бігунець Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая Вчора попередили, що вночі з дронів оброблТимуть ріпак моспіланом. Так як маю негативний досвід закривання бджіл, вирішив не закривати. Тепер нервую 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 2 хвилини тому, бігунець сказав: Вчора попередили, що вночі з дронів оброблТимуть ріпак моспіланом. Так як маю негативний досвід закривання бджіл, вирішив не закривати. Тепер нервую Знаю наші на Моспілан бджіл не закривали. Ніби все добре минулось. Ваш ріпак щось виділяє? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 3 минуты назад, бігунець сказал: Вчора попередили, що вночі з дронів оброблТимуть ріпак моспіланом. Так як маю негативний досвід закривання бджіл, вирішив не закривати. Тепер нервую До 16 року працював на землі, не нервуйте все буде добре, моспілан бджолам не вредить навіть якщо бджола його вхопить. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 8 часов назад, yu1986ra сказал: Зараз мінімум тиждень в мене буде без взятку. Цей тиждень буде офіційно тижнем " драбинопадом " . . З чим всіх і вітаю 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 8 часов назад, gardener сказал: Зазвичай або засівають, або заливають. А це якась аномалія Нє , Це сигнал , на старт .... Увага ........ Чекаємо хфото 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 30 хвилин тому, Bee.P сказав: Цей тиждень буде офіційно тижнем " драбинопадом " . . З чим всіх і вітаю В мене від завтра похолодає, тому можу спати спокійно Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 28 хвилин тому, Bee.P сказав: Нє , Це сигнал , на старт .... Увага ........ Чекаємо хфото Сигнал це коли два тижні ніхріна не будує. Вчора одну таку виявив. Маточники тільки заклали, а вже сіяти перестала давно, вощина два тижні не чіпана, ще й бджоли злі. По показниках до заміни матки це вже просто флеш роял. Не заливають світлі соти, бо нема чим. Вони спочатку все складають в темні до розплоду. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 7 минут назад, yu1986ra сказал: В мене від завтра похолодає, тому можу спати спокійно То Хай присниться вам велика і міцна драбина . Віщі сни вони такі... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 1 годину тому, Bee.P сказав: Цей тиждень буде офіційно тижнем " драбинопадом " . . З чим всіх і вітаю Я надіюсь цей тиждень ше протягну 1 годину тому, Bee.P сказав: Нє , Це сигнал , на старт .... Увага ........ Чекаємо хфото Обовязково 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая Цього року вирішив спробувати працювати з двома десятирамочними корпусами на 300. Тим сімʼям, що на початку травня ( десь біля 40) займали корпус, дав другий. У верхній переніс 3 розплоду і дав дві маломедки. В нижній 3 вощини. Зараз слід розширяти далі, а як це правильно зробити не знаю. Підкажіть. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 44 хвилини тому, бігунець сказав: Цього року вирішив спробувати працювати з двома десятирамочними корпусами на 300. Тим сімʼям, що на початку травня ( десь біля 40) займали корпус, дав другий. У верхній переніс 3 розплоду і дав дві маломедки. В нижній 3 вощини. Зараз слід розширяти далі, а як це правильно зробити не знаю. Підкажіть. Якщо є хороший взяток (можливо з ріпаку) можна доставляти вощину у верхній корпус, якщо взяток слабенький, то знову 2-3 розплідних на верх, а в нижній вощину (це з використанням розділюючої решітки). Так повністю оновлюється гніздовий корпус. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 8 годин тому, Bee.P сказав: То Хай присниться вам велика і міцна драбина . Віщі сни вони такі... На цьому тижні ніхто роїтись не буде. Поробив відводки. Лишилось роздати матки і прополоти маточники. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 1 година тому, бігунець сказав: Цього року вирішив спробувати працювати з двома десятирамочними корпусами на 300. Тим сімʼям, що на початку травня ( десь біля 40) займали корпус, дав другий. У верхній переніс 3 розплоду і дав дві маломедки. В нижній 3 вощини. Зараз слід розширяти далі, а як це правильно зробити не знаю. Підкажіть. Якщо решітки нема, то верхній ріжте вощиною. Як буде повний, під взяток матку стусити в нижній + решітка+магазин в розріз. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 23 минуты назад, yu1986ra сказал: На цьому тижні ніхто роїтись не буде. Поробив відводки. Лишилось роздати матки і прополоти маточники. Я вже осьо деяким за днів 4-5 думаю третій магазин кидать , а у вас відводки , прополка ..... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 13 хвилин тому, Bee.P сказав: Я вже осьо деяким за днів 4-5 думаю третій магазин кидать , а у вас відводки , прополка ..... А у двох шось є? 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 4 минуты назад, ромео сказал: А у двох шось є? Перший заллятий по максимум , другий на половину заллятий , 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 41 хвилину тому, Bee.P сказав: Перший заллятий по максимум , другий на половину заллятий , 10 годин тому, Bee.P сказав: Чекаємо хфото 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 2 минуты назад, ромео сказал: Тож недавно викладав фото полурамки з першого магазину . Зроблю ще з другого магазину , не проблема , 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая Взяв на роботі відгул, щоб зробити те що не зробив в неділю. Погода дала працювати тільки до 12:00, а далі дощ. Встиг навідатися і на точок, де була зроблена прививка. Результат 22/30 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 2 години тому, Bee.P сказав: Я вже осьо деяким за днів 4-5 думаю третій магазин кидать , а у вас відводки , прополка ..... 2 години тому, Bee.P сказав: Перший заллятий по максимум , другий на половину заллятий , В мене нема взятку. І ще днів 7 точно нічого не буде. Та й розмножуватись колись треба 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 25 минут назад, yu1986ra сказал: В мене нема взятку. І ще днів 7 точно нічого не буде. Та й розмножуватись колись треба Можна було в сильних сімей посмикати пару рамок і зробити відводки? і сімї не входили б в ройове і дійшли норм силою до взятку ? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 10 годин тому, Bee.P сказав: Можна було в сильних сімей посмикати пару рамок і зробити відводки? і сімї не входили б в ройове і дійшли норм силою до взятку ? В корпусних я так і зробив. Спочатку підняв розплід на відводки з другого в третій корпус над решіткою, взамін давав вощину. Це відбило бажання роїтись майже у всіх, 1 з 15 продовжила маточники дотягувати. Ну і вчора забрав з них відводки. Правда довелось поколупатись (розплід не дозрів до відводка), бо матки прийшли трохи раніше і старушку контролив в 2-у корпусі щоб пергу легше забирати було. В лежаках раніше робити відводки не було сенсу. Бо ж на чому і як воно мало облетітись у квітні з такою погодою? Та й маточники квітневі в мене не дуже виходять. На 25% лежаків вже давно ''накинув по третьому магазину'' - вони повні бджіл, а не меду. Під вечір коли всі бджоли злетілись шукати матку було складно. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая В нас взятки трохи різні. В мене нема тих гектарів - бджоли не зношуються. Якщо в сім'ї смикати розплід, то буде боротьба з роїнням заради самої бородьби - меду такі сім'ї значно менше носять. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 1 минуту назад, yu1986ra сказал: В нас взятки трохи різні. В мене нема тих гектарів - бджоли не зношуються. Якщо в сім'ї смикати розплід, то буде боротьба з роїнням заради самої бородьби - меду такі сім'ї значно менше носять. Вам треба використовувати таку схему як робить AVA . . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 мая Share Опубликовано 13 мая 1 хвилину тому, Bee.P сказав: Вам треба використовувати таку схему як робить AVA . . Мене його схеми лякають. Знову ж таки він цілить в сотні гектар соняшника або в потужний взяток з акації. В моїй місцевості взятки переважно слабкі і розтягнуті, бджоли від потрав, на щастя, не сиплються все літо. Тут або сильні, цілісні і рояться, або боротьба з роїнням заради боротьби. Поки вирішив завести бакфастбакфастнероїться, бо карніка ф1 (від двох різних материнок) в моїх умовах прекрасно роїться на рівні з місцевою. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.