Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

8 годин тому, mits сказав:

Зараз, на матках із жменькою бджіл, роблю відводки. Не знаю, що цього вийде. Нема впевненості, що ті матки ще повноцінні. Побачим

В кращому випадку 50;50 :IMHO:

7 годин тому, mits сказав:

Йшли, та не дійшли. Та в порівнянні з сусідами, гріх жалітися.

Я вчора зустрів знайомого пасічника з тих сіл де кочував, то в селах після зими бджіл майже не залишилося. Думаю що ті потрави, що бджоли постійно підсипались біля льотків зимою добили бджолу. 

3 минуты назад, Конструктор сказал:

Я вчора зустрів знайомого пасічника з тих сіл де кочував, то в селах після зими бджіл майже не залишилося. Думаю що ті потрави, що бджоли постійно підсипались біля льотків зимою добили бджолу. 

В нас було перед соняхом дві потрави, проміжок часу десь в два тижні . Вся летна легла . Там де була замина маток через отводок ти норма остальни до осені просили . Після об'єднання зиму не пережили.

7 часов назад, ромео сказал:

Ну шо ж ви постійно діагноз ставите...

Дайте хоч раз рецепт :please:

8 часов назад, ромео сказал:

Ну шо ж ви постійно діагноз ставите...

Дайте хоч раз рецепт :please:

Встановити точну причину це 90% успішно вирішити проблему. Як боротись з ноземою, якщо то вона ,описано в літературі конкретно. Різних засобів боротьби на ринку  також багато . Працювати прийдеться довго і нудно не менше місяця.

55 минут назад, Віталій.В сказал:

На якому  меду йшли в зиму у Вас та сусідів ? мені не поумнічать, а зробить для себе якийсь висновок.

На соняху. У нас не чув, щоб хтось сахар давав в зиму. 

1 час назад, Конструктор сказал:

Вінницька обл втратила дуже багато бджолосімей,в моїй місцевості біля 40% пропало,можливо і більше. 

Навіть те що залешилося то толком не доглянуті,або майже закинуті, самі розумієте чому.

• Подобається 1
  • Сумно 1
  • 100% 1

Нозему не треба зневажать. Після соняха бджоли  наших точків розбили сусідню пасіку десь 20 бджолородин бо там вже бескрилі бджоли повзали. Звично що кроме меду вони и ще чогось приволокли.

2 години тому, Конструктор сказав:

В кращому випадку 50;50 :IMHO:

Мої калічі після підсилення льотною, або приєднання до безматочної стартували  добре всі. Побачим що буде на фініші.:umora:

Поки 1 з 12 маток (в калічу) задавили при заміні вуликів місцями.

Нозема нозема уже днів десять на обговоренні

Уже по ходу сотні пасік із розмов просіли конкретно , а про результати аналізу тишина

Аналіз на нозему один із самих простих , це всього навсього мікроскоп 

Що ні в кого не має , де оператори ШО , немає знайомих із сотні просівших пасік

Інтересно і не зрозуміло :hmm:

Хто точно знає що лабораторія конкретно робила аналіз на нозему

Аналізи ніби всі робили , чи тільки сдали , а  що ветеринари робили , аналіз чи настойку :hmm::umora:

18 хвилин тому, kroxaru сказав:

Звично що кроме меду вони и ще чогось приволокли.

В мене схожа ситуація була минулої осені. В колеги" по кочовці розграбували хворі сім'ї, потім в себе в 3 сильних сім'ях виявив болячку.

Так скажу щоб ни хто не почув. Колись не було у мене пидмору так здав я на аналізі пропащий наук. Рассипав по коробочках та здав. Так ось всі аналізи були ризни.

1 час назад, Пахомич сказал:

Встановити точну причину це 90% успішно вирішити проблему. Як боротись з ноземою, якщо то вона ,описано в літературі конкретно. Різних засобів боротьби на ринку  також багато . Працювати прийдеться довго і нудно не менше місяця.

Та отож сотні просівших пасік і одні тільки розмови 

Сотні проб підмору сдали і по ходу формально у всіх

Ну у себе я знаю не роблять , не має кому і по ходу вже і де 

2 хвилини тому, kroxaru сказав:

Так скажу щоб ни хто не почув. Колись не було у мене пидмору так здав я на аналізі пропащий наук. Рассипав по коробочках та здав. Так ось всі аналізи були ризни.

Колись не знав який той підмор брати, з яких сімей і скільки, подзвонив знайомому в нього родичка в лабораторії працює, сказав: бери який хочеш, тих аналізів всеодно ніхто не робить, вже більше 5р навіть реактивів немає.

Треба методологію мать та мікроскоп купляти 600 крат

53 минуты назад, kroxaru сказал:

Нозему не треба зневажать. Після соняха бджоли  наших точків розбили сусідню пасіку десь 20 бджолородин бо там вже бескрилі бджоли повзали. Звично що кроме меду вони и ще чогось приволокли.

Кліщ дав пи....ки,хто пізніше обробив то -50% ато і всі 90%.Сам кліщ також переносчик різної халери.

Я своїх почав проливати щавилькою ще в липні бо бджола вже повзала ,після відкачки сразу полоски і пролив амітразом, я їх долбив аж до кінця вересня, врезультаті перезимували,але частина слабаків,прийшлось зсипати.

Вчора вирізав піврамки запечатаного трутня. Перевірив на кліща. Виявив  6 шт.

59 хвилин тому, kroxaru сказав:

А в мене в минулому році у всіх різних зразках виявили нозему (без зазначення рівня ураження). Хоча перезимували всі дуже добре (як ніколи добре), без зовнішніх ознак і опоношень.

57 хвилин тому, AVA сказав:

Та отож сотні просівших пасік і одні тільки розмови 

Сотні проб підмору сдали і по ходу формально у всіх

Ну у себе я знаю не роблять , не має кому і по ходу вже і де 

Мені здається ветлікарі ще й могорич дають в лабораторії щоб ті нічого не виявили. 

Цьогоріч як носив підмор, то була розмова:

- цього разу ти нормальний підмор приніс?

- приніс який є.

- бо ж того разу в тебе нозематоз виявили, я попописав відписки. Дивись, а то ще район визнають не благополучним.

- а який же ж він по вашому? Сусідні пасіки з 23-го року майже вимерли. По сусідніх селах в знайомих така ж картина. В цьому році до вас ще менше з підмором будуть йти, бо в людей бджоли закінчились.

- та до нас і так ото ти  ходиш і ще кілька чоловік щороку.

1 година тому, Конструктор сказав:

В мене схожа ситуація була минулої осені. В колеги" по кочовці розграбували хворі сім'ї, потім в себе в 3 сильних сім'ях виявив болячку.

Мені здається, що далеко не кожного разу при розграбуванні сім'ї чіпляють болячки.

В мене тут постійно хтось когось чистить:umora:. Минулого року не встиг з лісу привезти (де переганяв всіх на вощину) додому, як один сусід вже хвалиться, що 5 шт вже рознесли. Цьогоріч дядько поскидав рамки з загиблих в один вулик. Бачу літають біля того вулика - чистять (Розсохся двохстінний лежак:umora:). Тут вже прийняли міри, але на другий день.

Минулого огляду всіх передивлявся на предмет проблем з розплодом - поки не виявив. Зараз періодично бризкаю цей точок всім чим можна: ентеронормін, сироватка, бджоліус...

19 хвилин тому, Павло Михайлович сказав:

Вчора вирізав піврамки запечатаного трутня. Перевірив на кліща. Виявив  6 шт.

На пів рамки це мізер:IMHO:. Скільки приблизно шт було трутнів, який % закліщеності?

32 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Скільки приблизно шт було трутнів, який % закліщеності?

давайте будемо рахувати:  Бджола-На 1 см2 з одного боку щільника вміщується (заокруглено) 4 чарунки, а в рамці розміром 435х300 мм з обох боків налічується близько 8 тис. чарунок.

Трутневих чарунок бджоли будують менше. Розміром ці чарунки більші, ніж бджолині (діаметр їх у середньому 6,91 мм, глибина 13-16 мм). Три трутневі чарунки займають площу понад, 1 см2. Це буде приблизно 6 тис чарунок.Приблизно 10 процентів чарунок незасіяні із-за неправильних розмірів.

Остається приблизно 5,4 тис.Ділимо на 2.Тому ,що піврамки. Виходить 2,7 тис.

6 шт із 2,7 тис. 

Щось дуже малий процент.:hmm::dntknw:

29 хвилин тому, Павло Михайлович сказав:

давайте будемо рахувати:  Бджола-На 1 см2 з одного боку щільника вміщується (заокруглено) 4 чарунки, а в рамці розміром 435х300 мм з обох боків налічується близько 8 тис. чарунок.

Трутневих чарунок бджоли будують менше. Розміром ці чарунки більші, ніж бджолині (діаметр їх у середньому 6,91 мм, глибина 13-16 мм). Три трутневі чарунки займають площу понад, 1 см2. Це буде приблизно 6 тис чарунок.Приблизно 10 процентів чарунок незасіяні із-за неправильних розмірів.

Остається приблизно 5,4 тис.Ділимо на 2.Тому ,що піврамки. Виходить 2,7 тис.

6 шт із 2,7 тис. 

Щось дуже малий процент.:hmm::dntknw:

% справді мізерний.

Саме тому не раджу всім один поперед другого бігти щоб відразу після обльоту ставити смужки з не перевіреною ефективністю за таких умов.

2 часа назад, AVA сказал:

Що ні в кого не має , де оператори ШО , немає знайомих із сотні просівших пасік

Оператори в чуже гівно не лізуть :hi:.

На то є наш прохві :hi:.

32 минуты назад, Bee.P сказал:

Оператори в чуже гівно не лізуть :hi:.

На то є наш прохві :hi:

Щоб лізти в чуже , то потрібно розібратись в своєму. Щось толкове звурганьте.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...