Bee.P Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 25 минут назад, gardener сказал: Кожного року матки молоді, бо старі летять По воду разом з трутнями ?? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 2 хвилини тому, Bee.P сказав: По воду разом з трутнями ?? шукають де коротка драбина 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 28 минут назад, gardener сказал: Кожного року матки молоді, бо старі летять Я не памятаю хто точно , але якийсь баран писав тут що бак не роїться бо кожен рік матководи міняють маток , того і не роїться ,, і решта баранів в це вірять , Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 1 година тому, Bee.P сказав: Матки по пять років живуть і працюють Хтось би спорив, я не буду... Але є нюанс, після другого повноліття, кожен рік житло змінюють. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 4 минуты назад, Сергій-апі сказал: Хтось би спорив, я не буду... Але є нюанс, після другого повноліття, кожен рік житло змінюють. То був жарт про 5 років , але є такі що вірять , 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая Хто де купує алюміній на дашки вуликів? Раніше увесь фейсбук був засраний рекламою типографського алюмінію, а це поліз шукати - нема! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 4 години тому, Сергій-апі сказав: Мають зійтися всі можливі і не можливі негативні фактори, щоб обліт був 50 % В минулому році в мене обліт був близький до цієї цифри. Щей підстраховки не зробив. Повна лажа вийшла. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 4 години тому, Bee.P сказав: Цілу ніч йшов дощ, ріпачок підживився , пора мити відра .. Головне бочки не чіпайте, бо наврочите 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 1 годину тому, Bee.P сказав: То був жарт про 5 років , але є такі що вірять , Брат цьогоріч знайшов номерну іошку від Ліпатова. Каже 5-й рочок іде. В минулому році думав, що загнеться все підсилював її. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Брат цьогоріч знайшов номерну іошку від Ліпатова. Каже 5-й рочок іде. В минулому році думав, що загнеться все підсилював її. Я ваші підрахунки з медом на вагах не можу забути . То якого кольору опалітка ??? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 54 хвилини тому, Bee.P сказав: Я ваші підрахунки з медом на вагах не можу забути . То було короткочасне затемнення чи помутніння За колір спитаю сьогодні. Моя була жовта від Овчарука (до мене попала серпень 22-го). Її поміняли в кінці червня 25-го. Він брав раніше в Ліпатова. Ми за ту матку вже другий рік сміємся, бо вже конкретний старожил. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 4 минуты назад, yu1986ra сказал: То було короткочасне затемнення чи помутніння За колір спитаю сьогодні. Моя була жовта від Овчарука (до мене попала серпень 22-го). Її поміняли в кінці червня 25-го. Він брав раніше в Ліпатова. Ми за ту матку вже другий рік сміємся, бо вже конкретний старожил. Він тролить вас . Ваша іо прожила норму , тобто три зими , майже три роки , не повні три роки , і то це карніка яка багато не сіє як бак . Бак багато сіє, відповідно і швидше матка зношується . Я маток племінних ніколи не обмежую , вони в мене працюють на мед як і інші , ще не було щоб вона почала сіяти трутові яйця бо закінчились "паттрони" . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 7 часов назад, Сергій-апі сказал: Роїння - це проблеми в голові пасічника, бджоли не винні. Початок травня, передавити маток та дати маточник на виході і все. Правильно - це все(за пасіку можна забути) 6 часов назад, Сергій-апі сказал: Мають зійтися всі можливі і не можливі негативні фактори, щоб обліт був 50 % Достатньо однієї зграї щурки золотистої і будете мати не 50 а всі 10% 6 часов назад, Сергій-апі сказал: Варіантів безліч, Які на... варіанти? Матки вже передавлені Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 34 хвилини тому, Bee.P сказав: Він тролить вас . Ваша іо прожила норму , тобто три зими , майже три роки , не повні три роки , і то це карніка яка багато не сіє як бак . Бак багато сіє, відповідно і швидше матка зношується . Я маток племінних ніколи не обмежую , вони в мене працюють на мед як і інші , ще не було щоб вона почала сіяти трутові яйця бо закінчились "паттрони" . Не тролить. Моя також з ''патронами'' загнулась і жила в рядовій сім'ї, їздила кочувати. По меду була в лідерах. Помирала довго, я ще в неї два рази по пару маточників ТЗ забирав. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 35 хвилин тому, Гурович сказав: Правильно - це все(за пасіку можна забути) Достатньо однієї зграї щурки золотистої і будете мати не 50 а всі 10% Які на... варіанти? Матки вже передавлені + Якщо чавити матку на початку травня, то меду за сезон сім'я точно принесе менше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 10 минут назад, yu1986ra сказал: Помирала довго Треба бути милосерднішим , Замордували таку молодуху , майже " незайманою" була ... Вона хоч сама той... Чи помогли ?? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 3 минуты назад, yu1986ra сказал: + Якщо чавити матку на початку травня, то меду за сезон сім'я точно принесе менше. Якщо ця сімя на початок травня на трьох рамках і вже в ройці як у Волкотрубенка було , то так , 100% , що вона ніхрена не принесе . . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 15 хвилин тому, Bee.P сказав: Треба бути милосерднішим , Замордували таку молодуху , майже " незайманою" була ... Вона хоч сама той... Чи помогли ?? Все сама, все сама... Я тоді якраз маток міняв, то ж треба були маточники. І була надія ''а може, то якийсь припадок'' ''а може ще відійде'' 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 14 хвилин тому, Bee.P сказав: Якщо ця сімя на початок травня на трьох рамках і вже в ройці як у Волкотрубенка було , то так , 100% , що вона ніхрена не принесе . . Волкотрубенко нормальні сім'ї показував. Де взялась ця байка про три рамки? Мої зазвичай починають роїтись в 10-14 рам дадана. Якщо в такому розмірі забрати матку, то буде бородьба з роїнням заради самої бородьби, бо ж меду така сім'я не принесе. Треба щоб вулик вже був повний, а без ройового стану цього важко досягти. Оце сім'я з якої 11-го робив відводок на 4 рамки+струс3-4 шт+стареньку. Вулик 24 р дадана. Сьогодні холодно, бджоли майже не літають і вже не вміщаються в те що лишилось. Сьогодні бачив першу квітку крушини в одному дуже ранньому місці Масовий цвіт буде через 10 днів. В цій сім'ї вже вилупиться молода матка, не буде відкритого розплоду, забереться пару рамок з пергою, доставляться соти до повного вулика і як буде погода, то можна буде розраховувати на врожай першого меду. На пізній медозбір ця сім'я точно просяде. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 12 минут назад, yu1986ra сказал: Волкотрубенко нормальні сім'ї показував. Де взялась ця байка про три рамки? Мої зазвичай починають роїтись в 10-14 рам дадана. Якщо в такому розмірі забрати матку, то буде бородьба з роїнням заради самої бородьби, бо ж меду така сім'я не принесе. Треба щоб вулик вже був повний, а без ройового стану цього важко досягти. Оце сім'я з якої 11-го робив відводок на 4 рамки+струс3-4 шт+стареньку. Вулик 24 р дадана. Сьогодні холодно, бджоли майже не літають і вже не вміщаються в те що лишилось. Сьогодні бачив першу квітку крушини в одному дуже ранньому місці Масовий цвіт буде через 10 днів. В цій сім'ї вже вилупиться молода матка, не буде відкритого розплоду, забереться пару рамок з пергою, доставляться соти до повного вулика і як буде погода, то можна буде розраховувати на врожай першого меду. На пізній медозбір ця сім'я точно просяде. Так , лежак це мясний вулик , Ну хіба вертикальну ганеманку впихнуть на 10-12 р для гнізда. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 10 хвилин тому, Bee.P сказав: Так , лежак це мясний вулик , Ну хіба вертикальну ганеманку впихнуть на 10-12 р для гнізда. Нафіга? Більше 10 рам розплоду матка все одно не засіє. Може розмаже їх по 16-и, але то все проходяще. Якщо не спішиш качати кожних 10 днів, то проблеми можна сказати і нема. Просто як гляну коли блохери давлять маток в десятирамочнику (щоб потім магазин не знімати)... В моїй місцевості такі сім'ї вже меду не принесуть, можна відра не мити Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 14 минут назад, yu1986ra сказал: Нафіга? Більше 10 рам розплоду матка все одно не Так отож , але де хто недавно тут поради давав про підніміння розплоду в дадані в другий корпус , і наповнення нижнього вощиною....я читав то все і думав 15 минут назад, yu1986ra сказал: Нафіга? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 13 хвилин тому, Bee.P сказав: Так отож , але де хто недавно тут поради давав про підніміння розплоду в дадані в другий корпус , і наповнення нижнього вощиною....я читав то все і думав Я казав другий наповнити вощиною. 1-3 рамки розплоду піднімаю щоб розтягнути бджіл (розгрузити гніздо) і задати розмір засіву на верхніх рамках. Якби були соти, то в низ замість розплоду давав би соти, а так вощина переважно на краї. Часто буває коли матка переходить в другий, то спочатку сіє по низу верхніх рамок, або бджоли підносять мед і забивають ним верх розплідної рамки в другому корпусі. Мені таке не подобається, бо виходить багато рамок з розплодом і медом як в лежаку. Бджоли подають розплід не рівномірно, хвилями. На одному руті це добре помітно. Навіть в правильний час підставлений другий корпус все одно не дасть матці засіяти більше умовних 10 рам (вище голови вона не стрибне), але дозволяє згладити ці хвилі. Дозволяє довше підтримувати максимальний темп. В мене сім'ї, які до взятку пускаю в два корпуси трохи сильніші і трохи менш рояться. Але роботи з ними більше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 12.05.2026 в 09:25, gardener сказав: Я надіюсь цей тиждень ше протягну Я то може й протягну, а в них інші плани. Надіються ше ріпачку до нової хати піднести. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая Тільки що, gardener сказав: Я то може й протягну, а в них інші плани. Надіються ше ріпачку до нової хати піднести. Передовики! А, що ви тягнете? Що маєте з ними зробити? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.