Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

8 хвилин тому, Bee.P сказав:

То все дуже добре , одне погано якщо матка не вернеться з обльоту :umora:, і тоді вже до дупи чи вона була тз чи не тз:umora:

Буває таке але рідко що в мисочці багато молочка а матка вишла дрібна , це значить що личинка мала поганий апетит , і погано їла,   тому і полу каліч .

Колись підловив сильну сім'ю на ТЗ мала вже два гарних жолуді. Я їх забрав, дав їм прививочну рамку, приняли всього 4-5 шт теж маточники крупні. Ну думаю це ж не діло що сильна сім'я і всього 5шт.

Вирішив їх перехитрити, дав їм з стартера 20 прийнятих личинок, маточники потягнули, але вже таких крупних як перші не було. Такий експеримент.

5 хвилин тому, Bee.P сказав:

Ніхто нікого не витримує , виходить рій і в ньому 7-15 неплодок бігає , сам бачив . Давно було , зняв роя ( дворняга) , витрусив на рядно , бачу почали різними кучками вони групуватися , лип туди а там в кожній купці по неплодці , біля хорошої більше бджоли , деяких лупцювали . То позбирав собі трохи неплодок в сірникові коробочки , але толку з того мало було далі ...

Там ще в сім'ї зазвичай 7-15 в маточниках тримають:umora:

6 минут назад, gardener сказал:

Маєте медаль?

А давайте я йому виріжу з картошки медаль:hi:, буде один в один як оригінал :hi:, тіко принтера не маю на А4 листок щоб додаток був з описом і з хвамілією :hi::umora:

4 минуты назад, Конструктор сказал:

Колись підловив сильну сім'ю на ТЗ мала вже два гарних жолуді. Я їх забрав, дав їм прививочну рамку, приняли всього 4-5 шт теж маточники крупні. Ну думаю це ж не діло що сильна сім'я і всього 5шт.

Вирішив їх перехитрити, дав їм з стартера 20 прийнятих личинок, маточники потягнули, але вже таких крупних як перші не було. Такий експеримент.

Такі сімї  які мають ТЗ треба пакувати рамками з трутовою сушниною. Щоб ця риса передавалася через трута наступним . 

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Там ще в сім'ї зазвичай 7-15 в маточниках тримають:umora:

Та це капець :crazy:

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

Такі сімї  які мають ТЗ треба пакувати рамками з трутовою сушниною. Щоб ця риса передавалася через трута наступним . 

Я взагалі не сильний прихильник тихої заміни, пасіка кочова, то з обльотами не завжди виходить.

2 минуты назад, Bee.P сказал:

А давайте я йому виріжу з картошки медаль:hi:, буде один в один як оригінал :hi:, тіко принтера не маю на А4 листок щоб додаток був з описом і з хвамілією :hi::umora:

Я вам вірю, Митці можуть багато чого, що не підлягає поясненню ,це загадка природи.

2 минуты назад, Конструктор сказал:

Я взагалі не сильний прихильник тихої заміни, пасіка кочова, то з обльотами не завжди виходить.

Та це так приклад,  для Юрія щоб не множив ройового трута .  

56 минут назад, Bee.P сказал:

Цікава книжка прочитайте , там саме про це ...

IMG_20260411_082543.jpg

Ви прочитали і там себе знайшли?

19 хвилин тому, Конструктор сказав:

ТЗ завжди гарні великі жолуді, а от з ройових є теж гарні, але є і дрібні.

В минулому році частину сімей на лежаковому замінив на ф1 від карніки. В найбільш м'ясній сім'ї зробив відводок на плідну (залишилось 12-14 рам бджіл), витримав, зірвав свищі і дав підрізаний сот з яйцями. Прийняли на маточники десь до десятка. Тоді якраз перша хвиля приморозків накотила. Хоч я їх і підкормлював сиропом маточники вийшли просто позорисько (таких ще в мене не було:umora:). Не жолуді, а соски свинячі:umora:, дрібні і темні. Залишку молочка в них не видно було.

В той же час зароїлась на точку одна-єдина здихота (6-8 рам, точно не пам'ятаю), яку пожалів і пропустив розширення в розріз. Було холодно, рій не полетів, стару я задавив, а молоді вже повиходили їх не знайшов (бо холодно було). Маточників було біля 5 шт, але всі світлі і здоровенні (реально здоровенні проти моїх, це конкретно деморалізує:rofl:).

Сім'я з ройовою маткою надалі мала гарний розвиток, чудовий густий розплід, меду з них мало взяв, в зиму пішли на 6-и рамках і вийшли на 3-х.

Збоку від неї зараз стоїть гордість точка, найбільш жирна, кучерява сім'я на точку. Їй в минулому році дістався один з дрібних, темних моїх маточників. Меду вже принесли, але відібрати не можливо було, бо матка як скажена коняка - галопує по більшості рамок.

Висновок: розмір маточника має переоцінене значення:IMHO:

19 хвилин тому, Конструктор сказав:

З ТЗ часто якась неконтрольована лажа на кочівлі трапляється.

16 хвилин тому, Bee.P сказав:

Та це так приклад,  для Юрія щоб не множив ройового трута .  

Ройка наше все:umora:

7 минут назад, yu1986ra сказал:

Такої ж думки , але не завжди , 

Думаю велике значення має сама личинка в молодому стані , її сила і апетит , бувало таке але рідко що малий маточник  і вилізла крупна матка , тому у вас це вийняток а не закономірність .

6 минут назад, yu1986ra сказал:

В минулому році частину сімей на лежаковому замінив на ф1 від карніки. В найбільш м'ясній сім'ї зробив відводок на плідну (залишилось 12-14 рам бджіл), витримав, зірвав свищі і дав підрізаний сот з яйцями. Прийняли на маточники десь до десятка. Тоді якраз перша хвиля приморозків накотила. Хоч я їх і підкормлював сиропом маточники вийшли просто позорисько (таких ще в мене не було:umora:). Не жолуді, а соски свинячі:umora:, дрібні і темні. Залишку молочка в них не видно було.

В той же час зароїлась на точку одна-єдина здихота (6-8 рам, точно не пам'ятаю), яку пожалів і пропустив розширення в розріз. Було холодно, рій не полетів, стару я задавив, а молоді вже повиходили їх не знайшов (бо холодно було). Маточників було біля 5 шт, але всі світлі і здоровенні (реально здоровенні проти моїх, це конкретно деморалізує:rofl:).

Сім'я з ройовою маткою надалі мала гарний розвиток, чудовий густий розплід, меду з них мало взяв, в зиму пішли на 6-и рамках і вийшли на 3-х.

Збоку від неї зараз стоїть гордість точка, найбільш жирна, кучерява сім'я на точку. Їй в минулому році дістався один з дрібних, темних моїх маточників. Меду вже принесли, але відібрати не можливо було, бо матка як скажена коняка - галопує по більшості рамок.

Де мухи , де котлети:dntknw: 

21 минуту назад, Пахомич сказал:

Ви прочитали і там себе знайшли?

Там мейнстрім -  " всі тварини рівні , але є рівніші ніж інші  " :hi::umora:.  

2 часа назад, Bee.P сказал:

не має чи це ройовий маточник чи свіщовий

є різниця. ройові матки і рояться більше, тому і не дивно що він до пів літа з драбиною бігає.

3 минуты назад, Bee.P сказал:

Такої ж думки , але не завжди , 

Думаю велике значення має сама личинка в молодому стані , її сила і апетит , бувало таке але рідко що малий маточник  і вилізла крупна матка , тому у вас це вийняток а не закономірність .

Ще має значеня, чи немає язви середньої кишки,  якщо є язва то який апетит.

4 минуты назад, Bee.P сказал:

Там мейнстрім -  " всі тварини рівні , але є рівніші ніж інші  " :hi::umora:.  

То ви який , рівний чи рівніший ?

3 минуты назад, arki сказал:

є різниця. ройові матки і рояться більше, тому і не дивно що він до пів літа з драбиною бігає.

Ви той..... З драбиною поакуратніше :hi:, бо може піднятися шум , є чутливі люди до цього слова :hi::umora:

А Юрій драбину використовує тільки для постановки магазинів на сімї , бо так вже не достає , бувало казав що по 5-6 магазинів на сімю ставить , то тут без драбини ніяк , там в нього ці буквасти чи шо ..:dntknw::umora:

6 минут назад, Пахомич сказал:

Ще має значеня, чи немає язви середньої кишки,  якщо є язва то який апетит.

Як ви думаєте ? Якщо прививатися з рамки овдієнка де ходить по три бджоли по рамці то личинки норм будуть чи нє ? А матки які з того вийдуть ?? Якісні чи ні ?? 

1 минуту назад, Bee.P сказал:

Як ви думаєте ? Якщо прививатися з рамки овдієнка де ходить по три бджоли по рамці то личинки норм будуть чи нє ? А матки які з того вийдуть ?? Якісні чи ні ?? 

Якщо личинку взяти 12 годину і дати в нормальну виховательку буде нормальна матка. 

9 минут назад, Bee.P сказал:

Ви той..... З драбиною поакуратніше :hi:, бо може піднятися шум , є чутливі люди до цього слова :hi::umora:

А Юрій драбину використовує тільки для постановки магазинів на сімї , бо так вже не достає , бувало казав що по 5-6 магазинів на сімю ставить , то тут без драбини ніяк , там в нього ці буквасти чи шо ..:dntknw::umora:

Особисто мене нудить від слова драбина. Юра багато чого говорить, а мішків носити не хоче. Скоріш за все він навіть не бачив печатних магазиних  рамок і як вони виглядають.

17 минут назад, Пахомич сказал:

Якщо личинку взяти 12 годину і дати в нормальну виховательку буде нормальна матка. 

Сумніваюсь. :hi:з відки там норм личинка ..

А з відки в нього норм виховалка ? Як там капець. Осьо мінус по погоді наніч  пишуть , як думаєте хапне він болячок чи ні ???

41 минуту назад, Пахомич сказал:

В якщо личинку до 12 годин годує сама вихователька :hmm:

Я уже давно ставлю трохи засіву від ШО у виховательку

( що встигла засіяти за пів доби матка ШО на підставлений рамкі) 

Потім засів забрав , переніс у виховательку рамку з яйцями,  личинка лупиться у вихователькі ,

Рамку витяг з личинкою , зробив прививку і на те місце прививку поставив

Молочко у личинки виховательки , а личинка ШО,  прийом став :ay:

У 2016 році була така ШО, що личинка на сухо лежала молода

Пришлось щось мудрувати, примінив варіант описаний вище, так і працюю тепер

15 минут назад, Bee.P сказал:

Сумніваюсь. :hi:з відки там норм личинка ..

А з відки в нього норм виховалка ? Як там капець. Осьо мінус по погоді наніч  пишуть , як думаєте хапне він болячок чи ні ???

Можить і не хапнути , ну бджола вилупиться недогріта і не доразвита :IMHO:

На бджолі ще не дуже видно 

Ну хто закладав курині яйця в інкубатор , то там хорошо видно що таке недогріті курині яйця і які потім курчата

Вулик той самий інкубатор

11 минут назад, AVA сказал:

Потім засів забрав , переніс у виховательку рамку з яйцями,  личинка лупиться у вихователькі ,

Не проте мова іде.

8 минут назад, AVA сказал:

Я ще більше схиляюся до такого терміну як " крупніше яйце " , але матка має буть розгодована ,  і в тісноті , а це реально десь почоток- середина травня , бо після ріпака може вилупитися реальна дрібнота , бо матку не годували на взятку , 

7 минут назад, AVA сказал:

Вулик той самий інкубатор

Я Вам скажу що кращі матки з інкубатора,  чим залишити на весь період у виховалці . На те є свої причини 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...