larson Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 17 минут назад, Anatoliy50 сказал: а чому в кінці травня? а передройова пора, ви купуєте самих бджіл( 2 кг) і матку, привозите додому і висипаєте в свої вулики на свою вощину, і наливаєте сироп в годівницю, як опустошать ( годівниці будуть пусті) пшикаєте дим пушкою від кліща і у вас ні чужих болячок ні кліща і на осінь сильні гарні сім*ї в зиму 26 минут назад, Anatoliy50 сказал: в такому випадку меду взяти не вийде( якщо суш є то вийде, тільки щоб сім*я наросла на медозбір повинно пройти 45-55 днів, от і рахуйте коли у вас соняшник зацвітає, а зацвіта він через 60 днів після появи перших сім*ядольних листочків( всередньому) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 2 хвилини тому, larson сказав: а передройова пора, ви купуєте самих бджіл( 2 кг) і матку, привозите додому і висипаєте в свої вулики на свою вощину, і наливаєте сироп в годівницю, як опустошать ( годівниці будуть пусті) пшикаєте дим пушкою від кліща і у вас ні чужих болячок ні кліща і на осінь сильні гарні сім*ї в зиму Хороший запасний варіант! Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 і ще безстільниковий пакет на той час буде коштувати на 35-40% дешевше від стільникового, 2 минуты назад, Anatoliy50 сказал: Хороший запасний варіант! ну хто його зна, як вийде, в цей час зазвичай на розбор шапок попадаєш Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.g. Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 4 минуты назад, Anatoliy50 сказал: стають, на фото видно, що плівка лежить рівно, тому верхній корпус розміщується стандартно. Имеется в виду, что но корпус 310х315 придется специально обрезать решетку, стандартная (420х490) не станет. У вас рамки без гофмана:? Для 9 гнездовых рамок 310 мм узковато... Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 для продажу пакетів є вимога називати ціну, ось для купівлі певних вимог немає, але то таке. Пропозиція, як купівля на звичайну даданівську рамку це є добре і реально для такої кількості, що заявлена, на українську ніхто не продасть, перше те, що це стандарт орієнтований на автономну роботу, і з розмірами на жаль бувають казуси, бо вони в багатьох свої, дадан рамка стандартна і розмір її однаковий. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 17 хвилин тому, a.g. сказав: Имеется в виду, что но корпус 310х315 придется специально обрезать решетку, стандартная (420х490) не станет. У вас рамки без гофмана:? Для 9 гнездовых рамок 310 мм узковато... решітку пробую замовити в Китаї під свої розміри. нові вулики роблю шириною на 320) і рамки без роздільника. 4 хвилини тому, miro сказав: для продажу пакетів є вимога називати ціну, ось для купівлі певних вимог немає, але то таке. Пропозиція, як купівля на звичайну даданівську рамку це є добре і реально для такої кількості, що заявлена, на українську ніхто не продасть, перше те, що це стандарт орієнтований на автономну роботу, і з розмірами на жаль бувають казуси, бо вони в багатьох свої, дадан рамка стандартна і розмір її однаковий. а розміри гуляють по висоті, чи по ширині також? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 6 хвилин тому, Anatoliy50 сказав: решітку пробую замовити в Китаї під свої розміри. нові вулики роблю шириною на 320) і рамки без роздільника. а розміри гуляють по висоті, чи по ширині також? і по ширині , і по довжині на жаль, тому якщо буде для Вас пропозиція обовязково спитайте розміри.В 2012 році купляв частково бджолосімї на українську рамку які ставив у вулик лежак, а тому купив був на 52мм шурупи, аби не стукати по рамці, шуруповертом сверлив і обтинав шапки, це був тимчасовий вимушений варіант для заселення бджсімї. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Неизвестный Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Анатолий,где-то в одной из тем есть фото форумчанина из Белоруссии как он поворачивает дадановские рамки используя верхний брусок от украинской. Я вожу пчел на украинке и есть в обиходе дадановские и часто решаю подобные ребусы по развороту. Зная точные размеры своих корпусов проще моделировать что и как становится. Я бы покупал пакеты и дадановские и на украинке. Размеры рамки Дадана и нынешней украинки равны и в два полукорпуса должны бы становиться. Вот и развивал бы на своих рамках сразу.Надо только решить вопрос зажатия матки в том месте где надо. Ребус решаем 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 2 хвилини тому, Егор Юрьев сказав: Анатолий,где-то в одной из тем есть фото форумчанина из Белоруссии как он поворачивает дадановские рамки используя верхний брусок от украинской. Я вожу пчел на украинке и есть в обиходе дадановские и часто решаю подобные ребусы по развороту. Зная точные размеры своих корпусов проще моделировать что и как становится. Я бы покупал пакеты и дадановские и на украинке. Размеры рамки Дадана и нынешней украинки равны и в два полукорпуса должны бы становиться. Вот и развивал бы на своих рамках сразу.Надо только решить вопрос зажатия матки в том месте где надо. Ребус решаем 100%. повертати я вже навчився) планую в два корпуси поставити чотири рамки з БП, а решту заповнити своїми. Після освоєння нових рамок доповнити вощиною до цілого гнізда(два корпуси), а рамки з БП підняти над решітку. Через 21 день їх вилучити і таким чином завершити переселення. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 можна сміливо купляти на дадан рамку, звичайно яку вас у вулику розміри відповідають цій рамці в перевернотуму вигляді, далі обрізаєте плечики сікатором, зверху по рамці ставити брусок товщиною 10мм або 8мм (довжиною за розміром вулика фальцу для плечиків), який обвязуєте мягкою проволкою до існуючого бруска боковини,от і все.А щоб не шукати продавця набираєте мій телефон і ми все організуємо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 2 хвилини тому, miro сказав: можна сміливо купляти на дадан рамку, звичайно яку вас у вулику розміри відповідають цій рамці в перевернотуму вигляді, далі обрізаєте плечики сікатором, зверху по рамці ставити брусок товщиною 10мм або 8мм (довжиною за розміром вулика фальцу для плечиків), який обвязуєте мягкою проволкою до існуючого бруска боковини,от і все.А щоб не шукати продавця набираєте мій телефон і ми все організуємо Дякую, та все ж з українкою буде простіше. Сподіваюся до Нового року застовбити БП. Якщо ж будуть проблеми, то вже тоді дадан. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslav Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 1 час назад, Anatoliy50 сказал: Ви думаєте, що українських не буде?( Пане Анатолію! Питання ціни і все рішиться. В нас є мастаки, що з даданівської рамки перероблять її на українську. У вашій ситуації є три варіанти: 1.Перший це купити безсотові пакети, але вже тоді весняного меду не візьмете, але на головний взяток бджоли наростять силу, можливо, що і ще щось заробите. 2.Другий. Це домовитись і весною купити не пакети на 4 р.р., а на 8 рамок(дадан)(за ваші гроші вам і всіх 10 чи 12 рамок продадуть). Розширяти вже півкорпусами. Якщо матка зайде у верхній корпус: тоді решіткою перекриваєте даданівські рамки, а на другий півкорпус ставите новий корпус. Можна і під низ ставити дааданівських рамок, якщо матка засіє у новому півкорпусі. З даданівських рамок бджоли виходять, ставите знову новий корпус,заодно ви їх при потребі уталізуєте(перетоплюєте) і перестраховуєтесь з антибіотиками, які можуть бути у старих рамках. Якщо бджоли не зайдуть у ройовий стан, при умові хорошого взятку з акації ви відіб"єте затрати на купівлю бджіл. 3.Третій. Ви все знаєте, як вам робити і клеїте дурня. Людина, яка вже зробила 400 вуликів і заготовила вощину, вже має конкретний план дій. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Неизвестный Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Можно сделать иначе. Два нижнних корпуса -рамки от пакета,ограничить х двп,пустоты за двп заложить чем угодно,в верхний корпус матку и часть своей суши+вощина через решетку и развивать.Потом нижние корпуса убрать. Решаются все задачи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 5 хвилин тому, Yaroslav сказав: Пане Анатолію! Питання ціни і все рішиться. В нас є мастаки, що з даданівської рамки перероблять її на українську. У вашій ситуації є три варіанти: 1.Перший це купити безсотові пакети, але вже тоді весняного меду не візьмете, але на головний взяток бджоли наростять силу, можливо, що і ще щось заробите. 2.Другий. Це домовитись і весною купити не пакети на 4 р.р., а на 8 рамок(дадан)(за ваші гроші вам і всіх 10 чи 12 рамок продадуть). Розширяти вже півкорпусами. Якщо матка зайде у верхній корпус: тоді решіткою перекриваєте даданівські рамки, а на другий півкорпус ставите новий корпус. Можна і під низ ставити дааданівських рамок, якщо матка засіє у новому півкорпусі. З даданівських рамок бджоли виходять, ставите знову новий корпус,заодно ви їх при потребі уталізуєте(перетоплюєте) і перестраховуєтесь з антибіотиками, які можуть бути у старих рамках. Якщо бджоли не зайдуть у ройовий стан, при умові хорошого взятку з акації ви відіб"єте затрати на купівлю бджіл. 3.Третій. Ви все знаєте, як вам робити і клеїте дурня. Людина, яка вже зробила 400 вуликів і заготовила вощину, вже має конкретний план дій. а на скільки відрізняється весною ціна БП і сім'ї? може справді, купити десь на початку квітня сім'ї? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslav Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Только что, Anatoliy50 сказал: а на скільки відрізняється весною ціна БП і сім'ї? може справді, купити десь на початку квітня сім'ї? Перед акацією купляйте і не заморочуйте собі голову. Стабільніше буде, тепло і при постановці корпуса сім"я не буде тупити у розвитку. Вам рішати! Я б домовлявся у даній ситуації купувати порамочно(ціна рамки з розплодом та обсидженими бджолами, рамки з розплодом можна взяти з інших сімей). Якщо вдасься вам у квітні купити, ще краще. Вулики вже маєте. Питання ціни!!!Що готові заплатити? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сіверянин Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 14 минут назад, Anatoliy50 сказал: а на скільки відрізняється весною ціна БП і сім'ї? може справді, купити десь на початку квітня сім'ї? Однако надо быть мастером, поставить перед собой проблему и заставить всех соображать как её решить. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 5 хвилин тому, Yaroslav сказав: Перед акацією купляйте і не заморочуйте собі голову. Стабільніше буде, тепло і при постановці корпуса сім"я не буде тупити у розвитку. Вам рішати! Я б домовлявся у даній ситуації купувати порамочно(ціна рамки з розплодом та обсидженими бджолами, рамки з розплодом можна взяти з інших сімей). Якщо вдасься вам у квітні купити, ще краще. Вулики вже маєте. Питання ціни!!!Що готові заплатити? то це ж я у Вас питаю, яка ціна?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 1 хвилину тому, Сіверянин сказав: Однако надо быть мастером, поставить перед собой проблему и заставить всех соображать как её решить. Перший рік пасічникую і є приємно вражений відкритістю бджолярської тусовки! За увесь час тільки один пан із полтавщини никався і не захотів показати свою медогонку( Всі інші гостинно зустрічали і радо ділилися своїм досвідом! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslav Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Только что, Anatoliy50 сказал: то це ж я у Вас питаю, яка ціна?) Переходжу плавно в приват, або наберіть мене, ном. тел. під моїм ім"ям Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 31 минуту назад, Yaroslav сказал: 3.Третій. Ви все знаєте, як вам робити і шось тут не так Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslav Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 1 минуту назад, larson сказал: шось тут не так Ну скажіть ви б робили 400 вуликів не заючи, що далі робити?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 3 минуты назад, Yaroslav сказал: 400 вуликів не заючи, скажу більше, у мене такі є, тому і здивований, вибором Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Судя с объявления никто ничего покупать не собирается. Тема создана для получения информации или почесать языком. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Неизвестный Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Уже становится неинтересно. Год стажа,минимум 50 семей.Что-то не вяжется.Гуру и никак иначе. На фото я не увидел объемы на 400 семей. Чтоб со стажем в один сезон принять решение 400 надо...не знаю что надо иметь. Сделать самому 400 ульев...ну не знаю. Чтоб кто-то сделал под ключ...и не знать какие задачи будут и как их решать. Что-то не вяжется.....как по мне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliy50 Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 19 хвилин тому, Егор Юрьев сказав: Уже становится неинтересно. Год стажа,минимум 50 семей.Что-то не вяжется.Гуру и никак иначе. На фото я не увидел объемы на 400 семей. Чтоб со стажем в один сезон принять решение 400 надо...не знаю что надо иметь. Сделать самому 400 ульев...ну не знаю. Чтоб кто-то сделал под ключ...и не знать какие задачи будут и как их решать. Что-то не вяжется.....как по мне. у мене рішення є, я його і запропонував, та сподіваюся, що будуть ще варіанти і вони вже поступили. І тут звичайно всі форумчани мають більше досвіду ніж я, та я швидко навчаюся) світлини з кочівки на сонях. 44 хвилини тому, larson сказав: скажу більше, у мене такі є, тому і здивований, вибором О, то у Вас є український корпусний вулик? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.