Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

6 хвилин тому, arki сказав:

до вечора все розлетілося а що не могло літати-розповзлося хто куди і залишилося на пару нуків....:umora:

Так само, таке враження що не льотна пішки до дому пішла:umora:

3 хвилини тому, Oleksandr K. сказав:

Я теж подивився, як карпатчики роблять і спробував цей метод відтворити на своїх - ніфіга. І з мікронуками теж шляпа вийшла, грошам горе

В мене мікрики цілком робочий варіант. Правда заселяю з розплодом.

1 минуту назад, Oleksandr K. сказал:

Я теж подивився, як карпатчики роблять і спробував цей метод відтворити на своїх - ніфіга

колись один з наших форумчан(зараз вже не заходить сюди нажаль) пан Михайло з миколаївщини що займався селекцією УС мені росповідав що 3-4 доби тримає в підвалі потім навечір виставляє і ніхто нікуди не злітає. я зробив так і в мене половина злетіла, нуки лишилися напів пусті а біля вуликів купи побитих бджіл. тому і подумав що з УС так можна але не з моїми....

1 година тому, arki сказав:

колись один з наших форумчан(зараз вже не заходить сюди нажаль) пан Михайло з миколаївщини що займався селекцією УС мені росповідав що 3-4 доби тримає в підвалі потім навечір виставляє і ніхто нікуди не злітає. я зробив так і в мене половина злетіла, нуки лишилися напів пусті а біля вуликів купи побитих бджіл. тому і подумав що з УС так можна але не з моїми....

Може це і з промислової точки непраильно, але я колись шляхом різних експериментів встановив, що в моєму випадку краще зробити одну велику мегавиховательку, шляхом поступового її підсилення закритим розплодом - далі дерибанення її по розділеним перегородкою шестирамочникам. На час виходу маток маю два корпуси молодої бджоли, яка нікуди не полетить, якщо її розподілити по шестирамочникам

37 минут назад, Oleksandr K. сказал:

На час виходу маток маю два корпуси молодої бджоли, яка нікуди не полетить, якщо її розподілити по шестирамочникам

Полетить аж бігом , виберуть кращу матку і буде нальот . А в інших сльот . То шляпа не метод.

5 часов назад, yu1986ra сказал:

Я бачив. Нічого цікавого там нема.

Як кому. Хто купляє пакети то цікаво і корисно , хто продає , то  таку інформацію не хочуть  кидати в люди . Пішли пакети з хворобами ,от вона на цьому наголошує.

1 годину тому, Bee.P сказав:

Полетить аж бігом , виберуть кращу матку і буде нальот . А в інших сльот . То шляпа не метод.

я сказав про це в минулому часі, а не в майбутньому. Закликати всіх робити так як я ні в якому разі не буду - не робіть, робіть так як велить йутуб. Кодове слово "под пищик"

36 минут назад, Oleksandr K. сказал:

я сказав про це в минулому часі, а не в майбутньому. Закликати всіх робити так як я ні в якому разі не буду - не робіть, робіть так як велить йутуб. Кодове слово "под пищик"

Так Ви і розказали ютуберний не робочий метод:wave:. Кодове слово " склероз" . :hi:

26 хвилин тому, Bee.P сказав:

Так Ви і розказали ютуберний не робочий метод:wave:. Кодове слово " склероз" . :hi:

Я хочу подивитися це відео, можете надати посилання або пригадати автора?

17 годин тому, yu1986ra сказав:

На вагах +2.

Оскільки вплинути на ситуацію з привесами у себе неможливо, будемо заздрити "по-чорному"," біла"(конструктивна, спонукаюча до наслідування і перевершення) -неможлива.  Вчора було 0.3-0.5кг. які до ранку зникли.

Десь 25-27*С(дивлячись в який час і в якому місці висить термометр), з непривички відчуваеться як спека, особливо на сонці, треба долати власну слабкість ,щоб ворушитись, працювати. Підопічні вирівляли вранішній отвес і ,навідь,  сотку грам добавили ваги. Досить рясно працюють на квітах яблуні, пилку при цьому не бачу приносів( за такої вологості не сліпити обніжжя), складаеться враження, що квітів для бджіл недостатньо(якби в садок, на платне запилення), знехотя відвідують рамки з крихтами меду, льот бджіл біля льотків "на три кіла". Легко, негадано, знайшов і домовивсь про плідних маток(обіцяе вислати в суботу), досить дешево, на мій погляд, по 300₴. За думкою А.Д. Комісара матка мае коштувати пів банки(3л) меду, навідь якщо рахувати самий дешевий, то так воно і е, а це ж перша декада травня, в нашій місцині тільки дають на виховання.

7 годин тому, Олександр К сказав:

... 

Мені вже вчора якась жіночка дзвонила типу допомржіть приїдьте рой заберіть... сезон відкрит...:umora:

То мабудь бакфаст ф2

• Ха-Ха 1
  • Здивований 1
  • 100% 1

6 годин тому, arki сказав:

У ваших нюх поганий - своїх не впізнають:rofl:.

Мені вчора один розповідав, що з відводка ніхто нікуди не злітає як постоїть кілька днів в закритому вулику.

2 години тому, Пахомич сказав:

Як кому. Хто купляє пакети то цікаво і корисно , хто продає , то  таку інформацію не хочуть  кидати в люди . Пішли пакети з хворобами ,от вона на цьому наголошує.

Так вони завжди з хворобами ходили  (якийсь відсоток). Хочете без хвороб, то беріть безсотовий, або самі набирайте (якщо знаєте куди дивитись).

Сама вона того не бачила, більшість там бібісі:IMHO:. Ще ж не відомо рівень підготовки того хто купив і ''виявив'' болячку.

В мене сусід, в якого 4 вулики лишилось, на днях привіз з Волині 11 пакетів. Каже буде розганяти, бо рамок з кормом в нього багато:rofl:. Купував по 500 грн/рамка. Сім'ї були слабкі (хоч там Стир і вербових море) не було з чого рамок з розплодом набрати.

10 минут назад, yu1986ra сказал:

) не було з чого рамок з розплодом набрати

Розумний би взяв просто рамок з медом , продавець оцінив рамку в 200 грн , в рамці 3 кг меду ×130 грн/кг( на опт ) = 390 грн реальна ціна :evrika:. 390 -200=190грн на рівному місці:hi::umora:. Тіко бери і качай :umora:

14 минут назад, yu1986ra сказал:

не було з чого рамок з розплодом набрати

Осьо як виховалки робив то такі рамки , чисто від бруска до бруска :hi:

IMG_20260506_163724.jpg

35 хвилин тому, Винодел сказав:

Оскільки вплинути на ситуацію з привесами у себе неможливо, будемо заздрити "по-чорному"," біла"(конструктивна, спонукаюча до наслідування і перевершення) -неможлива.  Вчора було 0.3-0.5кг. які до ранку зникли.

Десь 25-27*С(дивлячись в який час і в якому місці висить термометр), з непривички відчуваеться як спека, особливо на сонці, треба долати власну слабкість ,щоб ворушитись, працювати. Підопічні вирівляли вранішній отвес і ,навідь,  сотку грам добавили ваги. Досить рясно працюють на квітах яблуні, пилку при цьому не бачу приносів( за такої вологості не сліпити обніжжя), складаеться враження, що квітів для бджіл недостатньо(якби в садок, на платне запилення), знехотя відвідують рамки з крихтами меду, льот бджіл біля льотків "на три кіла". Легко, негадано, знайшов і домовивсь про плідних маток(обіцяе вислати в суботу), досить дешево, на мій погляд, по 300₴. За думкою А.Д. Комісара матка мае коштувати пів банки(3л) меду, навідь якщо рахувати самий дешевий, то так воно і е, а це ж перша декада травня, в нашій місцині тільки дають на виховання.

Сьогодні вже кілограми в мене закінчаться, переходжу на грами:umora:. +30, з обіду сильний гарячий вітер висушив яблуні, кульбаби закрились. На лежаковому точку з обіду вже майже не літали, на корпусному літали, але злі як собаки. Без маски біля вуликів не похолиш, зустрічають ще здалеку, проводжають ще далі.:rofl:

Вчора точки добре пахли пергою. Розширяв інвалідів, то в кожного є по 1 рамці свіжої перги.

Від спеки з'являються мікробородиIMG_20260506_163819.thumb.jpg.990fc0947a2c46ce5c429636853518c1.jpg

Може зранку щось і принесли.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Від спеки з'являються мікробороди

Від без взятку :hi:. Або просто загарають ледацюги :hi::umora:

6 хвилин тому, Bee.P сказав:

Розумний би взяв просто рамок з медом , продавець оцінив рамку в 200 грн , в рамці 3 кг меду ×130 грн/кг( на опт ) = 390 грн реальна ціна :evrika:. 390 -200=190грн на рівному місці:hi::umora:. Тіко бери і качай :umora:

Я сильно сумніваюсь, що з слабкими сім'ями зараз будуть рамки з медом по 3 кг.

Он дивився останнє відео Сєрьоги, там на двох рамках меду розмазано, а він кричить ''заливаються-заливаються'':rofl:

9 хвилин тому, Bee.P сказав:

Осьо як виховалки роби то такі рамки , чисто від бруска до бруска :hi:

IMG_20260506_163724.jpg

В мене поки не багато таких рамок. В лежаках розширяв в розріз, то матки насипали не під зав'язку:umora:. Зате зараз там ''рамок розплоду'' від 10:rofl:

7 хвилин тому, Bee.P сказав:

Від без взятку :hi:. Або просто загарають ледацюги :hi::umora:

Пора розпочинати купальний сезон

9 минут назад, yu1986ra сказал:

Я сильно сумніваюсь, що з слабкими сім'ями зараз будуть рамки з медом по 3 кг.

Он дивився останнє відео Сєрьоги, там на двох рамках меду розмазано, а він кричить ''заливаються-заливаються'':rofl:

Якщо погода зіпсується  то все що принесли   - *аж цілих три кг нектару* то піде воно все на розплід аж бігом .  Але все одно ми його бачили !!!!:evrika::umora:

6 хвилин тому, Bee.P сказав:

Якщо погода зіпсується  то все що принесли   - *аж цілих три кг нектару* то піде воно все на розплід аж бігом .  Але все одно ми його бачили !!!!:evrika::umora:

В мене на вагах поки +6 кг. Ще пару днів може бути з +. Не багато, але до взятку вже голодні не будуть.

21 минуту назад, yu1986ra сказал:

мене на вагах поки +6 кг.

Це з чого принесли ?? Бо навіть в мене таких бЕшених показників немає :umora:

50 хвилин тому, Bee.P сказав:

Або просто загарають ледацюги :hi::umora:

Виглядають де кущі низенькі.

54 хвилини тому, yu1986ra сказав:

але злі як собаки

Та то капець. В мене після тої потрави зразу жара. Не пройдеш.

8 хвилин тому, Bee.P сказав:

Бо навіть в мене таких бЕшених показників немає :umora:

Та бо у Вас ваги нема

1 годину тому, yu1986ra сказав:

В мене на вагах поки +6 кг. Ще пару днів може бути з +. Не багато, але до взятку вже голодні не будуть.

То трохи заокруглив за 4 дні теплі дні. Яблуня кульбаба

40 минут назад, yu1986ra сказал:

То трохи заокруглив за 4 дні теплі дні. Яблуня кульбаба

Блін , я ж забув .... Той ...згадав за " з"їли за квітень" ;):umora:.

Пишить трішки точніше , бо тут в людей є слабенька нервова система ,:hi:бо так не всі зможуть до головного взятку дожить:hi::umora:. Будьте милосердними:hi::umora:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...