Перейти к содержанию

Дадан двокорпусний + магазин

Маркіян

Рекомендуемые сообщения

Только что, Wladimir_K сказал:

Місцева це більше українська на скільки розумію хмельницького типу, непогана бджола передбачувана, але трохи умовно агресивна. 

Да бджола не погана навіть порівняно з поліською добра. Тільки попадаються сім,ї як дають чудовий результат , а інші слабкий.

Только что, vovchik13033 сказал:

Да бджола не погана навіть порівняно з поліською добра. Тільки попадаються сім,ї як дають чудовий результат , а інші слабкий.

Бджола на пасіці повинна бути спокійна. Ні українська ні поліська такою не є.

Потрібно купувати матеріал і виводити маток. Тоді відчуєте різницю. 

Взагалі рої не ловлю. Якщо вийшов рій, то вже не моя бджола.

Якщо є час і сів низько  ловлю і відаю брату.

Я темі роїння раніше на надавав великого значення . До деяких пір ........ А тепер почав думати як його на 0 звести. Відводки добре , але всю пасіку не відсадиш. Раніше часу матку забереш , посадиш сім,ю - недобор великий . Ось і шукаю вихід який би мене задовольнив в моїх умовах . 

про поліську дуже мяко сказано. 

Хто не працював з поліською - той бджіл іще не бачив.

15 минуту назад, vovchik13033 сказал:

В мене було таке , щоб не бігати за роєм , яйого прямо з вулика доставав . В ящик та на другий точок. Комплектував вулик , його туди. Він облітувався і в "бій".

А зачем на другой точек, я в том году по не возможности осмотров, запустил семью до состояния когда матки вышли, благо дожди были. Долго не думая 3 корпус сверху через глухую, туда всю пчелу, снизу одну рамку с маточником . Потом за 4 дня до липы объединил :)

Взагалі рої не ловлю. Якщо вийшов рій, то вже не моя бджола.

Якщо є час і сів низько  ловлю і відаю брату.

Я просто хочу роїння в себе звести до мінімума . Ось і думаю та підбираю те що найбільш підходить в моїх умовах. А рій я брав з вулика за 2 - 3 дні до виходу вони вже сидять біля стінки в "повному складі " .

Только что, Кривич сказал:

А зачем на другой точек, я в том году по не возможности осмотров, запустил семью до состояния когда матки вышли, благо дожди были. Долго не думая 3 корпус сверху через глухую, туда всю пчелу и расплод, снизу одну рамку с маточником все остальные без расплода. Потом за 4 дня до липы объединил :)

Когда рой не выходит из улья он не стирает с памяти дорогу домой . Я один раз так отсадил и оставил на том же точке .Так в течение суток они в месте с маткой вернулись в старый улей , а на другой день вышли роем . То было геморроя их  ловить.

Потрібно купувати матеріал і виводити маток. Тоді відчуєте різницю. 

Ось ! Тому й хочеться щоб підказали на що звернути увагу .

Ось ! Тому й хочеться щоб підказали на що звернути увагу .

Карніка або Бакфаст вам у відповідь.

Только что, ЮМос сказал:

Карніка або Бакфаст вам у відповідь.

У Вас вони є ? 

У Вас вони є ? 

читайте уважніше підпис під аватаркою.

Только что, ЮМос сказал:

читайте уважніше підпис під аватаркою.

Я це бачив ! Але пересвідчитись не мішає . Може ближче до травня пересічемся ?

vovchik13033,діліть сімьї після акації,і не будете ловити рої.

В 08.02.2016в21:22, vovchik13033 сказал:
В 10.12.2015в07:51, vovchik13033 сказал:

В 09.12.2015в21:07, trinoleg сказал:

С 2-х корпусными дружу уже пять сезонов. Классика жанра 12 рам. Стою на стационаре. магазины под рамку на 230. Если делаешь отводки, то магазины не нужны. Если делаешь отводок, который соединяешь с семьей перед подсолнухом, то магазин в самый раз. Расплод обязательно поднимать надо во второй корпус. И разделительная решетка существенно облегчает жизнь пчеловода. Одна беда в этом улье - ТЯЖЕЛЫЕ КОРПУСА. Без помощника не осматривать!!!! И обязательно стол при осмотре использовать, чтобы корпус не с земли поднимать. Берегите спину!

....очень толково об 12р даданах и не только о них  (1корпус+магазины.2корпуса+магазины) описывает корифей Кашковский в занятии №5 (смотрим с 1ч00мин...)+ есть еще такая схема.......оценивайте.коментируйте...

111.jpg

6 минут назад, jos1966 сказал:

111.jpg

Очень плохо видно запись на рисунке ! Можно как - то улучшить буквы ?

18 час назад, виталийЗ сказал:

vovchik13033,діліть сімьї після акації,і не будете ловити рої.

Пізно ! Перші рої можуть утворюватись уже при цвітінні садів . А до червня , якщо не використовувати протиройові , то вся пасіка відроїтся. 

54 минуты назад, jos1966 сказал:

111.jpg

Ви працювали за цією схемою ? Бо щось багато питань набралось . Наприклад : якщо з зими виходить сильна ,  навіть середня сім,я то за 40 днів вона не лише поміняє бджолу на молоду але й вийде в ройовий стан якщо її ( сім,ю ) не завантажувати роботою та розширяти гніздо. А тут виходить що 40 днів бджоли предоставлені самі собі. Крім того сроки . У мене в 2015 році з 25 квітня почала цвісти кульбаба , а з 30 - сади. А згідно схемі 12,05 ставиться тільки 1 магазин. Як на мене занадто пізно . Постановка вощини напряму впливає на медозбір , тому відстройку рамок необхідно завершити до основного медозбору . Якщо їх декілька то відстроюють в проміжку між ними на підтримуючому взятку. 

4 часа назад, vovchik13033 сказал:

Ви працювали за цією схемою ? Бо щось багато питань набралось . Наприклад : якщо з зими виходить сильна ,  навіть середня сім,я то за 40 днів вона не лише поміняє бджолу на молоду але й вийде в ройовий стан якщо її ( сім,ю ) не завантажувати роботою та розширяти гніздо. А тут виходить що 40 днів бджоли предоставлені самі собі. Крім того сроки . У мене в 2015 році з 25 квітня почала цвісти кульбаба , а з 30 - сади. А згідно схемі 12,05 ставиться тільки 1 магазин. Як на мене занадто пізно . Постановка вощини напряму впливає на медозбір , тому відстройку рамок необхідно завершити до основного медозбору . Якщо їх декілька то відстроюють в проміжку між ними на підтримуючому взятку. 

Так це ж Сибір. Виставка 2 квітня. У нас 8 березня. Різниця 25 днів. Запросто зсуваємо дати на 20 днів.

В ролику дивитись по часу 1:03:00 - Розвиток пакету. 1:57:00- Дадан з магазинами. 2:03:00- дадан двокорпусний+магазин. 2:17:00- БК рут.

Цікаво. Сподобались магічні числа- 18 днів.  Особливість - корпуси дають виключно нагору. Обов"язково 6 вощин. Все робиться на упередження. І що приваблює це мала кількість оглядів.

vovchik13033 може ти і правий, та всеж авторитет,  прислухаймось?

А от щодо відстройки вощини між взятками....Якось сумніваюсь.

А конкретно до своїх умов то треба ще переварити та осмислити.

В 2/8/2016в21:22, vovchik13033 сказал:

Я просто хочу роїння в себе звести до мінімума . Ось і думаю та підбираю те що найбільш підходить в моїх умовах. А рій я брав з вулика за 2 - 3 дні до виходу вони вже сидять біля стінки в "повному складі " .

Когда рой не выходит из улья он не стирает с памяти дорогу домой . Я один раз так отсадил и оставил на том же точке .Так в течение суток они в месте с маткой вернулись в старый улей , а на другой день вышли роем . То было геморроя их  ловить.

Будь-яке роїння це втрата медозбору. І не має значення де будете брати рої. Задача пасічника не доводити до зародження ройового інстинкту.

27 минуты назад, Маркіян сказал:

Так це ж Сибір. Виставка 2 квітня.

а в нас прийнято виставляти бджіл на Теплого Олекси 1 квітня і лід з річок на цей час зходить.

27 минуты назад, Маркіян сказал:

Там, в Сибіру підтримуючий взяток сильніший, особливо в середніх широтах.

1 час назад, Маркіян сказал:

Так це ж Сибір. Виставка 2 квітня. У нас 8 березня. Різниця 25 днів. Запросто зсуваємо дати на 20 днів.

В ролику дивитись по часу 1:03:00 - Розвиток пакету. 1:57:00- Дадан з магазинами. 2:03:00- дадан двокорпусний+магазин. 2:17:00- БК рут.

Цікаво. Сподобались магічні числа- 18 днів.  Особливість - корпуси дають виключно нагору. Обов"язково 6 вощин. Все робиться на упередження. І що приваблює це мала кількість оглядів.

vovchik13033 може ти і правий, та всеж авторитет,  прислухаймось?

А конкретно до своїх умов то треба ще переварити та осмислити.

Малюнок зроблено від руки з датами тому й питав чи працював. Для Сибіру - да , там розрахунок на один сильний взяток . Під нього вся система й робилась. Кочівок немає , значить хоч 5 корпусів вверх - аби вітром не здуло. :) Відкачка одна в кінці сезону - а сезон там теж коротший і кількість медоносів меньша ( точніше цвітуть разом , так що мед поділити по сортах неможливо ) . Корпуси на гору - теж цікаво , бо заливають зверху вниз , а тут якось "не по-бджолячому". 

Я почав практикувати відстройку вощини між взятками . До початку цвітіння садів нормальна сім,я встигає відстроїти 2 -4 рамки . Я стараюсь їх забрати і поставити вощину. Чесно кажучи не завжди це вдається , бо матка іноді встигає швидше. На цвітінні садів ставлю не більше 2 рамок вощини на відстройку . Після цвітіння ще по 5 шт. На акації та липі підставляю вже відстроєну. Після липи строять значно гірше. Таким чином нормальна сім,я яка не зірвалась в ройку відстроює до 10 рамок без проблем.

А що там переварювати ? :IMHO: Кемеровську систему можна використовувати як "кістяк" ( основу ) , а ось "мускули" потрібно кожному пасічнику нарощувати індивідуально. В залежності від регіону , умов пасічника та його потреб і можливостей.:IMHO: 

58 минут назад, Wladimir_K сказал:

Будь-яке роїння це втрата медозбору. І не має значення де будете брати рої. Задача пасічника не доводити до зародження ройового інстинкту.

Повністю згоден !!! Я писав як витягував рій для того щоб не лазити за ним по деревам . 

16 час назад, vovchik13033 сказал:

Малюнок зроблено від руки з датами тому й питав чи працював. Для Сибіру - да , там розрахунок на один сильний взяток . Під нього вся система й робилась. Кочівок немає , значить хоч 5 корпусів вверх - аби вітром не здуло. :) Відкачка одна в кінці сезону - а сезон там теж коротший і кількість медоносів меньша ( точніше цвітуть разом , так що мед поділити по сортах неможливо ) . Корпуси на гору - теж цікаво , бо заливають зверху вниз , а тут якось "не по-бджолячому". 

Я почав практикувати відстройку вощини між взятками . До початку цвітіння садів нормальна сім,я встигає відстроїти 2 -4 рамки . Я стараюсь їх забрати і поставити вощину. Чесно кажучи не завжди це вдається , бо матка іноді встигає швидше. На цвітінні садів ставлю не більше 2 рамок вощини на відстройку . Після цвітіння ще по 5 шт. На акації та липі підставляю вже відстроєну. Після липи строять значно гірше. Таким чином нормальна сім,я яка не зірвалась в ройку відстроює до 10 рамок без проблем.

А що там переварювати ? :IMHO: Кемеровську систему можна використовувати як "кістяк" ( основу ) , а ось "мускули" потрібно кожному пасічнику нарощувати індивідуально. В залежності від регіону , умов пасічника та його потреб і можливостей.:IMHO: 

Повністю згоден !!! Я писав як витягував рій для того щоб не лазити за ним по деревам . 

Твій малюнок не дуже сприймається через погану якість. Тому чесно не дуже придивлявся. А спираюсь на ролик.

Ось ти кажеш про один сильний взяток. Та Кашковський на цьому не наголошує. Особливо там де йдеться про дадан+магазини. Навпаки говорить про ранні медозбори. і можливу проміжну відкачку. Яку звичайно для магазинів легко перенести на серпень. У них там по лісах підозрюю малина та вся рання лісовінь є.

Про вощину. На садах взагалі не даю. Нарощую бджолу. У мене присутній двотижневий червневий провал між акацією і липою. Липа це фактично вже ГВ. І в цей період і ройка, а якщо і немає то не будують. І це не в одного мене так. Тому дійсно на акції даю 5 вощин. Але не так як Кашковський у другий корпус а в гніздо. Тому і кажу що треба переварити і подумати. Може правильніше так як він робить? А от вже на липі в два заходи ще 10. А інколи і більше.

Ще одна особливість про яку забув сказади. У нього 12 рамкові корпуса. А у мене та й тепер у більшості 8-10и рамкові. Ніби невелика різниця. Та все ж.....?

12 минуты назад, Маркіян сказал:

Твій малюнок не дуже сприймається через погану якість. Тому чесно не дуже придивлявся. А спираюсь на ролик.

Ось ти кажеш про один сильний взяток. Та Кашковський на цьому не наголошує. Особливо там де йдеться про дадан+магазини. Навпаки говорить про ранні медозбори. і можливу проміжну відкачку. Яку звичайно для магазинів легко перенести на серпень. У них там по лісах підозрюю малина та вся рання лісовінь є.

Про вощину. На садах взагалі не даю. Нарощую бджолу. У мене присутній двотижневий червневий провал між акацією і липою. Липа це фактично вже ГВ. І в цей період і ройка, а якщо і немає то не будують. І це не в одного мене так. Тому дійсно на акції даю 5 вощин. Але не так як Кашковський у другий корпус а в гніздо. Тому і кажу що треба переварити і подумати. Може правильніше так як він робить? А от вже на липі в два заходи ще 10. А інколи і більше.

Ще одна особливість про яку забув сказади. У нього 12 рамкові корпуса. А у мене та й тепер у більшості 8-10и рамкові. Ніби невелика різниця. Та все ж.....?

Малюнок не мій , методика також . Правильно - малина і т.д. Ви б змогли це розділити ? Сумніваюсь . Тому відкачка в кінці сезону , а при необхідності проміжна .

А що мішає нарощувати бджолу і відстроювати рамки ? :dntknw: Молоді бджоли хочуть -нехочуть , а віск виділяють. Матка може відкласти яйця навіть в відбудований на 2\3 стільник ( що вона й любить робити ) . Крім того відстройка вощини - це один з протиройових прийомів. Тому я вважаю що відстройку вощини ( виробництво воска ) Ви не використовуєте на повну. Вощину ставлю також в розплодну частину ( 1 корпус ) інакше швидкість відстройки падає. 

В мене 1 корпуса на 11 рам. 

Так що щось з Кемеровської системи так чи інакше використовуєм переформатоване під себе , щось ні ...

2 часа назад, vovchik13033 сказал:

А що мішає нарощувати бджолу і відстроювати рамки ? :dntknw: Молоді бджоли хочуть -нехочуть , а віск виділяють. Матка може відкласти яйця навіть в відбудований на 2\3 стільник ( що вона й любить робити ) . Крім того відстройка вощини - це один з протиройових прийомів. Тому я вважаю що відстройку вощини ( виробництво воска ) Ви не використовуєте на повну. Вощину ставлю також в розплодну частину ( 1 корпус ) інакше швидкість відстройки падає. 

..

Ні. Тут я не погоджуюсь. Швидкість розвитку падає.

Не розумію навіщо расхолоджувати гніздо, та ставити вощіну? Я ставлю вощіну не раніше ніж абрикоса зкине квітки, тоді починає квітнути гльод. Це десь, після 20 квітня. Сім"я починає рости як на дріжжах. Тоді і вощіну ставити не лячно і матковивідну справу розпочати можно. 

10 час назад, trinoleg сказал:

Не розумію навіщо расхолоджувати гніздо, та ставити вощіну? Я ставлю вощіну не раніше ніж абрикоса зкине квітки, тоді починає квітнути гльод. Це десь, після 20 квітня. Сім"я починає рости як на дріжжах. Тоді і вощіну ставити не лячно і матковивідну справу розпочати можно. 

А хто каже що раніше ? В центр гнізда , після 20 чисел , а на край - так можна й раніше .

В 12.02.2016в14:38, Маркіян сказал:

Ні. Тут я не погоджуюсь. Швидкість розвитку падає.

Як ?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...