Jump to content

Акація. Початок цвітіння в 2017р.

vladimir5

Recommended Posts

12 минуты назад, ДобровоЛ сказал:

А що у вас днів три тому її не поморозило як  і виноград?

Та начебто ні,в мени головний удар на сонях,а акація то вже бонус.

Почему никто не пишет об объединении летной пчелы с двух семей на период взятка с акации?

10 хвилин тому, Mаксим сказав:

Почему никто не пишет об объединении летной пчелы с двух семей на период взятка с акации?

У мене , приміром, усі зайняті в маткаводстві, так що й з"єднувати немає чого.:dntknw:

15 минут назад, Mаксим сказал:

Потому, что выделения нектара из Акации как выстрел из ружья-2-3 ну максимум 4 дня и всё(по крайней мере у меня так выделяет). Не успеете начать соединять, как как она уже отцвела. А потом знаете что дальше. Если семей до 10, то можно поигратся:IMHO1:

2 минуты назад, mits сказал:

Потому, что выделения нектара из Акации как выстрел из ружья-2-3 ну максимум 4 дня и всё(по крайней мере у меня так выделяет). Не успеете начать соединять, как как она уже отцвела. А потом знаете что дальше. Если семей до 10, то можно поигратся:IMHO1:

А если не даст Акация и у Вас 100 обьединеных семей.:blink:Все капец .Они начнут петлять и очень резко .:hmm:Рулетка.:IMHO1:

9 минут назад, mits сказал:

Не успеете начать соединять, как как она уже отцвела.

Так соединение занимает минуты на семью.  Пасека вывозится на акацию, улья ставятся один на другой (одна семья прямо на вторую сверху), так и облетываются. Как только пошли привесы - семья с второго этаж снимается на новое место, на семью первого этажа магазины. Все, летная пчела с двух семей работает на один магазин. По окончании взятка с медовика нужно делать отводки, иначе улетят.

Никто не практикует?

4 минуты назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

А если не даст Акация и у Вас 100 обьединеных семей.:blink:Все капец

Объединение только если пошли привесы с учетом прогноза погоды на неделю, конечно.

1 минуту назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

А если не даст Акация и у Вас 100 обьединеных семей.:blink:Все капец .Они начнут петлять и очень резко .:hmm:Рулетка.:IMHO1:

Не у меня а у Максима. Я такого дела боюсь. У меня к Акации всё поскромнее-4-7 рам вышедшего на кануне росплода занимающие 9-14 рам и бегающая молодая матка(желательно недавно начавшая сеять) и ноль открытого росплода и мёда почти ноль. У меня всё под контролем(кроме погоды) никто, никуда не петляет.

9 минут назад, Mаксим сказал:

Так соединение занимает минуты на семью.  Пасека вывозится на акацию, улья ставятся один на другой (одна семья прямо на вторую сверху), так и облетываются. Как только пошли привесы - семья с второго этаж снимается на новое место, на семью первого этажа магазины. Все, летная пчела с двух семей работает на один магазин. По окончании взятка с медовика нужно делать отводки, иначе улетят.

Никто не практикует?

Объединение только если пошли привесы с учетом прогноза погоды на неделю, конечно.

Пробуйте и нам расскажите;). Может.;)

В прошлом году провернул описанный выше фокус с семьями, отстающими в развитии. Результат меня устроил.

1 минуту назад, mits сказал:

Не у меня а у Максима. Я такого дела боюсь. У меня к Акации всё поскромнее-4-7 рам вышедшего на кануне росплода занимающие 9-14 рам и бегающая молодая матка(желательно недавно начавшая сеять) и ноль открытого росплода и мёда почти ноль. У меня всё под контролем(кроме погоды) никто, никуда не петляет.

Все правильно с этим надо осторожно. Если знаеш свой регион то можно по игратся .Но Акации должно быть прелично что бы был смысл обьединять семьи. Если мало выделяет или погода не дала то роение не избежно в обьединной семье.

С отводками это дело другое

1 минуту назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

Но Акации должно быть прелично что бы был смысл обьединять семьи. Если мало выделяет или погода не дала то роение не избежно в обьединной семье.

Это 100%. Нужно понимать, что делаешь. Для новичков, желающих залиться, не рекомендуется.

Только что, Mаксим сказал:

Это 100%. Нужно понимать, что делаешь. Для новичков, желающих залиться, не рекомендуется.

Можно попробывать на 10 семьях .Не обязательно сразу на всей пасеке. Тише едиш больше будет.:hi:

15 минут назад, Mаксим сказал:

В прошлом году провернул описанный выше фокус с семьями, отстающими в развитии. Результат меня устроил.

С такими семьями можно!  Нужно, чтоб в семьях не было предроевого(большого количества трутового росплода). Я таким семьям, в прошлом году, кидал магазины, и тоже остался доволен. Только у нас до Акации удержать пчёл от предроевого не реально-Юг.

28 хвилин тому, mits сказав:

Пробуйте и нам расскажите;). Может.;)

варіант робочий,перевірено.

9 часов назад, Лавр сказал:

варіант робочий,перевірено

Поделитесь, может увидели какие-то нюансы? 

у мене на пасіці акація, якщо таки відійде від морозу, буде десь за тиждень. Колоски вже викинула. але багато почорнівшої :(

Центр города начала цвести  акация за городом на точку зацветёт через 10 дней  а там как бог даст.P150517_14.00.jpg 

18 часов назад, Mаксим сказал:

Никто не практикует?

Давненько (уж точно в прошлом веке), была выпущена маленькая брошюра, типа "как повысить медозбор". Было описано устройство сетчатой диафрагмы МК улья с двойными летками с каждой из 4-х сторон. Летки рядом, но один ведет вверх, а соседний - вниз. Ставятся две семьи одна над другой через эту диафрагму. Описана технология, как перегонять летную пчелу в одну сторону, для медосбора, а затем - назад. Сделал. Попробовал на подсолнухе. Улетели. Быстро.

22 минуты назад, pit999v сказал:

Попробовал на подсолнухе

Все технологии по объединению летной пчелы касаются ранних коротких взятков, когда нужно взять мед семьями, не накопившими достаточных летных резервов.

В наших условиях это только взяток с акации, редко с озимого рапса. 

7 часов назад, Сергей Днепр сказал:

Центр города начала цвести  акация за городом на точку зацветёт через 10 дней  а там как бог даст.P150517_14.00.jpg 

Кто с Черниговской области скажет-за городом акация начнёт цвести 27-28 мая или раньше?

23 часа назад, Mаксим сказал:

А скільки об'єднана може принести по максимуму?

12 часа назад, ex_edc сказал:

у мене на пасіці акація, якщо таки відійде від морозу, буде десь за тиждень. Колоски вже викинула. але багато почорнівшої :(

Вчора їздили с хлопцями дивитись акацию у нас цюрупинск, козачі лагері.  Померзла акація дуже сильно мабуть відсотків 40. Пасіки ночью заїхати і втсали, коли сонце взійшло ужаснулись. Картина не добра

6 минут назад, Серж 82 сказал:

А скільки об'єднана може принести по максимуму?

Цього я не знаю і не можу знати, це ж залежить від породи, стану сімей, сили та тривалості взятку.

Щодо мого досвіду об"єднанная льотної сили двох слабших сімей у минулому році на акації, то ситуація буда наступна.

Середній стан пасіки був на момент початку медозбору - 12-14 рутівських рамок розплоду і відповідно два корпуси туго бджоли. Ці сім"ї працювали кожна окремо і в минулому слабкому на акацію році акації дали 8 кг на круг.

Відстаючі по розвитку сім"ї мали щось до 10 рамок розплоду і півтора корпуси бджоли. Такі сім"ї поставив одна на другу як тільки перевіз, кожна на своєму дні, облітувались в два поверхи, льотки відкриті лише у денах (щоб облітувались без блукання). Коли ваги пішли на 500 г у плюс, зняв верхню сім"ю і відніс зовсім на нове місце, а замість неї поставив корпус суші того самого кольору, що й віднесена сім"я з відкритим льотком. Льотна бджола поверталась, не знаходила свого дна, але йшла у льоток магазину. Драки не було зовсім (заходили в пустий магазин з нектаром, потроху контактували з нижньою сім"єю) Коротше кажучи, об"єднання успішне. По результатам - об"єднана сім"я видала 7 повних медових рамок у другому корпусі і 2-3 неповниху третьому. В перерахунку на кілограми мабуть десь 20. Тобто по 10 кілограмів на кожну з об"єднуваних. 

Слабші сім"ї в перерахунку на кожну дали трохи більше за нормальні. Ось такі справи.

Переймався, що після акації зарояться, загрузив їх вощиною та залишив третій корпус. Все було в порядку. Мабуть, якби об"єднував нормальні по силі сім"ї, було б кого ловити.

В цьому році планую таки об"єднати льотну бджолу сильних сімей, (прогноз погоди наче без переривів на дощі). Майже впевнений, що підуть у рій після акації, тому підготувався - заклав прививку, матки мають бути на виході 22 травня, тоді ж зроблю відводки з кожної об"єднаної сім"ї на 4 рамки розплоду й матошник. На кінець акації мають матки у відводках зачервити. Як тільки зачервлять, відберу ще розплід у об"єднаних та підсилю відводки.

8 часов назад, Mаксим сказал:

Цього я не знаю і не можу знати, це ж залежить від породи, стану сімей, сили та тривалості взятку.

Щодо мого досвіду об"єднанная льотної сили двох слабших сімей у минулому році на акації, то ситуація буда наступна.

Середній стан пасіки був на момент початку медозбору - 12-14 рутівських рамок розплоду і відповідно два корпуси туго бджоли. Ці сім"ї працювали кожна окремо і в минулому слабкому на акацію році акації дали 8 кг на круг.

Відстаючі по розвитку сім"ї мали щось до 10 рамок розплоду і півтора корпуси бджоли. Такі сім"ї поставив одна на другу як тільки перевіз, кожна на своєму дні, облітувались в два поверхи, льотки відкриті лише у денах (щоб облітувались без блукання). Коли ваги пішли на 500 г у плюс, зняв верхню сім"ю і відніс зовсім на нове місце, а замість неї поставив корпус суші того самого кольору, що й віднесена сім"я з відкритим льотком. Льотна бджола поверталась, не знаходила свого дна, але йшла у льоток магазину. Драки не було зовсім (заходили в пустий магазин з нектаром, потроху контактували з нижньою сім"єю) Коротше кажучи, об"єднання успішне. По результатам - об"єднана сім"я видала 7 повних медових рамок у другому корпусі і 2-3 неповниху третьому. В перерахунку на кілограми мабуть десь 20. Тобто по 10 кілограмів на кожну з об"єднуваних. 

Слабші сім"ї в перерахунку на кожну дали трохи більше за нормальні. Ось такі справи.

Переймався, що після акації зарояться, загрузив їх вощиною та залишив третій корпус. Все було в порядку. Мабуть, якби об"єднував нормальні по силі сім"ї, було б кого ловити.

В цьому році планую таки об"єднати льотну бджолу сильних сімей, (прогноз погоди наче без переривів на дощі). Майже впевнений, що підуть у рій після акації, тому підготувався - заклав прививку, матки мають бути на виході 22 травня, тоді ж зроблю відводки з кожної об"єднаної сім"ї на 4 рамки розплоду й матошник. На кінець акації мають матки у відводках зачервити. Як тільки зачервлять, відберу ще розплід у об"єднаних та підсилю відводки.

Я раніше у сильніших сім'ях десь за 7-10 днів до якації видаляв маток, то з цих сімей брав по 30-34 кг, правда після акації сім'ї просідали(треба на стару робити відводок з подальшим об'єднанням на липу чи сонях).

У слабших видаляв маток, то брав по 20-22кг, але звісно що треба теплих ночей і хорошої погоди.

Знайомий, пускав сильні сім'ї на акацію як з матками, так і без, то різниці по приносу не замітив (сильні сім'ї), але є ризик роїння.

Зацвела. Половина дерева в завязке, а половина цветет. В основном пустили цвет деревья с солнечной стороны. Чувствую медовать будет недели 2, только тепло б....

Значит, у нас (Харьков, севернее) еще недельку подождать, где-то?  

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...