Перейти к содержанию

Дадан двокорпусний + магазин

Маркіян

Рекомендуемые сообщения

В 12.02.2016в12:25, vovchik13033 сказал:

Швидкість падає елементарно. Наглядний приклад 

Уважно подивись. З кількох розплід вийшов. Ще з двох виходить. Вощина тільки тільки засіяна. А минуло вже тиждень. Мав би бути розплід 6-и денний . А його немає. Замість того щоби дати дві суші він дав дві вощини. От і тормознув розвиток. Ну це літо. Йому не треба мед. Ціль інша. То це терпимо. А от мені такий тормоз весною ну ніяк не потрібний.

29 минуты назад, Маркіян сказал:

Швидкість падає елементарно. Наглядний приклад 

Уважно подивись. З кількох розплід вийшов. Ще з двох виходить. Вощина тільки тільки засіяна. А минуло вже тиждень. Мав би бути розплід 6-и денний . А його немає. Замість того щоби дати дві суші він дав дві вощини. От і тормознув розвиток. Ну це літо. Йому не треба мед. Ціль інша. То це терпимо. А от мені такий тормоз весною ну ніяк не потрібний.

Ба , знакома "фізіономія " .Відбудовують наче не погано , але кормів кат ма , особливо в першому вулику . Замість того щоб цілуватися з ними дав би кормові рамки . Правильно , суш для розвитку необхідно давати в першу чергу ( що я весною роблю ) , а вощину ставлю 2 скраю , вона на розвиток не впливає по мірі забудови її з 2-ї сторони ставлю знову вощину 2-гу скраю . Таким чином до цвітіння садів як правило відстроюють 2 рамки . А дальше , по обставинам - розширення або вощина або суш ( присадити - вощина в перемішку з розплодом , прискорити - суш в центр , вощина скраю - 1 рамка ).Багато що залежить від сім,ї .

Взагалі не рекомендую до появи тепла і запасу  молодих бджіл з появою сталого взятку не ставити вощину, а розширювати  сушю.

1 минуту назад, vovchik13033 сказал:

Відбудовують наче не погано , але кормів кат ма , особливо в першому вулику . Замість того щоб цілуватися з ними дав би кормові рамки . Правильно , суш для розвитку необхідно давати в першу чергу ( що я весною роблю ) , а вощину ставлю 2 скраю , вона на розвиток не впливає по мірі забудови її з 2-ї сторони ставлю знову вощину 2-гу скраю . Таким чином до цвітіння садів як правило відстроюють 2 рамки . А дальше , по обставинам - розширення або вощина або суш ( присадити - вощина в перемішку з розплодом , прискорити - суш в центр , вощина скраю - 1 рамка ).Багато що залежить від сім,ї .

Ага. З цим можна погодитись. Та все ж не роблю цього. Бо то зайвий порожній простір весною. Він охолоджує гніздо при похолоданнях. А от вже в маю нормально.

Про корми. Зауваж там полоски досить широкі. Я в лежаках такі рамки з старим медом обов"язково розпечатую. Ті що всередині гнізда. І по мірі його розширення далі. А в БК весною опускаю їх в нижній корпус не розпечатуючи.

32 минуты назад, Маркіян сказал:

А от вже в маю нормально.

Якщо я цього не зроблю , то в травні в мене всі сім,ї відрояться ( почнуть на садах , а закінчать на акації ) . Тому йду таким шляхом . Відводки робити не має особливого сенсу , бо липа починає цвісти через місяць після акації .

37 минуты назад, Wladimir_K сказал:

Взагалі не рекомендую до появи тепла і запасу  молодих бджіл з появою сталого взятку не ставити вощину, а розширювати  сушю.

Я вощину ставлю з 20 - 25 чисел квітня , залежно від погоди , сім,ї і т.д. Тобто підхід індивідуальний , а не шаблонний.

4 минуты назад, vovchik13033 сказал:

Якщо я цього не зроблю , то в травні в мене всі сім,ї відрояться ( почнуть на садах , а закінчать на акації ) . Тому йду таким шляхом . Відводки робити не має особливого сенсу , бо липа починає цвісти через місяць після акації .

Я вощину ставлю з 20 - 25 чисел квітня , залежно від погоди , сім,ї і т.д. Тобто підхід індивідуальний , а не шаблонний.

20-25 це для наших країв рано. Десь в районі 10 травня у сім'ях в основному є молода бджола, яка готова будувати

5 минут назад, Wladimir_K сказал:

20-25 це для наших країв рано. Десь в районі 10 травня у сім'ях в основному є молода бджола, яка готова будувати

В мене 10 травня сади закінчують цвісти , а в ловушках рої сидять , з тих горе-пасік які гнізда вчасно не розширили. 

Только что, vovchik13033 сказал:

В мене 10 травня сади закінчують цвісти , а в ловушках рої сидять , з тих горе-пасік які гнізда вчасно не розширили. 

Гнізда потрібно розширяте, але сушю, а не вощиною. Підстановка вощини в цей період вихолоджує гніздо і сповільною розвиток.

1 минуту назад, Wladimir_K сказал:

Гнізда потрібно розширяте, але сушю, а не вощиною. Підстановка вощини в цей період вихолоджує гніздо і сповільною розвиток.

Гнізда сушю починаю розширяти в кінці березня по 1 - 2 рамки , але повторюю , підхід суто індивідуальний .

13 минуты назад, Wladimir_K сказал:

2015 рік . 25,04 кульбаба ,  30,04 сади , 18 ,05 акація . Це +-2 дні  таблиця цвітіння медоносів ( нектароносів ) 

6 минут назад, Wladimir_K сказал:

Ну якщо завдання довести сім'ї до акації в оптимальному складі і не допустити роїння, то чому і ні? 

4 минуты назад, Бджолопотам сказал:

Ну якщо завдання довести сім'ї до акації в оптимальному складі і не допустити роїння, то чому і ні? 

У мене роїння буває досить рідко і якщо буває, то не раніше 25 травня, а акацію в наших місцях я б не розраховував би, погода нестабільна і масиви слабкі, інша справа ріпак а в районі 20 травня і ліс.

9 минут назад, vovchik13033 сказал:

Гнізда сушю починаю розширяти в кінці березня по 1 - 2 рамки , але повторюю , підхід суто індивідуальний .

2015 рік . 25,04 кульбаба ,  30,04 сади , 18 ,05 акація . Це +-2 дні  таблиця цвітіння медоносів ( нектароносів ) 

І до 10 травня холод, і медозбір реальний почався в районі 12-14 травня.

6 минут назад, Wladimir_K сказал:

У мене роїння буває досить рідко і якщо буває, то не раніше 25 травня, а акацію в наших місцях я б не розраховував би, погода нестабільна і масиви слабкі, інша справа ріпак а в районі 20 травня і ліс.

Тобто мусить бути індивідуальний підхід, адже в кожного своя ситуація. В мене паска в лісі, весняний розвиток дуже стрімкий,  беру 6-8 літрів весняного меду(якщо погода дозволяє) а на акацію багато сімей просто можуть зароїтись. Тому постановка вощини рятує.  Звичайно що це стосується тільки сильних сімей які потенційно можуть зароїтись, середні і слабкі сімї розширення відбудованими рамками.

Місця і погода приблизно однакові.

У мене навіть тепліше. Уточнив реальне тепло у 2015 р. почалося і реальні приноси   19 травня до цього тільки росли. Поки немає повного корпусу бджоли і тепла немає навіть близько бажання ставити вощину.

14 минуты назад, Бджолопотам сказал:

Тобто мусить бути індивідуальний підхід, адже в кожного своя ситуація. В мене паска в лісі, весняний розвиток дуже стрімкий,  беру 6-8 літрів весняного меду(якщо погода дозволяє) а на акацію багато сімей просто можуть зароїтись. Тому постановка вощини рятує.  Звичайно що це стосується тільки сильних сімей які потенційно можуть зароїтись, середні і слабкі сімї розширення відбудованими рамками.

У мене з Вами приблизно одинакові орієнтири на медоноси тому Ваш пост мені 100% підходить . 

4 минуты назад, Wladimir_K сказал:

Місця і погода приблизно однакові.

У мене навіть тепліше. Уточнив реальне тепло у 2015 р. почалося і реальні приноси   19 травня до цього тільки росли. Поки немає повного корпусу бджоли і тепла немає навіть близько бажання ставити вощину.

Справа в тому що в мене з Вами різні орієнтири на медоноси . Ві робите ставку на ріпак , окільки пасіка кочова . Я - на сади і все що з ними цвіте . Тому підходи різні . У Вас 19 травня тільки росли , а я 16 травня біля 120 літрів ( треба глянути записи ) відкачав з ранніх . Я розумію , що не багато , але ........ 

6 минут назад, vovchik13033 сказал:

У мене з Вами приблизно одинакові орієнтири на медоноси тому Ваш пост мені 100% підходить . 

Справа в тому що в мене з Вами різні орієнтири на медоноси . Ві робите ставку на ріпак , окільки пасіка кочова . Я - на сади і все що з ними цвіте . Тому підходи різні . У Вас 19 травня тільки росли , а я 16 травня біля 120 літрів ( треба глянути записи ) відкачав з ранніх . Я розумію , що не багато , але ........ 

Я б сказав би по іншому. Різні підходи і різні цілі.

5 минут назад, Wladimir_K сказал:

Я б сказав би по іншому. Різні підходи і різні цілі.

Можна й так .:)

• 3 months later...
В ?21?.?03?.?2014 в 19:40, Маркіян сказал:

Зробив вулик на 10 рамок. Два корпуси. Допоміжний вулик-ящик на 10 рамок. Стоятиме біля нього. Ще магазин, або корпус на 230. Не хотілось вводити ще новий розмір на 145. Таких немаю. От тепер сиджу і міркую. Хоча можна посміятись з себе. Бо думати треба було завчасно. А тепер хреново на душі. Бо стою перед дилемою. Як ворочати ті корпуси. Щоб не порамочно працювати. Принаймі з весни ще можна. А от щоб потім у червні-липні не перебирати. Прошу допомогти розібратись.

Апіліфт! :IMHO:

В 21.03.2014 в 19:40, Маркіян сказал:

Не хотілось вводити ще новий розмір на 145.

прийдеться вводити

15 часов назад, Любомир сказал:

прийдеться вводити

А я успішно й без цих малявок обходжуся!:dntknw::ay:

6 часов назад, ДобровоЛ сказал:

А я успішно й без цих малявок обходжуся!:dntknw::ay:

З віком не поборешся,  час непереможний. Майбуть тому я вчора після переміщення декількох важких корпусів 12 р Д-н відчув, що в моїй спині хтось поселився і підказує, що "нільзьзя блить". smile63.gif"Рулетка..."  Не для однієї обслуговуючої людини вони роблені (Soviet technology).

17 часов назад, Любомир сказал:

З віком не поборешся,  час непереможний. Майбуть тому я вчора після переміщення декількох важких корпусів 12 р Д-н відчув, що в моїй спині хтось поселився і підказує, що "нільзьзя блить". smile63.gif"Рулетка..."  Не для однієї обслуговуючої людини вони роблені (Soviet technology).

Отож бо й воно,- найліпше - стаціонар і Дадан на 24 і більше рамок і без надставок чи корпусів.:IMHO:

В 28.05.2016 в 20:47, ДобровоЛ сказал:

Отож бо й воно,- найліпше - стаціонар і Дадан на 24 і більше рамок і без надставок чи корпусів.:IMHO:

Це в іншу тему.

А в мене -  знайшов у другому рутівському корпусі мисочку з яйцем. Не гаявся. Відніс набік. Поставив корпус з двома медо-перговими +4суш+4вощина. Решітка. На прилітку фанеру. І усіх бджіл на неї. Далі поставив корпус рут у якому розплоду практично не було. А нагору пішов нижній гніздовий. Льоток у ньому відкрив. Вчора тобто через тиждень забрав свищові маточники. Непогано за 4 дні піднесли акацію. Як така погода буде і надалі, то занесуть добре. От тільки не вистачило наснаги до нижнього подивитись. На предмет наявності маточників. По ідеї - не повинно бути.

5 часов назад, Маркіян сказал:

На предмет наявності маточників. По ідеї - не повинно бути.

теж так думав, адже і розширення завчасне і взяток підтримуючий був перед акацією і роботою по розбудові було вдосталь, а коли перевірив то в половині сімей маточників стільки, що подумав що зароїлися, прийшлося зметикувать під гніздовий корпус суші з одним маточником, на нтого ганеманку на неї гніздо на нього теж ганеманку і поверх 2 магазини145 р для меду. Всі працюють на ура і саме йде взяток.

17 часов назад, Любомир сказал:

теж так думав, адже і розширення завчасне і взяток підтримуючий був перед акацією і роботою по розбудові було вдосталь, а коли перевірив то в половині сімей маточників стільки, що подумав що зароїлися, прийшлося зметикувать під гніздовий корпус суші з одним маточником, на нтого ганеманку на неї гніздо на нього теж ганеманку і поверх 2 магазини145 р для меду. Всі працюють на ура і саме йде взяток.

А що з льотками?

43 минуты назад, Маркіян сказал:

А що з льотками?

всі відкриті і в нижньому магазині теж. 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...