AVA Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 1 час назад, Пахомич сказал: Коли трутні виходять, то помітьте і тоді буде видно . В небажаних сімях саме простіше вирізати трутневий розплід поголовно Я при кордованах бачив ніби небагато лазило, наприклад у карніки жовтого трута Але тоді якось без особливої уваги дивився Я розумію що різати краще Ну це ж потрібно робити Я правильного можу вирізати за 15 хвилин, подумаєш 9 вуликів, 9 рамок А неправильного, п'ятнами як стрічки та по всіх рамках , я не встигну за бджолами 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 33 минуты назад, Bee.P сказал: І буде повна херня якщо дно глухе , бо на обід весь трут буде лізти на вихід в льоток і це при активному льоті бджіл , можа і запарити сімю з дуру . Свого закриєтте то сусідський буде шпокать ваших маток , матка може на 2-3 км летіти легко , а от трут особо далеко не літає , Дна не має одна сітка На вихователька я решітку ставлю між дном і корпусом , ту що під магазини, не запарюються Ну ставити усім непотрібним під гніздо це ж потрібно скільки робити Є обрізки решіток на льоток всього корпуса висотою 25 мм, можна закрити Буде приблизно тисяч п'ятнадцять правильного трута , тільки бакфаста від F 1 , правильно віку Думаю у правильний час, від правильних сімей , на сотню маток Пітнадцять тисяч думаю відгонять сусідів Тут кроме сусідів ще тисяч десять, своїх непотрібних якось закрити днів на п'ять 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 2 часа назад, Bee.P сказал: Свого закриєтте то сусідський буде шпокать ваших маток , матка може на 2-3 км летіти легко , а от трут особо далеко не літає , Трутень при вильоті може віддалятись від вулика на 5- 7 км. і до 10км. для парування . За своє життя трутень може відлетіти на 20км. від місця свого народження, помінявши пару квартир. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 4 години тому, AVA сказав: Інтересно яка кількість трута одної породи живе чи залітає у рядом стоящий вулик другої породи бджіл Обліт маток одної закладки триває 1- 2 дні одночасно, якщо погода сприятливо і вчасна Бо засівають обично 10 - 11 день , як по команді 90% маток Виникла думка в якщо у неправильних вуликах по не бажаємим трутом, закрити льотки генематкою днів на 5 На період масового обліту маток великої одночасної закладки Льоток закрити , це трута вирізати Не забивайте дурним голову. Так можна наробити дурниць. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая А шо робити? 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 1 хвилину тому, gardener сказав: А шо робити? На першому фото 5 роєловок, але на дереві тільки 3 бачу. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 1 хвилину тому, Конструктор сказав: На першому фото 5 роєловок, але на дереві тільки 3 бачу. В мене дерев багато 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая Тільки що, gardener сказав: В мене дерев багато А, ясно, більше трьох на одне дерево не ставите. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 1 час назад, gardener сказал: А шо робити? У нас, теж багато хто мріє в цьому році, розжитися шаровими бджолами. Одне маленьке но, а хто ж роїтись буде, коли в нас від пасік, залишилось %10-20??? 5 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 1 хвилину тому, mits сказав: Одне маленьке но, а хто ж роїтись буде, Та може шось знайдеться 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 1 минуту назад, gardener сказал: Та може шось знайдеться Колись самий ранній, залетів 2 травня. І толк з нього був. Я думаю, що з травневих вкачать ще щось можна. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Павло Михайлович Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 1 годину тому, gardener сказав: 1 годину тому, Конструктор сказав: На першому фото 5 роєловок, але на дереві тільки 3 бачу. В мене дерев багато Я не зрозумів,- а для чого по деревах лазити. Я кілька років лазив по деревах і нічого не впіймав. Тепер просто ставлю на землю - і кожного року є по кілька роїв. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 4 хвилини тому, Павло Михайлович сказав: Я не зрозумів,- а для чого по деревах лазити. Я кілька років лазив по деревах і нічого не впіймав. Тепер просто ставлю на землю - і кожного року є по кілька роїв. Та то вже як традиція. То дуже дерево уловисте. Кожного року 3-5 роїв було. Крім минулого. Та й дерево то вдома на городі росте. А так теж низько ставлю. Не на землю, правда. По лісах вже не хожу. Ото шо додому прилетить - то й добре. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 3 години тому, gardener сказав: В мене дерев багато Воно й помітно 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 2 години тому, mits сказав: У нас, теж багато хто мріє в цьому році, розжитися шаровими бджолами. Одне маленьке но, а хто ж роїтись буде, коли в нас від пасік, залишилось %10-20??? В мене також роєлови вже копитом б'ють... В самих бджіл майже не лишилось, а вони чужих вже хочуть 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 10 часов назад, yu1986ra сказал: Не забивайте дурним голову. Так можна наробити дурниць. Та хто його робитиме Ну так теоретично, думаю ефект би був 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 9 часов назад, gardener сказал: А шо робити? Карантинна міра на пасікі Вхід і вихід тільки через роєловки і дезінфекцію від кліща 1 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 9 часов назад, gardener сказал: А шо робити? На фото відсутня драбина . Це щоб не злити драбинофобів ??. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 1 хвилину тому, Bee.P сказав: На фото відсутня драбина рої по драбинах не лазять. А якшо лазять? Ото сяде на драбині - шо я тоді буду робити? Викидати гіпс? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 1 година тому, AVA сказав: Та хто його робитиме Ну так теоретично, думаю ефект би був Я в минулому році на лісовому точку міняв усіх маток. В хворих сім'ях під корпус з розплодом ставив ганеманку (трутні в більшості були ще печатні). Якогось особливого ефекту, крім мертвих трутнів в решітці, я не помітив. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 17 минут назад, yu1986ra сказал: Я в минулому році на лісовому точку міняв усіх маток. В хворих сім'ях під корпус з розплодом ставив ганеманку (трутні в більшості були ще печатні). Якогось особливого ефекту, крім мертвих трутнів в решітці, я не помітив. У мене 9 рамок по пів рамки засіяних від 10.04 до 15.04 у правильних сімей Дві сім'ї меду зімой не їли , я у них забирав і давав пусті , під засів На фоні пасіки був дуже великий контраст по залишках меду От під цей трут буде закладка маток А так просто не бачу смисла таке робити , коли не має контрольованого вивода трута 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 1 година тому, Bee.P сказав: На фото відсутня драбина 10 годин тому, gardener сказав: В мене дерев багато Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая Передивлявся сім'ї здивувався на вулиці дубак а в магазинах мед... не так щоб прям качати але і з голоду не пухнуть.. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 12 хвилин тому, AVA сказав: У мене 9 рамок по пів рамки засіяних від 10.04 до 15.04 у правильних сімей Дві сім'ї меду зімой не їли , я у них забирав і давав пусті , під засів На фоні пасіки був дуже великий контраст по залишках меду От під цей трут буде закладка маток А так просто не бачу смисла таке робити , коли не має контрольованого вивода трута Вивід трутня це добре. Але коли немає ізоляції, то сильно напрягатись з трутнем немає сенсу. Он Пахомич вже каже - трутень бакхфасту такий голодний до цього діла, що мусить на десятки кілометрів кочувати. 5 хвилин тому, Олександр К сказав: Передивлявся сім'ї здивувався на вулиці дубак а в магазинах мед... не так щоб прям качати але і з голоду не пухнуть.. В гнізді мед розплоду заважає, от вони його і випихають 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 1 годину тому, gardener сказав: рої по драбинах не лазять. А якшо лазять? Ото сяде на драбині - шо я тоді буду робити? Викидати гіпс? Все є. 2 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.