Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

А я щось не впевнений, що зрозумів чому нашого колегу "Ромео" так дрятуе шмат шиферу на вуликах, звичайна картина, в багатьох таке спостерігав, сам накривав пару пакетів, щоб унеможливити розповзання діхту від опадів.

Сьогодні "дурнуватий " вітер, сонячно,10*С, літали, приносили жовте обніжжя. За період з 10 -го березня вулик полешав на 0,9кг.Оглянув з десяток, в деяких спостеріг збільшення особин- списав ще на "дезертирство", наплодитись за цей період не могли. В першій декаді квітня буде мінімум особин в колонії.

47 хвилин тому, Винодел сказав:

А я щось не впевнений, що зрозумів чому нашого колегу "Ромео" так дрятуе шмат шиферу на вуликах, звичайна картина, в багатьох таке спостерігав, сам накривав пару пакетів, щоб унеможливити розповзання діхту від опадів.

Сьогодні "дурнуватий " вітер, сонячно,10*С, літали, приносили жовте обніжжя. За період з 10 -го березня вулик полешав на 0,9кг.Оглянув з десяток, в деяких спостеріг збільшення особин- списав ще на "дезертирство", наплодитись за цей період не могли. В першій декаді квітня буде мінімум особин в колонії.

Шифер в сиру погоду реально виручає. Іноді на глухому дні після дощу утворюються калюжі, а в цю пору ще нема кому ту воду виносити з вулика.

Я надіюсь що 1 квітня вже треба буде розширювати.

Зранку дув холодний вітер, але під обід вщух.  Градусник підскочив до +15. Бджоли активно літали, кожні 3-5с до льотка прилітав хтось з дрібним жовтим пилком. Кожна 10-15 бджола з пилком мала обніжку світло сірого кольору. Козяча верба (зараз на піку) в кутку точка аж тремтіла від бджіл. Трохи далі по канаві така ж картина була на кількох деревах осики. На фундуках бджіл знов не бачив.

3 години тому, Винодел сказав:

щось не впевнений, що зрозумів чому нашого колегу "Ромео" так дрятуе шмат шиферу на вуликах, звичайна картина, в багатьох таке спостерігав, сам накривав пару пакетів, щоб унеможливити розповзання діхту від опадів.

Страшний кошмарний сон... пасіка в півтори сотні вуликів...  стоять попарно... і кожна пара накрита отаким шифером, а шифер зверху - 2-3-4 цеглини... 

Тоді до технологічних операцій обслуговування пасіки вводиться стаття "розвантаження-навантаження будівельних матеріалів" з відповідною витратою часу... 

Кожного тижня сотню листів шиферу і пів тисячі кірпіча перекладаєш з місця на місце

56 хвилин тому, ромео сказав:

Кожного тижня сотню листів шиферу і пів тисячі кірпіча перекладаєш з місця на місце

То шоби не розслаблятися.

6 годин тому, ромео сказав:

Страшний кошмарний сон... пасіка в півтори сотні вуликів...  стоять попарно... і кожна пара накрита отаким шифером, а шифер зверху - 2-3-4 цеглини... 

Тоді до технологічних операцій обслуговування пасіки вводиться стаття "розвантаження-навантаження будівельних матеріалів" з відповідною витратою часу... 

Літом шифер це маразм, а от на зиму чи після весняної ревізії (коли місяць можна не підходити) це чудова річ.

5 годин тому, gardener сказав:

Треба тримати себе в формі.

6 годин тому, gardener сказав:

8 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Літом шифер це маразм, а от на зиму чи після весняної ревізії (коли місяць можна не підходити) це чудова річ

Але давить на психіку

9 годин тому, yu1986ra сказав:

Я надіюсь що 1 квітня вже треба буде розширювати

В Вас точно як в Закарпатті. Пилок ще не збираєте?

Так, П. "Ромео", шифер на дахах то нетехнологічно, можливо трохи безглуздо, тільки чому так перейматись з інакшості інших. Вас ніхто не примушуе, не радить так само пасічникувати. Коли мені доводилось (допомогав літньому колезі) піднімати дахи лежаків, прибравши шматки шиферу я почував себе радісним(якусь мить щасливим) від думки, що я піднявсь на більш технологічний рівень пасічникування. Все змінюеться і намагання бути прогрессивним, єфективним пасічником пройшло, тепер радію від самого процесу, спостереження за життям підопічних, успіх в вигляді медозбору і потім грошей розглядаю як бонус. Тепер розумію старших колег які небажали збільшувати обсяги добування меду, вдовольнялись звичною кількістью меду і грошей за них.Їхне-"Навіщо мені більше грошей?" стало зрозуміним.За ціею гонитвою(збільшенням, покращенням, зростанням ВВП), дуже часто втрачаеться смак життя.

Погода, поки що, нельотна поїду я на базарь серед люди поспілкуюсь, розважусь. На зразок відпочинку(від чого? Від звичного плину життя).

1 година тому, ромео сказав:

Але давить на психіку

В Вас шиферу нема, я так зрозумів? То шо Вам їхня психіка?

1 година тому, ромео сказав:

Але давить на психіку

Весною це якраз те що треба, бо відбиває бажання зайвий раз лізти у вулик:umora:

1 година тому, Конструктор сказав:

В Вас точно як в Закарпатті. Пилок ще не збираєте?

Ні, я його збираю.

Зараз він ще дрібний, принаймні на ближньому корпусному точку. Тут відносно мало пилконосів під боком. В минулому році ближню діляночку з вербовими перечовпли помпами.

12 хвилин тому, gardener сказав:

В Вас шиферу нема, я так зрозумів? То шо Вам їхня психіка?

Заздрить:rofl:

3 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Ні, я його збираю.

Зараз він ще дрібний, принаймні на ближньому корпусному точку. Тут відносно мало пилконосів під боком. В минулому році ближню діляночку з вербовими перечовпли помпами.

Думаєте що до 1 квітня зміниться бджола і вже піде ріст сімей?

В мене більш скромні сподівання, думаю числа 10 може бути якийсь ріст. Але в мене і не Закарпаття:umora:

Як то ж себе заставити взяти шклянку в руку:hmm:

31 минуту назад, Конструктор сказал:

В мене більш скромні сподівання, думаю числа 10 може бути якийсь ріст. Але в мене і не Закарпаття:umora:

Ви ото людей надрочили отими фотками з печатним розплодом , і вони тепер всі думають що в них таке саме , і вже також готуються вощину пхати , але х там плавав :umora:

7 хвилин тому, Bee.P сказав:

Ви ото людей надрочили отими фотками з печатним розплодом , і вони тепер всі думають що в них таке саме , і вже також готуються вощину пхати , але х там плавав :umora:

Скільки там того розплоду, минулі роки було краще.

1 минуту назад, Конструктор сказал:

Скільки там того розплоду, минулі роки було краще.

А то не важно , :hi: процес запущений :umora:. Тепер купа дурних буде бігати в день і в ночі заглядати у вулика щоб впихнути чим раніше ту вощину :hi::umora:. Скоро і відоси підуть:umora:.

4 часа назад, Конструктор сказал:

Пилок ще не збираєте?

Овдієнко вже зібрав, свіжак,  і барижить в Києві на ярмарку :hi:.  Ну таке собі ....

10 годин тому, gardener сказав:

Це щоб як пасіка збанкрутіє, можна було піти на будівництво муляром;)

P.S. Вчора невеликий приморозок, в день як вийшло сонце то й непогано літали. На поїлках норм бджоли, козяча верба цвіте - несуть пилок, але є що біля льотка захоловші бджоли з пилком...

3 часа назад, gardener сказал:

Як то ж себе заставити взяти шклянку в руку:hmm:

З горла ,без рук , слабо :umora:

І тоді мої руки нічого не чіпали , лінь :umora:

26 хвилин тому, Bee.P сказав:

Овдієнко вже зібрав, свіжак,  і барижить в Києві на ярмарку :hi:.  Ну таке собі ....

Він так робить що року, мабуть його все влаштовує, то чому б і ні.

11 минут назад, Конструктор сказал:

Він так робить що року, мабуть його все влаштовує, то чому б і ні.

Згоден з Вами , Впринципі все вірно , недогодоване покоління бджіл роїтися точно не буде , а там до соняха може і оклигають :dntknw:.  Метод -такий собі  ....

4 години тому, Bee.P сказав:

IMG_20260322_084439.jpg

Зваляв дурня зрання

IMG_20260322_121721.thumb.jpg.ead7429eda54d2bec89a73e7c3087dd8.jpg

Тепер буду байдикувати

6 годин тому, Конструктор сказав:

Скорочував лежаки 28 лютого. Не придивлявся, але по жмені печатного розплоду спостерігав у багатьох. Поки кращої погоди для березня я ще не бачив. Тому надіюсь, що і бджоли на неї зреагують. Вони кожен день з пилком.

Звісно, калічі хоч би до 20-го рости почали. Нормальні точно розширяти треба буде в перших числах. На лежаковому є кілька добрих сімей, то їх треба буде глянути з понеділка. Там зараз всі вербові разом збираються цвісти.

6 годин тому, Bee.P сказав:

В цьому році я без вощини поки проживу:umora:

3 години тому, Бджолопотам сказав:

Це щоб як пасіка збанкрутіє, можна було піти на будівництво муляром;)

P.S. Вчора невеликий приморозок, в день як вийшло сонце то й непогано літали. На поїлках норм бджоли, козяча верба цвіте - несуть пилок, але є що біля льотка захоловші бджоли з пилком...

То не хватило духу залізти у вулик. В мене також є поодинокі захоловші з пилком.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...