Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

4 години тому, Bee.P сказав:

F2 то вже на 50% бак , F3 вже дворняга .:hi:.    Але вони дуже хороші виховалки , бо схильні до роїння :dntknw:

От і я кажу, що ройові, то найкрайщі:umora::ay:

Сьогодні сонячно, за бортом +30 - жарко, в хаті +19 - холодно:umora:. Вітру трохи менше як вчора. На вагах +2.

12 хвилин тому, yu1986ra сказав:

От і я кажу, що ройові, то найкрайщі:umora::ay:

І немає значення яке там у них фе

6 хвилин тому, gardener сказав:

І немає значення яке там у них фе

Мені аби не злі були, тоді я їх мед заставлю носити:rofl:

Як гадаєте, якщо заселити нуки, витримати їх 2-3 доби і відвезти за 700м, якийсь відсоток бджоли повернеться?

раніше відвозив за 1.5км-нічого не поверталося, були там кілька днів до неділі і привозив назад.

6 часов назад, arki сказал:

Як гадаєте, якщо заселити нуки, витримати їх 2-3 доби і відвезти за 700м, якийсь відсоток бджоли повернеться?

раніше відвозив за 1.5км-нічого не поверталося, були там кілька днів до неділі і привозив назад.

Заселяти треба не льотною , молодняком , тоді ніхто нікуди не злітає ,  а оце возіння і оте що вони за три дні забудуть місце своє то байка . На даний момент продаж плідних маток то робота в мінус. 

9 часов назад, gardener сказал:

Меньше вже нема куди

Смотря у кого .:umora: 

1 година тому, Bee.P сказав:

Заселяти треба не льотною , молодняком , тоді ніхто нікуди не злітає ,  а оце возіння і оте що вони за три дні забудуть місце своє то байка . На даний момент продаж плідних маток то робота в мінус. 

І на розплід, тоді зовсім інша справа.

1 година тому, Bee.P сказав:

На даний момент продаж плідних маток то робота в мінус

На перші числа травня були по 400. На середину по 300 можна знайти. В далі в нижче продаватимуть.

7 годин тому, arki сказав:

Трохи може злетіти, але думаю що в більшій мірі має залишитись.:IMHO:

9 годин тому, yu1986ra сказав:

Мені аби не злі були, тоді я їх мед заставлю носити:rofl:

Ну да, бо як сильно злі то попробуй той мед забери, не віддадуть.:umora:

7 часов назад, arki сказал:

Заселяю нуки які стоять 10 метрів від вуликів витримую три дні і все норм головне тут щоб була молода бджола.:IMHO:

12 минут назад, Конструктор сказал:

На перші числа травня були по 400. На середину по 300 можна знайти. В далі в нижче продаватимуть.

Може і продаватимуть але то вже лотерея такі матки...:IMHO:

9 минут назад, Конструктор сказал:

Ну да, бо як сильно злі то

То вони його самі заставлять той мед збирати :hi::umora:. А самі будуть в неті сидіти і байки травити ;). Бідний Юрій:rofl:

11 хвилин тому, Олександр К сказав:

Та ні, це ж в більшості продають ті самі що перші продавали по 400. Знаю так на Закарпатті працюють: перші продають відносно дорого, далі по +-стандартній ціні, вже як попит падає то по зниженій ціні (аби не викидати).

Та всі матки трохи лотерея.:umora:

31 хвилину тому, Конструктор сказав:

Ну да, бо як сильно злі то попробуй той мед забери, не віддадуть.:umora:

Як сильно злі, то ще мене заставлять носити замість них.:umora:

1 годину тому, Bee.P сказав:

Закарпаття вже по 250 продає плідні, неплідки по 85. Тут як з пакетами і огірками на Паску - якщо погоди нема або не вклався в створення умов для вирощування, то дорого вже не продаси. :IMHO:

27 хвилин тому, Олександр К сказав:

І по 200 продаватимуть, бо то їх робота. Попиту значного нема, а консервувати їх не вийде:umora:. Вже ажіотаж з пакетами трохи всчух. Те саме буде і з матками. Час гарантованого продажу дуже малий. Пізні по 200 будуть кращі як ранні по 400:IMHO:

9 минут назад, yu1986ra сказал:

. Вже ажіотаж з пакетами трохи всчух. 

Там LikeBee виклала новий відос , про що і мусолили....

2 хвилини тому, Bee.P сказав:

Там LikeBee виклала новий відос , про що і мусолили....

Я бачив. Нічого цікавого там нема.

21 минуту назад, yu1986ra сказал:

45 минут назад, Конструктор сказал:

Та всі матки трохи лотерея.

Як і саме бджільництво :hi:;):umora:

29 минут назад, yu1986ra сказал:

Я бачив. Нічого цікавого там нема.

Згоден:hi:. Осьо вже  сезон довгожданний по  продажі драбин , це набагато цікавіше :rofl:.  

25 хвилин тому, Bee.P сказав:

Згоден:hi:. Осьо вже  сезон довгожданний по  продажі драбин , це набагато цікавіше :rofl:.  

Нормальні пасічники драбини зимою купують

• Подобається 1
  • Ха-Ха 3
  • 100% 3

1 час назад, Конструктор сказал:

Та ні, це ж в більшості продають ті самі що перші продавали по 400. Знаю так на Закарпатті працюють: перші продають відносно дорого, далі по +-стандартній ціні, вже як попит падає то по зниженій ціні (аби не викидати).

Та всі матки трохи лотерея.:umora:

Я колись як матководству вчився то трошки бачив як відносятся до перших які умовно дорогі і з чого виводиться те що по 200 грн... мав трохи шок... 

2 минуты назад, gardener сказал:

Нормальні пасічники драбини зимою купують

Мені вже вчора якась жіночка дзвонила типу допомржіть приїдьте рой заберіть... сезон відкрит...:umora:

2 часа назад, Олександр К сказал:

Заселяю нуки які стоять 10 метрів від вуликів витримую три дні і все норм головне тут щоб була молода бджола.:IMHO:

в мене такий номер не проходить, більша половина повертається в свої вулики і їх охорона тут же і вбиває, тому що 3-4дні в нуках і вже мають інший запах

40 хвилин тому, Олександр К сказав:

Я колись як матководству вчився то трошки бачив як відносятся до перших які умовно дорогі і з чого виводиться те що по 200 грн... мав трохи шок... 

Мені вже вчора якась жіночка дзвонила типу допомржіть приїдьте рой заберіть... сезон відкрит...:umora:

я вже протиройовий зробив, іншу частину буду використовувати як виховательку. Але то виключення з правил. Всі інші ще десь на стадії розвитку, що відповідає початку або середині квітня. Люблю цю пору року - можна експерименти ставити

3 часа назад, Bee.P сказал:

а оце возіння і оте що вони за три дні забудуть місце своє то байка

за три дні нічого вони не забувають це точно але якщо облетяться на новому місці кілька разів і привожу на старе, тоді вже точно забувають і не повертаються.

колись і не раз пребував натрусити і отримати тільки молоду не льотну бджолу, трусив пів-дня в порожній вулик(з 1-2рамками суши) і до вечора все розлетілося а що не могло літати-розповзлося хто куди і залишилося на пару нуків....:umora:

тому кожен метод індивідувальний і дуже залежить від породи, місцевості тощо...

2 хвилини тому, arki сказав:

за три дні нічого вони не забувають це точно але якщо облетяться на новому місці кілька разів і привожу на старе, тоді вже точно забувають і не повертаються.

колись і не раз пребував натрусити і отримати тільки молоду не льотну бджолу, трусив пів-дня в порожній вулик і до вечора все розлетілося а що не могло літати-розповзлося хто куди і залишилося на пару нуків....:umora:

тому кожен метод індивідувальний і дуже залежить від породи, місцевості тощо...

Я теж подивився, як карпатчики роблять і спробував цей метод відтворити на своїх - ніфіга. І з мікронуками теж шляпа вийшла, грошам горе

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...