, чи є якась інформація по материнській чи батьківській лінії А там Тишина..... ніхто не може дати ніякої інфр. тому питання чи можна присвоїти матці порядковий номер з цієї яку ми виділили чи просто залишити так як воно є і просто описати матку з якого вона типу ??? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 2 минуты назад, MaikMay сказал: Для прикладу 2016-2017(крім мене є ще група однодумців)! Ми з Закарпаття закупляли матеріал - карпатка по типам(Говерла, Рахівський, Вучків) з них виділили Вучківський тип, а точніше одну з маток з цього типу, від неї виводилися дочки які спарювалися з чистопородними трутнями с.Грамотне, Верховинський р-н, Івано-Фраківська обл) є вже напрацьований матеріал який тестується...на перспективу плануємо комбінації різних типів чистопородної карпатської бджоли! А там де брався матеріал по маткам хотів дізнатися, чи є якась інформація по материнській чи батьківській лінії А там Тишина..... ніхто не може дати ніякої інфр. тому питання чи можна присвоїти матці порядковий номер з цієї яку ми виділили чи просто залишити так як воно є і просто описати матку з якого вона типу ??? Эта проблема есть не только у Карпатки .И по Степной тоже есть такая проблема. Но она решаемая. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мішаня Ukrainian Beekeeper Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 1 хвилину тому, Стрельчук Олег Анатольович сказав: Эта проблема есть не только у Карпатки .И по Степной тоже есть такая проблема. Но она решаемая. Згідний на 100% тому і хочеться вирішити дану проблему....))) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Только что, MaikMay сказал: Згідний на 100% тому і хочеться вирішити дану проблему....))) Для начала можно начать писать родовод по матери. Спаривание не контролируемое .Потом если горный облетник или И.О. то родовод будет полный и по маме и по папе. Главное начать. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts