Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

15 хвилин тому, Женя Ц. сказав:

Є такі шо ще пакети закупили,то взагалі пі....

Ну чого... в когось можуть бути зовсім інші умови

50 хвилин тому, Женя Ц. сказав:

Є такі шо ще пакети закупили,то взагалі пі....

В них або стабільно хороші взятки, або сильна віра в хороше майбутнє.:IMHO:

Після двох провальних років в моїй місцевості навіть не чув що б в кого була зацікавленість купувати пакети, не залежно ціни(П. М.)

3 години тому, ромео сказав:

Не "на", а "під" ;)

Певно для "на", ще не встиг ту палету цегли підвезти.:rofl:

5 пасік, навкруги моєї- майже усьо. Зимою були великі втрати. Весною загнулись ті, що ще якось перезимували.  І це є у людей, які тримали бджіл по 30-40 років. Мої, ще поки живі, тому що мабуть кормив по трошки. У мене чахлики загинулись теж всі, середні доходять, а від сильних вже навіть забрав по 2-3 р розплоду, для підсилення нужденних. Сприятливої погоди, для розвитку бджіл,  майже нема.  От так, в наших краях.

4 хвилини тому, mits сказав:

У мене чахлики загинулись теж всі, середні доходять, а від сильних вже навіть забрав по 2-3 р розплоду, для підсилення нужденних.

загалом який відсоток мінус?

11 минут назад, ромео сказал:

загалом який відсоток мінус?

За Весну 30%. Зараз, на матках із жменькою бджіл, роблю відводки. Не знаю, що цього вийде. Нема впевненості, що ті матки ще повноцінні. Побачим.

11 хвилин тому, mits сказав:

За Весну 30%.

Не зрозумів... це лише весною чи ще були і зимові втрати?

10 минут назад, mits сказал:

За Весну 30%. Зараз, на матках із жменькою бджіл, роблю відводки. Не знаю, що цього вийде. Нема впевненості, що ті матки ще повноцінні. Побачим.

Нозематоз косить бджоли . Потрібно  дохлячків і  в сильних з крайньої рамки бджоли дослідити під мікроскоп на нозематоз. Не поборете нозему , то можна зливати воду і глушити мотор . Ще є час покращати ситуацію.  

5 хвилин тому, Пахомич сказав:

Нозематоз косить бджоли . Потрібно  дохлячків і  в сильних з крайньої рамки бджоли дослідити під мікроскоп на нозематоз. Не поборете нозему , то можна зливати воду і глушити мотор . Ще є час покращати ситуацію.  

Ну шо ж ви постійно діагноз ставите...

Дайте хоч раз рецепт :please:

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

58 хвилин тому, mits сказав:

5 пасік, навкруги моєї- майже усьо. Зимою були великі втрати. Весною загнулись ті, що ще якось перезимували.  І це є у людей, які тримали бджіл по 30-40 років. Мої, ще поки живі, тому що мабуть кормив по трошки. У мене чахлики загинулись теж всі, середні доходять, а від сильних вже навіть забрав по 2-3 р розплоду, для підсилення нужденних. Сприятливої погоди, для розвитку бджіл,  майже нема.  От так, в наших краях.

Якщо я правильно пам'ятаю, то у вас же ж ніби потужні сім'ї в зиму йшли. Звідки до весни набралось стільки слабких і середняків, що аж в нуль просідають?

23 хвилини тому, Пахомич сказав:

Заспокойтеся ви вже з тим нозематозом:umora:. Лікуйте своїх засранців:rofl:, або запропонуйте йому конкретну допомогу.

23 минуты назад, yu1986ra сказал:

Якщо я правильно пам'ятаю, то у вас же ж ніби потужні сім'ї в зиму йшли. Звідки до весни набралось стільки слабких і середняків, що аж в нуль просідають?

Йшли, та не дійшли. Та в порівнянні з сусідами, гріх жалітися.

41 хвилину тому, ромео сказав:

Ну шо ж ви постійно діагноз ставите...

Та який там рецепт?:umora: Як кажуть ветеринари: "доколюйте":rofl:

2 хвилини тому, mits сказав:

Вони ще осінню здулись?

Обгажених з зими багато було?

54 минуты назад, ромео сказал:

Не зрозумів... це лише весною чи ще були і зимові втрати?

За зиму, кілька шт мінус. Втрати пішли після  обліту. Обліт був 13 Лютого. Майже до цього часу, погода нікудишня. 

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

Вони ще осінню здулись?

Обгажених з зими багато було?

Ні.

Теж ні.

9 хвилин тому, mits сказав:

За зиму, кілька шт мінус. Втрати пішли після  обліту. 

в мене таких було пять штук. Ніби достатньо бджоли з зими в них було. Але чомусь вони сипались в пришвидшеному темпі. 

8 хвилин тому, mits сказав:

За зиму, кілька шт мінус. Втрати пішли після  обліту. Обліт був 13 Лютого. Майже до цього часу, погода нікудишня. 

Це у вас вони два місяці зовсім не літають чи нема на що летіти?

В мене порівняно з 24 і 25-м  роком ця весна просто клас. Весь березень (як для березня) класна погода - не жарко, але сухо і сонячно. Майже весь квітень (як для квітня) хрінова погода, але бджоли щодня мають змогу вилітати по воду. Часом літають поміж сніжинками, але, то нюанси:umora:.

13 хвилин тому, mits сказав:

Ні.

Теж ні.

То Пахомич може спати спокійно:umora:.

А чого зимою посипались?

Що цікаво, мед з загунувших сімей, не крадуть. Так по кілька бджіл літають і усе. 

4 хвилини тому, ромео сказав:

в мене таких було пять штук. Ніби достатньо бджоли з зими в них було. Але чомусь вони сипались в пришвидшеному темпі. 

Часом не в тіні стояли?

Тільки що, mits сказав:

Що цікаво, мед з загунувших сімей, не крадуть. Так по кілька бджіл літають і усе. 

Видно їм не сильно треба:umora:

4 минуты назад, yu1986ra сказал:

Це у вас вони два місяці зовсім не літають чи нема на що летіти?

В мене порівняно з 24 і 25-м  роком ця весна просто клас. Весь березень (як для березня) класна погода - не жарко, але сухо і сонячно. Майже весь квітень (як для квітня) хрінова погода, але бджоли щодня мають змогу вилітати по воду. Часом літають поміж сніжинками, але, то нюанси:umora:.

У нас навпаки, Березень з дощами був, а Квітень більш менш норм, но літ бджіл паршивий. Щоб летіти, треба меду взяти в дорогу, а там бетон в рамках. Сильні сім'ї з цією проблемою справились, а чахлики ні. От і йде просідання.

8 минут назад, yu1986ra сказал:

Видно їм не сильно треба:umora:

Та да. Коли це їм не треба було.

30 хвилин тому, mits сказав:

Та да. Коли це їм не треба було.

Холодний бетон не всі гризти хочуть. Чекають поки хоча б нагріється:IMHO:

6 годин тому, ромео сказав:

24.04.2026 в 10:12, Пахомич сказав:

Ваші бджоли мені до одного місця,  

6 часов назад, mits сказал:

На якому  меду йшли в зиму у Вас та сусідів ? мені не поумнічать, а зробить для себе якийсь висновок.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...