Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Панове, купую бджолопакети в український корпусний вулик, на українську напіврамку. Розумію, що таких не має) А мені треба. Тому хочу порадитись у досвідчених виробників бджолопакетів. Як зробити так, щоб і я своє отримав і виробник не сильно замучився) Початкові умови. Є 400 нових українських корпусних вулики, тільки з вощиною. Рамка 300*214(півукраїнська) Задача - заселити на початку травня бджолопакети. Ідеальний для мене варіант - я привожу виробнику 1го квітня свої вулики, а 1го травня забираю їх із заселеними бджолопакетами. Та мені кажуть, що ніхто за таке не візьметься( Реальний варіант - купую 1го травня БП на українській рамці і заселяю їх у вулики. То ж запитання 1 Чи готовий хто мені поставити БП по першому варіанту? 2 Хто продасть БП на українській рамці? 3 Які ще варіанти можливі? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Ціна і шрифт змініть на звичайний. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 7 хвилин тому, Anatoliy50 сказав: Реальний варіант - купую 1го травня БП на українській рамці і заселяю їх у вулики. То ж запитання 1 Чи готовий хто мені поставити БП по першому варіанту? 2 Хто продасть БП на українській рамці? 3 Які ще варіанти можливі? Бачу 2 варіанти, купуєте звичайні пакети на рамці дадан і розвертаєте рамки боком, або шукаєте, хто продасть безсотові пакети Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 7 хвилин тому, Wladimir_K сказав: Ціна і шрифт змініть на звичайний. не зрозумів( 1 хвилину тому, davolodya сказав: Бачу 2 варіанти, купуєте звичайні пакети на рамці дадан і розвертаєте рамки боком, або шукаєте, хто продасть безсотові пакети Ви думаєте, що українських не буде?( Link to comment Share on other sites More sharing options...
mits Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 5 минут назад, Anatoliy50 сказал: Панове, купую бджолопакети в український корпусний вулик, на українську напіврамку. Розумію, що таких не має) А мені треба. Тому хочу порадитись у досвідчених виробників бджолопакетів. Як зробити так, щоб і я своє отримав і виробник не сильно замучився) Початкові умови. Є 400 нових українських корпусних вулики, тільки з вощиною. Рамка 300*214(півукраїнська) Задача - заселити на початку травня бджолопакети. Ідеальний для мене варіант - я привожу виробнику 1го квітня свої вулики, а 1го травня забираю їх із заселеними бджолопакетами. Та мені кажуть, що ніхто за таке не візьметься( Реальний варіант - купую 1го травня БП на українській рамці і заселяю їх у вулики. То ж запитання 1 Чи готовий хто мені поставити БП по першому варіанту? 2 Хто продасть БП на українській рамці? 3 Які ще варіанти можливі? Купите в начале Апреле пчелосемьи, на Дадановской рамке , к этим рамкам присобачить скобы(развернуть их) и дальше развиваться по Вашему плану. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 2 хвилини тому, Anatoliy50 сказав: не зрозумів( Ви думаєте, що українських не буде?( Пакети на українську рамку малопоширені, в такій кількості навряд чи знайдете Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Скільки Ви готові заплатити? На нижньому фото повернута даданівська рамка, та ж українська. 1. Купіть звичайні пакети і поверніть рамки, за день самому можна зробити 50 вуликів, з помічником -100. 2. При бажанні можна розрізати даданівську на 2 частини, роботи більше, краще різати суш. 3. Ставите Ваші корпуси на даданівські (рутівські) і нерощуєте потрібні обЄми і кількість рамок. 3 минуты назад, davolodya сказал: Пакети на українську рамку малопоширені, в такій кількості навряд чи знайдете Питання ціни! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борода-1 Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Як варіант безсотові пакети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 1 хвилину тому, mits сказав: Купите в начале Апреле пчелосемьи, на Дадановской рамке , к этим рамкам присобачить скобы(развернуть их) и дальше развиваться по Вашему плану. так цього року частину поставив на зимівлю(якраз є на фото) і сподіваюся, що наберу на українську) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mits Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 8 минут назад, davolodya сказал: Бачу 2 варіанти, купуєте звичайні пакети на рамці дадан і розвертаєте рамки боком, або шукаєте, хто продасть безсотові пакети У человека, куча магазинов, к своим ульям. Купив пакеты, они могут простоять первый год без роботы(если не Ас). Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.g. Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Мероприятие по первому варианту немало бы стоило, да и к 1 мая перевести на Вашу рамку пакеты маловероятно... Сколько готовы заплатить? И еще вопрос, с чем связан выбор такой экзотической рамки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 може треба не 400 а 40 пакетів, приєднуюсь до повідомлення @davolodya, краще заселитись в нестандарт безстільниковими в кінці травня, і дешевше і простіше і розділити на етапи можна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 2 хвилини тому, a.g. сказав: Мероприятие по первому варианту немало бы стоило, да и к 1 мая перевести на Вашу рамку пакеты маловероятно... Сколько готовы заплатить? И еще вопрос, с чем связан выбор такой экзотической рамки? все відносно, по першому варіанту не потрібно давати свої рамки) а ціну зазвичай називає продавець) я так розумію, що будуть різні ціни, з ким як домовлюся. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 6 хвилин тому, a.g. сказав: Мероприятие по первому варианту немало бы стоило, да и к 1 мая перевести на Вашу рамку пакеты маловероятно... Сколько готовы заплатить? И еще вопрос, с чем связан выбор такой экзотической рамки? відносно переваг 9 рамок у гніздовому корпусі і 8 у магазині, за рахунок різної ширини вуличок). Всі переваги корпусного вулика паливоди і української рамки поєднуються - гарно зимують - гарно розвиваються весною - можна брати короткий взяток - корпусна робота, як із 145 рамкою - міцно тримаються при кочівлі - бджоли легко переносять кочівлю( сітчате дно) - легкі корпуса, вага з медом до 20кг. - легкі у виготовленні(тільки елементарний столярний інструмент) - дешеві, тонка дошка 22мм. - майже квадратна рамка 300*214 - міцна - квадратне гніздо 310*315, повністю відповідає натуральному дуплу) - більше поміщається на платформі, за рахунок малих зовнішніх розмірів 354*403 Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.g. Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Только что, Anatoliy50 сказал: все відносно, по першому варіанту не потрібно давати свої рамки) а ціну зазвичай називає продавець) я так розумію, що будуть різні ціни, з ким як домовлюся. Я думал, по первому варианту Вы даете ульи с рамками и вощиной под заселение, иначе где продавец возьмет рамки под Ваш размер? По правилам положено называть цену. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 8 хвилин тому, larson сказав: може треба не 400 а 40 пакетів, приєднуюсь до повідомлення @davolodya, краще заселитись в нестандарт безстільниковими в кінці травня, і дешевше і простіше і розділити на етапи можна а чому в кінці травня? в такому випадку меду взяти не вийде( 2 хвилини тому, a.g. сказав: Я думал, по первому варианту Вы даете ульи с рамками и вощиной под заселение, иначе где продавец возьмет рамки под Ваш размер? По правилам положено называть цену. так і є, даю вулики з вощиною. цього року купував по 1500, але не багато. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 13 хвилини тому, mits сказав: У человека, куча магазинов, к своим ульям. Купив пакеты, они могут простоять первый год без роботы(если не Ас). у магазинах все відпрацьовано, а я крайній рік займаюся пасікою) Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.g. Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 1 минуту назад, Anatoliy50 сказал: відносно переваг 9 рамок у гніздовому корпусі і 8 у магазині, за рахунок різної ширини вуличок). Всі переваги корпусного вулика паливоди і української рамки поєднуються - гарно зимують - гарно розвиваються весною - можна брати короткий взяток - корпусна робота, як із 145 рамкою - міцно тримаються при кочівлі - бджоли легко переносять кочівлю( сітчате дно) - легкі корпуса, вага з медом до 20кг. - легкі у виготовленні(тільки елементарний столярний інструмент) - дешеві, тонка дошка 22мм. - майже квадратна рамка 300*214 - міцна - квадратне гніздо 310*315, повністю відповідає натуральному дуплу) - більше поміщається на платформі, за рахунок малих зовнішніх розмірів 354*403 Не совсем так, преимущества украинской рамки работают, если она действительно украинская, то есть узко-высокая, в Вашем случае это скорее альпийская или что-то вроде того, я сомневаюсь, что она превосходит рутовскую или тем более дадановскую с точки зрения комфорта для пчел. Я как раз за пару лет перевел несколько десятков украинских ульев на рут, так что я через подобное переселение уже прошел) Одна семья даже все еще пошла в зиму с украинскими перевернутыми рамками в двух корпусах Рута вверху и (матка перелезла через решетку). Этот труд - переселение с рамки на рамку - тяжкий) Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 2 хвилини тому, Anatoliy50 сказав: а чому в кінці травня? в такому випадку меду взяти не вийде( Безстільникові раніше небудуть Хочете взяти нормально мед, купуйте не пакети, а сім'ї, Ви самі ж написали, що є тільки вулики з вощиною. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.g. Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 2 минуты назад, davolodya сказал: Безстільникові раніше небудуть Хочете взяти нормально мед, купуйте не пакети, а сім'ї, Ви самі ж написали, що є тільки вулики з вощиною. Так и есть, меда с одной вощиной, даже если такие пакеты удадутся, в этом сезоне не взять, во всяком случае для компенсации даже половины затрат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 2 хвилини тому, davolodya сказав: Безстільникові раніше небудуть Хочете взяти нормально мед, купуйте не пакети, а сім'ї, Ви самі ж написали, що є тільки вулики з вощиною. зазвичай з БП беруть хороший взяток, правда у них є суш. я подіваюся до середини червня повністю переселити сім'ї на свої рамки і розвинути до трьох корпусів, щоб виїхати на сонях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.g. Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Посмотрел на ульи, выхолдит, придется обрезать решетки до 30х30 (если переводить с рамки на рамку)? Просто так поверх стандартные не станут из-за рогов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 3 хвилини тому, Anatoliy50 сказав: зазвичай з БП беруть хороший взяток, правда у них є суш. я подіваюся до середини червня повністю переселити сім'ї на свої рамки і розвинути до трьох корпусів, щоб виїхати на сонях. У Вас же суші нема? До яких трьох корпусів хочете розвитися, до своїх на пів української рамки? Це занадто мала сила для медозбору Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 2 хвилини тому, a.g. сказав: Посмотрел на ульи, выхолдит, придется обрезать решетки до 30х30 (если переводить с рамки на рамку)? Просто так поверх стандартные не станут из-за рогов. стають, на фото видно, що плівка лежить рівно, тому верхній корпус розміщується стандартно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 3 хвилини тому, davolodya сказав: У Вас же суші нема? До яких трьох корпусів хочете розвитися, до своїх на пів української рамки? Це занадто мала сила для медозбору немає( звичайно що до своїх) по факту це 13.5 стандартних рамок з розплодом, мало б вистачити) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.