Пахомич Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 2 часа назад, yu1986ra сказал: Так вони завжди з хворобами ходили (якийсь відсоток). Хочете без хвороб, то беріть безсотовий, або самі набирайте (якщо знаєте куди дивитись). На нозему бджоли можуть хворіти починаючи з третього дня від виходу . Так ,що про безросплодні пакети байка. Інфекція в молоденькі бджолі Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 1 годину тому, gardener сказав: Виглядають де кущі низенькі.. Їм ще рано. Мисочок не було в жодної на точку. 5 хвилин тому, Пахомич сказав: На нозему бджоли можуть хворіти починаючи з третього дня від виходу . Так ,що про безросплодні пакети байка. Інфекція в молоденькі бджолі Не ноземою єдиною... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая Хто про шо , а вшивий про баню 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 2 часа назад, yu1986ra сказал: Так вони завжди з хворобами ходили (якийсь відсоток). Хочете без хвороб, то беріть безсотовий, або самі набирайте (якщо знаєте куди дивитись). Сама вона того не бачила, більшість там бібісі. Ще ж не відомо рівень підготовки того хто купив і ''виявив'' болячку. В мене сусід, в якого 4 вулики лишилось, на днях привіз з Волині 11 пакетів. Каже буде розганяти, бо рамок з кормом в нього багато. Купував по 500 грн/рамка. Сім'ї були слабкі (хоч там Стир і вербових море) не було з чого рамок з розплодом набрати. В вашому селі приблизно зареєстровано 35 пасік . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 1 годину тому, Bee.P сказав: Блін , я ж забув .... Той ...згадав за " з"їли за квітень" . Пишить трішки точніше , бо тут в людей є слабенька нервова система ,бо так не всі зможуть до головного взятку дожить. Будьте милосердними За сьогодні +1 1 година тому, Пахомич сказав: В вашому селі приблизно зареєстровано 35 пасік . В мене селище. Без поняття. Навряд чи серед них хоч половина діючих. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая Яблуня цвіте. Завтра будуть сіяти соняшник під городом. Той шо сусіди сіяли перед Паскою, вже кажуть вигнався десь на 10 сантиметрів. А я, поки соняшник не цвіте роблю воскотопку. Казав мені той шо вислав бракований лоток, шо то не страшно шо вода протікає. Віск течи не буде, бо то віск. І ше казав шо за вісім років це в мене перша така шо протікає. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 22 хвилини тому, gardener сказав: Яблуня цвіте. Завтра будуть сіяти соняшник під городом. Той шо сусіди сіяли перед Паскою, вже кажуть вигнався десь на 10 сантиметрів. А я, поки соняшник не цвіте роблю воскотопку. Казав мені той шо вислав бракований лоток, шо то не страшно шо вода протікає. Віск течи не буде, бо то віск. І ше казав шо за вісім років це в мене перша така шо протікає. То поміняв чи ні? Я нарешті почистив свою сонячну. З осені вкидав всі вишкребки з великих коржів, що отримав після виварювання рамок. Кілька разів додавав нарости і язики. Стояла повна повнісінька всяким сміттям по саме скло, а сонця все нема і нема. Завтра ще надіюсь перетопить на чистову другий шматок в 2-3 кг і далі піде штатна робота по рамках. Перший шмат вже витопив, ніби віск як віск. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 3 хвилини тому, yu1986ra сказав: То поміняв чи ні? Ні, та й я не набивався. Запаяв. Син приніс якогось китайського дроту (типу припою) Нагрів той припой газовим балончиком і залив ту дирку. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 15 часов назад, yu1986ra сказал: І по 200 продаватимуть, бо то їх робота. Попиту значного нема, а консервувати їх не вийде. Вже ажіотаж з пакетами трохи всчух. Те саме буде і з матками. Час гарантованого продажу дуже малий. Пізні по 200 будуть кращі як ранні по 400 Ті що по 200 самі пройдуть прививку подсадку і обльот... називається це свіщовий маточник у нукі... але то секрет... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 13 часов назад, arki сказал: в мене такий номер не проходить, більша половина повертається в свої вулики і їх охорона тут же і вбиває, тому що 3-4дні в нуках і вже мають інший запах Як кажуть найважливіше це деталі... може десь не доробляєте... так заселяє 70 % матководів... 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 1 годину тому, gardener сказав: Ні, та й я не набивався. Запаяв. Син приніс якогось китайського дроту (типу припою) Нагрів той припой газовим балончиком і залив ту дирку. Треба було таки напрягти продавана, бо ця вся лапша ''за 10 років перший раз'' і ''віск витікати не буде'' не витримує ніякої критики. В мене замість лотка плівка чим грубша, але яку знайду. Цього разу знайшов 120-у. Віск так розжарився, що в одному місці (там де він скапує) пропеклась мікродірочка і запаялась воском. Якби ця дірка була нижче, то весь віск вилився б точно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 2 хвилини тому, yu1986ra сказав: Треба було таки напрягти продавана, блін, це ж два рази лишніх на нову пошту йти Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 25 хвилин тому, Олександр К сказав: Ті що по 200 самі пройдуть прививку подсадку і обльот... називається це свіщовий маточник у нукі... але то секрет... Якість залежить від культури роботи. Якщо вони будуть продавати пізніх маток по 200 (вирощених в ідеальних умовах) низької якості, то наступного року в них мало шансів продати щось раннє по 400. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 7 мая Share Опубликовано 7 мая 7 часов назад, gardener сказал: блін, це ж два рази лишніх на нову пошту йти Ну а толку с того лотка если через него воск течёт. Зато не будет брак продавать ,если ему вернуть и он заплатит за доставку . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 7 мая Share Опубликовано 7 мая 7 годин тому, yu1986ra сказав: Якість залежить від культури роботи Є таке, ще кажуть діло звички. Одна людина що звикла робити до толку буде старатись і по 400 і по 200. Але є і такі що по 400 ще стараються, а вже по 200 починають лівою ногою робити. 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 мая Share Опубликовано 7 мая 12 хвилин тому, Конструктор сказав: Є таке, ще кажуть діло звички. Одна людина що звикла робити до толку буде старатись і по 400 і по 200. Але є і такі що по 400 ще стараються, а вже по 200 починають лівою ногою робити. Якщо в нього літні матки будуть хрінові, то і на весняні попит впаде 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 7 мая Share Опубликовано 7 мая 6 хвилин тому, yu1986ra сказав: Якщо в нього літні матки будуть хрінові, то і на весняні попит впаде Так, тільки весною їх виручає великий попит на ринку. В мене рані майже ніколи не були кращими. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 7 мая Share Опубликовано 7 мая Вчора на вагах 700г Така погода і невеликий взяток, сприятливі умови для виведення маток. В понеділок зробив прививку, то все йде як по маслу. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 7 мая Share Опубликовано 7 мая 37 хвилин тому, koste сказав: Ну а толку с того лотка если через него воск течёт. 5 хвилин роботи і вже не тече Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 7 мая Share Опубликовано 7 мая 26 минут назад, yu1986ra сказал: Якщо в нього літні матки будуть хрінові, то і на весняні попит впаде Якщо .. якщо... Не якщо !!! Наші люди хотять подешевше , а далі наслідки самі знаєте які . Навіть якщо будуть знати що в нього хренові але дешевше то всеодно будуть брати . Такий наш народ. Та тут далеко і ходити не треба , так ??? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 мая Share Опубликовано 7 мая 3 години тому, Конструктор сказав: Вчора на вагах 700г Така погода і невеликий взяток, сприятливі умови для виведення маток. В понеділок зробив прививку, то все йде як по маслу. А мої доморощені бакхфасти на лежаковому точку все ніяк не хочуть прививатись. Вже другий раз плани зривають. В контрольній сімї вже третій огляд є яйця в мисках, але маточники не тягнуть чогось. За спекотний тиждень у вуликах якось вільніше стало, таке враження що старі бджоли полетіли у вирій. З двох десятків лежаків в більшості є яйця в мисках, але маточники потягнули тільки в трьох. 3 години тому, Bee.P сказав: Якщо .. якщо... Не якщо !!! Наші люди хотять подешевше , а далі наслідки самі знаєте які . Навіть якщо будуть знати що в нього хренові але дешевше то всеодно будуть брати . Такий наш народ. Та тут далеко і ходити не треба , так ??? Певно мені ''хренові'' ще не попадались. Завжди були матки як матки. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 7 мая Share Опубликовано 7 мая 1 час назад, yu1986ra сказал: В контрольній сімї вже третій огляд є яйця в мисках, але маточники не тягнуть чогось. То бджоли вас тролять так . Щоб не розслаблялися 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 7 мая Share Опубликовано 7 мая 2 години тому, yu1986ra сказав: двох десятків лежаків в більшості є яйця в мисках, але маточники потягнули тільки в трьох. Треба тиждень похолодання і ситуація поправиться 2 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 мая Share Опубликовано 7 мая 1 година тому, Bee.P сказав: То бджоли вас тролять так . Щоб не розслаблялися І я так подумав. Поки сім'ї не схоже, що в глухому ройовому. Вощину тягнуть. За тиждень тільки 1 з 20 відмовилась сіяти в вощину поставлену в розріз. 4 хвилини тому, ромео сказав: Треба тиждень похолодання і ситуація поправиться Вже скоро-скоро 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 7 мая Share Опубликовано 7 мая 32 минуты назад, ромео сказал: Треба тиждень похолодання і ситуація поправиться Та попереду активний "ройовий сезон" дивлячись на прогноз погоди. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.