Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

я в этом году поставил 4 ловушки поймал пока 2 роя, дальше будет видно.

Вчора прояснилося.Подзвонили зняти роя, яприіхав,а там чудо- ще такого роя не бачив.Напав на сусідського коня от і господар цих бджіл кеже то не його рій,а моє діло просте -в ящик тай додому.Зважив-5900 аж о........Пропустив через решітку-11 маток. Дав йому1 р р і 23р суші ну і матку зичайно.Із вчорашнього вечора безперестанку ллє дощ. Зранку іздив на гречку- почне через 10 днів-сама рання. а пізня тільки зійшла-є 1000 га-ХЛОПЦІ приізджайте покочуємо разом....

Дав йому1 р р і 23р суші ну і матку зичайно.

Вощини побільше треба було дати, рій дуже добре відбудовує

а пізня тільки зійшла-є 1000 га
Так ось де гречку сiють .У нас жодного гектара не сiють .все пiд соняхом та пшеницею.

В нас бджоли почали масово роїїтися приблизно з 10 травня. Вони колись, в цьому році- перестануть це робити??? :)

В нас бджоли почали масово роїїтися приблизно з 10 травня. Вони колись, в цьому році- перестануть це робити??? :)
Так. Десь у вересні роїв уже не буде :(

Зранку іздив на гречку- почне через 10 днів-сама рання. а пізня тільки зійшла-є 1000 га-ХЛОПЦІ приізджайте покочуємо разом....

Може й правда до вас на гречку поїхати?.. :ah:
В нас бджоли почали масово роїїтися приблизно з 10 травня. Вони колись, в цьому році- перестануть це робити???

В мене лише одна здуру не набравши сили пороїлась і все. :dntknw: Чужі рої також не летять хоч з "списаних" корпусів пасток понаставляв вдома та на віїздних точках... :(

Суші поставив тому,що зацвіла липа і хочу побачити що цей рій принесе.А на рахунок гречки, то вона біля Дранчі Радивилівсьеого рн.І ще одне,такій масі бджоли вощину дам пізніше і поступово бо зразу можуть наробити чудес.

Подскажите как поймать рой если он садится высоко и не висит гроном а плотно обсиживает довольно толстые ветки. Я туда добрался, струсить их нет возможности, пробовал как бы сметать их в ящик, толку мало. Я и водой брызгал, все равно большинство пчел взлетают, в ящике если 30 % осталось то и хорошо :(

Подскажите как поймать рой если он садится высоко и не висит гроном а плотно обсиживает довольно толстые ветки. Я туда добрался, струсить их нет возможности, пробовал как бы сметать их в ящик, толку мало. Я и водой брызгал, все равно большинство пчел взлетают, в ящике если 30 % осталось то и хорошо

Ставил на такие ветки, привязывал прочее... рамки коричневой суши, все пчелы переходят на нее. Потом просто забирал рамки складывал в ящик и в погреб, утром или вечером другого дня пересаживал в улей вместе с рамками, давал вощину суш, открытый расплод одну рамку. Обязательно в течении 2-3 суток обработка от клеща. :)

Подскажите как поймать рой если он садится высоко и не висит гроном а плотно обсиживает довольно толстые ветки. Я туда добрался, струсить их нет возможности, пробовал как бы сметать их в ящик, толку мало. Я и водой брызгал, все равно большинство пчел взлетают, в ящике если 30 % осталось то и хорошо :(
Расположи привою, роевню или что там у тебя, выше привившего роя. Пчелы обязательно начнут двигаться в верх, что бы создать клуб. И все соберутся в роевне. Примерно так. post-3055-1434878599_thumb.jpg post-3055-1434878656_thumb.jpg post-3055-1434878693_thumb.jpg post-3055-1434878731_thumb.jpg

Расположи привою, роевню или что там у тебя, выше привившего роя. Пчелы обязательно начнут двигаться в верх, что бы создать клуб. И все соберутся в роевне. Примерно так. post-3055-1434878599_thumb.jpg post-3055-1434878656_thumb.jpg post-3055-1434878693_thumb.jpg post-3055-1434878731_thumb.jpg
Три рамки с сушью на верёвке туда,а лучше с расплодом!

Сегодня обратно на том же месте снял рой 4 кг. Самое интересное что рои там прививаются каждый год.

Мда я поставил 3 ловушки вокруг липы с сушью и никого а липа сама жужит и вся шевелиться от пчел

Мда я поставил 3 ловушки вокруг липы с сушью и никого а липа сама жужит и вся шевелиться от пчел
Пусть там и стоит.

Та да жду как клюнет :af:

Подскажите как поймать рой если он садится высоко и не висит гроном а плотно обсиживает довольно толстые ветки. Я туда добрался, струсить их нет возможности, пробовал как бы сметать их в ящик, толку мало. Я и водой брызгал, все равно большинство пчел взлетают, в ящике если 30 % осталось то и хорошо

Збираю рої стандартно. Роївня на 4 рамки. Даю дві суші та дві напівмедові. Або заливаю суш сиропом. Вішаю впритул до рою. Це обов"язково. Щоб стінка роєвні дотулилась до роя. Все. Йду відпочивати. За годину рій у роєвні. І не грає роль товщина гілки, стовбура.

Та да жду как клюнет :af:
Сегодня психанул одну повесил прям на Липу :umora:

Сьогодні був в легенькому "ауті". Одна сім'я дуже вже хотіла роїтись. Нічого не допомагало. Тому матку задушив ще в травні. Залишив один маточник, решту - вирізав. Матка вивелась, удачно облетілась, почала сіяти. Сьогодні чую шум роя. Підходжу подивитись із якого вулика. Легкий ступор на пару хвилин. Не вірю своїм очам! Ця сім'я роїться. Роя впіймав, посадив у погріб. Заглядаю до вулика - дві рамки засіяно і на них купа маточників ледь запечатаних. Такого ще не бачив! :dntknw::blink:

Сьогодні був в легенькому "ауті". Одна сім'я дуже вже хотіла роїтись. Нічого не допомагало. Тому матку задушив ще в травні. Залишив один маточник, решту - вирізав. Матка вивелась, удачно облетілась, почала сіяти. Сьогодні чую шум роя. Підходжу подивитись із якого вулика. Легкий ступор на пару хвилин. Не вірю своїм очам! Ця сім'я роїться. Роя впіймав, посадив у погріб. Заглядаю до вулика - дві рамки засіяно і на них купа маточників ледь запечатаних. Такого ще не бачив! :dntknw::blink:
Щось їм напевно місця мало, :( або неподобаеться

із 5-ти пасток рій залетів тільки в одну. У всіх була настойка прополіса на кришці під рамками (також натертий леток) і усі були ще необжиті. Такий початок)

Щось їм напевно місця мало, :( або неподобаеться
Пройшла зміна матки, що не ліквідовує ройовий стан. Маточники були свищові. Ройові бджоли були і вони нікуди не поділись. Дочекалися нових умов і заклали ройові маточники.

із 5-ти пасток рій залетів тільки в одну. У всіх була настойка прополіса на кришці під рамками (також натертий леток) і усі були ще необжиті. Такий початок) Настоянку пролісу власноруч виготовляв?

із 5-ти пасток рій залетів тільки в одну. У всіх була настойка прополіса на кришці під рамками (також натертий леток) і усі були ще необжиті. Такий початок)
Настоянку пролісу власноруч виготовляв?
так. Подрібнив прополіс, залив самогонкою. Час від часу помішував. Прополісом, що не розчинився змащував леток та вхід в ящик.

У нас в цьому році роїння дуже активне. Для нас це добре, так як розширюємо пасіку але вже боремось. Спробували використати метод кий нам порадили знайомі для корпусних вуликів - верхній корпус з маточниками вниз, нижній корпус з маткою наверх і розвернути на 180 градусів, в розріз корпус з сушшю і між 2 і 3 корпусами газету (розділити). Ідея в тому що стара матка "ніби зроїлась", внизу виводять молоду матку і після того як почне кладку сім"ї об"єднуються.

• Алёнка changed the title to Зароїлася?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...