Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

1 час назад, Пахомич сказал:

Коли трутні виходять, то помітьте і тоді буде видно . В небажаних сімях саме простіше вирізати трутневий розплід поголовно 

Я при кордованах бачив ніби небагато лазило, наприклад у карніки жовтого трута

Але тоді якось без особливої уваги дивився 

Я розумію що різати краще 

Ну це ж потрібно робити :umora:

Я правильного можу вирізати за 15 хвилин, подумаєш 9 вуликів, 9 рамок :umora:

А неправильного, п'ятнами як стрічки та по всіх рамках , я не встигну за бджолами :umora:

33 минуты назад, Bee.P сказал:

І буде повна херня якщо дно глухе , бо на обід весь трут буде лізти на вихід в льоток і це при активному льоті бджіл , можа і запарити сімю з дуру . Свого закриєтте то сусідський буде шпокать ваших маток , матка може на 2-3 км летіти легко , а от трут особо далеко не літає , 

Дна не має одна сітка :umora:

На вихователька я решітку ставлю між дном і корпусом , ту що під магазини, не запарюються :umora:

Ну ставити усім непотрібним під гніздо це ж потрібно скільки робити :umora:

Є обрізки решіток на  льоток всього корпуса висотою 25 мм, можна закрити 

Буде приблизно тисяч п'ятнадцять правильного трута , тільки бакфаста від F 1 , правильно віку

Думаю у правильний час,  від правильних сімей , на сотню маток

Пітнадцять тисяч думаю відгонять сусідів :umora:

Тут кроме сусідів ще тисяч  десять, своїх непотрібних якось закрити днів на п'ять :hmm:

2 часа назад, Bee.P сказал:

Свого закриєтте то сусідський буде шпокать ваших маток , матка може на 2-3 км летіти легко , а от трут особо далеко не літає ,

Трутень при  вильоті може віддалятись від вулика на  5- 7 км.   і до 10км.  для парування . За своє життя трутень може відлетіти на 20км. від місця свого народження, помінявши пару квартир.   

4 години тому, AVA сказав:

Інтересно яка кількість трута одної породи живе чи залітає у рядом стоящий вулик другої породи бджіл :hmm:

Обліт маток одної закладки триває 1- 2 дні одночасно, якщо погода сприятливо і вчасна

Бо засівають обично 10 - 11 день , як по команді 90% маток

Виникла думка в якщо у неправильних вуликах по не бажаємим трутом,  закрити льотки генематкою днів на 5 :hmm:

На період масового обліту маток великої одночасної закладки 

Льоток закрити , це трута вирізати :umora:

Не забивайте дурним голову. Так можна наробити дурниць.:IMHO:

А шо робити?

IMG_20260501_101407_1.thumb.jpg.4e3754938c4c2c48fda4005a40f39def.jpg IMG_20260501_200956.thumb.jpg.79e9cfbe4cc7f2e5b2ed8a22f94aabde.jpg

1 хвилину тому, gardener сказав:

А шо робити?

IMG_20260501_101407_1.thumb.jpg.4e3754938c4c2c48fda4005a40f39def.jpg IMG_20260501_200956.thumb.jpg.79e9cfbe4cc7f2e5b2ed8a22f94aabde.jpg

На першому фото 5 роєловок, але на дереві тільки 3 бачу. 

1 хвилину тому, Конструктор сказав:

В мене дерев багато

Тільки що, gardener сказав:

В мене дерев багато

А, ясно, більше трьох на одне дерево не ставите.:umora:

1 час назад, gardener сказал:

А шо робити?

У нас, теж багато хто мріє в цьому році, розжитися шаровими бджолами. Одне маленьке но, а хто ж роїтись буде, коли в нас від пасік, залишилось %10-20???

1 хвилину тому, mits сказав:

Одне маленьке но, а хто ж роїтись буде, 

Та може шось знайдеться

1 минуту назад, gardener сказал:

Та може шось знайдеться

Колись самий ранній, залетів 2 травня. І толк з нього був. Я думаю, що з травневих  вкачать ще щось можна.

1 годину тому, gardener сказав:
1 годину тому, Конструктор сказав:

В мене дерев багато

Я не зрозумів,- а для чого по деревах лазити:dntknw:. Я кілька років лазив по деревах і нічого не впіймав. Тепер просто ставлю на землю - і кожного року є по кілька роїв:wave:.

4 хвилини тому, Павло Михайлович сказав:

Я не зрозумів,- а для чого по деревах лазити:dntknw:. Я кілька років лазив по деревах і нічого не впіймав. Тепер просто ставлю на землю - і кожного року є по кілька роїв:wave:.

Та то вже як традиція. То дуже дерево уловисте. Кожного року 3-5 роїв було. Крім минулого. Та й дерево то вдома на городі росте. А так теж низько ставлю. Не на землю, правда. По лісах вже не хожу. Ото шо додому прилетить - то й добре.

3 години тому, gardener сказав:

В мене дерев багато

Воно й помітно:rofl:

2 години тому, mits сказав:

У нас, теж багато хто мріє в цьому році, розжитися шаровими бджолами. Одне маленьке но, а хто ж роїтись буде, коли в нас від пасік, залишилось %10-20???

В мене також роєлови вже копитом б'ють... В самих бджіл майже не лишилось, а вони чужих вже хочуть:rofl:

10 часов назад, yu1986ra сказал:

Не забивайте дурним голову. Так можна наробити дурниць.:IMHO:

Та хто його робитиме :umora:

Ну так теоретично, думаю ефект би був 

9 часов назад, gardener сказал:

А шо робити?

Карантинна міра на пасікі :umora:

Вхід і вихід тільки через роєловки і дезінфекцію від кліща :ay:

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

9 часов назад, gardener сказал:

А шо робити?

На фото відсутня драбина :hmm:. Це щоб не злити драбинофобів ??:hmm:

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

На фото відсутня драбина :hmm:

рої по драбинах не лазять. А якшо лазять? Ото сяде на драбині - шо я тоді буду робити? Викидати гіпс?

1 година тому, AVA сказав:

Та хто його робитиме :umora:

Ну так теоретично, думаю ефект би був 

Я в минулому році на лісовому точку міняв усіх маток. В хворих сім'ях під корпус з розплодом ставив ганеманку (трутні в більшості були ще печатні). Якогось особливого ефекту, крім мертвих трутнів в решітці, я не помітив.

17 минут назад, yu1986ra сказал:

Я в минулому році на лісовому точку міняв усіх маток. В хворих сім'ях під корпус з розплодом ставив ганеманку (трутні в більшості були ще печатні). Якогось особливого ефекту, крім мертвих трутнів в решітці, я не помітив.

У мене 9 рамок по пів рамки засіяних від 10.04 до 15.04 у правильних сімей 

Дві сім'ї меду зімой не їли :umora:,

я у них забирав і давав пусті , під засів На фоні пасіки був дуже великий контраст по залишках меду

От під цей трут буде закладка маток

А так просто не бачу смисла таке робити , коли не має контрольованого вивода трута 

1 година тому, Bee.P сказав:

На фото відсутня драбина

10 годин тому, gardener сказав:

В мене дерев багато

Передивлявся сім'ї здивувався на вулиці дубак а в магазинах мед... не так щоб прям качати але і з голоду не пухнуть..:dntknw:

20260501_104059.jpg

12 хвилин тому, AVA сказав:

У мене 9 рамок по пів рамки засіяних від 10.04 до 15.04 у правильних сімей 

Дві сім'ї меду зімой не їли :umora:,

я у них забирав і давав пусті , під засів На фоні пасіки був дуже великий контраст по залишках меду

От під цей трут буде закладка маток

А так просто не бачу смисла таке робити , коли не має контрольованого вивода трута 

Вивід трутня це добре. Але коли немає ізоляції, то сильно напрягатись з трутнем немає сенсу. Он Пахомич вже каже - трутень бакхфасту такий голодний до цього діла, що мусить на десятки кілометрів кочувати:umora:.

5 хвилин тому, Олександр К сказав:

Передивлявся сім'ї здивувався на вулиці дубак а в магазинах мед... не так щоб прям качати але і з голоду не пухнуть..:dntknw:

20260501_104059.jpg

В гнізді мед розплоду заважає, от вони його і випихають:IMHO:

1 годину тому, gardener сказав:

рої по драбинах не лазять. А якшо лазять? Ото сяде на драбині - шо я тоді буду робити? Викидати гіпс?

Все є.:umora:

1686496939087.jpg

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...