Владимир А. Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 В одному місці,біля річки,росте 3 мілколисті липи метрів по15 заввишки.Так ось усі 3 квітнуть по черзі(одна одну не затіняють).Мабуть є сенс назбирати насіння і спробувати їх розмножити таким чином.Чи унаслідують майбутні деревця термін цвітіння батьківських дерев? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 В одному місці,біля річки,росте 3 мілколисті липи метрів по15 заввишки.Так ось усі 3 квітнуть по черзі(одна одну не затіняють).Мабуть є сенс назбирати насіння і спробувати їх розмножити таким чином.Чи унаслідують майбутні деревця термін цвітіння батьківських дерев? Долго же придётся ждать результат из семечки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Владимир А. Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 Долго же придётся ждать результат из семечки Выше я написал,что сажу саженцами разных размеров,только вот можна бы было попробовать и такой вариант с липой одного вида но с разным сроком цветения....или сроки цветения от маточника к саженцу не передадуться? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Різні види лип можуть перезапилитися, і насіння буде гібридним. Тобто, насіння не гарантує повторення материнських ознак. Краще розмножувати весною здеревянілими живцями- 100% повторення материнських ознак Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Різні види лип можуть перезапилитися, і насіння буде гібридним. Тобто, насіння не гарантує повторення материнських ознак. Краще розмножувати весною здеревянілими живцями- 100% повторення материнських ознак ? язичник, а що,земляче, й такий варіант розмноження лип можливий? Я думав на таке здатні лише верби... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted May 11, 2014 Share Posted May 11, 2014 природний розплідник " дит.сад" липи. перший раз висаджував липу, приймається на весні дуже чудово , 95% приживаємості Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кривич Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 В 5 километрах от одного из точков массив мелколистной липы, при заготовке которой на зиму и задевании веток лился дождь нектара в том году. На самом точке липы маловато, повырубывали местные Подвозить стермновато, могут слететь назад, вот и думаю накопать 2-2.5 саженцев и посадить на склоне горы и вдоль речки такой величины саженцы приживаются или проблематично? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolyan Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 В 5 километрах от одного из точков массив мелколистной липы, при заготовке которой на зиму и задевании веток лился дождь нектара в том году. На самом точке липы маловато, повырубывали местные Подвозить стермновато, могут слететь назад, вот и думаю накопать 2-2.5 саженцев и посадить на склоне горы и вдоль речки такой величины саженцы приживаются или проблематично? Я так понял,что 2-2.5 это метров .Я посадил этой осенью-принялись все Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кривич Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Я так понял,что 2-2.5 это метров .Я посадил этой осенью-принялись все Да м. пропала Осенью буду пробовать. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
шаруда Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 В 5 километрах от одного из точков массив мелколистной липы, при заготовке которой на зиму и задевании веток лился дождь нектара в том году. На самом точке липы маловато, повырубывали местные Подвозить стермновато, могут слететь назад, вот и думаю накопать 2-2.5 саженцев и посадить на склоне горы и вдоль речки такой величины саженцы приживаются или проблематично? Если подвозить за 5-ть км, то не слетят Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 вот и думаю накопать 2-2.5 саженцев и посадить на склоне горы и вдоль речки такой величины саженцы приживаются или проблематично? ? Кривич, Це добра ідея. Але прибуток з неї матимете років отак через 10- 15. Раніш липа нічого не дасть, це не акація-скороспілка. В Ужгороді дуже багато лип - широколистих і дрібнолистих ( і найдовша в Європі липова алея на набережній ріки), але недалеко біля мене є одна -єдина на всю округу - Пірамідальна липа (такі ростуть на Далекому Сході ) По формі вона нагадує ялинку і дуже-дуже медоносна Липа это не только хороший медонос - это и ценное лекарственное растение ( простатит лечит хорошо !) , и древесина на рамки и улья! Высаживайте липу пчеловоды!!! Каждый год по 5 деревьев- не сложно, за 10 лет - это уже 50 деревьев! Во И меду будет больше. Сьогодні спеціально сходив в одне місце, щоб зазняти, як в штамбі біля липи ростуть маленькі деревця від насіння, що при обкопуванні дерев весною сіється там. Це готова дармова шкілка для вирощування саджанців у містах - у зелених зонах, парках, алеях. Тільки треба вчасно їх викопати й пересадити, пока їх весною знову не перекопали. Тільки після посадки їх треба хоч на протязі перших двох - трьох тижнів поливати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Сьогодні спеціально сходив в одне місце, щоб зазняти, як в штамбі біля липи ростуть маленькі деревця від насіння, що при обкопуванні дерев весною сіється там. Це готова дармова шкілка для вирощування саджанців у містах - у зелених зонах, парках, алеях. Тільки треба вчасно їх викопати й пересадити, пока їх весною знову не перекопали. Тільки після посадки їх треба хоч на протязі перших двох - трьох тижнів поливати. це відростки від коріння яке пускає коріння, а не від насіння, теж відкопував й відрубував від основного дерева, приживаються але не так, як від окремо пророшшого насіння. ось з насіння: природний розплідник " дит.сад" липи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Сьогодні спеціально сходив в одне місце, щоб зазняти, як в штамбі біля липи ростуть маленькі деревця від насіння, це відростки від коріння яке пускає коріння, а не від насіння, теж відкопував й відрубував від основного дерева, приживаються але не так, як від окремо пророшшого насіння. А я думав , що від насіння. Бо таке ж колись накопував під амурською липою. Пересаджував. Тепер там - великі дерева. Але я звідти вже переїхав. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВАДОС Posted February 28, 2015 Share Posted February 28, 2015 Теж хочу розсадить трохи липи, в нас її практично немає. Знайшов відростки від кореня накшталт тих, що показав пан Добровол. Питання, коли найкраще відщеплювати і садить? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 28, 2015 Share Posted February 28, 2015 Теж хочу розсадить трохи липи, в нас її практично немає. Знайшов відростки від кореня накшталт тих, що показав пан Добровол. Питання, коли найкраще відщеплювати і садить? ВАДОС ,Та можна вже й зараз. Ніби морозів сильних не обіцяють. Тільки не забудьте поливати при сильних посухах, допоки добре не вкоріняться. Можна під саджанцями грунт замульчувати - тирсою, листям чи просто бур"яном. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted February 28, 2015 Share Posted February 28, 2015 Теж хочу розсадить трохи липи, в нас її практично немає. Знайшов відростки від кореня накшталт тих, що показав пан Добровол. Питання, коли найкраще відщеплювати і садить? ВАДОС ,Та можна вже й зараз. Ніби морозів сильних не обіцяють. Тільки не забудьте поливати при сильних посухах, допоки добре не вкоріняться. Можна під саджанцями грунт замульчувати - тирсою, листям чи просто бур"яном. Взяти землі з глиною пополам залити водою розмішати до сметаноподібної консистенції занурити в цюю сметану коріння дерева (кореневу шийку бажано не чіпати, навіть не лити на неї воду - там своя мікрофлора) потім садити в ямку. Така обробка дає контакт ворсинок кореню з грунтом підтягує вологу + глина добре тримає вологу. Так осінню2012 саджав 150 лип такого ж походження. Прижились 85% більше сотні. Потім пацани 2 роки підряд підпалювали траву і все згоріло та всохло. Одна липка вижила - на згадку. От таке . Брежіть лип, ліс, себе і Україну. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 28, 2015 Share Posted February 28, 2015 Теж хочу розсадить трохи липи, в нас її практично немає. Знайшов відростки від кореня накшталт тих, що показав пан Добровол. Питання, коли найкраще відщеплювати і садить? ВАДОС ,Та можна вже й зараз. Ніби морозів сильних не обіцяють. Тільки не забудьте поливати при сильних посухах, допоки добре не вкоріняться. Можна під саджанцями грунт замульчувати - тирсою, листям чи просто бур"яном. Взяти землі з глиною пополам залити водою розмішати до сметаноподібної консистенції занурити в цюю сметану коріння дерева (кореневу шийку бажано не чіпати, навіть не лити на неї воду - там своя мікрофлора) потім садити в ямку. Така обробка дає контакт ворсинок кореню з грунтом підтягує вологу + глина добре тримає вологу. Так осінню2012 саджав 150 лип такого ж походження. Прижились 85% більше сотні. Потім пацани 2 роки підряд підпалювали траву і все згоріло та всохло. Одна липка вижила - на згадку. От таке . Брежіть лип, ліс, себе і Україну. А я свої деревця обкопував восени від бур"янів, щоб не згорали разом з ними. Але то були не липки. У мене довкола пасіки - пісок. Тож замість лип висадив уже цілий ліс акації. Розову теж почав розводити. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВАДОС Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 Теж хочу розсадить трохи липи, в нас її практично немає. Знайшов відростки від кореня накшталт тих, що показав пан Добровол. Питання, коли найкраще відщеплювати і садить? ВАДОС ,Та можна вже й зараз. Ніби морозів сильних не обіцяють. Тільки не забудьте поливати при сильних посухах, допоки добре не вкоріняться. Можна під саджанцями грунт замульчувати - тирсою, листям чи просто бур"яном. Взяти землі з глиною пополам залити водою розмішати до сметаноподібної консистенції занурити в цюю сметану коріння дерева (кореневу шийку бажано не чіпати, навіть не лити на неї воду - там своя мікрофлора) потім садити в ямку. Така обробка дає контакт ворсинок кореню з грунтом підтягує вологу + глина добре тримає вологу. Так осінню2012 саджав 150 лип такого ж походження. Прижились 85% більше сотні. Потім пацани 2 роки підряд підпалювали траву і все згоріло та всохло. Одна липка вижила - на згадку. От таке . Брежіть лип, ліс, себе і Україну. А я свої деревця обкопував восени від бур"янів, щоб не згорали разом з ними. Але то були не липки. У мене довкола пасіки - пісок. Тож замість лип висадив уже цілий ліс акації. Розову теж почав розводити. Добровол, Живець дякую за поради, обовязково скористуюсь ними. Зараз трохи мряка і прорваться туди неможу нажаль. Буду чекать поки протряхне (руки вже шечуться). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВАДОС Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Сьогодні зробив розплідник липок. Думаю хай вкоріняться, а потім буду розселять. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Сьогодні зробив розплідник липок. Думаю хай вкоріняться, а потім буду розселять. наснага розпирає - знайоме відчуття. Хай приживуться і удачі та щоб меду з них діждати та й їх пережить. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Сьогодні зробив розплідник липок. Думаю хай вкоріняться, а потім буду розселять. ВАДОС. Аж душу радує! Тільки не забувайте за полив десь надвечір у спеку. Бо в такому віці вони ще дуже чуйні до посухи. А я теж сьогодні пройшовся довкола пасічних угідь. Десь із три тисячі гривнів цьогоріч пустив на медоноси,- синяк, буркуни, біла конюшина ну і найбільше - мордовника шарголового розсіяв. А от липу дрібнолисту не садив,- пісок у мене довкола. У лісі є її кілька екземплярів,- то вона майже така , як і десять років тому. Майже не росте у цих пісках, на відміну від сосен та ще моїх акацій... Сьогодні зробив розплідник липок. Думаю хай вкоріняться, а потім буду розселять. наснага розпирає - знайоме відчуття. Хай приживуться і удачі та щоб меду з них діждати та й їх пережить. Живець, пережить, як оту найстарішу липу, що біля Десятинної церкви у Києві? Їй же років та років...і не одна сотня. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВАДОС Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Будим підвищувать медопродуктивність району і покращувать екосистему, хто як не ми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8Илья9 Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Народ чтобы меда была больше надо не лениться и каждый год сажать. Вот нашел саженцы Липы по нормальной демократической цене http://prom.ua/p15533218-prodazha-lipa-melkolistnaya.html. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sashafart89 Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 есть у кого то контакты где можно приобрести такую ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sashafart89 Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Сьогодні зробив розплідник липок. Думаю хай вкоріняться, а потім буду розселять. а как вы розплідник делаете ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts