Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Так вони завжди з хворобами ходили  (якийсь відсоток). Хочете без хвороб, то беріть безсотовий, або самі набирайте (якщо знаєте куди дивитись).

На нозему  бджоли можуть хворіти починаючи з третього дня від виходу . Так ,що про безросплодні пакети байка. Інфекція в молоденькі бджолі

1 годину тому, gardener сказав:

Виглядають де кущі низенькі..

Їм ще рано. Мисочок не було в жодної на точку.

5 хвилин тому, Пахомич сказав:

На нозему  бджоли можуть хворіти починаючи з третього дня від виходу . Так ,що про безросплодні пакети байка. Інфекція в молоденькі бджолі

Не ноземою єдиною...:rofl:

Хто про шо , а вшивий про баню:dntknw:

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Так вони завжди з хворобами ходили  (якийсь відсоток). Хочете без хвороб, то беріть безсотовий, або самі набирайте (якщо знаєте куди дивитись).

Сама вона того не бачила, більшість там бібісі:IMHO:. Ще ж не відомо рівень підготовки того хто купив і ''виявив'' болячку.

В мене сусід, в якого 4 вулики лишилось, на днях привіз з Волині 11 пакетів. Каже буде розганяти, бо рамок з кормом в нього багато:rofl:. Купував по 500 грн/рамка. Сім'ї були слабкі (хоч там Стир і вербових море) не було з чого рамок з розплодом набрати.

В вашому селі  приблизно  зареєстровано 35  пасік .

1 годину тому, Bee.P сказав:

Блін , я ж забув .... Той ...згадав за " з"їли за квітень" ;):umora:.

Пишить трішки точніше , бо тут в людей є слабенька нервова система ,:hi:бо так не всі зможуть до головного взятку дожить:hi::umora:. Будьте милосердними:hi::umora:

За сьогодні +1

1 година тому, Пахомич сказав:

В вашому селі  приблизно  зареєстровано 35  пасік .

В мене селище. Без поняття. Навряд чи серед них хоч половина діючих.

Яблуня цвіте. Завтра будуть сіяти соняшник під городом. Той шо сусіди сіяли перед Паскою, вже кажуть вигнався десь на 10 сантиметрів. А я, поки соняшник не цвіте роблю воскотопку.

894340446_.png.a3fb270058cb0da9318f622b11865111.png

Казав мені той шо вислав бракований лоток, шо то не страшно шо вода протікає. Віск течи не буде, бо то віск. І ше казав шо за вісім років це в мене перша така шо протікає.

22 хвилини тому, gardener сказав:

Яблуня цвіте. Завтра будуть сіяти соняшник під городом. Той шо сусіди сіяли перед Паскою, вже кажуть вигнався десь на 10 сантиметрів. А я, поки соняшник не цвіте роблю воскотопку.

894340446_.png.a3fb270058cb0da9318f622b11865111.png

Казав мені той шо вислав бракований лоток, шо то не страшно шо вода протікає. Віск течи не буде, бо то віск. І ше казав шо за вісім років це в мене перша така шо протікає.

То поміняв чи ні?

Я нарешті почистив свою сонячну. З осені вкидав всі вишкребки з великих коржів, що отримав після виварювання рамок. Кілька разів додавав нарости і язики. Стояла повна повнісінька всяким сміттям по саме скло, а сонця все нема і нема.

Завтра ще надіюсь перетопить на чистову другий шматок в 2-3 кг і далі піде штатна робота по рамках. Перший шмат вже витопив, ніби віск як віск.

3 хвилини тому, yu1986ra сказав:

То поміняв чи ні?

Ні, та й я не набивався. Запаяв. Син приніс якогось китайського дроту (типу припою) Нагрів той припой газовим балончиком і залив ту дирку.

15 часов назад, yu1986ra сказал:

І по 200 продаватимуть, бо то їх робота. Попиту значного нема, а консервувати їх не вийде:umora:. Вже ажіотаж з пакетами трохи всчух. Те саме буде і з матками. Час гарантованого продажу дуже малий. Пізні по 200 будуть кращі як ранні по 400:IMHO:

Ті що по 200 самі пройдуть прививку подсадку і обльот...:umora: називається це свіщовий маточник у нукі...:umora: але то секрет...:al::umora:

13 часов назад, arki сказал:

в мене такий номер не проходить, більша половина повертається в свої вулики і їх охорона тут же і вбиває, тому що 3-4дні в нуках і вже мають інший запах

Як кажуть найважливіше це деталі... може десь не доробляєте... так заселяє 70 % матководів...

1 годину тому, gardener сказав:

Ні, та й я не набивався. Запаяв. Син приніс якогось китайського дроту (типу припою) Нагрів той припой газовим балончиком і залив ту дирку.

Треба було таки напрягти продавана, бо ця вся лапша ''за 10 років перший раз'' і ''віск витікати не буде'' не витримує ніякої критики.

В мене замість лотка плівка чим грубша, але яку знайду. Цього разу знайшов 120-у. Віск так розжарився, що в одному місці (там де він скапує) пропеклась мікродірочка і запаялась воском. Якби ця дірка була нижче, то весь віск вилився б точно.

2 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Треба було таки напрягти продавана,

блін, це ж два рази лишніх на нову пошту йти

25 хвилин тому, Олександр К сказав:

Ті що по 200 самі пройдуть прививку подсадку і обльот...:umora: називається це свіщовий маточник у нукі...:umora: але то секрет...:al::umora:

Якість залежить від культури роботи. Якщо вони будуть продавати пізніх маток по 200 (вирощених в ідеальних умовах) низької якості, то наступного року в них мало шансів продати щось раннє по 400.:IMHO:

7 часов назад, gardener сказал:

блін, це ж два рази лишніх на нову пошту йти

Ну а толку с того лотка если через него воск течёт.  Зато не будет брак продавать ,если ему вернуть и он заплатит за доставку .:umora:

7 годин тому, yu1986ra сказав:

Якість залежить від культури роботи

Є таке, ще кажуть діло звички. Одна людина що звикла робити до толку буде старатись і по 400 і по 200.

Але є і такі що по 400 ще стараються, а вже по 200 починають лівою ногою робити.

12 хвилин тому, Конструктор сказав:

Є таке, ще кажуть діло звички. Одна людина що звикла робити до толку буде старатись і по 400 і по 200.

Але є і такі що по 400 ще стараються, а вже по 200 починають лівою ногою робити.

Якщо в нього літні матки будуть хрінові, то і на весняні попит впаде:IMHO:

6 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Так, тільки весною їх виручає великий попит на ринку. В мене рані майже ніколи не були кращими.

Вчора на вагах 700г

Така погода і невеликий взяток, сприятливі умови для виведення маток. В понеділок зробив прививку, то все йде як по маслу.:ay:

37 хвилин тому, koste сказав:

Ну а толку с того лотка если через него воск течёт. 

5 хвилин роботи і вже не тече

26 минут назад, yu1986ra сказал:

Якщо .. якщо... Не якщо !!!

Наші люди хотять подешевше , а далі наслідки самі знаєте які :hi:

Навіть якщо будуть знати що в нього хренові але дешевше то всеодно будуть брати :crazy::umora:. Такий наш народ:dntknw:. Та тут далеко і ходити не треба ;), так ???:umora: 

3 години тому, Конструктор сказав:

Вчора на вагах 700г

Така погода і невеликий взяток, сприятливі умови для виведення маток. В понеділок зробив прививку, то все йде як по маслу.:ay:

А мої доморощені бакхфасти на лежаковому точку все ніяк не хочуть прививатись. Вже другий раз плани зривають:rofl:. В контрольній сімї вже третій огляд є яйця в мисках, але маточники не тягнуть чогось.

За спекотний тиждень у вуликах якось вільніше стало, таке враження що старі бджоли полетіли у вирій. З двох десятків лежаків в більшості є яйця в мисках, але маточники потягнули тільки в трьох.

3 години тому, Bee.P сказав:

Якщо .. якщо... Не якщо !!!

Наші люди хотять подешевше , а далі наслідки самі знаєте які :hi:

Навіть якщо будуть знати що в нього хренові але дешевше то всеодно будуть брати :crazy::umora:. Такий наш народ:dntknw:. Та тут далеко і ходити не треба ;), так ???:umora: 

Певно мені ''хренові'' ще не попадались:umora:. Завжди були матки як матки.

1 час назад, yu1986ra сказал:

В контрольній сімї вже третій огляд є яйця в мисках, але маточники не тягнуть чогось.

То бджоли  вас тролять так :hi::umora:. Щоб не розслаблялися ;)

2 години тому, yu1986ra сказав:

двох десятків лежаків в більшості є яйця в мисках, але маточники потягнули тільки в трьох.

Треба тиждень похолодання і ситуація поправиться ;)

• Подобається 2
  • Ха-Ха 2
  • 100% 1

1 година тому, Bee.P сказав:

То бджоли  вас тролять так :hi::umora:. Щоб не розслаблялися ;)

І я так подумав:umora:. Поки сім'ї не схоже, що в глухому ройовому. Вощину тягнуть. За тиждень тільки 1 з 20 відмовилась сіяти в вощину поставлену в розріз.

4 хвилини тому, ромео сказав:

Вже скоро-скоро:umora:

32 минуты назад, ромео сказал:

Та попереду активний "ройовий сезон" дивлячись на прогноз погоди.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...