Jump to content

Акація. Початок цвітіння в 2017р.

vladimir5

Recommended Posts

11 час назад, Сергей Днепр сказал:

Состояние акации на сегодня у меня на пасеке пчела пока работает на ней.

P010617_05.56.jpg

От мені цікаво, чому в Дніпропетровській області, яка південніше Черкаської, акація ще цвіте, а в нас вже лише по переярках залишилась. Офіційно сьогодні можна вважать останній день взятку з акації. Але бджоли почали переключаться на лох і аморфу.

3 минуты назад, Ivan Ivanovich сказал:

От мені цікаво, чому в Дніпропетровській області, яка південніше Черкаської, акація ще цвіте, а в нас вже лише по переярках залишилась.

Вірогідно, квітень і початок травня в Вашому регіоні були теплішими за наш і акація отримала скоріший розвиток незалежно від географії.

10 минут назад, Mаксим сказал:

Вірогідно, квітень і початок травня в Вашому регіоні були теплішими за наш і акація отримала скоріший розвиток незалежно від географії.

Так і є, підрахував суму денних та нічних температур в Черкасах та Кривому Розі за квітень 2017 р - результат:

Черкаси - сума температур: 773 градуси

Кривий Ріг - лише 704 градуси.

Ось Вам і відповідь.

18 минут назад, Mаксим сказал:

Так і є, підрахував суму денних та нічних температур в Черкасах та Кривому Розі за квітень 2017 р - результат:

Черкаси - сума температур: 773 градуси

Кривий Ріг - лише 704 градуси.

Ось Вам і відповідь.

Доречі, оперуючи даними щоденника температур по різним регіонам, можна прогнозувати віддаленість строків зацвітання акації у цих регіонах один від одного і планувати кочівлю для подвійного взятку.

Все.... Акація в нас закінчилась. Вранці літ бджіл зовсім слабенький. 

21 година тому, Mаксим сказав:

Доречі, оперуючи даними щоденника температур по різним регіонам, можна прогнозувати віддаленість строків зацвітання акації у цих регіонах один від одного і планувати кочівлю для подвійного взятку.

переїжджать поки печатають? Чи бджіл переселяти в інші вулики типу з медом в сторону а їХ на суш.

4 часа назад, Konstantin_b сказал:

Все.... Акація в нас закінчилась. Вранці літ бджіл зовсім слабенький. 

А в мене i не починалась

32 минуты назад, Мико сказал:

А в мене i не починалась

Так до следующего года долго ждать.Сегодня смотрел по трассе е Харькову.Цветка и не видно считай.У Вас то же самое?.

22 години тому, Ivan Ivanovich сказав:

От мені цікаво, чому в Дніпропетровській області, яка південніше Черкаської, акація ще цвіте, а в нас вже лише по переярках залишилась. Офіційно сьогодні можна вважать останній день взятку з акації. Але бджоли почали переключаться на лох і аморфу.

У нас ті кущі і деревця акації, які підмерзли, тільки пару днів, як почали поступово квітувати. Ті ж, які були відносно захищені від приморозку, вже закінчують квітувати і бджоли переключаються на малину і волошку садову.

1 час назад, КАЕ сказал:

Так до следующего года долго ждать.Сегодня смотрел по трассе е Харькову.Цветка и не видно считай.У Вас то же самое?.

Сфоткал акацию, так присмотревшись , рассмотрел те 20 гроздей соцветий на дереве 

цвіт ще є, але без бджоли. Вчора булоа ніч холодна. Все, відцвіла. Взяток був 2 дні і трошки.

Взяток с акации у меня прекратился в субботу,был сильный ветер и жара сделала своё дело.

В 02.06.2017 в 19:34, Мико сказал:

А в мене i не починалась

А мне кажется, у нас только началось, только в силу входит по цвету. Думаю, до конца недели будет на пике.  Померзло много, но - отходит, выбрасывает новые цветы.  Так что, :IMHO:, опаздывает, но не отменяется. 

Разумеется - это лично :IMHO:

1 минуту назад, Jonhson сказал:

А мне кажется, у нас только началось, только в силу входит по цвету. Думаю, до конца недели будет на пике.  Померзло много, но - отходит, выбрасывает новые цветы.  Так что, :IMHO:, опаздывает, но не отменяется. 

Да уж точно . Недели две к весам не  подходил ,убыток был большой 

Сегодня глянул +2 кг и убыток покрыли :ay:

Ну и, дай-то Бог! ;-) У меня весов нету, так что- хоть за Вас порадуюсь! ;)   

2 часа назад, Jonhson сказал:

Акації відцвіла, та що залишилась то буде підтримуючий взяток.

Только что, Кагарлик сказал:

У вас там теплее.. У меня - контрольная (перед домом) еще цветет. Более того, я бы сказал, что сегодня - больше, чем вчера.  Но,я не буду спорить, я начинающий, могу выдавать желаемое за действительное. 

Только что, Кагарлик сказал:

Та що померзла . відійшла і зуби вищірила..3-й день по 0.3 кг видає на гора.

Перший раз виїхав на акацію---- 24 травня

DSC02941.JPG

DSC02940.JPG

DSC02939.JPG

ось ще

DSC02908_.JPG

DSC02896_.JPG

DSC02903_.JPG

DSC02905_.JPG

DSC02906_.JPG

21 час назад, SAN63 сказал:

Та що померзла . відійшла і зуби вищірила..3-й день по 0.3 кг видає на гора.

Да, хоть дасть покачать.

• 1 month later...

Адмін. А цю тему треба було б перенести до "Акації." Для чого відкривати паралельно ще одну ?:dntknw:

В 06.06.2017 в 21:42, Jonhson сказав:

Ну и, дай-то Бог! ;-) У меня весов нету, так что- хоть за Вас порадуюсь! ;)   

А то на пасіці, як лакмусовий папір!:ay:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...