Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

19.06.2026 в 14:08, Bee.P сказав:

Куди пертися ? Чого приїхали , ? Норм матеріал привезли з Нідер ? Ні ? То що Ви хочите почутии??  Видно що нікуди Ви на вкраїну не прїжєли 

Вибачайте.

Матеріалу не привіз бо матководством не збирався займатися. А для себе маю плем"я від  @Паланочка.

Але то для себе і декого з ближніх. А в Україні я вже із початку травня й планую пока бути тут.

Але маю проблеми - кліщ інцефальний вкусив. Тож лічуся антибіотиками.Качнув меду із своїх акацій без кочівлі. 

Десь близько 20 літрів від сім"ї. При цьому збільшив й пасіку вдвічі . Взяток виявився розбитий на два етапи. Спочатку зацвіли ті акації, що не попали під обмороження . Ну.а вже за тиждень і інші зацвіли на які я й не розраховував.:dntknw:

19.06.2026 в 15:06, Oleksandr K. сказав:

Широколиста відцвіла - навіть не помітив. Стабільно порожньо. Ночі холодні, вдень вітер північно-західний, прохолодно. Треба щоб піденно-західний, а нема

Маток треба завтра фарбувати - отака думка. Прийшли білі маркери, улюблений колір туркменбаші

Можливо, зроблю ще один підхід з вихователькою. Бо не всіх маток вдалося замінити

Ну, вітри у мене й південно-західні були та й нічні температури ніби підходящі теж бували. Але я вирішив, що народна мудрість - то достояння вікове. Мама моя покійна  говорила, що гроза на липу в період її цвітіння прибирає увесь медозбір. А му мнас ена Лівобережжі пройшла якраз страшенна гроза перед цвітінням липи, навіть із сильним градом. Та й страховку на мпричіп потрібно ж сплатити. Отож вирішив посидіти вдома.І як видно із вашого повідомлення м, не виключено, що й вгадав. та й вкачаний мед акаційний спробуйпродати. Своїм то й по 1200 за трилітрівку продаю й півлітру+"на пробу". Але ж на роботу й на посиділки нікуди не ходжу, тож і клієнтів катма...  А дешевше рука не піднімається - у мене акація чиста, перше поле за 3 км, але й там ріпака не було. :dntknw:

20.06.2026 в 00:14, ромео сказав:

Дасть Бог, липа допоможе!

Зроїтися ? То я точно вже хоч одну ловушку на Сирець завезу, раніше ніяк не виходило.. Це як спортивна рибалка.

Є там у мене мічений дуб в паковій зоні на садибі приватній , на який щороку раніше рої чіплялися. Видно, в якомусь сприятливому місці для них він росте...:ah:

3 години тому, arki сказав:

видно всеж молода матка гине....

і що це дасть? тестувати хіба як нема росплоду бо як є росплід то буде більшість в росплоді і тест той буде не вірний

Якщо не тестувати, то точно нічого не дасть:umora:. Так і будем казати, що матки від кліща гинуть.

В мене цьогоріч десяток неплідок по різним сім'ях в кліточках загнулись. Всі пропали з голоду, бо в сім'ї була матка (маточника пропустив).

2 години тому, I dream of having honey сказав:

На 1р згоден, але досвіду немає, чув що матка може схуднути і вилізти. В кліточку колись пробував, погано мед носять.

Вилазять дрібні матки, якщо саморобний ізолятор з решітки Нікот (я вже перевірив:umora:). 

Носять чи не носять залежить не від розміру кліточки (ізолятора), а від того коли до медозбору матка була ізольована і в ройці сім'я чи ні:IMHO:

2 години тому, ДобровоЛ сказав:

Матеріалу не привіз бо матководством не збирався займатися. А для себе маю плем"я від  @Паланочка.

Але то для себе і декого з ближніх. А в Україні я вже із початку травня й планую пока бути тут.

Але маю проблеми - кліщ інцефальний вкусив. Тож лічуся антибіотиками.Качнув меду із своїх акацій без кочівлі. 

Десь близько 20 літрів від сім"ї. При цьому збільшив й пасіку вдвічі . Взяток виявився розбитий на два етапи. Спочатку зацвіли ті акації, що не попали під обмороження . Ну.а вже за тиждень і інші зацвіли на які я й не розраховував.:dntknw:

Де ви того кліща відшукали на свою голову?:umora:

2 години тому, ДобровоЛ сказав:

Зроїтися ? То я точно вже хоч одну ловушку на Сирець завезу, раніше ніяк не виходило.. Це як спортивна рибалка.

Є там у мене мічений дуб в паковій зоні на садибі приватній , на який щороку раніше рої чіплялися. Видно, в якомусь сприятливому місці для них він росте...:ah:

Там місце намолене:umora:

Ходив тепер по пасіці, нічого липового не внюхав. Завтра попробую полизати. На вівторок грози малюють. Пане @ДобровоЛ може будете щикати, то шоби не дивувалися.

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

45 минут назад, yu1986ra сказал:

Носять чи не носять залежить не від розміру кліточки (ізолятора), а від того коли до медозбору матка була ізольована

Цікаво почути більш детально 

От хоч якогось би взятку...

не те щоб щось викачати, а просто око потішити... 

Трохи набридло вже в порожняк працювати...

1 годину тому, yu1986ra сказав:

Де ви того кліща відшукали на свою голову?:umora:

Та на пасіці, будь він проклятий! Торік та ж історія була... 

Видно коти принесли. Я їм тут дискотеку влаштовую  - у напівпідвальний гараж зробив два ілюмінатори для вентиляції і підставив  трап для їх проходу. То особливо взимку збігаються з усього кутка - тепліше ж їм тут. . Правда, мишей з тих пір не бачу.:ay::wave:

1 годину тому, gardener сказав:

Ходив тепер по пасіці, нічого липового не внюхав. Завтра попробую полизати. На вівторок грози малюють. Пане @ДобровоЛ може будете щикати, то шоби не дивувалися.

О! Це як раз те, про що я й говорив...:crazy::rofl: 

Одна гроза під час цвітіння липи й пиши листи дрібним почерком.:umora:

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Якщо не тестувати, то точно нічого не дасть:umora:.

тестувати кліща тре в росплоді. 

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Так і будем казати, що матки від кліща гинуть.

ну якщо я на свої очі бачив по кліщу на матках що загинули а в маточниках лишилося молочко то не від голоду ж вже...

3 часа назад, yu1986ra сказал:

(маточника пропустив).

в мене такого не трапляється, було колись один раз коли починав матководити з тих пір кожну рамку перевіряю на маточники лише зі струсом бджоли

3 години тому, gardener сказав:

Запаху нема ніякого, на вагах +0.2. Бджоли літали слабенько, на деяких вуликах з'явились мікро бороди.

2 години тому, I dream of having honey сказав:

Цікаво почути більш детально 

Матку в будь якій кліточці вони будуть чути. Головне щоб на період пікового приносу нектару у вулику вже не було відкритого розплоду:IMHO:

1 годину тому, ДобровоЛ сказав:

Та на пасіці, будь він проклятий! Торік та ж історія була... 

Видно коти принесли. Я їм тут дискотеку влаштовую  - у напівпідвальний гараж зробив два ілюмінатори для вентиляції і підставив  трап для їх проходу. То особливо взимку збігаються з усього кутка - тепліше ж їм тут. . Правда, мишей з тих пір не бачу.:ay::wave:

То ви якийсь фартовий:umora:. Я раніше про енцифалітного тільки по телевізору чув, а вас він вже два рази вджмелив:umora:.

35 хвилин тому, arki сказав:

тестувати кліща тре в росплоді. 

ну якщо я на свої очі бачив по кліщу на матках що загинули а в маточниках лишилося молочко то не від голоду ж вже...

Матки були дрібні, безкрилі, дефектні?

В моїх двох останніх також лишилось молочко. Як виявилось матки в бігудях не завжди можуть розгризти маточник щоб мати до нього доступ. Мої всі точно загнулись з голоду (кліща я не бачив). Їх бджоли просто покинули.

Як давав кілька бігудів в сім'ю, на другий-третій день 2 шт вони починали заліплювати воском. Хоч матки там цілком нормальні.

41 хвилину тому, arki сказав:

в мене такого не трапляється, було колись один раз коли починав матководити з тих пір кожну рамку перевіряю на маточники лише зі струсом бджоли

Я також стараюсь перевіряти зі струсом.

Видно ті матки чимось не сподобались. Пізніше вийшли і їх не прийняли за своїх.

На каналі Пасіка сім'ї Скутар в якомусь весняному відер він наголошував, що матки в бігудях вмирали поки не почав давати трошки канді в бігуді.

39 хвилин тому, yu1986ra сказав:

То ви якийсь фартовий:umora:. Я раніше про енцифалітного тільки по телевізору чув, а вас він вже два рази вджмелив:umora:.

Навпаки - невдалий ! Бо це вже третій !:( А перший вчепився ще у 1982-му, коли до трьох років на торпедних катерах на Балтиці після військової кафедри  в Київському національному  університеті ім. Т. Г. Шевченка три місяці під Батурином в лісі довелося проходити підготовку. І, сволота, в останній день перебування там вчепився.Доречі , табір і полігон був поряд із  місцем , де стояла колись  пасіка Петра Івановича Прокоповича - винахідника першого у світі рамкового вулика.  Може 1 група крові на те вплинула. Бо в студентському  гуртожитку у кімнаті з чотирьох чоловік клопи мене і ще одного з цією ж групою крові діставали. А решта тільки посміювалися із нас.:dntknw:

41 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Я також стараюсь перевіряти зі струсом.

Видно ті матки чимось не сподобались. Пізніше вийшли і їх не прийняли за своїх.

На каналі Пасіка сім'ї Скутар в якомусь весняному відер він наголошував, що матки в бігудях вмирали поки не почав давати трошки канді в бігуді.

А я в бігуді завжди мед кладу - там навіть місце під це придумане. Бо матка, як тільки виходить із маточника, першим ділом накидається на мед. Ну, а вже потім у неї розбірки починаються.

58 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Матки були дрібні, безкрилі, дефектні?

В моїх двох останніх також лишилось молочко. Як виявилось матки в бігудях не завжди можуть розгризти маточник щоб мати до нього доступ. Мої всі точно загнулись з голоду (кліща я не бачив). Їх бджоли просто покинули.

Як давав кілька бігудів в сім'ю, на другий-третій день 2 шт вони починали заліплювати воском. Хоч матки там цілком нормальні.

А не могло б бути, що вмерли вони через те, що ви маточники чіпали ще до 14-го дня ? Бо із 10-го до чотирнадцятого - то мертвий період, навіть й вулик відкривати не бажано.:IMHO:

18 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

Навпаки - невдалий ! Бо це вже третій !:( А перший вчепився ще у 1982-му, коли до трьох років на торпедних катерах на Балтиці після військової кафедри  в Київському національному  університеті ім. Т. Г. Шевченка три місяці під Батурином в лісі довелося проходити підготовку. І, сволота, в останній день перебування там вчепився.Доречі , табір і полігон був поряд із  місцем , де стояла колись  пасіка Петра Івановича Прокоповича - винахідника першого у світі рамкового вулика.  Може 1 група крові на те вплинула. Бо в студентському  гуртожитку у кімнаті з чотирьох чоловік клопи мене і ще одного з цією ж групою крові діставали. А решта тільки посміювалися із нас.:dntknw:

Я б на вашому місці періодично купував би лотерейні білети:rofl:

15 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

А я в бігуді завжди мед кладу - там навіть місце під це придумане. Бо матка, як тільки виходить із маточника, першим ділом накидається на мед. Ну, а вже потім у неї розбірки починаються.

Я пробував давати канді, але з канді в мене окрема любов:rofl:

11 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

А не могло б бути, що вмерли вони через те, що ви маточники чіпали ще до 14-го дня ? Бо із 10-го до чотирнадцятого - то мертвий період, навіть й вулик відкривати не бажано.:IMHO:

Якби так, то вмирали б в маточнику.

Натрапив на міжблогерський мортал комбат

Пару місяців тому тут на форумі мені один дядько (що любить часто змінювати нікнейми:umora:) доводив, що цей дід ще той гуру в бджільництві. Бачу він ще й маркетолог від бога:rofl:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...