Ivan Ivanovich Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 11 час назад, Сергей Днепр сказал: Состояние акации на сегодня у меня на пасеке пчела пока работает на ней. От мені цікаво, чому в Дніпропетровській області, яка південніше Черкаської, акація ще цвіте, а в нас вже лише по переярках залишилась. Офіційно сьогодні можна вважать останній день взятку з акації. Але бджоли почали переключаться на лох і аморфу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 3 минуты назад, Ivan Ivanovich сказал: От мені цікаво, чому в Дніпропетровській області, яка південніше Черкаської, акація ще цвіте, а в нас вже лише по переярках залишилась. Вірогідно, квітень і початок травня в Вашому регіоні були теплішими за наш і акація отримала скоріший розвиток незалежно від географії. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 10 минут назад, Mаксим сказал: Вірогідно, квітень і початок травня в Вашому регіоні були теплішими за наш і акація отримала скоріший розвиток незалежно від географії. Так і є, підрахував суму денних та нічних температур в Черкасах та Кривому Розі за квітень 2017 р - результат: Черкаси - сума температур: 773 градуси Кривий Ріг - лише 704 градуси. Ось Вам і відповідь. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 18 минут назад, Mаксим сказал: Так і є, підрахував суму денних та нічних температур в Черкасах та Кривому Розі за квітень 2017 р - результат: Черкаси - сума температур: 773 градуси Кривий Ріг - лише 704 градуси. Ось Вам і відповідь. Доречі, оперуючи даними щоденника температур по різним регіонам, можна прогнозувати віддаленість строків зацвітання акації у цих регіонах один від одного і планувати кочівлю для подвійного взятку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 Все.... Акація в нас закінчилась. Вранці літ бджіл зовсім слабенький. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 21 година тому, Mаксим сказав: Доречі, оперуючи даними щоденника температур по різним регіонам, можна прогнозувати віддаленість строків зацвітання акації у цих регіонах один від одного і планувати кочівлю для подвійного взятку. переїжджать поки печатають? Чи бджіл переселяти в інші вулики типу з медом в сторону а їХ на суш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 4 часа назад, Konstantin_b сказал: Все.... Акація в нас закінчилась. Вранці літ бджіл зовсім слабенький. А в мене i не починалась Link to comment Share on other sites More sharing options...
К. А. Е. Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 32 минуты назад, Мико сказал: А в мене i не починалась Так до следующего года долго ждать.Сегодня смотрел по трассе е Харькову.Цветка и не видно считай.У Вас то же самое?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 22 години тому, Ivan Ivanovich сказав: От мені цікаво, чому в Дніпропетровській області, яка південніше Черкаської, акація ще цвіте, а в нас вже лише по переярках залишилась. Офіційно сьогодні можна вважать останній день взятку з акації. Але бджоли почали переключаться на лох і аморфу. У нас ті кущі і деревця акації, які підмерзли, тільки пару днів, як почали поступово квітувати. Ті ж, які були відносно захищені від приморозку, вже закінчують квітувати і бджоли переключаються на малину і волошку садову. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 1 час назад, КАЕ сказал: Так до следующего года долго ждать.Сегодня смотрел по трассе е Харькову.Цветка и не видно считай.У Вас то же самое?. Сфоткал акацию, так присмотревшись , рассмотрел те 20 гроздей соцветий на дереве Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 цвіт ще є, але без бджоли. Вчора булоа ніч холодна. Все, відцвіла. Взяток був 2 дні і трошки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей Днепр Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Взяток с акации у меня прекратился в субботу,был сильный ветер и жара сделала своё дело. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonhson Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 В 02.06.2017 в 19:34, Мико сказал: А в мене i не починалась А мне кажется, у нас только началось, только в силу входит по цвету. Думаю, до конца недели будет на пике. Померзло много, но - отходит, выбрасывает новые цветы. Так что, , опаздывает, но не отменяется. Разумеется - это лично Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 1 минуту назад, Jonhson сказал: А мне кажется, у нас только началось, только в силу входит по цвету. Думаю, до конца недели будет на пике. Померзло много, но - отходит, выбрасывает новые цветы. Так что, , опаздывает, но не отменяется. Разумеется - это лично Да уж точно . Недели две к весам не подходил ,убыток был большой Сегодня глянул +2 кг и убыток покрыли Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonhson Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Ну и, дай-то Бог! ;-) У меня весов нету, так что- хоть за Вас порадуюсь! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кагарлик Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 2 часа назад, Jonhson сказал: А мне кажется, у нас только началось, только в силу входит по цвету. Думаю, до конца недели будет на пике. Померзло много, но - отходит, выбрасывает новые цветы. Так что, , опаздывает, но не отменяется. Разумеется - это лично Акації відцвіла, та що залишилась то буде підтримуючий взяток. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonhson Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Только что, Кагарлик сказал: Акації відцвіла, та що залишилась то буде підтримуючий взяток. У вас там теплее.. У меня - контрольная (перед домом) еще цветет. Более того, я бы сказал, что сегодня - больше, чем вчера. Но,я не буду спорить, я начинающий, могу выдавать желаемое за действительное. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAN63 Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Только что, Кагарлик сказал: Акації відцвіла, та що залишилась то буде підтримуючий взяток. Та що померзла . відійшла і зуби вищірила..3-й день по 0.3 кг видає на гора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoncikk Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Перший раз виїхав на акацію---- 24 травня Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoncikk Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 ось ще Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кагарлик Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 21 час назад, SAN63 сказал: Та що померзла . відійшла і зуби вищірила..3-й день по 0.3 кг видає на гора. Да, хоть дасть покачать. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 Адмін. А цю тему треба було б перенести до "Акації." Для чого відкривати паралельно ще одну ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 В 06.06.2017 в 21:42, Jonhson сказав: Ну и, дай-то Бог! ;-) У меня весов нету, так что- хоть за Вас порадуюсь! А то на пасіці, як лакмусовий папір! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.