Jujon Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 Насіння збирати буду обов"язково і буду пробувати вирощувати . ? треба пробувати щіплювати , буде на багато бистріше яблуня після щеплення родить на 2 -3рік а з нсіння треба почекати, я щіплював на акацію, граб шаровидну форму цих дерев на березу,рябіну,шовковицю,акацію жовту плакучу форму цих дерев ці дерева добре щіплюються, зараз пора окуліровкою зимою весною жевцем пробуйте це просто Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
шаруда Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 Час летить скоро... ? И не говори ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korlykhanov Posted August 21, 2010 Share Posted August 21, 2010 Як точніше визначити воскову спілість насіння? ? Вчера смотрел на липе семена то вроде еще рановато срывать. Наверное нужно это делать в сентябре. Так можно надеятся мне на приобретение семян от Вашей Липы или нет? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted August 21, 2010 Share Posted August 21, 2010 Як точніше визначити воскову спілість насіння? ? Вчера смотрел на липе семена то вроде еще рановато срывать. Наверное нужно это делать в сентябре. Так можно надеятся мне на приобретение семян от Вашей Липы или нет? Можно :shake_hand: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruslan_markiv Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Привіт усім! може не в тему але коли краще пересаджувати липу і як це краще зробити? лип у нас не дуже багато тай ті при дорозі ростуть а я хочу посадити біля хати! пригледів собі одну липку вже досить величеньку 3 метри висотою тай хочу її пересадити поближче до хати! хто має опит у пересаджуванні таких дерев поділіться будь-ласка! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Привіт усім! може не в тему але коли краще пересаджувати липу і як це краще зробити? лип у нас не дуже багато тай ті при дорозі ростуть а я хочу посадити біля хати! пригледів собі одну липку вже досить величеньку 3 метри висотою тай хочу її пересадити поближче до хати! хто має опит у пересаджуванні таких дерев поділіться будь-ласка! Пересаджувати можна як тільки дерево скине листя і аж до розпускання бруньок.Якщо позволяє погода і грунт не промерз то сміло садіть навіть серед зими 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavik Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Пересаджувати можна як тільки дерево скине листя і аж до розпускання бруньок.Якщо позволяє погода і грунт не промерз то сміло садіть навіть серед зими ? Незнаю хто як, но все время сажу деревя осеню, мене так мой дед навчив!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruslan_markiv Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Пересаджувати можна як тільки дерево скине листя і аж до розпускання бруньок.Якщо позволяє погода і грунт не промерз то сміло садіть навіть серед зими Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Привіт усім! може не в тему але коли краще пересаджувати липу і як це краще зробити? лип у нас не дуже багато тай ті при дорозі ростуть а я хочу посадити біля хати! пригледів собі одну липку вже досить величеньку 3 метри висотою тай хочу її пересадити поближче до хати! хто має опит у пересаджуванні таких дерев поділіться будь-ласка! Пересаджувати можна як тільки дерево скине листя і аж до розпускання бруньок.Якщо позволяє погода і грунт не промерз то сміло садіть навіть серед зими Такі великі дерева краще пересаджувати таки восени - ще до морозів встигнуть вкорінитися і грунт ущільниться, тоді під час вегетації краще поживу з землі будуть брати. Різниця в пересадці малих дерев і кущів восени і на весні(до роспуску бруньок) не відчутна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruslan_markiv Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 вчора посадив! на весні побачим чи приймилась! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruslan_markiv Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Насіння збирати буду обов"язково і буду пробувати вирощувати . ? треба пробувати щіплювати , буде на багато бистріше яблуня після щеплення родить на 2 -3рік а з нсіння треба почекати, я щіплював на акацію, граб шаровидну форму цих дерев на березу,рябіну,шовковицю,акацію жовту плакучу форму цих дерев ці дерева добре щіплюються, зараз пора окуліровкою зимою весною жевцем пробуйте це просто розкажіть будь-ласка про щіплювання! як і коли його робити? з вашого повідомлення не зрозумів цей вислів: я щіплював на акацію, граб шаровидну форму цих дерев на березу,рябіну,шовковицю,акацію жовту плакучу форму цих дерев ці дерева добре щіплюються Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Денис 2008 Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Подскажите пожалуйста, если кто знает, где можно накопать поросли липы в Донецкой обл. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
валера 2 Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Зацвела у нас липа. А как определить-выделяет она нектар или нет? Пчел на ней мало, но это еще ни чего не значит-в округе мало кто держит. По запаху можно определить? Аромат стоит-обалденный.Пасмурно у нас, но сухо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHURIKfCH Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 В Ужгороді дуже багато лип - широколистих і дрібнолистих ( і найдовша в Європі липова алея на набережній ріки), але недалеко біля мене є одна -єдина на всю округу - Пірамідальна липа (такі ростуть на Далекому Сході ) По формі вона нагадує ялинку і дуже-дуже медоносна Буду весьма признателен за семена этого экземпляра липы Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Тарас2000 Posted December 22, 2012 Share Posted December 22, 2012 За віруваннями наших прабатьків, якщо хочеш позбутися проблем, незгод, прокляття чи іншого життєвого негативу, потрібно посадити три липи. Липа здатна поглинати негативну енергетику забераючи її у того, хто її посадив. P.S. Кожен свідомий бджоляр зобов'язаний посадити хочаб 10 лип незалежно від сорту. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted December 22, 2012 Share Posted December 22, 2012 P.S. Кожен свідомий бджоляр зобов'язаний посадити хочаб 10 лип незалежно від сорту. ? Я би сказав -виростити,бо з десяти посаджених виросте у кращому випадку дві... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrek Posted December 22, 2012 Share Posted December 22, 2012 P.S. Кожен свідомий бджоляр зобов'язаний посадити хочаб 10 лип незалежно від сорту. я весною посадив 15, прийнялось 12 .весною будем досаджувать Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
segreik Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 в кого можна дістати саджанці??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deemer Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Питання були щодо липи... та й тема відповідна... щодо черноклена не підкажу, цією рослиною не цікавився- спробуйте в Український Банк даних Медоносів, Шукаю саджанці спитати- може в когось цього добра валом Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deemer Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Були близько 30 см(щоправда брав крупнолисту), прийнялися всі, пару років підрощу і посаджу біля школи-КРАСА Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Були близько 30 см(щоправда брав крупнолисту), прийнялися всі, пару років підрощу і посаджу біля школи-КРАСА ←Я бачив у нього є по метрові, правда за 21-29 грн за штуку. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 Там даже больше метра, может он с корнем меряет.... Липа мелколистная. Н=1,2-1,7м. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Медоед Ростовский Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 В Ужгороді дуже багато лип - широколистих і дрібнолистих ( і найдовша в Європі липова алея на набережній ріки), але недалеко біля мене є одна -єдина на всю округу - Пірамідальна липа (такі ростуть на Далекому Сході ) По формі вона нагадує ялинку і дуже-дуже медоносна Липа это не только хороший медонос - это и ценное лекарственное растение ( простатит лечит хорошо !) , и древесина на рамки и улья! Высаживайте липу пчеловоды!!! Каждый год по 5 деревьев- не сложно, за 10 лет - это уже 50 деревьев! Во И меду будет больше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Владимир А. Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 Прошлой весной посадил 45шт.Принялось 43,и потом одну обглодали козы.Рассаду копал в посадках...сеженцы от 50см до 2.5м. Непринялись маленькие...возможно корневая ещё не очень развилась,а вот все средние и большие на ура.Правда садил в тот же день что и копал...и к тому же старался и копать и садить с нормальным комом земли (почему не много и привёз,так как и так деревца не маленькие ,да ещё и с нормальным комком земли...короче сколько в спринтер влезло).В этом году планирую,хотябы столько же. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 Так одновидова липа має відносно короткий період квітування. Краще додати інший вид, і продовжити період квітування липи- будете мати чудовий мономед Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts