Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

Матка, що тільки вийшла, лиш трохи більша від бджоли. Облетиться, відгодують і стане в норму.

пробачтэ дорогой мой, если матки чуть больше за пчелу, это переходная форма между пчелой и маткой.сегодня проверил 30 нуклеусов из за погоды облетелось аж одна :at: и сеет и я ее все равно убью :( сколько трутня с ней было один бог знает)и получить проблему через месяц или шесть я не хочу.
vlad85

не возись с ней сезон такой короткий .....

Я вирішив відвідати АГРО 2014 (з 4 - 7 черння) на ВДНХ (Київ) там мають бути гарні породи бджіл. Там і придбаю. :ole_ole:

Я вирішив відвідати АГРО 2014 (з 4 - 7 черння) на ВДНХ (Київ) там мають бути гарні породи бджіл. Там і придбаю. :ole_ole:
Вибачте за флуд, а як там на виставці з цінами?Просто знайомі їдуть по тваринництву- кажуть завищені...До речі там вощину продають?- а то дівчатам роботи малувато, боюсь з такою погодою можуть дуріти почати...А воно нам треба?

Взагалі то впіймав сім роїв. :hmm: Поліз перевіряти противоройові відводки, які сформував 11 травня, то два відроїлись. Пся крев, холера. :dntknw:

Вибачте за флуд, а як там на виставці з цінами?Просто знайомі їдуть по тваринництву- кажуть завищені...До речі там вощину продають?- а то дівчатам роботи малувато, боюсь з такою погодою можуть дуріти почати...А воно нам треба?
Сьогодні відвідаю повідомлю про можливі товари та ціну.

Сьогодні відвідаю повідомлю про можливі товари та ціну.
Матки можна придбати за 30 не плідні. Плідні матки від 100 до 70 грн. Я придбав степову та картатку з атеспатом від Аграрного університету за 90 грн. Відводки від 200 до... Бджолосімї- ціною не цікавився. Меду вдосталь. Ціни супер. :ay:

Я придбав степову та картатку

удачи :ay:

Повертаю до теми. Отже у мене пора роїння ніби завершилась. Кілька роїв було. Порівнюючи з минулим роком оцінюю роїння напорядок слабшим. Обдивлявся сьогодні. Взятку ноль. Бджоли сидять без роботи. Але рійки не видать. Можливо це мої старання по заміні на молодух. А може рік такий?

Доброго вечора, панове! Маю до вас таке запитання. Як правильно посадити рій на вощину :dntknw: . Відбудованих рамок немає взагалі. Рамка розміром 145мм. Маю таку думку, щоб почепити на льоток пилкозбирач. Можливо він матку втримає? Чекаю ваших порад. :)

Маю таку думку, щоб почепити на льоток пилкозбирач. Можливо він матку втримає?

Ні не втримає. Збризни вощину сиропчиком. А під вечір давай по 300 гр сиропу. Бо тепер нема з чого брати.

Маю таку думку, щоб почепити на льоток пилкозбирач. Можливо він матку втримає?

Ні не втримає. Збризни вощину сиропчиком. А під вечір давай по 300 гр сиропу. Бо тепер нема з чого брати.
Зрозумів, дякую :az:

Доброго вечора, панове! Маю до вас таке запитання. Як правильно посадити рій на вощину :dntknw: . Відбудованих рамок немає взагалі. Рамка розміром 145мм. Маю таку думку, щоб почепити на льоток пилкозбирач. Можливо він матку втримає? Чекаю ваших порад. :)
В мене колись така була проблема. Мав три рої і нові вулики, нові рамки з вощиною - жодної суші - запустив на вечір, зранку бачу під льотком клуб сформувався і не думають вулик обживати - заганяю я їх у вулик знову і закриваю повністю льотки - у 7 вечора льотки відкрив - політали годинку, на ніч знову закрив і відкрив в 6 вечора наступного дня і тоді через годину побачив що прилитіла бджола з обніжкою - після того вулика більше не закривав і вони більше не злітали. Ну а самий дієвий спосіб - рамку з відкритим розплодом - і без проблем... :hi:

Бджолопотам! І вам дякую :az:

Дорого вечора. нужен совет. у меня два улика на 22 рамки. стоят под окнами в частном секторе. приблизительно 15 мая, сделал в ульях по методу Чайкина (разделил на большую и малую часть, большая 8 рамок (магазин), меньшая 7(расплод,вощина (суши не имею). в одном очень активно отстроили вощину(3штуки), во втором менее, одну тянут уже неделю. так вот что меня беспокоит ) очень много пчелы не занятой, за заставной доской на прилетной иногда гроздьями висят с пол кулака размером. *Боюсь что бы не изроились. *планирую на подсолнух отвезти в село. так вот как мне поступить, есть улей(старенький) на 10 рамок, организовать отводок (на свищевую)?

Кілька разів сипав рій тільки на вощину (за неявності рамок). Тут головне бджіл на рамки сипати, ну і сиропу можна дати) ні разу не злітали.

Сегодня осматривал семьи, так в 2-х зимовалых на одной рамке маточники 2-3 штуки, снизу рамки. В одной семье самая крайняя рамка, в другой псреди гнезда. Признаков роевого состояния нет, матки прошлогодние сеют без пропусков от бруска до бруска, но явно выделенного гнезда нет, рамка там , рамка сям. Такая непонятка с гнездом после дождей с +10 . Вот не знаю что думать, тихая смена такая или как это понимать ? А еще в одном отводке усиленном расплодом, куча лодырей сидят на крайних рамках, но маточников нет. Что то я совсем запутался :blink:

так в 2-х зимовалых на одной рамке маточники 2-3 штуки, снизу рамки.

Похоже на тиху. Та все ж за кілька день знов проконтролюй.
но явно выделенного гнезда нет, рамка там , рамка сям. Такая непонятка с гнездом после дождей с +10 .

В цей час це звичайне явище. Був весняний взяток. Рамки занесли медом. А матка хоче працювати. От і лазить повсюдно. Навіть часто на крайніх кладе. Особливо ця непонятка характерна для лежаків. В корпусних все значно краще. Я от мед ще не брав, то в других маток немає. Бо місця для яєць немає.
А еще в одном отводке усиленном расплодом, куча лодырей сидят на крайних рамках, но маточников нет. Что то я совсем запутался

І тут все добре. Якщо робив на маточник. То ще зарано червити. А якщо робив на стару, та й з причини роїння то рій всеодно пішов. І сиди черкай коли молода облетиться.

Не зрозуміла ситуація. Сім'я перебувала в ройовому стані. Я зробив відводок на стару матку, а їм залишив маточник. Нова матка два тижні не могла облетітися. Змушений був купити в магазині матку. Вже два тижні нова матка перебуває в вулику (господарює), але бджоли будують мисочки по серед рамок, щоб матка 100 % їх засіяла. Чому так??? Що робити, щоб на деякий час не руйнувати ці мисочки, а бджоли їх не будували та не закладали маточники???

Не зрозуміла ситуація. Сім'я перебувала в ройовому стані. Я зробив відводок на стару матку, а їм залишив маточник. Нова матка два тижні не могла облетітися. Змушений був купити в магазині матку. Вже два тижні нова матка перебуває в вулику (господарює), але бджоли будують мисочки по серед рамок, щоб матка 100 % їх засіяла. Чому так??? Що робити, щоб на деякий час не руйнувати ці мисочки, а бджоли їх не будували та не закладали маточники???
Мисочка ? маточник !!!

Мисочка ? маточник !!!
Це зрозуміле але скільки це буде продовжуватись. Як це зупинити???

Це зрозуміле але скільки це буде продовжуватись. Як це зупинити???

Не панікуй. Бо це життя. Як ти до жінки. Так і вони до мисочок. Кривич тобі все добре сказав. А відносно
Нова матка два тижні не могла облетітися

Знов гадаю зарано запанікував. Треба інколи днів 17 чекати. І рамку з яйцями для перевірки дати.

І рамку з яйцями для перевірки дати.
а якщо ще не запліднена - грохнуть.

Це як?? взяти засіяну рамку і поставити до не облетівшої матки? Поясніть цю практику в деталях. Дякую

В начале мая сделал отводок: старая матка с ульем + молодая пчела + расплдод на новое место, на старое место новый улей на старое место + 3 рамки расплода и естественно вся лётная пчела(так делаю уже несколько лет). В отводке обычно после 28 дня проверяю матку на наличие засева, но всё было не когда и когда на 30 день на моих глазах из отводка вышел рой я был в шоке. При проверке отводка увидел что было отстроено 9 свищёвых маточников(раньше более 4 не было), и на свищёвой матке вышел рой!!! :blink: У кого нибудь бывало такое в практике? Семья была сильная и не в роевом состоянии. :dntknw:

кого нибудь бывало такое в практике?

в цьому році я також це диво зустрів, одна сім*я ввійшла в ройове, матку і відводок на трьох рамках я забрав на ремонт іншої сім*ї а цим дав вивести свою матку звісно що зірвав усі ройові крім одного, матка вийшла, облетілась, почала сіяти, я її помітив і через 18-ть днів вона вже з новим ройем висіла на сливі, та щей з не плідними матками. Тобто виявилось що вона ще в перший день коли почала сіяти то залишені мною ройові мисочки позасівала, а я на це не звернув увагу. матку я потім відловив а молода ройова облетілась і знову сіє. Отакі вони бджоли дивні своріння. :baby:

• Алёнка changed the title to Зароїлася?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...