Конструктор Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 8 хвилин тому, Bee.P сказав: То все дуже добре , одне погано якщо матка не вернеться з обльоту , і тоді вже до дупи чи вона була тз чи не тз Буває таке але рідко що в мисочці багато молочка а матка вишла дрібна , це значить що личинка мала поганий апетит , і погано їла, тому і полу каліч . Колись підловив сильну сім'ю на ТЗ мала вже два гарних жолуді. Я їх забрав, дав їм прививочну рамку, приняли всього 4-5 шт теж маточники крупні. Ну думаю це ж не діло що сильна сім'я і всього 5шт. Вирішив їх перехитрити, дав їм з стартера 20 прийнятих личинок, маточники потягнули, але вже таких крупних як перші не було. Такий експеримент. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 5 хвилин тому, Bee.P сказав: Ніхто нікого не витримує , виходить рій і в ньому 7-15 неплодок бігає , сам бачив . Давно було , зняв роя ( дворняга) , витрусив на рядно , бачу почали різними кучками вони групуватися , лип туди а там в кожній купці по неплодці , біля хорошої більше бджоли , деяких лупцювали . То позбирав собі трохи неплодок в сірникові коробочки , але толку з того мало було далі ... Там ще в сім'ї зазвичай 7-15 в маточниках тримають. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 6 минут назад, gardener сказал: Маєте медаль? А давайте я йому виріжу з картошки медаль, буде один в один як оригінал , тіко принтера не маю на А4 листок щоб додаток був з описом і з хвамілією 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 4 минуты назад, Конструктор сказал: Колись підловив сильну сім'ю на ТЗ мала вже два гарних жолуді. Я їх забрав, дав їм прививочну рамку, приняли всього 4-5 шт теж маточники крупні. Ну думаю це ж не діло що сильна сім'я і всього 5шт. Вирішив їх перехитрити, дав їм з стартера 20 прийнятих личинок, маточники потягнули, але вже таких крупних як перші не було. Такий експеримент. Такі сімї які мають ТЗ треба пакувати рамками з трутовою сушниною. Щоб ця риса передавалася через трута наступним . 5 минут назад, yu1986ra сказал: Там ще в сім'ї зазвичай 7-15 в маточниках тримають. Та це капець 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 1 хвилину тому, Bee.P сказав: Такі сімї які мають ТЗ треба пакувати рамками з трутовою сушниною. Щоб ця риса передавалася через трута наступним . Я взагалі не сильний прихильник тихої заміни, пасіка кочова, то з обльотами не завжди виходить. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 2 минуты назад, Bee.P сказал: А давайте я йому виріжу з картошки медаль, буде один в один як оригінал , тіко принтера не маю на А4 листок щоб додаток був з описом і з хвамілією Я вам вірю, Митці можуть багато чого, що не підлягає поясненню ,це загадка природи. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 2 минуты назад, Конструктор сказал: Я взагалі не сильний прихильник тихої заміни, пасіка кочова, то з обльотами не завжди виходить. Та це так приклад, для Юрія щоб не множив ройового трута . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 56 минут назад, Bee.P сказал: Цікава книжка прочитайте , там саме про це ... Ви прочитали і там себе знайшли? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 19 хвилин тому, Конструктор сказав: ТЗ завжди гарні великі жолуді, а от з ройових є теж гарні, але є і дрібні. В минулому році частину сімей на лежаковому замінив на ф1 від карніки. В найбільш м'ясній сім'ї зробив відводок на плідну (залишилось 12-14 рам бджіл), витримав, зірвав свищі і дав підрізаний сот з яйцями. Прийняли на маточники десь до десятка. Тоді якраз перша хвиля приморозків накотила. Хоч я їх і підкормлював сиропом маточники вийшли просто позорисько (таких ще в мене не було). Не жолуді, а соски свинячі, дрібні і темні. Залишку молочка в них не видно було. В той же час зароїлась на точку одна-єдина здихота (6-8 рам, точно не пам'ятаю), яку пожалів і пропустив розширення в розріз. Було холодно, рій не полетів, стару я задавив, а молоді вже повиходили їх не знайшов (бо холодно було). Маточників було біля 5 шт, але всі світлі і здоровенні (реально здоровенні проти моїх, це конкретно деморалізує). Сім'я з ройовою маткою надалі мала гарний розвиток, чудовий густий розплід, меду з них мало взяв, в зиму пішли на 6-и рамках і вийшли на 3-х. Збоку від неї зараз стоїть гордість точка, найбільш жирна, кучерява сім'я на точку. Їй в минулому році дістався один з дрібних, темних моїх маточників. Меду вже принесли, але відібрати не можливо було, бо матка як скажена коняка - галопує по більшості рамок. Висновок: розмір маточника має переоцінене значення 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 19 хвилин тому, Конструктор сказав: Я взагалі не сильний прихильник тихої заміни, пасіка кочова, то з обльотами не завжди виходить. З ТЗ часто якась неконтрольована лажа на кочівлі трапляється. 16 хвилин тому, Bee.P сказав: Та це так приклад, для Юрія щоб не множив ройового трута . Ройка наше все 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 7 минут назад, yu1986ra сказал: Висновок: розмір маточника має переоцінене значення Такої ж думки , але не завжди , Думаю велике значення має сама личинка в молодому стані , її сила і апетит , бувало таке але рідко що малий маточник і вилізла крупна матка , тому у вас це вийняток а не закономірність . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 6 минут назад, yu1986ra сказал: В минулому році частину сімей на лежаковому замінив на ф1 від карніки. В найбільш м'ясній сім'ї зробив відводок на плідну (залишилось 12-14 рам бджіл), витримав, зірвав свищі і дав підрізаний сот з яйцями. Прийняли на маточники десь до десятка. Тоді якраз перша хвиля приморозків накотила. Хоч я їх і підкормлював сиропом маточники вийшли просто позорисько (таких ще в мене не було). Не жолуді, а соски свинячі, дрібні і темні. Залишку молочка в них не видно було. В той же час зароїлась на точку одна-єдина здихота (6-8 рам, точно не пам'ятаю), яку пожалів і пропустив розширення в розріз. Було холодно, рій не полетів, стару я задавив, а молоді вже повиходили їх не знайшов (бо холодно було). Маточників було біля 5 шт, але всі світлі і здоровенні (реально здоровенні проти моїх, це конкретно деморалізує). Сім'я з ройовою маткою надалі мала гарний розвиток, чудовий густий розплід, меду з них мало взяв, в зиму пішли на 6-и рамках і вийшли на 3-х. Збоку від неї зараз стоїть гордість точка, найбільш жирна, кучерява сім'я на точку. Їй в минулому році дістався один з дрібних, темних моїх маточників. Меду вже принесли, але відібрати не можливо було, бо матка як скажена коняка - галопує по більшості рамок. Висновок: розмір маточника має переоцінене значення Де мухи , де котлети 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 21 минуту назад, Пахомич сказал: Ви прочитали і там себе знайшли? Там мейнстрім - " всі тварини рівні , але є рівніші ніж інші " . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 2 часа назад, Bee.P сказал: не має чи це ройовий маточник чи свіщовий є різниця. ройові матки і рояться більше, тому і не дивно що він до пів літа з драбиною бігає. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 3 минуты назад, Bee.P сказал: Такої ж думки , але не завжди , Думаю велике значення має сама личинка в молодому стані , її сила і апетит , бувало таке але рідко що малий маточник і вилізла крупна матка , тому у вас це вийняток а не закономірність . Ще має значеня, чи немає язви середньої кишки, якщо є язва то який апетит. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 4 минуты назад, Bee.P сказал: Там мейнстрім - " всі тварини рівні , але є рівніші ніж інші " . То ви який , рівний чи рівніший ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 3 минуты назад, arki сказал: є різниця. ройові матки і рояться більше, тому і не дивно що він до пів літа з драбиною бігає. Ви той..... З драбиною поакуратніше , бо може піднятися шум , є чутливі люди до цього слова А Юрій драбину використовує тільки для постановки магазинів на сімї , бо так вже не достає , бувало казав що по 5-6 магазинів на сімю ставить , то тут без драбини ніяк , там в нього ці буквасти чи шо .. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 6 минут назад, Пахомич сказал: Ще має значеня, чи немає язви середньої кишки, якщо є язва то який апетит. Як ви думаєте ? Якщо прививатися з рамки овдієнка де ходить по три бджоли по рамці то личинки норм будуть чи нє ? А матки які з того вийдуть ?? Якісні чи ні ?? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 1 минуту назад, Bee.P сказал: Як ви думаєте ? Якщо прививатися з рамки овдієнка де ходить по три бджоли по рамці то личинки норм будуть чи нє ? А матки які з того вийдуть ?? Якісні чи ні ?? Якщо личинку взяти 12 годину і дати в нормальну виховательку буде нормальна матка. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 9 минут назад, Bee.P сказал: Ви той..... З драбиною поакуратніше , бо може піднятися шум , є чутливі люди до цього слова А Юрій драбину використовує тільки для постановки магазинів на сімї , бо так вже не достає , бувало казав що по 5-6 магазинів на сімю ставить , то тут без драбини ніяк , там в нього ці буквасти чи шо .. Особисто мене нудить від слова драбина. Юра багато чого говорить, а мішків носити не хоче. Скоріш за все він навіть не бачив печатних магазиних рамок і як вони виглядають. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 17 минут назад, Пахомич сказал: Якщо личинку взяти 12 годину і дати в нормальну виховательку буде нормальна матка. Сумніваюсь. з відки там норм личинка .. А з відки в нього норм виховалка ? Як там капець. Осьо мінус по погоді наніч пишуть , як думаєте хапне він болячок чи ні ??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 41 минуту назад, Пахомич сказал: Якщо личинку взяти 12 годину і дати в нормальну виховательку буде нормальна матка. В якщо личинку до 12 годин годує сама вихователька Я уже давно ставлю трохи засіву від ШО у виховательку ( що встигла засіяти за пів доби матка ШО на підставлений рамкі) Потім засів забрав , переніс у виховательку рамку з яйцями, личинка лупиться у вихователькі , Рамку витяг з личинкою , зробив прививку і на те місце прививку поставив Молочко у личинки виховательки , а личинка ШО, прийом став У 2016 році була така ШО, що личинка на сухо лежала молода Пришлось щось мудрувати, примінив варіант описаний вище, так і працюю тепер 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 15 минут назад, Bee.P сказал: Сумніваюсь. з відки там норм личинка .. А з відки в нього норм виховалка ? Як там капець. Осьо мінус по погоді наніч пишуть , як думаєте хапне він болячок чи ні ??? Можить і не хапнути , ну бджола вилупиться недогріта і не доразвита На бджолі ще не дуже видно Ну хто закладав курині яйця в інкубатор , то там хорошо видно що таке недогріті курині яйця і які потім курчата Вулик той самий інкубатор 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 11 минут назад, AVA сказал: В якщо личинку до 12 годин годує сама вихователька Я уже давно ставлю трохи засіву від ШО у виховательку ( що встигла засіяти за пів доби матка ШО на підставлений рамкі) Потім засів забрав , переніс у виховательку рамку з яйцями, личинка лупиться у вихователькі , Рамку витяг з личинкою , зробив прививку і на те місце прививку поставив Молочко у личинки виховательки , а личинка ШО, прийом став Не проте мова іде. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 8 минут назад, AVA сказал: В якщо личинку до 12 годин годує сама вихователька Я уже давно ставлю трохи засіву від ШО у виховательку ( що встигла засіяти за пів доби матка ШО на підставлений рамкі) Потім засів забрав , переніс у виховательку рамку з яйцями, личинка лупиться у вихователькі , Рамку витяг з личинкою , зробив прививку і на те місце прививку поставив Молочко у личинки виховательки , а личинка ШО, прийом став Я ще більше схиляюся до такого терміну як " крупніше яйце " , але матка має буть розгодована , і в тісноті , а це реально десь почоток- середина травня , бо після ріпака може вилупитися реальна дрібнота , бо матку не годували на взятку , 7 минут назад, AVA сказал: Вулик той самий інкубатор Я Вам скажу що кращі матки з інкубатора, чим залишити на весь період у виховалці . На те є свої причини 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.