Перейти к содержанию

Війна

Sanich

Рекомендуемые сообщения

54 хвилини тому, Сергей Тюркин сказав:

А в мене із світлом тьху-тьху ...   У батьків то пів дня відключено то пів ночі  (одне місто .. 5 км від мене..) ..  а про мене поки що взагалі забулись..  відчуваю що коли вже і в мене відключать то мабудь  і забудуть потім і включить :)...

в містах у рес вже встановлена автоматика і вону з пультів можуть відключати і включати...
а в село буває цілу бригаду потрібно висилати щоб вимкнути тих 50 лампочок.. тож села їм особливо не знижують пікові навантаження..

• Подобається 1

42 хвилини тому, Сергей Тюркин сказав:

А в мене із світлом тьху-тьху ...   У батьків то пів дня відключено то пів ночі  (одне місто .. 5 км від мене..) ..  а про мене поки що взагалі забулись..  відчуваю що коли вже і в мене відключать то мабудь  і забудуть потім і включить :)...

Якщо до підстанції підключена критична інфраструктура, то всіх абонентів цієї підстанції теж не відключають.

Якщо згоріла одна підстанція, то її абонентів тимчасово переключають на вцілілу, а час включення ділять навпіл між всіма абонентами.

Знайомий свого часу від великого розуму порізав старе совкове цілком справне опалення, а скльопав нове з пластику з ,,економним'' навісним котлом. Жодні аргументи не спрацювали, бо чоловіку трапилася невістка- тупе стерво, яке нікому віжками перетягнути. Нещодавно купили генератор- за годину випиває літр крові і два літри бензину. Тепер невістка всіх лає, що мало заробляють і всіх пенсій і зарплат не вистачає на бензин...а віжки ж були дешевше , ніж генератор і нове опалення...

• Подобається 3
  • Ха-Ха 1
  • Сумно 1

3 часа назад, Oleksandr K. сказал:

а так хіба можна? і скільки коштує задоволення?

Е різні варіанти..   

https://fajno.in.ua/ua/p109141767-karbyurator-gaspower-gaz.html

• Дякую 1

37 хвилин тому, realto сказав:

в містах у рес вже встановлена автоматика і вону з пультів можуть відключати і включати...
а в село буває цілу бригаду потрібно висилати щоб вимкнути тих 50 лампочок.. тож села їм особливо не знижують пікові навантаження..

Вони не відключають окреме село, а масив споживачів, які заведені на пульт. Наприклад у мене на пасіці завжди виключають світло в грозу. Тобто проблем із цим не було. Але зараз майже не відключали. І тут два варіанта. Або споживач незначний і про нього "забули", або ж на одній лінії щось важливе підключене. У мене дім підключений до підстанції теплокомуненерго, то світло жодного разу не виключили, здається. Хіба що як я не помітив. А буквально поряд дома то сиділи по пів дня без світла. І хтось, можливо, думає, що в нашому домі якась шишка живе,а ле насправді все простіше - ми підключені до однієї лінії із споживачем високої категорії.

• Подобається 1

30 минут назад, язичник сказал:

Знайомий свого часу від великого розуму порізав старе совкове цілком справне опалення, а скльопав нове з пластику з ,,економним'' навісним котлом. Жодні аргументи не спрацювали

А які аргументи в сторону нового були?

37 хвилин тому, ромео сказав:

А які аргументи в сторону нового були?

Тупе стерво побачило по інтернету, як німці монтують опалення з пластику з ,,економним'' котлом. Невідомо, чи то була реклама, але стерво переклинило

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1

3 часа назад, язичник сказал:

Тупе стерво побачило по інтернету, 

То може то щей вона сама болгаркою порізала то старе опалення ?  :hmm:

4 часа назад, язичник сказал:

бо чоловіку трапилася невістка- тупе стерво, 

Файна газдиня  :IMHO: ..      Прийшла в хату з селдеповським ремонтом ..  запропонувала  зробити сучасне  опаленя і скоріше за все і сучасний ремонт по ходу ..  родина я  так розумію не мае своїх мізків і беззаперечно виконуе  рішення невістки ..  і тут на тобі  невістка тупе стерво  не розрахувало що може статися війна и путлер вдарить по єлектромережі..    не дарма е така приказка  ХТО ВСРАВСЯ -- невістка ..    

Да щей тупе стерво так тупить що пропонуе більше заробляти грошей ..   завтра трапиться якась проблема через ті гроші і знову невістка буде виновата..

• Подобається 2
  • Ха-Ха 5

1 годину тому, Mihail-ves сказав:

Якщо вийде скажу чи можна. В планах обійтись без капіталовкладень.

Теж теке цікаво , робіть так щоб вийшло!:)

• Подобається 1

57 минут назад, язичник сказал:

Тупе стерво побачило по інтернету, як німці монтують опалення з пластику з ,,економним'' котлом. Невідомо, чи то була реклама, але стерво переклинило

В плані енергозбереження і економії грошей нові системи опалення виграють у старих гравітаційних. В рази менше теплоносія, можливість регулювати нагрів кожного окремого радіатора, "мізки", що вирішують, що і коли має робити котел в залежності від сигналів датчиків температури + можливості з програмування графіків роботи в звичайні дні або вихідні, в залежності від того, чи мешканці вдома.

Але, як і всі сучасні технології, новітні системи опалення чутливі до безперебійного функціонування енергійної інфраструктури. Починаючи від тиску газу і закінчуючи стабільною напругою в електромережі. 

Зараз багато чую про проблеми через те, що електронасос не працює через відсутність струму, відповідно теплоносій не перекачується, хоча газ є, система справна. Ніби існує вирішення за допомогою автомобільних акумуляторів та інвертора, що дозволяють короткостроково дати насосу прокачати теплоносій за відсутності електроенергії.

57 минут назад, язичник сказал:

• Подобається 1

7 минут назад, Mаксим сказал:

плані енергозбереження і економії грошей нові системи опалення виграють у старих гравітаційних. В рази менше теплоносія, можливість регулювати нагрів кожного окремого радіатора, "мізки", що вирішують, що і коли має робити котел в залежності від сигналів датчиків температури + можливості з програмування графіків роботи в звичайні дні або вихідні, в залежності від того, чи мешканці вдома.

Але, як і всі сучасні технології, новітні системи опалення чутливі до безперебійного функціонування енергійної інфраструктури. Починаючи від тиску газу і закінчуючи стабільною напругою в електромережі. 

Зараз багато чую про проблеми через те, що електронасос не працює через відсутність струму, відповідно теплоносій не перекачується, хоча газ є, система справна. Ніби існує вирішення за допомогою автомобільних акумуляторів та інвертора, що дозволяють короткостроково дати насосу прокачати теплоносій за відсутності

Всі переваги новітніх систем розбиваються об один аргумент...

Дрова...:umora:

• Подобається 5
  • Ха-Ха 2

16 часов назад, Бджолопотам сказал:

В нас в частині в теперішньому місці ди тослокації дві доби  вже світла не має, але чесно кажучи я і уваги не звернув..... На передовій два з половиною місяці не бачив світла... звик вже.....;)

В окопах не те що світла нкбачиш місяцями, а і в баклажку сциш замість унітаза. На ксп біжиш до старлінка тільки щоб повідомити додому що з тобою все добре.

• Подобається 1
  • Переможемо 6

Ввів в оману . Виявляється вчора на пасіці світло було лише пару годин.

Тесть живе поруч, має генератор. Включили на кілька годин, щоб холодильник догнати до норми і , в принципі, жити можна.

• Подобається 2

13 хвилин тому, Sanich сказав:

Включили на кілька годин, щоб холодильник догнати до норми і , в принципі, жити можна.

З тими відключеннями, що є на даний час в мене на пасіці - можна і без генератора обходитися. Піч на дровах, морозильна камера температура піднімається максимум до  -12 -14 градусів, коли ж напруга в мережі з'являється - наморожує до норми... лиш невідомо, скільки часу витримає компресор в холодильнику і морозильній камері з таким нештатним режимом роботи, коли після кожного вимкнення кілька годин поспіль наганяє холод...

• Подобається 4

55 хвилин тому, davolodya сказав:

що є на даний час

Ключова фраза. Потрібно бути готовим, що буде гірше. Тижні без електрики. 

• Подобається 2

3 години тому, Сергей Тюркин сказав:

То може то щей вона сама болгаркою порізала то старе опалення ?  :hmm:

Файна газдиня  :IMHO: ..      Прийшла в хату з селдеповським ремонтом ..  запропонувала  зробити сучасне  опаленя і скоріше за все і сучасний ремонт по ходу ..  родина я  так розумію не мае своїх мізків і беззаперечно виконуе  рішення невістки ..  і тут на тобі  невістка тупе стерво  не розрахувало що може статися війна и путлер вдарить по єлектромережі..    не дарма е така приказка  ХТО ВСРАВСЯ -- невістка ..    

Да щей тупе стерво так тупить що пропонуе більше заробляти грошей ..   завтра трапиться якась проблема через ті гроші і знову невістка буде виновата..

Тю...То вона ж тупа, а не роботяща!!! Навіщо їй щось різати, якщо простіше і звичніше всенький день гнути матеники, не зважаючи на малих чи старих, поки бажане не буде досягнуто...

Це як- здуру ламати гарненьке, справне, перевірене і звичне тільки тому, що півень в задницю клюнув?! Навіщо робити собі гірше?! Звичайно після руїни довелося ,,євроремонтуватися''- наклеїли шпалери дорожезні ( ну щоб не гірше, ніж у людей ), зробили горбату стелю зі сховками для мишей, заразом залили піну у повітряний проміжок цегляної кладки зовнішніх стін ( німці ж роблять- знацця треба ), підлогу з підігрівом, батареї тоненькі сталеві втопили на пів цегли під вікнами ( ну шоб не заважали ). Тепер молодші постійно відкривають вікна в будь яку погоду, бо важко дихати і часто хворіють. Раніше в хаті були сухі стіни, а тепер пліснява по кутках, бо, виявляється, піною заливають стіни в регіонах з сухим кліматом. Підігрів підлоги накрився в першу зиму, а холодна бетонна стяжка залишилася. Раніше на батареях і трубах було зручно підсушувати всіляке домашнє, а тепер втоплена немічна батарея гріє більше стіну, ніж хату. На опаленні вже тричі міняв насоса і якусь електроніку. Мабуть ,,сучасне'' не тотожне кращому. До речі, у власника молокопереробного заводу бачив як зроблене опалення- мідні труби і радіатори, але не втоплені, а прикриті декорацією. А з електрикою- треба пам'ятати, де і коли ми живемо.

Тупе стерво хоче, щоб всі родичі заробляли більше грошей, але саме всенький день на мізерній зарплатні куняє. На запитання, а скільки ж тобі грошей буде досить, завжди каже- грошей завжди мало

• Подобається 2

3 години тому, Mаксим сказав:

В плані енергозбереження і економії грошей нові системи опалення виграють у старих гравітаційних. В рази менше теплоносія

Чим більший об'єм теплоносія, котла і корисна площа арматури, тим більша інертність системи опалення, тим стабільніше і економніше працює система.

Енергозбереження визначається кількістю відданого тепла на одиницю зпаленого палива. По простому- температурою вихлопних газів. І теперішні котельчики з примусовою циркуляцією програють більш масивним гравітаційним через набагато меншу площу нагрівальних елементів. У власника мокозаводу стоїть чавунний німецький котел з розрахунковою площею обігріву на 1500 метрів, а площа хати менше 500 метрів

• Подобається 1

Тупе стерво хоче, щоб всі родичі заробляли більше грошей, але саме всенький день на мізерній зарплатні куняє. На запитання, а скільки ж тобі грошей буде досить, завжди каже- грошей завжди мало

Ну стерво чи ні я спорити не буду .. як кажуть всім не вгодиш...  а на рахунок що тупе тут  мене  беруть сумніви ...    Ставе ціль і без особого напряга її досягае  :ay: ...  Тупе буде цілий день корячитись і без особливого результату ..  Так що тут Вашому знайомому з такою талановитою невісткою щей пощастило  :IMHO:.. (хоча в мене склалось таке враження що Ви про свою невістку пишете :umora: ).. 

Бачите .. навіть і про ремонти я був правий ..  ну а цвіль і не в запінених хатах бувае ..  можливо потрібно трохи  щось подумати по вентиляції  або хочаб увімкнути ті батареї..   

• Ха-Ха 4

Дрібничка, але обнадіює- в збитій кацапській крилатій ракеті виявили імітатор ядерної боєголовки. Це означає, що кацапи почали використовувати стратегічний запас крилатих ракет

• Подобається 1

У власника мокозаводу стоїть чавунний німецький котел з розрахунковою площею обігріву на 1500 метрів, а площа хати менше 500 метрів

Мабудь йому також невістка таке десь в інтернеті видивилась..

• Ха-Ха 2

4 хвилини тому, Сергей Тюркин сказав:

Тупе буде цілий день корячитись і без особливого результату ..  Так що тут Вашому знайомому з такою талановитою невісткою щей пощастило  

по вентиляції  або хочаб увімкнути ті батареї..   

А хто поверне здоров'я чоловіку і родичам, які ,,корячаться''. Чи вони одноразові...

Пліснявіє весною, влітку і восени...І це не анекдот про чукчу...

А хто поверне здоров'я чоловіку і родичам, які ,,корячаться''. Чи вони одноразові...

Так може вона навпаки їх в тонусі тримае ..  :)

• Ха-Ха 3

1 година тому, Mаксим сказав:

Якщо хтось з газовиків помітить таке під'єднання

Не помітить , світла ж не має.:umora:

• Ха-Ха 4

1 час назад, Сергей Тюркин сказал:

Крадіжка це коли мимо (ДО) лічильника ..  а коли після лічильника ?  но не по проєкту ..  які там санкції ?   то що нільзя то це ясно ...  але що говорить закон ??

Кожен прилад має граничні норми споживання - плитка, водонагрівач, котел... Коли прилади в проекті, оператор ГРМ планує об'єми газу для кожного домогосподарства індивідуально і всіх домогосподарств разом відповідно до плану споживання. Коли прилади встановлені несанкціоновано, це порушує планування об'ємів. Тому їм все треба знати... Сам штраф то не найбільша проблема, проблема в тому, що пломбують ввідний вентиль, а поновити газопостачання теж коштує грошей. 

• Подобається 2

Сьогодні, на диво, без відключень...

• Подобається 4

У нас большие периоды между отключениями стали 

Но керосинка наготове

• Подобається 3

• Sanich locked this тема
  • Sanich unlocked this тема
Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...