Jump to content

Куплю бджолопакети 400шт

Recommended Posts

17 минут назад, Anatoliy50 сказал:

а чому в кінці травня?

а передройова пора, ви купуєте самих бджіл( 2 кг) і матку, привозите додому і висипаєте в свої вулики на свою вощину, і наливаєте сироп в годівницю, як опустошать ( годівниці будуть пусті) пшикаєте дим пушкою від кліща і у вас ні чужих болячок ні кліща і на осінь сильні гарні сім*ї в зиму

26 минут назад, Anatoliy50 сказал:

в такому випадку меду взяти не вийде(

якщо суш є то вийде, тільки щоб сім*я наросла на медозбір повинно пройти 45-55 днів, от і рахуйте коли у вас соняшник зацвітає, а зацвіта він через 60 днів після появи перших сім*ядольних листочків( всередньому)

2 хвилини тому, larson сказав:

а передройова пора, ви купуєте самих бджіл( 2 кг) і матку, привозите додому і висипаєте в свої вулики на свою вощину, і наливаєте сироп в годівницю, як опустошать ( годівниці будуть пусті) пшикаєте дим пушкою від кліща і у вас ні чужих болячок ні кліща і на осінь сильні гарні сім*ї в зиму

Хороший запасний варіант!

і ще безстільниковий пакет на той час буде коштувати на 35-40% дешевше від стільникового, 

2 минуты назад, Anatoliy50 сказал:

Хороший запасний варіант!

ну хто його зна, як вийде, в цей час зазвичай на розбор шапок попадаєш

4 минуты назад, Anatoliy50 сказал:

стають, на фото видно, що плівка лежить рівно, тому верхній корпус розміщується стандартно.

IMG_20181108_124935.jpg

Имеется в виду, что но корпус 310х315 придется специально обрезать решетку, стандартная (420х490) не станет. 

У вас рамки без гофмана:? Для 9 гнездовых рамок 310 мм узковато...

для продажу пакетів є вимога називати ціну, ось для купівлі певних вимог немає, але то таке. Пропозиція, як купівля на звичайну даданівську рамку це є добре і реально для такої кількості, що заявлена, на українську ніхто не продасть, перше те, що це стандарт орієнтований на автономну роботу, і з розмірами на жаль бувають казуси, бо вони в багатьох свої, дадан рамка стандартна і розмір її однаковий.

17 хвилин тому, a.g. сказав:

Имеется в виду, что но корпус 310х315 придется специально обрезать решетку, стандартная (420х490) не станет. 

У вас рамки без гофмана:? Для 9 гнездовых рамок 310 мм узковато...

решітку пробую замовити в Китаї під свої розміри.

нові вулики роблю шириною на 320)

і рамки без роздільника.

4 хвилини тому, miro сказав:

для продажу пакетів є вимога називати ціну, ось для купівлі певних вимог немає, але то таке. Пропозиція, як купівля на звичайну даданівську рамку це є добре і реально для такої кількості, що заявлена, на українську ніхто не продасть, перше те, що це стандарт орієнтований на автономну роботу, і з розмірами на жаль бувають казуси, бо вони в багатьох свої, дадан рамка стандартна і розмір її однаковий.

а розміри гуляють по висоті, чи по ширині також?

6 хвилин тому, Anatoliy50 сказав:

решітку пробую замовити в Китаї під свої розміри.

нові вулики роблю шириною на 320)

і рамки без роздільника.

а розміри гуляють по висоті, чи по ширині також?

і по ширині , і по довжині на жаль, тому якщо буде для Вас пропозиція обовязково спитайте розміри.В 2012 році купляв частково бджолосімї на українську рамку які ставив у вулик лежак, а тому купив був на 52мм шурупи, аби не стукати по рамці, шуруповертом сверлив і обтинав шапки, це був тимчасовий вимушений варіант для заселення бджсімї.

Анатолий,где-то в одной из тем есть фото форумчанина из Белоруссии как он поворачивает дадановские рамки используя верхний брусок от украинской.

Я вожу пчел на украинке и есть в обиходе дадановские и часто решаю подобные ребусы по развороту.

Зная точные размеры своих корпусов проще моделировать что и как становится.

Я бы покупал пакеты и дадановские и на украинке.

Размеры рамки Дадана и нынешней украинки равны и в два полукорпуса должны бы становиться.

Вот и развивал бы на своих рамках сразу.Надо только решить вопрос зажатия матки в том месте где надо.

Ребус решаем 100%.

2 хвилини тому, Егор Юрьев сказав:

Анатолий,где-то в одной из тем есть фото форумчанина из Белоруссии как он поворачивает дадановские рамки используя верхний брусок от украинской.

Я вожу пчел на украинке и есть в обиходе дадановские и часто решаю подобные ребусы по развороту.

Зная точные размеры своих корпусов проще моделировать что и как становится.

Я бы покупал пакеты и дадановские и на украинке.

Размеры рамки Дадана и нынешней украинки равны и в два полукорпуса должны бы становиться.

Вот и развивал бы на своих рамках сразу.Надо только решить вопрос зажатия матки в том месте где надо.

Ребус решаем 100%.

повертати я вже навчився)
планую в два корпуси поставити чотири рамки з БП, а решту заповнити своїми. Після освоєння нових рамок доповнити вощиною до цілого гнізда(два корпуси), а рамки з БП підняти над решітку. Через 21 день їх вилучити і таким чином завершити переселення.

можна сміливо купляти на дадан рамку, звичайно яку вас у вулику розміри відповідають цій рамці в перевернотуму вигляді, далі обрізаєте плечики сікатором, зверху по рамці ставити брусок товщиною 10мм або 8мм  (довжиною за розміром вулика фальцу для плечиків), який обвязуєте мягкою проволкою до існуючого бруска боковини,от і все.А щоб не шукати продавця набираєте мій телефон і ми все організуємо:hi:

2 хвилини тому, miro сказав:

можна сміливо купляти на дадан рамку, звичайно яку вас у вулику розміри відповідають цій рамці в перевернотуму вигляді, далі обрізаєте плечики сікатором, зверху по рамці ставити брусок товщиною 10мм або 8мм  (довжиною за розміром вулика фальцу для плечиків), який обвязуєте мягкою проволкою до існуючого бруска боковини,от і все.А щоб не шукати продавця набираєте мій телефон і ми все організуємо:hi:

Дякую, та все ж з українкою буде простіше. Сподіваюся до Нового року застовбити БП. Якщо ж будуть проблеми, то вже тоді дадан.

1 час назад, Anatoliy50 сказал:

Ви думаєте, що українських не буде?(

Пане Анатолію! :IMHO:Питання ціни і все рішиться. В нас є мастаки, що з даданівської рамки перероблять її на українську;)

:IMHO:У вашій ситуації  є три варіанти: 

1.Перший це купити безсотові пакети, але вже тоді весняного меду  не візьмете, але на головний взяток бджоли наростять силу, можливо, що і ще щось заробите.

2.Другий. Це домовитись і весною купити не пакети на 4 р.р., а на 8 рамок(дадан)(за ваші гроші вам і всіх 10 чи 12 рамок продадуть;)). Розширяти вже півкорпусами. Якщо матка зайде у верхній корпус: тоді решіткою перекриваєте даданівські рамки, а на другий півкорпус ставите новий корпус. Можна і під низ ставити дааданівських рамок, якщо матка засіє у новому півкорпусі. З даданівських рамок бджоли виходять, ставите знову новий корпус,заодно ви їх при потребі уталізуєте(перетоплюєте) і перестраховуєтесь з антибіотиками, які можуть бути у старих рамках. Якщо бджоли не зайдуть у ройовий стан, при умові хорошого взятку з  акації ви відіб"єте затрати на купівлю бджіл. 

3.Третій. Ви все знаєте, як вам робити і клеїте дурня;). Людина, яка вже зробила 400 вуликів і заготовила вощину, вже має конкретний план дій.:hi:

Можно сделать иначе.

Два нижнних корпуса -рамки от пакета,ограничить х двп,пустоты за двп заложить чем угодно,в верхний корпус матку и часть своей суши+вощина через решетку и развивать.Потом нижние корпуса убрать.

Решаются все задачи.

5 хвилин тому, Yaroslav сказав:

Пане Анатолію! :IMHO:Питання ціни і все рішиться. В нас є мастаки, що з даданівської рамки перероблять її на українську;)

:IMHO:У вашій ситуації  є три варіанти: 

1.Перший це купити безсотові пакети, але вже тоді весняного меду  не візьмете, але на головний взяток бджоли наростять силу, можливо, що і ще щось заробите.

2.Другий. Це домовитись і весною купити не пакети на 4 р.р., а на 8 рамок(дадан)(за ваші гроші вам і всіх 10 чи 12 рамок продадуть;)). Розширяти вже півкорпусами. Якщо матка зайде у верхній корпус: тоді решіткою перекриваєте даданівські рамки, а на другий півкорпус ставите новий корпус. Можна і під низ ставити дааданівських рамок, якщо матка засіє у новому півкорпусі. З даданівських рамок бджоли виходять, ставите знову новий корпус,заодно ви їх при потребі уталізуєте(перетоплюєте) і перестраховуєтесь з антибіотиками, які можуть бути у старих рамках. Якщо бджоли не зайдуть у ройовий стан, при умові хорошого взятку з  акації ви відіб"єте затрати на купівлю бджіл. 

3.Третій. Ви все знаєте, як вам робити і клеїте дурня;). Людина, яка вже зробила 400 вуликів і заготовила вощину, вже має конкретний план дій.:hi:

а на скільки відрізняється весною ціна БП і сім'ї?
може справді, купити десь на початку квітня сім'ї?

Только что, Anatoliy50 сказал:

Перед акацією купляйте і не заморочуйте собі голову. Стабільніше буде, тепло і при постановці корпуса сім"я не буде тупити у розвитку. Вам рішати!  Я б домовлявся  у даній ситуації купувати порамочно(ціна рамки з розплодом та обсидженими бджолами, рамки з розплодом можна взяти з інших сімей). Якщо вдасься вам у квітні купити, ще краще. Вулики вже маєте. Питання ціни!!!Що готові заплатити?

14 минут назад, Anatoliy50 сказал:

Однако надо быть мастером, поставить перед собой проблему и заставить всех соображать как её решить.

5 хвилин тому, Yaroslav сказав:

Перед акацією купляйте і не заморочуйте собі голову. Стабільніше буде, тепло і при постановці корпуса сім"я не буде тупити у розвитку. Вам рішати!  Я б домовлявся  у даній ситуації купувати порамочно(ціна рамки з розплодом та обсидженими бджолами, рамки з розплодом можна взяти з інших сімей). Якщо вдасься вам у квітні купити, ще краще. Вулики вже маєте. Питання ціни!!!Що готові заплатити?

то це ж я у Вас питаю, яка ціна?)

1 хвилину тому, Сіверянин сказав:

Однако надо быть мастером, поставить перед собой проблему и заставить всех соображать как её решить.

Перший рік пасічникую і є приємно вражений відкритістю бджолярської тусовки!

За увесь час тільки один пан із полтавщини никався і не захотів показати свою медогонку(

Всі інші гостинно зустрічали і радо ділилися своїм досвідом!

Только что, Anatoliy50 сказал:

то це ж я у Вас питаю, яка ціна?)

Переходжу плавно в приват, або наберіть мене, ном. тел. під  моїм ім"ям:hi:

31 минуту назад, Yaroslav сказал:

3.Третій. Ви все знаєте, як вам робити і

шось тут не так

1 минуту назад, larson сказал:

шось тут не так

Ну скажіть ви б робили 400 вуликів не заючи, що далі робити?!

3 минуты назад, Yaroslav сказал:

400 вуликів не заючи,

скажу більше, у мене такі є, тому і здивований, вибором

Судя с объявления никто ничего покупать не собирается. Тема создана для получения информации или почесать языком. :IMHO1:

Уже становится неинтересно.

Год стажа,минимум 50 семей.Что-то не вяжется.Гуру и никак иначе.

На фото я не увидел объемы на 400 семей.

Чтоб со стажем в один сезон принять решение 400 надо...не знаю что надо иметь.

Сделать самому 400 ульев...ну не знаю.

Чтоб кто-то сделал под ключ...и не знать какие задачи будут и как их решать.

Что-то не вяжется.....как по мне.

19 хвилин тому, Егор Юрьев сказав:

Уже становится неинтересно.

Год стажа,минимум 50 семей.Что-то не вяжется.Гуру и никак иначе.

На фото я не увидел объемы на 400 семей.

Чтоб со стажем в один сезон принять решение 400 надо...не знаю что надо иметь.

Сделать самому 400 ульев...ну не знаю.

Чтоб кто-то сделал под ключ...и не знать какие задачи будут и как их решать.

Что-то не вяжется.....как по мне.

у мене рішення є, я його і запропонував, та сподіваюся, що будуть ще варіанти і вони вже поступили.
І тут звичайно всі форумчани мають більше досвіду ніж я, та я швидко навчаюся) 
світлини з кочівки на сонях.

DSC_0063.jpg

DSC_0023.JPG

DSC_0022.JPG

44 хвилини тому, larson сказав:

скажу більше, у мене такі є, тому і здивований, вибором

О, то у Вас є український корпусний вулик?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...