Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

Вчора попередили, що вночі з дронів оброблТимуть ріпак моспіланом. Так як маю негативний досвід закривання бджіл, вирішив не закривати. Тепер нервую

2 хвилини тому, бігунець сказав:

Вчора попередили, що вночі з дронів оброблТимуть ріпак моспіланом. Так як маю негативний досвід закривання бджіл, вирішив не закривати. Тепер нервую

Знаю наші на Моспілан бджіл не закривали. Ніби все добре минулось.

Ваш ріпак щось виділяє?

3 минуты назад, бігунець сказал:

До 16 року працював на землі, не нервуйте все буде добре, моспілан бджолам не вредить навіть якщо бджола його вхопить.

8 часов назад, yu1986ra сказал:

Зараз мінімум тиждень в мене буде без взятку.

Цей тиждень буде офіційно  тижнем " драбинопадом " . :hi: . З чим всіх і вітаю:umora::wave:

8 часов назад, gardener сказал:

Зазвичай або засівають, або заливають. А це якась аномалія

Нє , Це сигнал :hi:, на старт .... Увага ........:ole_ole:

Чекаємо хфото :hi::vinny:

30 хвилин тому, Bee.P сказав:

Цей тиждень буде офіційно  тижнем " драбинопадом " . :hi: . З чим всіх і вітаю:umora::wave:

В мене від завтра похолодає, тому можу спати спокійно:umora:

28 хвилин тому, Bee.P сказав:

Сигнал це коли два тижні ніхріна не будує. Вчора одну таку виявив. Маточники тільки заклали, а вже сіяти перестала давно, вощина два тижні не чіпана, ще й бджоли злі. По показниках до заміни матки це вже просто флеш роял.:umora:

Не заливають світлі соти, бо нема чим. Вони спочатку все складають в темні до розплоду.

7 минут назад, yu1986ra сказал:

В мене від завтра похолодає, тому можу спати спокійно:umora:

То Хай присниться вам велика і міцна драбина ;):umora:.  Віщі сни вони такі...:vinny:

1 годину тому, Bee.P сказав:

Я надіюсь цей тиждень ше протягну

1 годину тому, Bee.P сказав:

Обовязково

Цього року вирішив спробувати працювати з двома десятирамочними корпусами на 300. Тим сімʼям, що на початку травня ( десь біля 40) займали корпус, дав другий. У верхній переніс 3 розплоду і дав дві маломедки. В нижній 3 вощини. Зараз слід розширяти далі, а як це правильно зробити не знаю. Підкажіть.

44 хвилини тому, бігунець сказав:

Цього року вирішив спробувати працювати з двома десятирамочними корпусами на 300. Тим сімʼям, що на початку травня ( десь біля 40) займали корпус, дав другий. У верхній переніс 3 розплоду і дав дві маломедки. В нижній 3 вощини. Зараз слід розширяти далі, а як це правильно зробити не знаю. Підкажіть.

Якщо є хороший взяток (можливо з ріпаку) можна доставляти вощину у верхній корпус, якщо взяток слабенький, то знову 2-3 розплідних на верх, а в нижній вощину (це з використанням розділюючої решітки). Так повністю оновлюється гніздовий корпус.

8 годин тому, Bee.P сказав:

То Хай присниться вам велика і міцна драбина ;):umora:.  Віщі сни вони такі...:vinny:

На цьому тижні ніхто роїтись не буде. Поробив відводки. Лишилось роздати матки і прополоти маточники.

1 година тому, бігунець сказав:

Якщо решітки нема, то верхній ріжте вощиною. Як буде повний, під взяток матку стусити в нижній + решітка+магазин в розріз.

23 минуты назад, yu1986ra сказал:

На цьому тижні ніхто роїтись не буде. Поробив відводки. Лишилось роздати матки і прополоти маточники.

Я вже осьо деяким за днів 4-5 думаю третій магазин кидать , а у вас відводки ,  прополка .....  :dntknw:

13 хвилин тому, Bee.P сказав:

Я вже осьо деяким за днів 4-5 думаю третій магазин кидать , а у вас відводки ,  прополка .....  :dntknw:

А у двох шось є?

4 минуты назад, ромео сказал:

А у двох шось є?

Перший заллятий  по максимум ,  другий на половину заллятий , 

41 хвилину тому, Bee.P сказав:

10 годин тому, Bee.P сказав:

Чекаємо хфото

:hi:

2 минуты назад, ромео сказал:

:hi:

Тож недавно викладав фото полурамки  з першого магазину :hi:.  Зроблю ще з другого магазину , не  проблема , 

Взяв на роботі відгул, щоб зробити те що не зробив в неділю. Погода дала працювати тільки до 12:00, а далі дощ. Встиг навідатися і на точок, де була зроблена прививка. Результат 22/30

2 години тому, Bee.P сказав:

2 години тому, Bee.P сказав:

В мене нема взятку. І ще днів 7 точно нічого не буде.

Та й розмножуватись колись треба:umora:

25 минут назад, yu1986ra сказал:

В мене нема взятку. І ще днів 7 точно нічого не буде.

Та й розмножуватись колись треба:umora:

Можна було в сильних сімей посмикати пару рамок і зробити відводки?  і сімї не входили б в ройове і дійшли норм силою до взятку ?

10 годин тому, Bee.P сказав:

Можна було в сильних сімей посмикати пару рамок і зробити відводки?  і сімї не входили б в ройове і дійшли норм силою до взятку ?

В корпусних я так і зробив. Спочатку підняв розплід на відводки з другого в третій корпус над решіткою, взамін давав вощину. Це відбило бажання роїтись майже у всіх, 1 з 15 продовжила маточники дотягувати. Ну і вчора забрав з них відводки. Правда довелось поколупатись (розплід не дозрів до відводка), бо матки прийшли трохи раніше і старушку контролив в 2-у корпусі щоб пергу легше забирати було.

В лежаках раніше робити відводки не було сенсу. Бо ж на чому і як воно мало облетітись у квітні з такою погодою? Та й маточники квітневі в мене не дуже виходять.

На 25% лежаків вже давно ''накинув по третьому магазину'' - вони повні бджіл, а не меду. Під вечір коли всі бджоли злетілись шукати матку було складно.

В нас взятки трохи різні. В мене нема тих гектарів - бджоли не зношуються. Якщо в сім'ї смикати розплід, то буде боротьба з роїнням заради самої бородьби - меду такі сім'ї значно менше носять.:IMHO:

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

В нас взятки трохи різні. В мене нема тих гектарів - бджоли не зношуються. Якщо в сім'ї смикати розплід, то буде боротьба з роїнням заради самої бородьби - меду такі сім'ї значно менше носять.:IMHO:

Вам треба використовувати таку схему як робить AVA .  :IMHO:

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

Вам треба використовувати таку схему як робить AVA .  :IMHO:

Мене його схеми лякають:umora:. Знову ж таки він цілить в сотні гектар соняшника або в потужний взяток з акації. В моїй місцевості взятки переважно слабкі і розтягнуті, бджоли від потрав, на щастя, не сиплються все літо. Тут або сильні, цілісні і рояться, або боротьба з роїнням заради боротьби.

Поки вирішив завести бакфастбакфастнероїться:umora:, бо карніка ф1 (від двох різних материнок) в моїх умовах прекрасно роїться на рівні з місцевою.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...