ДобровоЛ Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Може хтось підкине насіння мені Може хто з півдня. Бо я, на привеликий жаль, не мав часу зібрати більше. Знайшов це насіння , коли вже треба було забирати машину... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Посадив в себе з насіння і акацію і гледичію - результатом вражений. За рік гледичія в три рази по росту обігнала акацію 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Посадив в себе з насіння і акацію і гледичію - результатом вражений. За рік гледичія в три рази по росту обігнала акацію Та вона ж і виростає значно вищою і крупнішо від акації. От цікаво, а цвітіння у неї теж починається як і в акації білої ,- з трьох-чотирьох років? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 десь зустрічав інформацію, що починає цвісти з 5-7 років, ну мабуть від швидкості розвитку залежить. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 Може хтось підкине насіння мені А насіння гледичії скільки потрібно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 а є різниця між колючою та безколючкової гледичії по кількісті нектаровиділенню? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 а є різниця між колючою та безколючкової гледичії по кількісті нектаровиділенню? Це напевно в теорії якось визначається, а на практиці визначити складно. Висаджені змішано по лісосмугам і взяток після білої в межах 0.4 - 1.5 кГ досить короткий. Та й безколючкової гледичії не так вже й багато, це в нашому регіоні. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
targal Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 Може хтось підкине насіння мені А насіння гледичії скільки потрібно? Стільльки вділите буду вдячний Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 а є різниця між колючою та безколючкової гледичії по кількісті нектаровиділенню? Десь раніше , СЄРЖ, було тут повідомлення, що вони крім колючок мало чим різняться,- гледечія трьохшипна і без колючок. Здається мені, що це було посилання Язичника. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darveter94 Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 правду говорят что растет как в верх так же и вниз. в начале марта копал саженцы, тяжелое дело, длинный корень уходит к центру земли)) и это у зимовалых 30-40см деревьев. за полуметровые я не брался, тяжко) у меня после кипятка семена всходят отлично, после замачивания так себе думаю 50%. посадил в начале декабря )) рано конечно, но для опыта пойдет) вот что имеем на сегодня. вечером классно листья складывает. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 у меня после кипятка семена всходят отлично, после замачивания так себе думаю 50%. ? Первые что помельче семена я узнаю, а крупные? Месяц назад видел тоже дерево довольно большое похожее на гледичию только у обычной плод продолговатый (как суджук - закуска к пиву), а эти были полумесяцем с семенами крупные как на фото, это разные виды или что писали выше колючий и без колючий? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darveter94 Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 у меня после кипятка семена всходят отлично, после замачивания так себе думаю 50%. ? Первые что помельче семена я узнаю, а крупные? Месяц назад видел тоже дерево довольно большое похожее на гледичию только у обычной плод продолговатый (как суджук - закуска к пиву), а эти были полумесяцем с семенами крупные как на фото, это разные виды или что писали выше колючий и без колючий? акацию решил в компании с гледичией заготовить. думаю это с колючками. вот интересно дерево, возможно Вы его видели? http://club.wcb.ru/lofiversion/index.php?t396.html случайно нашел его семена недалеко. решил посадить, редкое у нас в Запорожье. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 акацию решил в компании с гледичией заготовить. думаю это с колючками. вот интересно дерево, возможно Вы его видели? http://club.wcb.ru/lofiversion/index.php?t396.html случайно нашел его семена недалеко. решил посадить, редкое у нас в Запорожье. ? Спасибо. Точно те самые плоды, сейчас уже конечно поздно собирать те остатки семян, но на следующий год соберу. Тоже такое дерево только одно но высокое метров 12-15. Главное что-бы не срезали. Интересно как медонос он какой плодов много. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 правду говорят что растет как в верх так же и вниз. в начале марта копал саженцы, тяжелое дело, длинный корень уходит к центру земли)) и это у зимовалых 30-40см деревьев. за полуметровые я не брался, тяжко) у меня после кипятка семена всходят отлично, после замачивания так себе думаю 50%. посадил в начале декабря )) рано конечно, но для опыта пойдет) вот что имеем на сегодня. вечером классно листья складывает. я б на вашому місці саджав в паперові стаканчики, тоді висадка безболісна для рослин, в мене в перший раз висадкі не всі рпижилися, тепер тільки паперові стаканчики. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darveter94 Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 правду говорят что растет как в верх так же и вниз. ***** я б на вашому місці саджав в паперові стаканчики, тоді висадка безболісна для рослин, в мене в перший раз висадкі не всі рпижилися, тепер тільки паперові стаканчики. в наступному роцi буду так робити) дякую за пораду. а поки що маємо те, що маємо) буду обережно вимочувати, перед висадкою. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 правду говорят что растет как в верх так же и вниз. ***** я б на вашому місці саджав в паперові стаканчики, тоді висадка безболісна для рослин, в мене в перший раз висадкі не всі рпижилися, тепер тільки паперові стаканчики. в наступному роцi буду так робити) дякую за пораду. а поки що маємо те, що маємо) буду обережно вимочувати, перед висадкою. По доброму Вам заздрю. Зможу підключитися до такого ж процесу тільки вже у квітні, хоч трохи вже й цьогоріч посіяв. Вважаю, що акакція - біла, рожева,жовта,аморфа кущова, а також згадана гледечія- одного поля ягоди,- найліпші у нас медоноси,- швидко ростуть і віддача їх достойна навіть на пісках! Ну, накінець-то учора висадив ошпарене й замочене на протязі двох днів насіння гледичії! Десь з п"ятдесят ямок зробив, кидаючи в них по 3-4 насінини. Були й раніше спроби посадки її. Але чомусь не сходила. Матиму гарну надію вже на цю посадку, бо садилась вона напередодні Великодня. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Ну, накінець-то учора висадив ошпарене й замочене на протязі двох днів насіння гледичії! Десь з п"ятдесят ямок зробив, кидаючи в них по 3-4 насінини. Були й раніше спроби посадки її. Але чомусь не сходила. Матиму гарну надію вже на цю посадку, бо садилась вона напередодні Великодня. А я не поспішаю висаджувати після того як замочив у воді. Чекаю коли гарно набухне, тоді тримаю у вологому середовищі (не у воді) до поки не почнуть прокльовуватись ростки, практика показує що близько половини насінин не життєдайні... І тільки тоді висіваю в ґрунт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кузьмич Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 А я не поспішаю висаджувати після того як замочив у воді. Чекаю коли гарно набухне, тоді тримаю у вологому середовищі (не у воді) до поки не почнуть прокльовуватись ростки, практика показує що близько половини насінин не життєдайні... І тільки тоді висіваю в ґрунт. У меня проросло из 30ти шт всего 4шт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 А я не поспішаю висаджувати після того як замочив у воді. Чекаю коли гарно набухне, тоді тримаю у вологому середовищі (не у воді) до поки не почнуть прокльовуватись ростки, практика показує що близько половини насінин не життєдайні... І тільки тоді висіваю в ґрунт. У меня проросло из 30ти шт всего 4шт. Ось в чому річ.То, Ігоре, може щось із жучків їх пошкодило? Моє насіння було на морозі.Та й кидав його не по одному в ямку. То може ще й зійде. І, якщо кози не поїдять, (з"явився один любитель там з десятком кіз ) то й виросте. А намочилось воно добре, а сіяв разом з подрібненою мокрою кожурою з великих стручків. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ильич (альп) Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 буду осенью в Херсоне, надо будет насобирать семян. Там в парке Индустриального института этой гледичии не один десяток , а то и сотня деревьев. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кузьмич Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 А я не поспішаю висаджувати після того як замочив у воді. Чекаю коли гарно набухне, тоді тримаю у вологому середовищі (не у воді) до поки не почнуть прокльовуватись ростки, практика показує що близько половини насінин не життєдайні... І тільки тоді висіваю в ґрунт. У меня проросло из 30ти шт всего 4шт. Ось в чому річ.То, Ігоре, може щось із жучків їх пошкодило? Моє насіння було на морозі.Та й кидав його не по одному в ямку. То може ще й зійде. І, якщо кози не поїдять, (з"явився один любитель там з десятком кіз ) то й виросте. А намочилось воно добре, а сіяв разом з подрібненою мокрою кожурою з великих стручків. Лучше сделать как Бджолопотам говорит, ошпарить кипятком, проростить на подоконнике чтоб быть уверенным.С четырёх проросших четыре росли всё лето.А жучки непричём. Самое интересное, что семена собрал почти в центре на Чеботарской улице. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Повідомлення № 27 (2 сторінка) в цій темі. От тоді можна і висівати Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victor Fursov Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 А кто-то обратил внимание, что семена Гледичии повреждаются жуками-зерновками? Что семена с полостями-дырками и в них сидят крупные круглые жуки-зерновки? Где-то видели таких? Мой е-майл = ufenia@gmail.com = Интересно обсудить, если будет видна карта распространения вредителя- жука-зерновки. Успехов! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 1марта замочил семена. Три недели - никаких сдвигов! В субботу взял новые, залил кипятком в поллитровой банке. Ложкой размешал, минут 10 постояли в таком состоянии. Затем разложил на подносе на тряпицу и другой накрыл. Налил воды тёпленькой, засунул в пакет и поставил на кухонный навесной шкаф под потолок. Спустя двое суток был приятно удивлён: семена увеличились более чем в три раза и наклюнулись, а отдельные экземпляры пошли в рост, словно фасоль! Да здравствует изгородь! Бджолопотам, Очевидно Ви й про це.Бо 27 пост не про насіння, хоч і того ж автора (Raketin). Переніс сюди для зручності решти читачів. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кузьмич Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 1марта замочил семена. Три недели - никаких сдвигов! В субботу взял новые, залил кипятком в поллитровой банке. Ложкой размешал, минут 10 постояли в таком состоянии. Затем разложил на подносе на тряпицу и другой накрыл. Налил воды тёпленькой, засунул в пакет и поставил на кухонный навесной шкаф под потолок. Спустя двое суток был приятно удивлён: семена увеличились более чем в три раза и наклюнулись, а отдельные экземпляры пошли в рост, словно фасоль! Да здравствует изгородь! Очевидно Ви й про це. Переніс сюди для зручності решти читачів. Таки да , сообщение 22 полная инструкция, но лучше положить на холодильник сверху у задней стенки, там круглый год тепло.Еще маток перед отправкой можно содержать на холодильнике. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts