Вовкулака Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Я вивожу з ройового стану перерозподілом рамок в гнізді. Коло льотка незапечатана черва, а також вощина і полурамки, а потім медово-пергові рамки та запечатаний розплод. Видаляються маточники або стара матка. Якщо зробити це вчасно роїння не буде. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр Васильєв Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Почти как у Чайкина (1912), тоже перетасовка рамок. Только на свой манер и наверно один раз. Вовкулака, вы это делаете когда мисочки появились или в них яйца? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вовкулака Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Почти как у Чайкина (1912), тоже перетасовка рамок. Только на свой манер и наверно один раз. Вовкулака, вы это делаете когда мисочки появились или в них яйца? Даже при запечатаних маточниках. Тільки тоді відбираю пару найкращих маточників, а стару матку, більше 3-х років, і лишні маточники видаляю. Результат рій не виходить. Лише потрібно підставляти вошину, щоб бжола була зайнята роботою тягнула соти. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій К Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Народ подскажите !!!! говорят что от места где пойман рой и места дислокации пасеки должно быть расстояние около 2 км что бы рой не вернулся на место где его поймали . А я поставил ловушку на даче у меня там высокие деревья есть липы , черешни, и улей будет стоять там же в 10 метрах от деревьев : как быть подскажите Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вовкулака Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Народ подскажите !!!! говорят что от места где пойман рой и места дислокации пасеки должно быть расстояние около 2 км что бы рой не вернулся на место где его поймали . А я поставил ловушку на даче у меня там высокие деревья есть липы , черешни, и улей будет стоять там же в 10 метрах от деревьев : как быть подскажите Хоть в 10м просто потрібно видержати в темному прохолодному місці не менше пів дня і можна пересаджувати даже в сусідній вулик. Приживаються і починають літити. Свої рої які ловив ніодин не зійшов і не вертався назад. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Народ подскажите !!!! говорят что от места где пойман рой и места дислокации пасеки должно быть расстояние около 2 км что бы рой не вернулся на место где его поймали . А я поставил ловушку на даче у меня там высокие деревья есть липы , черешни, и улей будет стоять там же в 10 метрах от деревьев : как быть подскажите Хоть в 10м просто потрібно видержати в темному прохолодному місці не менше пів дня і можна пересаджувати даже в сусідній вулик. Приживаються і починають літити. Свої рої які ловив ніодин не зійшов і не вертався назад. Не все так просто Якщо зняти в день вильоту і навіть через добу поселити у порожній вулик, може втекти з нового місця поселення. Не обов'язково туди, де зловили. Тому перед заселенням свіжомійманого треба поставити рамку з розплодом у вулик. А, якщо в ловушці буде довго працювати, то перед переселенням у вулик треба витримати його у холодному погребі 3 доби Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вовкулака Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Народ подскажите !!!! говорят что от места где пойман рой и места дислокации пасеки должно быть расстояние около 2 км что бы рой не вернулся на место где его поймали . А я поставил ловушку на даче у меня там высокие деревья есть липы , черешни, и улей будет стоять там же в 10 метрах от деревьев : как быть подскажите Хоть в 10м просто потрібно видержати в темному прохолодному місці не менше пів дня і можна пересаджувати даже в сусідній вулик. Приживаються і починають літити. Свої рої які ловив ніодин не зійшов і не вертався назад. Не все так просто Якщо зняти в день вильоту і навіть через добу поселити у порожній вулик, може втекти з нового місця поселення. Не обов'язково туди, де зловили. Тому перед заселенням свіжомійманого треба поставити рамку з розплодом у вулик. А, якщо в ловушці буде довго працювати, то перед переселенням у вулик треба витримати його у холодному погребі 3 доби Більше ночі в погребі не держав. Потім підсажував в вулик і давав сушняк і рамки з вощиною і до вечора уже працювали. Це рої з цієї ж пасіки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр Васильєв Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Да все верно, так что если ловушки рядом осматривайте каждый день. Похожие темы уже есть не дублируйте пожалуйста. И проверяйте прежде чем создать. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 А может то молодая пока облетелась не сеяла ,а рой таки ушел ? ? Не уважно читаєш про метод. Та й бджоли повен вулик. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Я вивожу з ройового стану перерозподілом рамок в гнізді. Коло льотка незапечатана черва, а також вощина і полурамки, а потім медово-пергові рамки та запечатаний розплод. Видаляються маточники або стара матка. Якщо зробити це вчасно роїння не буде. Вчора замітив зниження активності - я туди а там маточники по 2 по4-5 на рамці всього 14 штук і з них один на виході, багато не запечатаних і сьогодні вже по нуку бігає молодка. Гніздовий корпус дадан 300 на ньому 145, три рамки якого освоїли і продовжували. Все не було години щоб повезти корпус 300. Тож запізнився з розширенням - і взяток іде і розплід виходить по рамці за 3-4 дні. 145 не освоїли до кінця, а в гнізді тіснота і 10 рамок засіяних і на них же мед. Все. Місця нема. роботи нема. Лафа. Давай роїтися. Поставив корпус рядом в нього половину рамок забрав печ.з розплодом, 2 вощини а вниз суш. Сьогодні літають мало, в гнізді багато роботи стало, але прилітають з пилком, рамку вощини відбудували наполовину. Ніби ТЗ, а втім матка маленька - ніби на роя, а може мало годують тому, що місця нема для засіву - все змішалось як і мої думки... Ще пару днів потерплю, а там побачу що з ними робити. Якщо потягнуть ще маточники - прийдеться вкинути молоду матку - дочку-неплідну, вони не знайомі то хай розберуться там, звичайно під моїм наглядом. Дуже не хочеться ділити сім"ю перед акацією. А як краще не вгадать, а раптом вона не ройова. Тепер... дивлюсь я на них тай думку гадаю... Сьогодні вже акацію потрібно брать, а вони не працюють наповну - обидві сильні сімї, на яких надія була. Тепер немає. Прийняв рішення зробити медовик. Вирішив і зробив. Процедура: вулики стояли рядом. Переставив вулики на 3 метри назад, на їх місце поставив новий (корпусні дадани 12 рам) знайти матку з рамкою відсадити в ящик, забрати печатаний розплід в медовик разом із бджолами, яких витрусити на сходи, щоб зайшли через льоток. Так і зроблено, але в сімї, що була підозрюваною по роїнню, знайшов молоду матку, а старої нема. А 5 днів тому вилучено 14 маточників, два залишив, з них вийшли матки 22 та 25 травня і три дні назад вилучено рамку з 5 маточниками, які передано на виховання. Значить не ройовий стан? ТЗ? І знову відповіді однозначної не знаходжу. Сім"я просіла - то я замітив, але на скільки і як різко? Не замітно, тому, що дуже сильна - 10 рамок розплоду було на 12 травня, а на 22 травня 24 рами бджоли + магазин - на такій і не замітиш якщо ройок з 1 кг злетить, але ж все було під наглядом, не могли пропустити вихід рою. І при виході рою і при ТЗ сім"ї просідають. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій К Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Дуже дякую гарна інформація вже конспектую Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Значить не ройовий стан? ТЗ? І знову відповіді однозначної не знаходжу. Сім"я просіла - то я замітив, але на скільки і як різко? Не замітно, тому, що дуже сильна - 10 рамок розплоду було на 12 травня, а на 22 травня 24 рами бджоли + магазин - на такій і не замітиш якщо ройок з 1 кг злетить, але ж все було під наглядом, не могли пропустити вихід рою. І при виході рою і при ТЗ сім"ї просідають. От тобі і Юріїв день. А підрізати крило матці -слабо? От, земляче , не було б і цієї проблеми... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 А может то молодая пока облетелась не сеяла ,а рой таки ушел ? ? Не уважно читаєш про метод. Та й бджоли повен вулик. Ой, Маркіяне, радий Вас тут зустріти! Вже був скучив за цим котиком.- Пам"ятаю , - він не Ваш... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 а стару матку, більше 3-х років, не раджу тримати вже більше 2 років Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бортник Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Похожие темы уже есть не дублируйте пожалуйста. И проверяйте прежде чем создать. Тема закрыта Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 26 мая, 2015 Share Опубликовано 26 мая, 2015 Не уважно читаєш про метод. Та й бджоли повен вулик. А я i зовсiм не читав Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 26 мая, 2015 Share Опубликовано 26 мая, 2015 при ТЗ сім"ї просідають. Навпаки ростуть ,бо часто працюють двi матки Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 26 мая, 2015 Share Опубликовано 26 мая, 2015 при ТЗ сім"ї просідають. Навпаки ростуть ,бо часто працюють двi матки Часто... це не завжди. Робив медовика з 2-х сімей - то там де ТЗ відкритого розплоду немає, знайшов молоду матку, а її маму шукали гуртом і перетрушували на простирадло перед льотком - немає. Звичайно, висновок по одній сім"ї - це не правило. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
serg2222 Опубликовано 26 мая, 2015 Share Опубликовано 26 мая, 2015 Если рой прилетел сам он может слететь какой процент уже второй прилетел один в улей второй в ловушке ищо один улик стоит посмотрим Ддело в том што в лежак первий в ловуш 2 а улей украинский с наставками молчит шото в ньом не то Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр Васильєв Опубликовано 26 мая, 2015 Share Опубликовано 26 мая, 2015 Если рой прилетел сам он может слететь какой процент ? Семьи и то слетают так что и рой может слететь. Но не обязательно, раз зашел начинает работать то уже не куда не улетит. (Но был у меня случай, в 2013 году поймал рой в ловушке, привез на пасеку, открытый расплод есть думаю все хорошо, особенно запомнился цвет матки темная почти черная, но скоро они слетели). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 26 мая, 2015 Share Опубликовано 26 мая, 2015 Тепер... дивлюсь я на них тай думку гадаю... Сьогодні вже акацію потрібно брать, а вони не працюють наповну - обидві сильні сімї, на яких надія була. Тепер немає. Прийняв рішення зробити медовик. Вирішив і зробив. ? От тобі і Юріїв день. А підрізати крило матці -слабо? От, земляче , не було б і цієї проблеми ? А я зробив ось так Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Еникиой Опубликовано 26 мая, 2015 Share Опубликовано 26 мая, 2015 А я зробив ось так Изображение ? А разделительная решётка есть? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 27 мая, 2015 Share Опубликовано 27 мая, 2015 А разделительная решётка есть? ? Так показано. А між другим і третім загратоване вікно 10х10см. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 1 июня, 2015 Share Опубликовано 1 июня, 2015 Сьогодні цікава річ трапилась. Вийшов рій (не бачив з якого вулика)... Акація цвіте, а їм роїтися... І навіть не має куди його заселити... Вирішив прогнати через РР, поставив два корпуса, між ними решітку... коротше кажучи - знайшов я матку (неплідна). Задавив, дай думаю, подивлюсь в який вони вулик полетять... Так вони почали розлітатись в два вулики. Ну в одному зрозуміло днів три тому вийшов рій з плідною маткою, тепер вийшла неплідка. А в іншому вчора тільки запустив роя невеличкого (там навіть не вулик а так, роєловка на 8 рамок). Так я і не зрозумів чого вони туди полетіли Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр Васильєв Опубликовано 1 июня, 2015 Share Опубликовано 1 июня, 2015 І навіть не має куди його заселити... ? Вот и я не спешу пока за ловушками ехать, так нет посадочных мест, усиленно готовлю на скорую руку лежаки на 16 рам из межкомнатных дверей (глухих), роям как раз что надо будет, вот только двери заканчиваются. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.