Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

26 хвилин тому, ромео сказав:

Це аморфа?:hmm:

20260509_191755.thumb.jpg.531616f23b99711e968e143d642d5176.jpg20260509_191805.thumb.jpg.0fb7e5d5ba7a076be1b01a824aa9a94e.jpg20260509_192021.thumb.jpg.7c33541ff47a4b741b4e11d99b666fcc.jpg20260509_192255.thumb.jpg.3550108f5f445b5921c013a7c16599e6.jpg

Так, вона.

3 хвилини тому, Конструктор сказав:

Так, вона.

Поїхав сьогодні на оглядини території... і вздовж однієї посадки її по низу суцільна смуга метрів так зо 50...

це єдине місце в моїй місцевості, де її зустрів... 

від села кілометрів з 4 буде...

Якщо нашморгати насіння зараз і розкидати, щось проросте?:hmm:

5 хвилин тому, ромео сказав:

Насінням не так все просто воно потребує скарифікацій, думаю найкраще саджанцями. В нашого форумчанина @Cfif є відео про розведення цієї рослини.

43 хвилини тому, ромео сказав:

Поїхав сьогодні на оглядини території... і вздовж однієї посадки її по низу суцільна смуга метрів так зо 50...

це єдине місце в моїй місцевості, де її зустрів... 

від села кілометрів з 4 буде...

Насінню треба ідеальні умови. Кажуть вона добре черенками йде, Місяць тому я штук 50  навтикав у вологу землю.  Осінню відпишусь що з того вийшло.

4 години тому, ромео сказав:

Поїхав сьогодні на оглядини території..

Чого власне їздив.

Працював сьогодні біля вуликів і як на диво помітив, що бджоли поверталися до вуликів з явними ознаками, що з ріпаку... (хто знає - той знає;))

Хоча знав, що поблизу ніякого поля не посіяно, бо промоніторив раніше вже всі окрУги.  Залишилась лише одна сторона. Але я туди і не їхав, бо той бік нижче, видно далеко і в полі зору там нічого жовтого не видно.

Ввечері вирушив на пошуки. І таки знайшов, в низині...

По гугл-карті найближча сторона поля 5,4км, а дальня - 6,3км... це вже навіть не сусіднє господарство, а через одне...

48 хвилин тому, ромео сказав:

Чого власне їздив.

Працював сьогодні біля вуликів і як на диво помітив, що бджоли поверталися до вуликів з явними ознаками, що з ріпаку... (хто знає - той знає;))

Хоча знав, що поблизу ніякого поля не посіяно, бо промоніторив раніше вже всі окрУги.  Залишилась лише одна сторона. Але я туди і не їхав, бо той бік нижче, видно далеко і в полі зору там нічого жовтого не видно.

Ввечері вирушив на пошуки. І таки знайшов, в низині...

По гугл-карті найближча сторона поля 5,4км, а дальня - 6,3км... це вже навіть не сусіднє господарство, а через одне...

В минулому році мої притравились на лежаковому 6.3 км до початку поля.

Погоди стояли не дуже. Все кругом померзло, лишився тільки цей ріпак. Були теплі вікна сонячної погоди. В рамках з меду був тільки легенький набризк, але не голодали.

10 часов назад, yu1986ra сказал:

В минулому році мої притравились на лежаковому 6.3 км до початку поля.

Далекувато наврядчи отравлина бджола назад прилетить... Тільки Господу Богу відомо і бджолам де вони притравились... можливо десь шось знайшли не подалік. Я в 22 році здав мед в Олександрії місяць мурижили не могли ніяк аналіз зробить хтось там хворів, а через місяць знайшли антибіотик не повірив, мед забрав та здав чер пару тижнів в Кропивницький  здаєця ОптМед ті через два дні зателефонували шо теж знайшли антибіотик :blink: я скільки пасічникував один раз ще в 16 році давав бджолам хлорестий кобальт більше ніколи нічого не використовував звідкіля антибіотик взявся поняття не маю:dntknw:, мед прийняли але зовсім не потій ціні + ще і здав в нових бочках, а вони привизли мені крепко бУшні по телефону поругався то дали на одну бочку більше тепер хоч під зерно її використовую.

46 хвилин тому, Віталій.В сказав:

Далекувато наврядчи отравлина бджола назад прилетить... Тільки Господу Богу відомо і бджолам де вони притравились... можливо десь шось знайшли не подалік. Я в 22 році здав мед в Олександрії місяць мурижили не могли ніяк аналіз зробить хтось там хворів, а через місяць знайшли антибіотик не повірив, мед забрав та здав чер пару тижнів в Кропивницький  здаєця ОптМед ті через два дні зателефонували шо теж знайшли антибіотик :blink: я скільки пасічникував один раз ще в 16 році давав бджолам хлорестий кобальт більше ніколи нічого не використовував звідкіля антибіотик взявся поняття не маю:dntknw:, мед прийняли але зовсім не потій ціні + ще і здав в нових бочках, а вони привизли мені крепко бУшні по телефону поругався то дали на одну бочку більше тепер хоч під зерно її використовую.

Там такі умови склались, що той ріпак лишився один. Був ціленаправлений літ в ту сторону і дуже схожі (не характерні) симптоми отруєння у всіх хто стояв навколо того поля. Тому я впевнений, що то його провина.

Вам гроші відразу дали при продажу меду? Меду багато було? Як відбувався процес повернення і на скільки у% вийшла дешевша ціна в кінці? Наступними роками антибіотик вилазив?

12 годин тому, ромео сказав:

(хто знає - той знає;))

А хто не знає - то нафіг воно йому треба

1 час назад, Віталій.В сказал:

Це серйозне питання . Специифічні антибіотики використовуються в рослиництві ,  Вони можуть впливати на забруднення меду і пилку . Я особисто не знав ,про використання антибіотиків  в рослиництві . Після вашого допису поковирявся в інтернеті,то виявляється ,що використовують.

Починають розкручувати тему "антибіотик в меді" , важелі впливу на ціну. Хоча минулий сезон показав, що нікого той антибіотик чи діастаза не цікавить

18 минут назад, Валерій70 сказал:

Починають розкручувати тему "антибіотик в меді" , важелі впливу на ціну. Хоча минулий сезон показав, що нікого той антибіотик чи діастаза не цікавить

Ні я ні ні ви не знаємо  ,хто і  що використовує для захисту? Потрібно бути готовим  на всі випадки

також робив вчора прививку від перевіреної сімейки, тепер схрестив булки і чекаю результату. Крайній раз в нормальних умовах робив то ще чотири роки тому, тож згадував як то робиться. Чи не перший нормальний продуктивний день за весь сезон

акація почала ознаки життя подавати, але поки не видно що там

7 годин тому, Пахомич сказав:

Це серйозне питання . Специифічні антибіотики використовуються в рослиництві ,  Вони можуть впливати на забруднення меду і пилку . Я особисто не знав ,про використання антибіотиків  в рослиництві . Після вашого допису поковирявся в інтернеті,то виявляється ,що використовують.

Я знаю, що бакопік груш намагаються лікувати антибіотиками.

7 годин тому, Пахомич сказав:

Качати ще рано:umora:

5 годин тому, Пахомич сказав:

Ні я ні ні ви не знаємо  ,хто і  що використовує для захисту? Потрібно бути готовим  на всі випадки

І як ви готуєтесь до такого випадку?

4 години тому, Oleksandr K. сказав:

акація почала ознаки життя подавати, але поки не видно що там

В мене теж

IMG_20260509_083531.thumb.jpg.556d5a7d67bcb01559d98681bcb12267.jpg

По верхам (з 4-5 метрів) зелені більше

IMG_20260509_083602.thumb.jpg.daad73e50edafd69eae588dd5ae14b21.jpg

Зараз доцвітають яблуні і кульбаби. Зацвів чистотіл. Завтра обіцяють нормальну погоду. Може ще який кг придублять.

9 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Зараз доцвітають яблуні і кульбаби. Зацвів чистотіл. Завтра обіцяють нормальну погоду. Може ще який кг придублять.

Яблуні саме в цвіту, але шось не бачив шоби там  бджоли було багато. Кульбаба - всьо, хіба десь в холодку ше доцвітає. Ріпак цвіте на повну. Ше би з тиждень протриматися і буду відводки робити. Якшо встигну.

8 часов назад, yu1986ra сказал:

Там такі умови склались, що той ріпак лишився один. Був ціленаправлений літ в ту сторону і дуже схожі (не характерні) симптоми отруєння у всіх хто стояв навколо того поля. Тому я впевнений, що то його провина.

Вам гроші відразу дали при продажу меду? Меду багато було? Як відбувався процес повернення і на скільки у% вийшла дешевша ціна в кінці? Наступними роками антибіотик вилазив?

Трішки сплутав це була осінь 21 рокубо 15 березня 22р пішов на війну ( оборона Миколаєва - звільнення Херсона і т,д в Херсоні до січня 26 р ) зараз тяжкувато з памятю... меду було не багато бо той рік  тільки частково відновив пасіку після отруєня,  вродьби 5 бочок ( стоїть сірих 5 бочок і шоста під зерном, мої нові бочки сині ) ціни на мед і на скільки прийняли дешевше не памятаю, кошти ОптМед віддали відразу, але з договором що гроші тримаю до аналізу коли бочки повернули я віддав різницю що мед із антибіотиком, наступні роки не здавав був на війні. Доречі в мене була карніка пернер материнку брав іошку від Ліпатова від неї вивів маток і замінив карпатку на карніку то ті матки які мене вже влаштували вже були ф2, коли призвали були два тижні в Знамянці десь в 20 числах березня 22 року відпросився додому накидав другий корпус сушниною в перший докидав до 5ти рамок вощини і так в двох 12ти рамкових корпусах бджоли жили їх ніхто не відкривав ніразу, за два роки пропала одна сімя, сімей було десь 23 - 27 не памятаю не 30ть точно, третю зиму лягло половина і весною розлетілись, а  остані загинули вже в 25 році. 

24 хвилини тому, gardener сказав:

Яблуні саме в цвіту, але шось не бачив шоби там  бджоли було багато. Кульбаба - всьо, хіба десь в холодку ше доцвітає. Ріпак цвіте на повну. Ше би з тиждень протриматися і буду відводки робити. Якшо встигну.

У вас якась не правильна кульбаба. Вона ж ще пару тижнів доцвітатиме.

Вже як є ріпак, то їм ті пару яблунь з кульбабами до лампочки.

9 хвилин тому, Віталій.В сказав:

Трішки сплутав це була осінь 21 рокубо 15 березня 22р пішов на війну ( оборона Миколаєва - звільнення Херсона і т,д в Херсоні до січня 26 р ) зараз тяжкувато з памятю... меду було не багато бо той рік  тільки частково відновив пасіку після отруєня,  вродьби 5 бочок ( стоїть сірих 5 бочок і шоста під зерном, мої нові бочки сині ) ціни на мед і на скільки прийняли дешевше не памятаю, кошти ОптМед віддали відразу, але з договором що гроші тримаю до аналізу коли бочки повернули я віддав різницю що мед із антибіотиком, наступні роки не здавав був на війні. Доречі в мене була карніка пернер материнку брав іошку від Ліпатова від неї вивів маток і замінив карпатку на карніку то ті матки які мене вже влаштували вже були ф2, коли призвали були два тижні в Знамянці десь в 20 числах березня 22 року відпросився додому накидав другий корпус сушниною в перший докидав до 5ти рамок вощини і так в двох 12ти рамкових корпусах бджоли жили їх ніхто не відкривав ніразу, за два роки пропала одна сімя, сімей було десь 23 - 27 не памятаю не 30ть точно, третю зиму лягло половина і весною розлетілись, а  остані загинули вже в 25 році. 

Пропали від кліща?

3 хвилини тому, yu1986ra сказав:

У вас якась не правильна кульбаба. Вона ж ще пару тижнів доцвітатиме.

Вже як є ріпак, то їм ті пару яблунь з кульбабами до лампочки.

в мене яблунь дві пари

7 хвилин тому, gardener сказав:

в мене яблунь дві пари

А-ааа, от воно що.

В мене яблуні більш свіжих сортів цвітуть значно пізніше. На точку біля вуликів одна тільки розцвіла. Думав усі померзли, але ця таки розродилась:umora:. Старі радянські сорти на дичках вже давно відцвіли.

Зазвичай кульбабу в мене ще можна зустріти за два тижні після яблунь.

Цього року яблуні взагалі в ударі. Минулого - майже не цвіли.

Мене бджоли почали впізнавати. Зустрічають здалека від пасіки, тішаться, лізуть цілуватися.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...