vovchik v Опубликовано 8 февраля, 2016 Share Опубликовано 8 февраля, 2016 Только что, Wladimir_K сказал: Місцева це більше українська на скільки розумію хмельницького типу, непогана бджола передбачувана, але трохи умовно агресивна. Да бджола не погана навіть порівняно з поліською добра. Тільки попадаються сім,ї як дають чудовий результат , а інші слабкий. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 8 февраля, 2016 Share Опубликовано 8 февраля, 2016 Только что, vovchik13033 сказал: Да бджола не погана навіть порівняно з поліською добра. Тільки попадаються сім,ї як дають чудовий результат , а інші слабкий. Бджола на пасіці повинна бути спокійна. Ні українська ні поліська такою не є. Потрібно купувати матеріал і виводити маток. Тоді відчуєте різницю. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 8 февраля, 2016 Share Опубликовано 8 февраля, 2016 Только что, Wladimir_K сказал: Взагалі рої не ловлю. Якщо вийшов рій, то вже не моя бджола. Якщо є час і сів низько ловлю і відаю брату. Я темі роїння раніше на надавав великого значення . До деяких пір ........ А тепер почав думати як його на 0 звести. Відводки добре , але всю пасіку не відсадиш. Раніше часу матку забереш , посадиш сім,ю - недобор великий . Ось і шукаю вихід який би мене задовольнив в моїх умовах . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ЮМос Опубликовано 8 февраля, 2016 Share Опубликовано 8 февраля, 2016 Только что, Wladimir_K сказал: Бджола на пасіці повинна бути спокійна. Ні українська ні поліська такою не є. про поліську дуже мяко сказано. Хто не працював з поліською - той бджіл іще не бачив. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кривич Опубликовано 8 февраля, 2016 Share Опубликовано 8 февраля, 2016 15 минуту назад, vovchik13033 сказал: В мене було таке , щоб не бігати за роєм , яйого прямо з вулика доставав . В ящик та на другий точок. Комплектував вулик , його туди. Він облітувався і в "бій". А зачем на другой точек, я в том году по не возможности осмотров, запустил семью до состояния когда матки вышли, благо дожди были. Долго не думая 3 корпус сверху через глухую, туда всю пчелу, снизу одну рамку с маточником . Потом за 4 дня до липы объединил 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 8 февраля, 2016 Share Опубликовано 8 февраля, 2016 Только что, Wladimir_K сказал: Взагалі рої не ловлю. Якщо вийшов рій, то вже не моя бджола. Якщо є час і сів низько ловлю і відаю брату. Я просто хочу роїння в себе звести до мінімума . Ось і думаю та підбираю те що найбільш підходить в моїх умовах. А рій я брав з вулика за 2 - 3 дні до виходу вони вже сидять біля стінки в "повному складі " . Только что, Кривич сказал: А зачем на другой точек, я в том году по не возможности осмотров, запустил семью до состояния когда матки вышли, благо дожди были. Долго не думая 3 корпус сверху через глухую, туда всю пчелу и расплод, снизу одну рамку с маточником все остальные без расплода. Потом за 4 дня до липы объединил Когда рой не выходит из улья он не стирает с памяти дорогу домой . Я один раз так отсадил и оставил на том же точке .Так в течение суток они в месте с маткой вернулись в старый улей , а на другой день вышли роем . То было геморроя их ловить. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 8 февраля, 2016 Share Опубликовано 8 февраля, 2016 Только что, Wladimir_K сказал: Бджола на пасіці повинна бути спокійна. Ні українська ні поліська такою не є. Потрібно купувати матеріал і виводити маток. Тоді відчуєте різницю. Ось ! Тому й хочеться щоб підказали на що звернути увагу . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ЮМос Опубликовано 8 февраля, 2016 Share Опубликовано 8 февраля, 2016 Только что, vovchik13033 сказал: Ось ! Тому й хочеться щоб підказали на що звернути увагу . Карніка або Бакфаст вам у відповідь. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 8 февраля, 2016 Share Опубликовано 8 февраля, 2016 Только что, ЮМос сказал: Карніка або Бакфаст вам у відповідь. У Вас вони є ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ЮМос Опубликовано 8 февраля, 2016 Share Опубликовано 8 февраля, 2016 Только что, vovchik13033 сказал: У Вас вони є ? читайте уважніше підпис під аватаркою. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 8 февраля, 2016 Share Опубликовано 8 февраля, 2016 Только что, ЮМос сказал: читайте уважніше підпис під аватаркою. Я це бачив ! Але пересвідчитись не мішає . Може ближче до травня пересічемся ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
виталийЗ Опубликовано 10 февраля, 2016 Share Опубликовано 10 февраля, 2016 vovchik13033,діліть сімьї після акації,і не будете ловити рої. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
jos1966 Опубликовано 11 февраля, 2016 Share Опубликовано 11 февраля, 2016 В 08.02.2016в21:22, vovchik13033 сказал: В 10.12.2015в07:51, vovchik13033 сказал: В 09.12.2015в21:07, trinoleg сказал: С 2-х корпусными дружу уже пять сезонов. Классика жанра 12 рам. Стою на стационаре. магазины под рамку на 230. Если делаешь отводки, то магазины не нужны. Если делаешь отводок, который соединяешь с семьей перед подсолнухом, то магазин в самый раз. Расплод обязательно поднимать надо во второй корпус. И разделительная решетка существенно облегчает жизнь пчеловода. Одна беда в этом улье - ТЯЖЕЛЫЕ КОРПУСА. Без помощника не осматривать!!!! И обязательно стол при осмотре использовать, чтобы корпус не с земли поднимать. Берегите спину! ....очень толково об 12р даданах и не только о них (1корпус+магазины.2корпуса+магазины) описывает корифей Кашковский в занятии №5 (смотрим с 1ч00мин...)+ есть еще такая схема.......оценивайте.коментируйте... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 11 февраля, 2016 Share Опубликовано 11 февраля, 2016 6 минут назад, jos1966 сказал: Очень плохо видно запись на рисунке ! Можно как - то улучшить буквы ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 11 февраля, 2016 Share Опубликовано 11 февраля, 2016 18 час назад, виталийЗ сказал: vovchik13033,діліть сімьї після акації,і не будете ловити рої. Пізно ! Перші рої можуть утворюватись уже при цвітінні садів . А до червня , якщо не використовувати протиройові , то вся пасіка відроїтся. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 11 февраля, 2016 Share Опубликовано 11 февраля, 2016 54 минуты назад, jos1966 сказал: Ви працювали за цією схемою ? Бо щось багато питань набралось . Наприклад : якщо з зими виходить сильна , навіть середня сім,я то за 40 днів вона не лише поміняє бджолу на молоду але й вийде в ройовий стан якщо її ( сім,ю ) не завантажувати роботою та розширяти гніздо. А тут виходить що 40 днів бджоли предоставлені самі собі. Крім того сроки . У мене в 2015 році з 25 квітня почала цвісти кульбаба , а з 30 - сади. А згідно схемі 12,05 ставиться тільки 1 магазин. Як на мене занадто пізно . Постановка вощини напряму впливає на медозбір , тому відстройку рамок необхідно завершити до основного медозбору . Якщо їх декілька то відстроюють в проміжку між ними на підтримуючому взятку. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 11 февраля, 2016 Автор Share Опубликовано 11 февраля, 2016 4 часа назад, vovchik13033 сказал: Ви працювали за цією схемою ? Бо щось багато питань набралось . Наприклад : якщо з зими виходить сильна , навіть середня сім,я то за 40 днів вона не лише поміняє бджолу на молоду але й вийде в ройовий стан якщо її ( сім,ю ) не завантажувати роботою та розширяти гніздо. А тут виходить що 40 днів бджоли предоставлені самі собі. Крім того сроки . У мене в 2015 році з 25 квітня почала цвісти кульбаба , а з 30 - сади. А згідно схемі 12,05 ставиться тільки 1 магазин. Як на мене занадто пізно . Постановка вощини напряму впливає на медозбір , тому відстройку рамок необхідно завершити до основного медозбору . Якщо їх декілька то відстроюють в проміжку між ними на підтримуючому взятку. Так це ж Сибір. Виставка 2 квітня. У нас 8 березня. Різниця 25 днів. Запросто зсуваємо дати на 20 днів. В ролику дивитись по часу 1:03:00 - Розвиток пакету. 1:57:00- Дадан з магазинами. 2:03:00- дадан двокорпусний+магазин. 2:17:00- БК рут. Цікаво. Сподобались магічні числа- 18 днів. Особливість - корпуси дають виключно нагору. Обов"язково 6 вощин. Все робиться на упередження. І що приваблює це мала кількість оглядів. vovchik13033 може ти і правий, та всеж авторитет, прислухаймось? А от щодо відстройки вощини між взятками....Якось сумніваюсь. А конкретно до своїх умов то треба ще переварити та осмислити. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 11 февраля, 2016 Share Опубликовано 11 февраля, 2016 В 2/8/2016в21:22, vovchik13033 сказал: Я просто хочу роїння в себе звести до мінімума . Ось і думаю та підбираю те що найбільш підходить в моїх умовах. А рій я брав з вулика за 2 - 3 дні до виходу вони вже сидять біля стінки в "повному складі " . Когда рой не выходит из улья он не стирает с памяти дорогу домой . Я один раз так отсадил и оставил на том же точке .Так в течение суток они в месте с маткой вернулись в старый улей , а на другой день вышли роем . То было геморроя их ловить. Будь-яке роїння це втрата медозбору. І не має значення де будете брати рої. Задача пасічника не доводити до зародження ройового інстинкту. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 11 февраля, 2016 Share Опубликовано 11 февраля, 2016 27 минуты назад, Маркіян сказал: Так це ж Сибір. Виставка 2 квітня. а в нас прийнято виставляти бджіл на Теплого Олекси 1 квітня і лід з річок на цей час зходить. 27 минуты назад, Маркіян сказал: А от щодо відстройки вощини між взятками....Якось сумніваюсь. Там, в Сибіру підтримуючий взяток сильніший, особливо в середніх широтах. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 11 февраля, 2016 Share Опубликовано 11 февраля, 2016 1 час назад, Маркіян сказал: Так це ж Сибір. Виставка 2 квітня. У нас 8 березня. Різниця 25 днів. Запросто зсуваємо дати на 20 днів. В ролику дивитись по часу 1:03:00 - Розвиток пакету. 1:57:00- Дадан з магазинами. 2:03:00- дадан двокорпусний+магазин. 2:17:00- БК рут. Цікаво. Сподобались магічні числа- 18 днів. Особливість - корпуси дають виключно нагору. Обов"язково 6 вощин. Все робиться на упередження. І що приваблює це мала кількість оглядів. vovchik13033 може ти і правий, та всеж авторитет, прислухаймось? А от щодо відстройки вощини між взятками....Якось сумніваюсь. А конкретно до своїх умов то треба ще переварити та осмислити. Малюнок зроблено від руки з датами тому й питав чи працював. Для Сибіру - да , там розрахунок на один сильний взяток . Під нього вся система й робилась. Кочівок немає , значить хоч 5 корпусів вверх - аби вітром не здуло. Відкачка одна в кінці сезону - а сезон там теж коротший і кількість медоносів меньша ( точніше цвітуть разом , так що мед поділити по сортах неможливо ) . Корпуси на гору - теж цікаво , бо заливають зверху вниз , а тут якось "не по-бджолячому". Я почав практикувати відстройку вощини між взятками . До початку цвітіння садів нормальна сім,я встигає відстроїти 2 -4 рамки . Я стараюсь їх забрати і поставити вощину. Чесно кажучи не завжди це вдається , бо матка іноді встигає швидше. На цвітінні садів ставлю не більше 2 рамок вощини на відстройку . Після цвітіння ще по 5 шт. На акації та липі підставляю вже відстроєну. Після липи строять значно гірше. Таким чином нормальна сім,я яка не зірвалась в ройку відстроює до 10 рамок без проблем. А що там переварювати ? Кемеровську систему можна використовувати як "кістяк" ( основу ) , а ось "мускули" потрібно кожному пасічнику нарощувати індивідуально. В залежності від регіону , умов пасічника та його потреб і можливостей. 58 минут назад, Wladimir_K сказал: Будь-яке роїння це втрата медозбору. І не має значення де будете брати рої. Задача пасічника не доводити до зародження ройового інстинкту. Повністю згоден !!! Я писав як витягував рій для того щоб не лазити за ним по деревам . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 12 февраля, 2016 Автор Share Опубликовано 12 февраля, 2016 16 час назад, vovchik13033 сказал: Малюнок зроблено від руки з датами тому й питав чи працював. Для Сибіру - да , там розрахунок на один сильний взяток . Під нього вся система й робилась. Кочівок немає , значить хоч 5 корпусів вверх - аби вітром не здуло. Відкачка одна в кінці сезону - а сезон там теж коротший і кількість медоносів меньша ( точніше цвітуть разом , так що мед поділити по сортах неможливо ) . Корпуси на гору - теж цікаво , бо заливають зверху вниз , а тут якось "не по-бджолячому". Я почав практикувати відстройку вощини між взятками . До початку цвітіння садів нормальна сім,я встигає відстроїти 2 -4 рамки . Я стараюсь їх забрати і поставити вощину. Чесно кажучи не завжди це вдається , бо матка іноді встигає швидше. На цвітінні садів ставлю не більше 2 рамок вощини на відстройку . Після цвітіння ще по 5 шт. На акації та липі підставляю вже відстроєну. Після липи строять значно гірше. Таким чином нормальна сім,я яка не зірвалась в ройку відстроює до 10 рамок без проблем. А що там переварювати ? Кемеровську систему можна використовувати як "кістяк" ( основу ) , а ось "мускули" потрібно кожному пасічнику нарощувати індивідуально. В залежності від регіону , умов пасічника та його потреб і можливостей. Повністю згоден !!! Я писав як витягував рій для того щоб не лазити за ним по деревам . Твій малюнок не дуже сприймається через погану якість. Тому чесно не дуже придивлявся. А спираюсь на ролик. Ось ти кажеш про один сильний взяток. Та Кашковський на цьому не наголошує. Особливо там де йдеться про дадан+магазини. Навпаки говорить про ранні медозбори. і можливу проміжну відкачку. Яку звичайно для магазинів легко перенести на серпень. У них там по лісах підозрюю малина та вся рання лісовінь є. Про вощину. На садах взагалі не даю. Нарощую бджолу. У мене присутній двотижневий червневий провал між акацією і липою. Липа це фактично вже ГВ. І в цей період і ройка, а якщо і немає то не будують. І це не в одного мене так. Тому дійсно на акції даю 5 вощин. Але не так як Кашковський у другий корпус а в гніздо. Тому і кажу що треба переварити і подумати. Може правильніше так як він робить? А от вже на липі в два заходи ще 10. А інколи і більше. Ще одна особливість про яку забув сказади. У нього 12 рамкові корпуса. А у мене та й тепер у більшості 8-10и рамкові. Ніби невелика різниця. Та все ж.....? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 12 февраля, 2016 Share Опубликовано 12 февраля, 2016 12 минуты назад, Маркіян сказал: Твій малюнок не дуже сприймається через погану якість. Тому чесно не дуже придивлявся. А спираюсь на ролик. Ось ти кажеш про один сильний взяток. Та Кашковський на цьому не наголошує. Особливо там де йдеться про дадан+магазини. Навпаки говорить про ранні медозбори. і можливу проміжну відкачку. Яку звичайно для магазинів легко перенести на серпень. У них там по лісах підозрюю малина та вся рання лісовінь є. Про вощину. На садах взагалі не даю. Нарощую бджолу. У мене присутній двотижневий червневий провал між акацією і липою. Липа це фактично вже ГВ. І в цей період і ройка, а якщо і немає то не будують. І це не в одного мене так. Тому дійсно на акції даю 5 вощин. Але не так як Кашковський у другий корпус а в гніздо. Тому і кажу що треба переварити і подумати. Може правильніше так як він робить? А от вже на липі в два заходи ще 10. А інколи і більше. Ще одна особливість про яку забув сказади. У нього 12 рамкові корпуса. А у мене та й тепер у більшості 8-10и рамкові. Ніби невелика різниця. Та все ж.....? Малюнок не мій , методика також . Правильно - малина і т.д. Ви б змогли це розділити ? Сумніваюсь . Тому відкачка в кінці сезону , а при необхідності проміжна . А що мішає нарощувати бджолу і відстроювати рамки ? Молоді бджоли хочуть -нехочуть , а віск виділяють. Матка може відкласти яйця навіть в відбудований на 2\3 стільник ( що вона й любить робити ) . Крім того відстройка вощини - це один з протиройових прийомів. Тому я вважаю що відстройку вощини ( виробництво воска ) Ви не використовуєте на повну. Вощину ставлю також в розплодну частину ( 1 корпус ) інакше швидкість відстройки падає. В мене 1 корпуса на 11 рам. Так що щось з Кемеровської системи так чи інакше використовуєм переформатоване під себе , щось ні ... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 12 февраля, 2016 Автор Share Опубликовано 12 февраля, 2016 2 часа назад, vovchik13033 сказал: А що мішає нарощувати бджолу і відстроювати рамки ? Молоді бджоли хочуть -нехочуть , а віск виділяють. Матка може відкласти яйця навіть в відбудований на 2\3 стільник ( що вона й любить робити ) . Крім того відстройка вощини - це один з протиройових прийомів. Тому я вважаю що відстройку вощини ( виробництво воска ) Ви не використовуєте на повну. Вощину ставлю також в розплодну частину ( 1 корпус ) інакше швидкість відстройки падає. .. Ні. Тут я не погоджуюсь. Швидкість розвитку падає. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
trinoleg Опубликовано 19 февраля, 2016 Share Опубликовано 19 февраля, 2016 Не розумію навіщо расхолоджувати гніздо, та ставити вощіну? Я ставлю вощіну не раніше ніж абрикоса зкине квітки, тоді починає квітнути гльод. Це десь, після 20 квітня. Сім"я починає рости як на дріжжах. Тоді і вощіну ставити не лячно і матковивідну справу розпочати можно. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 19 февраля, 2016 Share Опубликовано 19 февраля, 2016 10 час назад, trinoleg сказал: Не розумію навіщо расхолоджувати гніздо, та ставити вощіну? Я ставлю вощіну не раніше ніж абрикоса зкине квітки, тоді починає квітнути гльод. Це десь, після 20 квітня. Сім"я починає рости як на дріжжах. Тоді і вощіну ставити не лячно і матковивідну справу розпочати можно. А хто каже що раніше ? В центр гнізда , після 20 чисел , а на край - так можна й раніше . В 12.02.2016в14:38, Маркіян сказал: Ні. Тут я не погоджуюсь. Швидкість розвитку падає. Як ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.