Любомир Опубликовано 25 ноября, 2014 Share Опубликовано 25 ноября, 2014 Сьогодні це зробив. Температура 0- +3С. Слабачки сидять на чотирьох рамках. Слабо ворушаться. Спочатку розсував рамки до 5 см. Щоб охололи. Потім брав по рамці і переносив. Метрів зо п"ять. Бійні ніякої. На дні осипалось і залишилось зовсім небагато. Будемо дивитись тепер весною що з того вийшло. Та все ж поналазило в рукави куфайки. Не додумався зашнурувати і трохи пожалили. Потім з рукавів витрусив 50-ь штук. В цілому сподобалось. Швидко і без проблем. Мій колега планки на плечики рамок пришуруплює і так переносить та приєднує без розриву гнізда. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 25 ноября, 2014 Share Опубликовано 25 ноября, 2014 Отож прийдеться вдатися до осіннього (правильніше вже - до ранньо-зимового) підсилення. Все ж буде ще один досвід ? Сьогодні це зробив. Температура 0- +3С. Слабачки сидять на чотирьох рамках. Слабо ворушаться. Спочатку розсував рамки до 5 см. Щоб охололи. Потім брав по рамці і переносив. Метрів зо п"ять. Бійні ніякої. На дні осипалось і залишилось зовсім небагато. Будемо дивитись тепер весною що з того вийшло. Та все ж поналазило в рукави куфайки. Не додумався зашнурувати і трохи пожалили. Потім з рукавів витрусив 50-ь штук. В цілому сподобалось. Швидко і без проблем. Живець, Маркіян, я все ж вирішив діждатись хоч відлиги.Жалко бджілок. Колеса вже зимові, тож немає куди поспішати. Але, мабуть, перед перенесенням рамок треба буде постелити папір на дно, а тоді підняти бджіл, що осипалися, та струсити над клубом. ..."Слабачки сидять на чотирьох рамках"... А в мене цього року взагалі майже всі корпусні, "дякуючи " рівенським полоскам =Varofarm=, йдуть (пішли вже...) на 4 (230) стиснутих рамках (зверху ще 4 повномедних). З боку - діафрагми. Може й виживуть... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 26 ноября, 2014 Share Опубликовано 26 ноября, 2014 перед перенесенням рамок треба буде постелити папір на дно, ? Я так само думав. Але виявилось що вони при такій температурі взагалі не осипаються. Залишились лиш ті що на передній стінці. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 ноября, 2014 Share Опубликовано 26 ноября, 2014 перед перенесенням рамок треба буде постелити папір на дно, ? Я так само думав. Але виявилось що вони при такій температурі взагалі не осипаються. Залишились лиш ті що на передній стінці. Маркіяне, та ті крилом і совком зручно збирати. Мабуть вже завтра спробую зайнятись і я цим же. Але з димарем,- ним же можна і підігрівати деяких застиглих комах. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бортник Опубликовано 26 ноября, 2014 Share Опубликовано 26 ноября, 2014 Але з димарем,- ним же можна і підігрівати деяких застиглих комах. Пам‘ятаю, в армії колись намагався зігрітися біля вихлопної труби КрАЗа.... Тижнів зо два про цигарки навіть не згадував... Чи не погинуть бджоли у такий спосіб? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 ноября, 2014 Share Опубликовано 26 ноября, 2014 Але з димарем,- ним же можна і підігрівати деяких застиглих комах. Пам‘ятаю, в армії колись намагався зігрітися біля вихлопної труби КрАЗа.... Тижнів зо два про цигарки навіть не згадував... Чи не погинуть бджоли у такий спосіб? Ну, пане Михайле, у всьому ж повинна бути межа і обережність. А я теж як бджола надихався за три роки дизельного диму на торпедному крилатому катері так, що до сих пір дизельні автобуси обходжу десятою дорогою. Тож і бджіл в цьому плані добре жалію, Але на холоді при з'єднанні це буває навіть необхідним. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 27 ноября, 2014 Share Опубликовано 27 ноября, 2014 Правда, навіть з таким досвідом як у мене "помилитися" теж можна. Але цього разу все було зроблено, як належно, окрім перевірки дії полосок. А бджоли лежали кучкою просто на дні, як після поганої зимівлі. Отож прийдеться вдатися до осіннього (правильніше вже - до ранньо-зимового) підсилення. Все ж буде ще один досвід. В таких випадках, як завше, ми упускаємо потрібне детальне попереднє обстеження чи навіть дослідження на виключення чи наявність захворювання (параліч, акарапідоз чи що інше) на фоні якого проводимо обробку препаратом - тоді можна стверджувати з більшим відсотком про дію того чи іншого летального фактору. Припустимо, що пасіка була уражена якоюсь бякою, а ми ще додали противароатозного токсину. Здорові бджоли витримують терапевтичну дозу, а уражені - то ??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 27 ноября, 2014 Share Опубликовано 27 ноября, 2014 Нарешті сьогодні підселив ДВА відводки до сімей: 2 рамки до 4-х і 3 рамки до 3-х буде по 6 рамок. Матки захмарені. Втрати: в одній 10-15 в другій до 20 бджіл. Сіли у вулику і вивозити нікуди не потрібно. Як у Кривчикова. Незабаром в затемнений зимівник. Най жиють. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 27 ноября, 2014 Share Опубликовано 27 ноября, 2014 Нарешті сьогодні підселив ДВА відводки до сімей: 2 рамки до 4-х і 3 рамки до 3-х буде по 6 рамок. Матки захмарені. Втрати: в одній 10-15 в другій до 20 бджіл. Сіли у вулику і вивозити нікуди не потрібно. Як у Кривчикова. Незабаром в затемнений зимівник. Най жиють. Я,земляче, теж тільки-но повернувся з дачі. Ще й авто не поставив на стояку. Прийшлось з’єднати корпусні 4+4.Жалко було матку укр. степ ТЗ нищити(вона одна була у мене, хоч є й від Л. Єгошина пару торішніх.) Але вони в лежаках. А прийшлось підсилити мою ту унікальну племінну В-73(АР). Я ж, економлячи її "сперматоїдні" сили, тримав її у малій сім'ї. А ті полоски добре потравили сімейку. Ще й зараз бачив осиплені на дні..Трохи намазав рамки зверху олією шалфею й з'єднав. Ну, а потім пострушував усіх бджіл, що знайшов, над клубом. Матку приєднучої сім'ї прибрав за три години до того і зверху рамки племінної теж олією трохи запахчив. Димку в гніздо добре добавив для тепла та й закрив. А тоді натягнув від хитрих синичок сітку. Все, тепер будемо чекати весну. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Георгий14 Опубликовано 29 ноября, 2014 Share Опубликовано 29 ноября, 2014 каждый применяет "на свой вкус" , кто-то карвалол и подобные ему капли , кто освежители воздуха , кто (в том числе и я) алкоголь , ? При обьеденении с помощью алкоголя меня интересует вопрос. Как его применять?Обрызгать всех пчел из росинки,намочить верхние планки рамок,или как? Перегибать с алкоголем категорически не советую и тем более поливать им пчел физически !, вызовите бурную реакцию , а нам нужно сбить с толку и успокоить ! Два , четыре кубика спирта на промокашку и в нижние летки - через 10 минут объединяем , я так и маток подсаживаю Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 29 ноября, 2014 Share Опубликовано 29 ноября, 2014 каждый применяет "на свой вкус" , кто-то карвалол и подобные ему капли , кто освежители воздуха , кто (в том числе и я) алкоголь , ? При обьеденении с помощью алкоголя меня интересует вопрос. Как его применять?Обрызгать всех пчел из росинки,намочить верхние планки рамок,или как? Перегибать с алкоголем категорически не советую и тем более поливать им пчел физически !, вызовите бурную реакцию , а нам нужно сбить с толку и успокоить ! Два , четыре кубика спирта на промокашку и в нижние летки - через 10 минут объединяем , я так и маток подсаживаю про маток детальніше? спирт використовую також,але не скажу що він їх заспокоює,навпаки збуджує. Доза в мене втричі більша. Дякую. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Еникиой Опубликовано 29 ноября, 2014 Share Опубликовано 29 ноября, 2014 Перегибать с алкоголем категорически не советую и тем более поливать им пчел физически !, вызовите бурную реакцию , а нам нужно сбить с толку и успокоить ! Два , четыре кубика спирта на промокашку и в нижние летки - через 10 минут объединяем , я так и маток подсаживаю Никакой бурной реакции. В самогон с водой добавляю несколько листочков мяты. Такой раствор постоянно находится на пасеке и используется как для объединения так и для подсадки маток. Осенью объединял таким способом даже не отыскивая маток. Единственный нюанс. объединяю всегда в третий улей в который предварительно также несколько раз вбрызгиваю раствор с росинки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 29 ноября, 2014 Share Опубликовано 29 ноября, 2014 Запорожец, объединяю таким образом -- поверху обильно из пластиковой бутылки с проткнутыми шилом в крышке дырками поливал самогоном 1/1 с водой. грамм 100 не меньше. и тут же ставлю сверху корпус с отводком , с ним поступаю так-же. и никаких газет. на следующий день матка сеяла.кстати чем вонючее самогон , тем лучше. ? Сказано -сделано. 01.10.-вечерком удалил старую матку,облил гремучей смесью,накрыл газетой,газету тоже окропил,сверху хороший отводок и тоже гремучей смесью с верху. Гремучая смесь-самогон100гр.(80%)+вода200гр.+украл у жены немного духов. За бортом температура днем +18 Результат- 02.10.вечером возле летка примерно пол банки 0,5литра битой пчелы.Это что,факир и пчелы были пьяны и фокус не удался или это норма при этом методе,в чем ошибка? В чому помилка? А за "бортом" було +18, при такій температурі у жовтні взагалі не об'єднував. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 13 декабря, 2014 Share Опубликовано 13 декабря, 2014 Нарешті сьогодні підселив ДВА відводки до сімей: 2 рамки до 4-х і 3 рамки до 3-х буде по 6 рамок. Матки захмарені. Втрати: в одній 10-15 в другій до 20 бджіл. Сіли у вулику і вивозити нікуди не потрібно. Як у Кривчикова. Незабаром в затемнений зимівник. Най жиють. Я,земляче, теж тільки-но повернувся з дачі. Ще й авто не поставив на стояку. Прийшлось з’єднати корпусні 4+4.Жалко було матку укр. степ ТЗ нищити(вона одна була у мене, хоч є й від Л. Єгошина пару торішніх.) Але вони в лежаках. А прийшлось підсилити мою ту унікальну племінну В-73(АР). Я ж, економлячи її "сперматоїдні" сили, тримав її у малій сім'ї. А ті полоски добре потравили сімейку. Ще й зараз бачив осиплені на дні..Трохи намазав рамки зверху олією шалфею й з'єднав. Ну, а потім пострушував усіх бджіл, що знайшов, над клубом. Матку приєднучої сім'ї прибрав за три години до того і зверху рамки племінної теж олією трохи запахчив. Димку в гніздо добре добавив для тепла та й закрив. А тоді натягнув від хитрих синичок сітку. Все, тепер будемо чекати весну. Завтра вирішив перевірити результат такого об'єднання. Хоч і зима, й будь-яке турбування дуже шкідливе та полтихеньку... ніяк не можу стриматися, ніби початківець. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 14 декабря, 2014 Share Опубликовано 14 декабря, 2014 Завтра вирішив перевірити результат такого об'єднання. Хоч і зима, й будь-яке турбування дуже шкідливе та полтихеньку... ніяк не можу стриматися, ніби початківець. ah.gif ? Побував, тепер вже вчора, на пасіці. Живець, Маркіян, я ніколи не соромлюсь визнавати, коли чогось не знаю. Здивований,- вік живи, вік учись! Вперше спробував зимове з'єднання, описане Вами. Були великі сумніви. Бо, як і всі досвідчені фоторепортери, трохи консерватор в душі. Проте з'єдналися тихо й мирно хоч і різних порід. Але порода є породою! Укр.степ зліва так і лишився купкою, хоч ніби тепер вже й в одному клубі з бакфастом. І як я зняв верхній корпус, так і загудів, забігав, хоч і було тоді лише +3. Ну а праворуч моя чисто "дублена" В-73(АР) (красота,навіть заради їх кольору варто виводити таких!),- ніби у вічному літаргічному сні,- міцно стикаються, вчепившись намертво одна за одну, і абсолютно нічого їх вже не турбує. Лише моя племінна королева,- десь мабуть на третій рамочці помітив,- пересувалася бодро поверх бджілок. Порода! Отож, мабуть, тепер і я дам об'яву про продаж її дочок у наступному сезоні... Дивно, а клуб бджілок то один. А все ж не змішуються... Ну, нічого, сонечко весняне все поставить на свої місця. Ну, не втримався, щоб не виставити й тут літнє фото моєї чисто "дубленої" В-73(АР). Ну, це як красиві породисті голуби, що розводять лише для естетичних потреб. Вже й про мед після цього не думаєш. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 15 декабря, 2014 Share Опубликовано 15 декабря, 2014 Ну, не втримався, щоб не виставити й тут літнє фото моєї чисто "дубленої" В-73(АР). Ну, це як красиві породисті голуби, що розводять лише для естетичних потреб. Вже й про мед після цього не думаєш. Да, так. Красива, але моя солодша від меду. Он як її обступили та облизують Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 15 декабря, 2014 Share Опубликовано 15 декабря, 2014 Ну, не втримався, щоб не виставити й тут літнє фото моєї чисто "дубленої" В-73(АР). Ну, це як красиві породисті голуби, що розводять лише для естетичних потреб. Вже й про мед після цього не думаєш. Да, так. Красива, але моя солодша від меду. Он як її обступили та облизують Леоніде, очевидно ти її зазняв у день зарплати та ще й медом намазав... Ну, а вона замість того, щоб чарунки перевірять та яйця сіять, влаштувала вихід на подіум. Он які ніжки дублені. Зразу видно,- рекордистка буде з неї. Тож може з такою маточкою й не прийдеться робити осіннє-зимового підсилення чи з’єднувати сім'ї, щоб чогось добитися від них у наступному сезоні? Але фото дійсно класне! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 1 февраля, 2016 Share Опубликовано 1 февраля, 2016 В чому прикол осіннього об'єднання, якщо весною розділять? Щоб зимувати сильними і перезимувать з найменшою витратою корму і зберегти сім'ї? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 1 февраля, 2016 Share Опубликовано 1 февраля, 2016 Последний раз спрашую: "В чём прикол? Колитесь!" Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Миха Опубликовано 1 февраля, 2016 Share Опубликовано 1 февраля, 2016 5 минут назад, Любомир сказал: Последний раз спрашую: "В чём прикол? Колитесь!" Ви в когось конкретного питаєте? Здається Самі на своє питання і відповіли))) Ну хіба ще +1 матка, що перезимувала... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 1 февраля, 2016 Share Опубликовано 1 февраля, 2016 6 минут назад, kastor сказал: Ви в когось конкретного питаєте? Здається Самі на своє питання і відповіли))) Ну хіба ще +1 матка, що перезимувала... У всіх. Як би конкретно у когось то в личку. Питаю тому, що ІХ застосовував в різних варіантах, а цей - непонятка... може, думаю, я щось пропустив. А ще одна матка = з 2-х сімей 2 матки, без плюсів, і то якщо їх вигодують. Я от думаю: "для чого об'єднувати на зиму?". Може для успіху зимівлі з ІХ?". Щось тут недосказано: типу - Супер сильна сім'я + кормова надставка забезпечують збереження корму у вуличках з ізоляторами. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Миха Опубликовано 1 февраля, 2016 Share Опубликовано 1 февраля, 2016 16 минуту назад, Любомир сказал: У всіх. Як би конкретно у когось то в личку. Питаю тому, що ІХ застосовував в різних варіантах, а цей - непонятка... може, думаю, я щось пропустив. А ще одна матка = з 2-х сімей 2 матки, без плюсів, і то якщо їх вигодують. Я от думаю: "для чого об'єднувати на зиму?". Може для успіху зимівлі з ІХ?". Щось тут недосказано: типу - Супер сильна сім'я + кормова надставка забезпечують збереження корму у вуличках з ізоляторами. справа можливо в самій системі вуликів...+ думаю, що мається на увазі також і ранній старт сімї з 2 матками... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 1 февраля, 2016 Share Опубликовано 1 февраля, 2016 4 минуты назад, kastor сказал: справа можливо в самій системі вуликів...+ думаю, що мається на увазі також і ранній старт сімї з 2 матками... ранній старт - 3-го квітня..? Сама ізоляція маток на зиму дає відсутність усякого розплоду, економію біоресурсу бджіл і кормів. - це понятно. А для чого з'эднувать на зиму та давати корм.надставку, а весною після першого ж обльоту роз'єднувати? Можна ж і без з'єднування благополучно перезимувати з нормальними середніми сім'ями і результат буде той же. Це якщо нуклеуси з'єднати то ще б куди не йшло, 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Миха Опубликовано 1 февраля, 2016 Share Опубликовано 1 февраля, 2016 Только что, Любомир сказал: ранній старт - 3-го квітня..? Сама ізоляція маток на зиму дає відсутність усякого розплоду, економію біоресурсу бджіл і кормів. - це понятно. А для чого з'эднувать на зиму та давати корм.надставку, а весною після першого ж обльоту роз'єднувати? Можна ж і без з'єднування благополучно перезимувати з нормальними середніми сім'ями і результат буде той же. Це якщо нуклеуси з'єднати то ще б куди не йшло, Тепер зрозумів питання. Мав наувазі не ранній, а стрімкий старт. Чому розєднав навесні? Ну так це ж і є воно, двоматочне утримання, сімя нарощує розплод в 2 корпусах з двома матками, можна сказати що двома сімями (економія тепла, те, се), потім 1 матка тю-тю у відводок (стара) а молода собі арбайтн далі... Мені наприклад, дуже метод сподобався..Чоловік знає, що говорить. Нажаль з даданівською рамкою можуть буди проблеми.... Та здається суть такого обєднання криється в іншому...нічим не повязаним із системою зимівлі))) Просто людині нікуди дівати стільки сімей...тари нехватає)) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Миха Опубликовано 1 февраля, 2016 Share Опубликовано 1 февраля, 2016 20 минуты назад, Любомир сказал: А для чого з'эднувать на зиму та давати корм.надставку, а весною після першого ж обльоту роз'єднувати? Треба автора! Автора!!))) Інакше ми тільки "замацаємо" своїми теоріями чудовий метод утримання бджіл)) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.