Jump to content

Пчёлы и их соседи

Petrovych61
 Share

Recommended Posts

жажда

post-2380-1390481619_thumb.jpg

post-2380-1390481736_thumb.jpg

• 1 month later...

фото мого сина

post-2625-1395235842_thumb.jpg

post-2625-1395235891_thumb.jpg

• Like 1

фото мого сина
Конечно я не критик :) Первый снимок хорошо подмечено , а второй чёткости нет , а так ,так держать :ay:

• 2 weeks later...

Підкажіть, що це може бути, люди добрі: IMG_20140328_191701.jpg На горищі з’явилось таке чудо. Розміром десь як пів футбольного м’яча. Заздалегідь вдячний.

Підкажіть, що це може бути, люди добрі: IMG_20140328_191701.jpg На горищі з’явилось таке чудо. Розміром десь як пів футбольного м’яча. Заздалегідь вдячний.
Швидше за все - гніздо ос. Якщо комірки маленькі, то оси, якщо комірки великі, то можуть бути шершні В любому випадку краще знищити поки там не розвелась сімейка...

Дякую, власне так і думав, але побоювався, що це можуть бути джмелі (на свій сором не знаю, як їх гніздо виглядає - жодного разу не бачив). А джмелів кривдити не хотів. Ну, якщо це не вони - то будемо нищити. Ще раз дякую.

Це точно оси або шершні. Можна почекати коли в гніздо зайде хазяїн і тоді давити бо просто зняти не допоможе тому що оса зробить гніздо в іншому місці. І в залежності від виду гніздо може до осені бути як відро 10 л. І вони лізуть в бджолині гнізда при досить низькій температурі забираючи мед. А джмелі живуть в землі і гнізда роблять з моху і трави чи може заселяють мишачі гнізда бо дуже на них схожі. Сот горизонтальний разом і медові і розплідні комірки.post-3347-1396105746_thumb.jpg

• Like 1

фото мого сина
Вашого сина звати Antonio Wins?
А може син на фотках? :blink::umora: Sasha, браво! Давайте ще!!! :umora::wave:

• 1 month later...
А хто це такий ? post-1595-1274432465_thumb.jpgpost-1595-1274432759_thumb.jpg Досить великий чорний джміль , крила з синім відливом. Залетів в машину .
Це не джміль, це різновид бджоли - дроворуб. Якщо я правильно розгледів.., ракурс поганий. ;)
Правильно то вона, пчела-плотник російською. До речі, рідкісний вид одиночних бджіл - як не помиляюсь, в Червоній книзі
c983df0c1e8883c392830d99ffee0f43.jpg Це також вона ? Кінчик черевця червоного кольору . Повзала по підлозі (Коломийський р-н)
  • Like 1

Хоча мабуть ні, це скоріш за все різновид джмелів

Vandeko, Так і є! Я переконаний, що це джміль. :hi:

Піон деревовидний, своїм сильним і приємним ароматом приваблює багато бджіл хоч кущик один і невеликого розміру post-3420-1399290116_thumb.jpg

• 1 year later...

Сегодня собирал смородину на меня свалилась такая парочка: post-7698-1434996787_thumb.jpg , возможно и матки с трутнями так падают на кого-то?

Вот еще одно фото, самка свободно бегает а самец на ней: post-7698-1434997605_thumb.jpg . Самка крупнее.

Вот еще одно фото, самка свободно бегает а самец на ней: post-7698-1434997605_thumb.jpg . Самка крупнее.
Всё как у людей... :blink:

Очень много кузнечиков в этом году по точку скачет ,мелкие какие- то. Фото сделать не удаётся ,разбегаются

Сегодня собирал смородину на меня свалилась такая парочка: ,

третім бути не пропонували? :ole_ole::ole_ole::umora:

третім бути не пропонували?

Попросили только запечатлеть этот счастливый для пары момент... а потом молодые отправились в ЗАГС. :)

А у меня в этом году куча ящериц зеленых и прытких. Да к тому же ежиха стала своих четырех отпрысков приводить каждый вечер жирок халявный нагуливать.Совсем несмышлёные, не прячутся. Как только орехи станут поспевать - белки добавятся.post-2778-1435953600_thumb.jpg

• 1 month later...
  • 2 months later...

Растет охранник, уже сейчас охраняет мою раскладушку пока я работаю :ay::

IMG_0750.thumb.JPG.e7e1286790f7e6b08bfe9

• Like 6

Растет охранник, уже сейчас охраняет мою раскладушку пока я работаю :ay::

IMG_0750.thumb.JPG.e7e1286790f7e6b08bfe9

КРАСАВА!!!:ay:

c983df0c1e8883c392830d99ffee0f43.jpg

Це також вона ? Кінчик черевця червоного кольору . Повзала по підлозі (Коломийський р-н)

Это не она. пчела плотник с блеском. без пуха.

У меня живут такие, пару десятков в разных норках.)) Очень любят шалфей.)

P1230303.JPG

P1230307.JPG

P1230310.JPG

Мені  знайомий скинув фото вулика з острова Сарк (це один з Норманських островів, недалечко від Великої Британії). Здивувало, що корпуси не прямокутні. Там що, і рамки такі? Але як їх тоді виймати - вбік?! Може, хтось знає?

563cd7539babf__n.thumb.jpg.06f269c6f8fa2

• Like 1