Jump to content

Липа мелколистая

sij
 Share

Recommended Posts

ТО мабудь широколиста,в мене іі нема,а я про дрібнолисту.

• Like 1

ТО мабудь широколиста,в мене іі нема,а я про дрібнолисту.
Точно так,дрібнолиста тільки починає квітувати.На неї уся і надія :ay:

Зацвіла липа дрібнолистна, учора 1кг, сьогодні 2 кг на вагах. Вночі +8, холодно.

• Like 1

В МЕНЕ НА ЛИПІ ЗЯВИЛИСЬ ПЕРШІ КВІТОЧКИ. Але не знаю що з того буде - прогноз невтішний.

І шо тебе не влаштовує? Та для липи така погода не головне. А от чи буде медувати. Ото питання. Десь чув що перевіряють на медування отак. Зрізають гілку і дають краплю розбавленого водою йоду. Якщо посиніє то значить медує. Але то інформація від ОБС.

Прогноз налякав,але наступні дні дуже навіть дають надію на липу.

• Like 1

• 2 weeks later...

Откачали мед з липи дрібнолистної за весь час цвітіння на вагах плюс 12 кг, але дякуємо богу й за це.

Откачали мед з липи дрібнолистної за весь час цвітіння на вагах плюс 12 кг, але дякуємо богу й за це.
У мене не більше, але враховуючи те що взагалі 2 попередні роки меду з липи не бачив, то результат непоганий.
  • Like 1

У мене не більше, але враховуючи те що взагалі 2 попередні роки меду з липи не бачив, то результат непоганий.
цікава річ, позатой рік якраз в нашій місцевості був дуже вдалий на липу, а от в цьому році я на липі бджіл майже не бачив але є гарний принос, буду качати тоді буде видно з чого. якраз перед липою прокачав сім"ї.

объясните пожалуйста. вот на западе и севере есть леса и посадки липы, они все рукотворные (учитывая что липа с косточки почти не прорастает) как происходит природное размножение липы?

з косточки й розмножується, а також відводками від коріння. в мене біля пасіки є місця що дорослих дерев поряд немає, а молода поросль липи є, заноситься вітром насіння.

учитывая что липа с косточки почти не прорастает

Если это учитывать, то нет там никаких посадок.) Прорастает все как нужно, ей режим хранения нужен как в природе. то есть холод обязателен.

• 11 months later...

Цвіте липа, знайшов молоді деревця які зацвіли. На вигляд років біля 5-6. Висотою метра два з гаком.

IMG_20160621_202250.jpg

IMG_20160621_202224.jpg

• Колеги, що там липа в цьому році виділяє? У нас перший день в неділлю 1,2 кг потім по 2-3 кг капало, а учора після грози по нулям різко!

+30 зробила свою справу.Капризна дівчина липа дала за 7 днів +12кг.Другий день (0)

36 минут назад, SAN63 сказал:

+30 зробила свою справу.Капризна дівчина липа дала за 7 днів +12кг.Другий день (0)

то є люкс!:ay:

4 часа назад, SAN63 сказал:

Ні не жара а гроза.

• Like 1

Только что, Кагарлик сказал:

Ні не жара а гроза.

Я,вам про Баришівку, а ви про Кагарлик.Дощу не було10 днів,кожен день +30.А у вас не гроза а блискавка спалила цвіт.Товариш з Ржищева росповідав.

Дощі і спека добре суміщаються як виявилось для липи. Несуть дуже добре. Пасіка прямо на очах пробудилась. Цікаво як довго липа нектарить?

55 минут назад, Маркіян сказал:

Дощі і спека добре суміщаються як виявилось для липи. Несуть дуже добре. Пасіка прямо на очах пробудилась. Цікаво як довго липа нектарить?

Если лес. а не посадки, то 10 - 14 дней. Посадки не больше 7 .

Для липы главное ночи теплые и штиль.

У нас все позаливали и гнезда и магазины.

• Like 1

1 час назад, Cfif сказал:

до раз :umora: буде липова погода, якщо прогноз не липовий то збудеться:

липова погода.PNG

32 минуты назад, Cfif сказал:

В нас поки вологи вистачало, то гарно літали... Вже три дні як дує вітер, літ на липу зменшився, хоча деяка липа тільки зацвіта....

Только что, Любомир сказал:

до раз :umora: буде липова погода, якщо прогноз не липовий то збудеться:

Так и есть. лИПОВАЯ ПОГОДА В ЭТОМ СЕЗОНЕ, Даже слабачки и отводки все залили липой. Только вот уже за половину перевалила цветение.

Только что, Бджолопотам сказал:

В нас поки вологи вистачало, то гарно літали... Вже три дні як дує вітер, літ на липу зменшився, хоча деяка липа тільки зацвіта....

Вологи для лип  вистачае завжди. А ось вітру вона боїться. 

• Like 1

• 2 weeks later...

Розкажіть будь ласка, коли можна зібрати насіння липи для посадки.

37 минут назад, venchyk сказал:

Розкажіть будь ласка, коли можна зібрати насіння липи для посадки.

Я б радив самому знайти де накопати саджанців або звернутись в якесь з лісництв і по дуже символічній ціні купити. Липа вкрай повільно  росте тому зекономите купу часу.

• Like 2

5 минут назад, konoval_am сказал:

Я б радив самому знайти де накопати саджанців або звернутись в якесь з лісництв і по дуже символічній ціні купити. Липа вкрай повільно  росте тому зекономите купу часу.

В мене насаджено багато, і накопати є де ,але у місті побачив липу з великими горіхами, а молодих біля неї немає,липа дуже гарна , то що довго я згідний почекати:umora: