ромео Опубликовано 6 марта Share Опубликовано 6 марта https://vt.tiktok.com/ZSu8hDVNn/ 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 6 марта Share Опубликовано 6 марта 1 час назад, ромео сказал: https://vt.tiktok.com/ZSu8hDVNn/ Короче буде тепло ! 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 марта Share Опубликовано 6 марта 22 хвилини тому, Женя Ц. сказав: Короче буде тепло ! ше якби то тЕпло було довше, то була би лєпота. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 марта Автор Share Опубликовано 6 марта 33 хвилини тому, gardener сказав: ше якби то тЕпло було довше, то була би лєпота. А у мене сьогодні до +15С доходило. Радий був би з вами поділитися... 01.03.2026 в 17:14, gardener сказав: Ви там скоро здичавієте в своїх Нідерландах Так це ж культурний центр Європи... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 марта Автор Share Опубликовано 6 марта 02.03.2026 в 07:41, Пахомич сказав: 2026 року означає, що весна в Україні буде затяжною, нестабільною та «пунктирною». Замість плавного потепління ми спостерігатимемо різку боротьбу повітряних мас. Ось основні наслідки для весняного сезону в Україні: 1. «Березневий лютий» (Перша половина березня) Через розпад вихору холодне арктичне повітря отримало вільний доступ до середніх широт. Затримка тепла: Перша половина березня буде холоднішою, ніж зазвичай. Очікуються нічні морози та періодичні опади у вигляді мокрого снігу або крижаної крупи. Блокуючі антициклони: Можливе формування стаціонарних антициклонів, які «затиснуть» холод над Східною Європою, затримуючи прихід справжнього весняного тепла. 2. Ризик пізніх заморозків (Квітень) Наслідки стратосферного потепління мають «ехо», яке триває 4–8 тижнів. Це створює велику загрозу поворотних холодів у квітні. Коли здаватиметься, що весна вже прийшла, розбалансована атмосфера може знову кинути порцію холодного повітря з півночі. Це особливо критично для садівництва та ранніх сільськогосподарських культур. 3. Висока динаміка опадів Розщеплення вихору змінює шлях циклонів. Очікується підвищена кількість опадів. Весна може бути досить вологою, з частими туманами та різкими змінами атмосферного тиску, що впливатиме на самопочуття метеозалежних людей. 4. Контрастний травень Після затяжного і холодного старту, перехід до літа може бути дуже швидким. Метеорологи прогнозують, що щойно вплив полярного вихору остаточно зникне (ближче до травня), температура може різко підскочити до літніх показників, минаючи комфортну «середню» весну. Підсумок для планування: Весна 2026 в Україні не буде ранньою. Справжнє, стабільне тепло (вище +15°C вдень) ймовірно прийде лише в другій половині квітня. Березень же залишиться зимовим місяцем за своїм характером. Чи цікаво вам дізнатися, як така погода вплине на посівний сезон або рівень води в річках (загрозу повеней)? Ну, Пахомовичу, ви вже як отой Глоба - Сатурн входить до Риб, а Венера в Раках... Головне, щоб сталося так, як передбачене ! А як там буде проходити оте "Розщеплення полярного вихору в березні" нам, пасічникам, до лампочки, як і отой Сатурн із Венерами. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 6 марта Share Опубликовано 6 марта 44 минуты назад, gardener сказал: ше якби то тЕпло було довше, то була би лєпота. Нічого доброго в раньому , а тим більш довгому теплі немає. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 марта Share Опубликовано 6 марта та воно то так. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 6 марта Share Опубликовано 6 марта 5 минут назад, ДобровоЛ сказал: Ну, Пахомовичу, ви вже як отой Глоба - Сатурн входить до Риб, а Венера в Раках... Головне, щоб сталося так, як передбачене ! А як там буде проходити оте "Розщеплення полярного вихору в березні" нам, пасічникам, до лампочки, як і отой Сатурн із Венерами. Висновки робив не я, а ШІ. Я тільки давав запитання які будуть наслідки від " Раптового стратосферного потепління " для нас. Щоб говорити пасічникам до лампочки , то потрібно розібратись що і до чого . Ви ж закінчили університет. Зруйнований полярний вихор це відкриті двері для арктичного холоду. Зруйнувався він не по природі і не в свою пору. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 6 марта Share Опубликовано 6 марта Снігу ше на днів 2-3 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 7 марта Share Опубликовано 7 марта 06.03.2026 в 06:23, gardener сказав: Ви вже знайшли де купити? Так, знайшов. Тепер проблема в легальному місці для вуликів. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 7 марта Share Опубликовано 7 марта Сьогодні ранком було -2"С,зараз +13"С,сонячно ,штиль,така погода що аж лінь нападає,а працювати треба,збив перші рамки,робота кипить. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 8 марта Автор Share Опубликовано 8 марта 06.03.2026 в 18:25, Пахомич сказав: Висновки робив не я, а ШІ. Я тільки давав запитання які будуть наслідки від " Раптового стратосферного потепління " для нас. Щоб говорити пасічникам до лампочки , то потрібно розібратись що і до чого . Ви ж закінчили університет. Зруйнований полярний вихор це відкриті двері для арктичного холоду. Зруйнувався він не по природі і не в свою пору. Але у мене інша спеціалізація. Мій шкільний друг, що просидів зі мною два останні роки навчання й на останній парті, якраз у цьому й розбирається . І хоч він закінчив той же Шевченків університат, але факультет у нього інший був. А щодо ШІ , так його ж набивають інформацією теж люди... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 10 марта Share Опубликовано 10 марта Вже половина березня пройшла потепління проходить вже сьогодні конкретно говори знаєш,або не знаєш за наслідки 4 хвилини тому Раптове стратосферне потепління (РСП) — це не миттєвий «вибух» тепла біля землі, а складний процес, що розгортається у часі. Ось конкретні факти про наслідки для України станом на 10 березня: Затримка ефекту: Те, щфері) лише через 10–14 днів. Тобто основні наслідки ми відчуємо у другій половині березня та на початку квітня. Руйнування полярного вихору: Головний наслідок — «розвал» стабільного кільця холодного повітря навколо полюса. Замість того, щоб триматися Арктики, холодні маси почнуть стікати на південь. Конкретні ризики для України: Блокуючі антициклони: РСП часто створює зони високого тиску, які «замикають» холод над Європою. Це означає, що замість плавного весняного тепла ми можемо отримати різке повернення до морозів (-5...-10°C вночі) після нинішнього потепління. Затяжна весна: Процес прогріву ґрунту сповільниться. Весна буде «рваною» — з декількома хвилями арктичного холоду. Опади: Зіткнення сибірського тепла і арктичного холоду над Європою може призвести до сильних вітрів та пізніх снігопадів наприкінці березня. Висновок: Сьогоднішнє тепло в Україні — це ще не результат стратосферного процесу. Наслідком РСП для нас стане саме повернення зими наприкінці березня, коли хвиля холодного повітря нарешті «опуститься» до поверхні землі. Хочете дізнатися, які конкретні дати піку похолодання прогнозують моделі для вашої Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 10 марта Share Опубликовано 10 марта 4 години тому, Пахомич сказав: Вже половина березня пройшла потепління проходить вже сьогодні конкретно говори знаєш,або не знаєш за наслідки 4 хвилини тому Раптове стратосферне потепління (РСП) — це не миттєвий «вибух» тепла біля землі, а складний процес, що розгортається у часі. Ось конкретні факти про наслідки для України станом на 10 березня: Затримка ефекту: Те, що зараз відбувається над Сибіром на висоті 30 км, відгукнеться в нижніх шарах атмосфери (тропосфері) лише через 10–14 днів. Тобто основні наслідки ми відчуємо у другій половині березня та на початку квітня. Руйнування полярного вихору: Головний наслідок — «розвал» стабільного кільця холодного повітря навколо полюса. Замість того, щоб триматися Арктики, холодні маси почнуть стікати на південь. Конкретні ризики для України: Блокуючі антициклони: РСП часто створює зони високого тиску, які «замикають» холод над Європою. Це означає, що замість плавного весняного тепла ми можемо отримати різке повернення до морозів (-5...-10°C вночі) після нинішнього потепління. Затяжна весна: Процес прогріву ґрунту сповільниться. Весна буде «рваною» — з декількома хвилями арктич Затримка ефекту: Те, щфері) лише через 10–14 днів. Тобто основні наслідки ми відчуємо у другій половині березня та на початку квітня. Руйнування полярного вихору: Головний наслідок — «розвал» стабільного кільця холодного повітря навколо полюса. Замість того, щоб триматися Арктики, холодні маси почнуть стікати на південь. Конкретні ризики для України: Блокуючі антициклони: РСП часто створює зони високого тиску, які «замикають» холод над Європою. Це означає, що замість плавного весняного тепла ми можемо отримати різке повернення до морозів (-5...-10°C вночі) після нинішнього потепління. Затяжна весна: Процес прогріву ґрунту сповільниться. Весна буде «рваною» — з декількома хвилями арктичного холоду. Опади: Зіткнення сибірського тепла і арктичного холоду над Європою може призвести до сильних вітрів та пізніх снігопадів наприкінці березня. Висновок: Сьогоднішнє тепло в Україні — це ще не результат стратосферного процесу. Наслідком РСП для нас стане саме повернення зими наприкінці березня, коли хвиля холодного повітря нарешті «опуститься» до поверхні землі. Хочете дізнатися, які конкретні дати піку похолодання прогнозують моделі для вашої 4 хвил складний процес, що р Викиньте той свій ШІ нафіг 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 10 марта Share Опубликовано 10 марта 29 минут назад, gardener сказал: Викиньте той свій ШІ нафіг Поживем побачим . Страх за лютий вже відійшов? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 11 марта Share Опубликовано 11 марта В нас другий день тепло хоч і вітер дмухає то з півночі то зі сходу . Вода впала в ріці ще трохи і зайде в русло . Сьогодні було +13 в тіні , третій день як виніс , облітались без мене , добре чи ні не знаю сліди бачив не багато хоч і стояли з кінця жовтня . Сьогодні поставив пластини від кліща . 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 11 марта Share Опубликовано 11 марта теж близько 13*С , чи носили незнаю, бо в іншому місці. А оці, первоцвіти(маленькі біленькі, з трьома білими пелюстками) розквітли і бджоли до них навідувались але без толоку, навідь не сідали, просканують з відстані 20-30см і летить далі. Думки на моніторі. Мій дід, Божко Григорій Іванович, як типовий селянин, 1908 р.н., жив, харчувавсь не з магазину, тобто скуплявсь в лавці але з запасом, борошно в лантусі, олія в бідоні, цукор з мішка, сіль з вулика Дадана що стояв на горіщі хати зразу ж біля ляди. Дід вмер в 1982 році, сіль з того вулика я тільки брав (ясна річ, що це було не едине джерело харчової солі, так недоторканий, аварійний запас). Попадались і пачки кілограмові, "Артемсолі", в цьому році вишкрібаючи останню сіль я черговий раз згадав діда, він мав на мене неабиякий позитивний вплив. Коли став дорослим а потів і підтоптаним дійшов до висновку, що ті люди, і він особисто був добіса витривалим, надзвичайно життездатнім, здаеться тільки в останній рік життя отримував медичну допомогу,"гарячі уколи". При першій нагоді придбав мішечок солі(25 кг.) нажаль вже Египетської і підняв на горіще в той самий Дадан якому можливо років 80. Дід закінчив двомісячні курси пасічників взимку 1929р. На загальний фотографії чоловіки в три ряди, посередені Дадан з надставкою, навощена рамка поряд. Чоловіків з тридцять в зимовому одязі, темному, в смушкових папахах молоді але чомусь вважаються дідами- одежа чорна, обличчя сурові, мабуть відбиток часу. Був курс на підвищення врожайності а без бджіл -ніяк, от і створювались пасіки в кожному колгоспі. Колгоспи були невеликі, за кількістью землі, думаю гектарів до 300-500, це всіеї, з луками і лісом. Північ Дніпропетровщини. Дід робив на волах( це як шофер в часи піздньої радянщини), возив вантажі, згадував тільки гній і командіровки з продуктами(олія,борошно) в обласний центр базарювати, посада подобалась і на пасічника вчитись не кортіло, але баба умовила і переконала, чомусь вважала що колгоспний пасічник то як нині "айтішник", зовсім не так-вкрасти боялись(хіба що в шлунку, під час відкачки) і свої бджоли завів років через скількість, придбавши в приватного пасічника. В мене немае онука, нема кому бути наставником, ні для кого тримати сіль в вулику, для чого зробив? Традиція, данина пам'яті, для себе... Світ таке невпинно змінюеться на гірше, правий Корчинський. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта І тепло, ніби, +14. Але дерева розхиталися. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 11.03.2026 в 21:48, Винодел сказав: теж близько 13*С , чи носили незнаю, бо в іншому місці. А оці, первоцвіти(маленькі біленькі, з трьома білими пелюстками) розквітли і бджоли до них навідувались але без толоку, навідь не сідали, просканують з відстані 20-30см і летить далі. Думки на моніторі. Мій дід, Божко Григорій Іванович, як типовий селянин, 1908 р.н., жив, харчувавсь не з магазину, тобто скуплявсь в лавці але з запасом, борошно в лантусі, олія в бідоні, цукор з мішка, сіль з вулика Дадана що стояв на горіщі хати зразу ж біля ляди. Дід вмер в 1982 році, сіль з того вулика я тільки брав (ясна річ, що це було не едине джерело харчової солі, так недоторканий, аварійний запас). Попадались і пачки кілограмові, "Артемсолі", в цьому році вишкрібаючи останню сіль я черговий раз згадав діда, він мав на мене неабиякий позитивний вплив. Коли став дорослим а потів і підтоптаним дійшов до висновку, що ті люди, і він особисто був добіса витривалим, надзвичайно життездатнім, здаеться тільки в останній рік життя отримував медичну допомогу,"гарячі уколи". При першій нагоді придбав мішечок солі(25 кг.) нажаль вже Египетської і підняв на горіще в той самий Дадан якому можливо років 80. Дід закінчив двомісячні курси пасічників взимку 1929р. На загальний фотографії чоловіки в три ряди, посередені Дадан з надставкою, навощена рамка поряд. Чоловіків з тридцять в зимовому одязі, темному, в смушкових папахах молоді але чомусь вважаються дідами- одежа чорна, обличчя сурові, мабуть відбиток часу. Був курс на підвищення врожайності а без бджіл -ніяк, от і створювались пасіки в кожному колгоспі. Колгоспи були невеликі, за кількістью землі, думаю гектарів до 300-500, це всіеї, з луками і лісом. Північ Дніпропетровщини. Дід робив на волах( це як шофер в часи піздньої радянщини), возив вантажі, згадував тільки гній і командіровки з продуктами(олія,борошно) в обласний центр базарювати, посада подобалась і на пасічника вчитись не кортіло, але баба умовила і переконала, чомусь вважала що колгоспний пасічник то як нині "айтішник", зовсім не так-вкрасти боялись(хіба що в шлунку, під час відкачки) і свої бджоли завів років через скількість, придбавши в приватного пасічника. В мене немае онука, нема кому бути наставником, ні для кого тримати сіль в вулику, для чого зробив? Традиція, данина пам'яті, для себе... Світ таке невпинно змінюеться на гірше, правий Корчинський. Ви чого тут розклеїлись? Немає внука, то зробіть собі ще одну дитину. Світ не змінюється, змінюємося ми. 6 годин тому, gardener сказав: І тепло, ніби, +14. Але дерева розхиталися. І в мене вітер холоднуватий. Бджоли низько літають. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 06.03.2026 в 22:52, ромео сказав: Снігу ше на днів 2-3 А в мене вже і болото підсохло, яка різниця в межах області. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта Тільки що, Конструктор сказав: А в мене вже і болото підсохло, яка різниця в межах області. В мене вздовж доріг, а також в затінених ділянках ше лежить 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 6 годин тому, gardener сказав: І тепло, ніби, +14. Але дерева розхиталися. 12 хвилин тому, yu1986ra сказав: І в мене вітер холоднуватий. Бджоли низько літають. Вчора перший день не погано почали пилок нести, в сьогодні ніби і тепло, але теж вітер холодний і все пилку майже не було. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 2 хвилини тому, ромео сказав: В мене вздовж доріг, а також в затінених ділянках ше лежить В мене вже і в затінку його не знайдеш, може в лісі на північних схилах ще десь і є. Знаю точно що земля в лісі ще повністю не відійшла. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 30 хвилин тому, Конструктор сказав: Вчора перший день не погано почали пилок нести, в сьогодні ніби і тепло, але теж вітер холодний і все пилку майже не було. В мене і сьогодні носили, але, мабудь, через вітер скорочений робочий день. З 8.03 стабільно кожні 3-8с прилітає хтось з пилком. В мене прогнозують ще 2-3 теплі вітряні дні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 30 хвилин тому, Конструктор сказав: В мене вже і в затінку його не знайдеш, може в лісі на північних схилах ще десь і є. Знаю точно що земля в лісі ще повністю не відійшла. На лісових дорогах ще місцями лід. В четвер їздив шукати місцину під точок, то ледь не розбився. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.