Перейти к содержанию

Зміни в роботі Форуму, пов"язані із окупаційною війною московії проти України

Рекомендуемые сообщения

Слава Україні, Шановні Українці! 

У зв"язку із нападом фашистів-окупантів на Вільну Україну , мною прийнято рішення про деякі нововведення в роботі форуму. 

По перше, всі нові теми, які створюються на форумі, мають містити назву виключно на українській мові. Як і раніше - всередині теми всі можуть спілкуватися на зручній чи прийнятній для нього мові. Теми, створені на російській мові будуть або видалятися або перейменовуватися. 

В даному питанні хочеться зробити невеликий історичний екскурс в роботу форуму. Форум створювався в далекому 2007 році, коли більшість українців та росіян мирно співіснували в російськомовному сегменті інтернету, за невеликими виключеннями. Саме ці виключення, у вигляді українофобського відношення, деяких росіян на інших бджолярських форумах, стали поштовхом для створення даного форуму групою однодумців. За задумом, це мала стати альтернативна площадка для всього російськомовного сегменту інтернету, де у українофобів не буде можливості розвернути свою діяльність. Мені особисто, в той час, хотілося вірити в добросусідські відносини між народами України, росії та білорусії, тому форум був стоврений, оригінально, як російськомовний. Більш того, навіщо кривити душею, значна частина костяку учасників форуму в перші роки, були пасічники із росії. Але, вже через кілька років, все більш помітною стала великоросійська поведінка частини учасників із росії, що почало призводити до конфліктів між учасниками. Врешті, не знайшовши підтримки серед адміністрації у своїх антиукраїнських поглядах, росіяни, з часом,перестали бути переважаючими активними учасниками форуму. У ті далекі часи все більше українців почали долучатися до фуруму та сприймати його як чисто український. Але форум продовжував залишатися більше російськомовним, орієнтуючись на частину російськомовних користувачів, у яких були проблеми із українською мовою та відсутність такої проблеми у україномовних користувачів. Такий стан речей залишався до теперішнього часу, хоча в останні роки відбулося деякі кроки до українізації форуму, зокрема - додалася українська мова до інтерфейсу. 

Крім оголошеного вище рішення, базуючись на реаліях, адміністрацією прийняті деякі додаткові рішення. 

На Форумі вводять наступні правила. 

- Будь-яке заперечення факту нападу росії на Україну буде каратися пожиттєвим баном, не дивлячись на стаж та регалії учасника на форумі. 

- Буде-яке намагання виправдання агресора у його діях, типу "то всьо америка", "Україна мала напасти на росію", "українці самі себе бомблять", "у росії не було вибору", "їх спровокували" і т.д. буде каратися пожиттєвим баном. Ці ідіотські виправдовування можуть йти лише зі сторони ідіотів, які не мають задатків критичного мислення, або відвертих зрадників. Ні з першими, ні з другими нам не по дорозі. 

- Заборонена будь-яка антиукраїнська пропаганда. 

- до кінця військового стану заборонена будь-яка політична агітація чи контр-агітація на форумі. Форум не буде площадкою для того, щоб сіяти розбрат між українцями  чи сіяти недовіру до військово-політичного керівництва. Всі політичні баталії - після відміни військового стану. Все інше може підірвати довіру до військово-політичного керівництва та спровокувати розкол суспільства у воюючій країні. Як на мене, перший місяць війни продемонстрував, що державою приймаються швидкі та правильні рішення і зраджувати ніхто нікого не збирається. Якби хтіли, то здали б Київ в перші дні війни, а самі втекли б безпечний Лондон чи Нью-Йорк. 

Є кілька відкритих питань, по яких хочеться порадитися. 

- Поступила пропозиція від одного із форумчан перейменувати всі теми українською мовою. Він, навіть, готовий це виконати особисто. Не впевнений на 100%, що це необхідно робити, враховуючи що люди можуть, по звичці, шукати старі теми, хоча ідею, особисто, схвалюю. Хотілося б почути думки колег. 

- Є ідея видалити російську мову зі списку доступних мов на форумі, залишивши інтерфейс лише на українській. Також, хотілося б почути думки з цього приводу. Але аргументовані, а не в стилі  - мені подобається/не подобається. 

Нарешті у зв"язку із війною адміністрацією Форуму на Точку прийнято рішення зробити всю рекламу на форумі безкоштовною, сроком, як мінімум, на рік. Хіба що, хтось вирішить оплатити її в односторонньому порядку. Поки що ж, я буду утримувати форум за власний кошт, як мінімум, рік. Всі інші оголошення будуть вільно публікуватися у розділі ринок без обмежень. Хоча, в найближчий час, навряд чи це буде актуально та багато людей будуть думати про продажі, проте...  Прохання поширити дану інформацію серед пасічників.

Слава Україні! 
Смерть ворогам! 
Боже, бережи Україну та її захисників! 

• Подобається 4
  • Дякую 6
  • Переможемо 24

• Sanich pinned и featured this тема
31 хвилину тому, Sanich сказав:

Нарешті у зв"язку із війною адміністрацією Форуму на Точку прийнято рішення зробити всю рекламу на форумі безкоштовною, сроком, як мінімум, на рік. Хіба що, хтось вирішить оплатити її в односторонньому порядку. Поки що ж, я буду утримувати форум за власний кошт, як мінімум, рік. Всі інші оголошення будуть вільно публікуватися у розділі ринок без обмежень. Хоча, в найближчий час, навряд чи це буде актуально та багато людей будуть думати про продажі, проте... 

Або оплату за рекламу благодійно відавати на допомогу ЗСУ.

Ну звісно хто має можливість.:UA:

1 час назад, Sanich сказал:

Є ідея видалити російську мову зі списку доступних мов на форумі, залишивши інтерфейс лише на українській.

І як це буде виглядати з нашого боку?  рашисти луплять по наших  російськомовних містах, так ще і ми відберемо у них можливість спілкуванння на їхній мові. Я проти.

Тільки що, Гурович сказав:

Я проти.

Ви думаєте шо є такі що не розуміють мову?

34 минуты назад, Гурович сказал:

ми відберемо у них можливість спілкуванння на їхній мові. Я проти.

1 час назад, Sanich сказал:

Як і раніше - всередині теми всі можуть спілкуватися на зручній чи прийнятній для нього мові.

Ви уважно пост читали? Ніхто можливість спілкування відбирати не збирався.

2 години тому, Sanich сказав:

буде каратися пожиттєвим баном

Як Ви узнаєте цю дату!:hmm:

2 часа назад, Sanich сказал:

Поступила пропозиція від одного із форумчан перейменувати всі теми українською мовою.

2 часа назад, Sanich сказал:

Є ідея видалити російську мову зі списку доступних мов на форумі,

2 часа назад, Конструктор сказал:

Поки що ж, я буду утримувати форум за власний кошт

Щодо мови. Думаю, що цього робити не варто. Щодо плати за утримання форуму. Я далекий від організації функціонування форумів і плати за них, але зможу вносити якусь суму на підтримку роботи форуму.

5 хвилин тому, asaltan сказав:

Є така функція - безстроково. Дата мене не буде цікавити. 

2 хвилини тому, Петр Павлович сказав:

Щодо плати за утримання форуму. Я далекий від організації функціонування форумів і плати за них, але зможу вносити якусь суму на підтримку роботи форуму.

Вносьте на обороноздатність. Я маю змогу, поки що, платити сам. Будуть проблеми - повідомлю. 

Розумію, що може постраждати фінансова сторона, але було б доречно відключити країни ОДКБ від можливості заходити на форум

Нехай їхнє бджільництво розвивається в зручному і природньому для них напрямку - біпін, ноземат, баклажки. Кому сильно треба - скористається ВПН, але це буде не більше 5%. Аргумент, про те, що ми відрізаємо адекватну частину від світу не приймається, бо там наскільки все погано, що немає змісту витрачати час на перевиховання. Практика показує, що після кількох років перебування під дією їхніх зомбовипромінювачів навіть самі не що є патріоти України стають :veselo:. Виняток - Сибір, там ще не всю територію покрили

3 години тому, Олександр Коваль сказав:

але було б доречно відключити країни ОДКБ від можливості заходити на форум

Це неможливо технічно на рівні форуму. До того ж, їх кількість - мізерна. 

Все підтримую в повному обсязі. Треба знати і використовувати нашу мову, щоб не було приводу йти і знову захищати російськомовних. 

Коли я трішки писав на російських форумах, то вони мене заставляли писати російською. Якщо їм все можна то в Нас також треба їх заставити вивчити нашу мову.

• Подобається 10
  • Дякую 1
  • Переможемо 1
  • 100% 1

44 хвилини тому, Mihail-ves сказав:

Все підтримую в повному обсязі. Треба знати і використовувати нашу мову, щоб не було приводу йти і знову захищати російськомовних. 

Коли я трішки писав на російських форумах, то вони мене заставляли писати російською. Якщо їм все можна то в Нас також треба їх заставити вивчити нашу мову.

Мене забанили, через написання своєю мовою, бо вони бачете не розуміють написаного. :UA:

• Подобається 2
  • Ха-Ха 1
  • Переможемо 4

52 хвилини тому, Mihail-ves сказав:

Не обманюйтеся. Вони стирають із лиця землі майже повністю російськомовний місто-герой Маріуполь. Вже й мовчать про "спасіння російськомовних". Я багато років назад поцікавився історією - скільки російськомовних було у Фінляндії на 1939 рік. Виявилося, що пару десятків тисяч. Але це їм не завадило знайти іншу причину для вторгнення. Ця сволота, якщо захоче, завжди придумає "казус-белі", тому не варто взагалі в будь-яких питаннях звертати на їх думку. Питання мови просто стало питанням самоповаги та самоідентичності. :IMHO:

• Подобається 10
  • Дякую 4
  • Переможемо 2

3 години тому, Петр Павлович сказав:

Щодо мови. Думаю, що цього робити не варто.

Вистачить вже прогинатись:IMHO:

Щодо української мови в назвах теми - тільки ЗА:ay:

6 годин тому, Sanich сказав:

враховуючи що люди можуть, по звичці, шукати старі теми

Ця незручність буде тубувати кілька тижнів, потім всі звикнуть до змін. М

Може дехто не помітив, але наша криїна змінилась, ми змінились, світ змінився.... тому і форуму потрібні зміни і я вірю що це піде на користь форуму:IMHO:

Є ще пропозиціїя  - зробити спеціальний рахунок на розвиток і утримання форуму (не зараз звичайно)... Коли в мене була робота - мені великого мінусу не було б якби я скинув одну дві сотні.  (Таке собі меценство)..Надіюсь скоро війна закінчиться і всі поступово повернуться в свої колії.

:UA:

Згода

6 годин тому, asaltan сказав:

шоб зняти бан?

Інтерфейс і можливість спілкуватися на російскій повинно залишитись. Теми можна і перейменувати, за пару тижнів всі звикнуть.

В мене є родичі і не одні які все життя прожили в Україні і розмовляють українською, але відкритим текстом підримали війну. А російськомовні родичі  глодку порвуть кацапні.

4 минуты назад, Anatolij сказал:

Інтерфейс і можливість спілкуватися на російскій повинно залишитись. Теми можна і перейменувати, за пару тижнів всі звикнуть.

В мене є родичі і не одні які все життя прожили в Україні і розмовляють українською, але відкритим текстом підримали війну. А російськомовні родичі  глодку порвуть кацапні.

Назвіть одну з причин і приводів війни?

Підтримував і підтримую. (При натисканні текст стає доступний)

Скрін.jpg

3 години тому, Mihail-ves сказав:

Живеш в Україні, їси український хліб, маєш любити й українську мову ! Давно пора! 

А ні -  валіза - вокзал - і... істинно російський пейзаж , тобто білі сибірські берізки ! :IMHO:

2 години тому, Sanich сказав:

Питання мови просто стало питанням самоповаги та самоідентичності. :IMHO:

Наші заробітчани за 2-3 місяці вивчають польську, чеську, італійську та інші мови  - тому нашим руськоговорящім за 20-30 років проживання в Україні вже теж пора вивчити мову... Хто по українськи "непонімаєт" - нехай вчать солов'їну.  Повністю підтримую, щоб з форуму повністю прибрати ворожу мову

Можно гарно розмовляти українською, але бить прибічником руzzкого "миру".

А можно разговаривать на русском и защищать Украину в окопах. Русский от слова Русь, а не россия. 

Я даже гарно розумію українську мову, але я не можу грамотно писати. Неужели вам понравится, если я буду писать, как разговаривал азиров.

Зачем создавать проблему на ровном месте?

Спасибо за розуміння.

Вибачаюсь, якщо комусь не подобається.

37 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Назвіть одну з причин і приводів війни?

Та які причини можуть бути у скаженного пса?! :frusty: Він кусає БЕЗПРИЧЧИННО!

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...