Перейти к содержанию

Осінній зліт бджіл

Наталя

Рекомендуемые сообщения

2 часа назад, ДобровоЛ сказал:

У кінці вересня-жовтні буває злітають сім"ї. А от про те, що хтось у цей період зловив би роя ніде не чув. Цікаво стало:  куди ж вони діваються, може хто знає? :ah:

Краще мабуть підходить розлітаються 

6 минут назад, djdf сказал:

Краще мабуть підходить розлітаються 

Це точно,цьогорічна осінь дуже сприятлива для таких явищ.

3 часа назад, ДобровоЛ сказал:

У кінці вересня-жовтні буває злітають сім"ї. А от про те, що хтось у цей період зловив би роя ніде не чув. Цікаво стало:  куди ж вони діваються, може хто знає? :ah:

Розлітаються по інших сім'ях, коли дуже давно так було у мене на одному точку. 

На сусідній пасіці злетіли сім'ї, а у мене з'явилися раптово на пасіці 3 дуже сильні сім'ї.

Думаю, що дана тема повністю копіює вже існуючу...

Тому пропоную її приєднати... до ранішої теми:IMHO:

14 години тому, ромео сказав:

Думаю, що дана тема повністю копіює вже існуючу...

Тому пропоную її приєднати... до ранішої теми:IMHO:

Дякую @ромео, згоден - схожа тема, але не до кінця!  Мене цікавить саме те, куди ж діваються після зльоту сім"ї, бо роїв щось масово ніби ніхто не лове у цей час? :dntknw: А решта - то вже давно пройдений етап.

5 минут назад, ДобровоЛ сказал:

Мене цікавить саме те, куди ж діваються після зльоту сім"ї?

Сходять на нуль . Вилітають не як рій а по одній, виносячи своє помираюче тіло геть подалі з вулика. :IMHO:

13 хвилини тому, G.Valera сказав:

Сходять на нуль . Вилітають не як рій а по одній, виносячи своє помираюче тіло геть подалі з вулика. :IMHO:

Це коли слабі родини.

А років два тому одна дуже сильна сім"я, випадково мною не оброблена вчасно, пробувала злетіти разом з маткою. Та не тут то було -  у мене майже всі мамки з укороченим наполовину одним крилом. То так за метер від вулика й сіли на землі. Посадив назад, обробив двічі. Так і перезимували.

Але цікаво тут інше  - куди ж вони хотіли відлетіти, покинувши повномедні рамки?  :hmm: Це ж абсолютно протиприродньо - кидати такі запаси.:IMHO:

2 часа назад, ДобровоЛ сказал:

Це коли слабі родини.

А років два тому одна дуже сильна сім"я, випадково мною не оброблена вчасно, пробувала злетіти разом з маткою. Та не тут то було -  у мене майже всі мамки з укороченим наполовину одним крилом. То так за метер від вулика й сіли на землі. Посадив назад, обробив двічі. Так і перезимували.

Але цікаво тут інше  - куди ж вони хотіли відлетіти, покинувши повномедні рамки?  :hmm: Це ж абсолютно протиприродньо - кидати такі запаси.:IMHO:

З того що описують люди та бачив своїми очима - матка залишається разом зі жменькою бджіл та застиглим розплодом.

За місяць до того сімья виглядала досить потужною.

Ваш випадок схоже - виключення з правила. :IMHO: 

1 година тому, G.Valera сказав:

З того що описують люди та бачив своїми очима - матка залишається разом зі жменькою бджіл та застиглим розплодом.

Так, усі були злетіли. Матку знайшов яраз на землі - у мене усі мічені. І досить потужною була. Прослужила у мене потім ще півтора роки.

2 часа назад, G.Valera сказал:

15 минут назад, ДобровоЛ сказал:

Так, усі були злетіли. Матку знайшов яраз на землі - у мене усі мічені. І досить потужною була. Прослужила у мене потім ще півтора роки.

А у меня в прошлом году тоже две слетело полностью - полоски не сработали так как надо.Теперь наши препарты никогда не применяю. Но не слышал, что бы кто-нибудь в это время рой слетевшей семьи поймал.:dntknw:

26 минут назад, ДобровоЛ сказал:

Температурний режим  добре скорочене гніздо як варіант

14 хвилини тому, djdf сказав:

Температурний режим  добре скорочене гніздо як варіант

Усе це було передбачено окрім надійної обробки від кліща - закрутився і не встиг вчасно обробити. Тоді я ще обробляв з росинки кожну рамку біпіном. То трохи довго. Ото й спізнився. Зараз вже - димпушка.А щоб не злітали зрозумів , що першу обробку потрібно робити зразу ж на другий день після останньої качки.Але мене все ж насамперед цікавить - чи хто коли ловив роя в час зльотів? Є повідомлення, що сім"ї злітаючи  не повисають спочатку біля вулика, як при роїнні.:hmm:

4 часа назад, ДобровоЛ сказал:

Дякую @ромео, згоден - схожа тема, але не до кінця!  Мене цікавить саме те, куди ж діваються після зльоту сім"ї, бо роїв щось масово ніби ніхто не лове у цей час? :dntknw: А решта - то вже давно пройдений етап.

Справа в тому, що відповідь на поставлене Вами питання є  лише ЧАСТИНОЮ проблеми осіннього зльоту, точніше ОДНІЄЮ із складових даного питання. Вважаю, що це питання можна обговорити і в більш широкому форматі в загальній темі.

Окрім того ця тема заглохне вже на першій сторінці. Бо варіантів КУДИ летять не так вже й багато. А якщо піде обговорення, то воно буде стосуватись загальної проблеми зльоту. Переносити такі пости в іншу тему?:dntknw: Зайва робота...

Ну і, врешті, дробити певну проблему на окремі питання і створювати для кожної грані окрему тему - .не розумно...:IMHO:

Тому, напевне все ж об'єднати треба ...:IMHO:

5 хвилин тому, ромео сказав:

Справа в тому, що відповідь на поставлене Вами питання є  лише ЧАСТИНОЮ проблеми осіннього зльоту, точніше ОДНІЄЮ із складових даного питання. Вважаю, що це питання можна обговорити і в більш широкому форматі в загальній темі.

Окрім того ця тема заглохне вже на першій сторінці. Бо варіантів КУДИ летять не так вже й багато. А якщо піде обговорення, то воно буде стосуватись загальної проблеми зльоту. Переносити такі пости в іншу тему?:dntknw: Зайва робота...

Ну і, врешті, дробити певну проблему на окремі питання і створювати для кожної грані окрему тему - .не розумно...:IMHO:

Тому, напевне все ж об'єднати треба ...:IMHO:

Та я ж не проти.:az: Є у нас же Рада.

• ромео changed the title to Осінній зліт бджіл

У кінці вересня-жовтні буває злітають сім"ї. А от про те, що хтось у цей період зловив би роя ніде не чув. Цікаво стало:  куди ж вони діваються, може хто знає? 

У меня был такой случай -оказалось соседние пчелы учуяли запах сиропа и напали на них убив матку -в итоге обе семьи объединились в одну .так что будте окуратны с прикормом осенью

21 час назад, ДобровоЛ сказал:

.А щоб не злітали зрозумів , що першу обробку потрібно робити зразу ж на другий день після останньої качки

Дозвольте з вами не погодитись.Така  обробка не діє  на кліща в закритому розплоді.А його той  час вельми багато.

Це призведе до зайвих  обробок.

Сам оробляю двічі ( при відсутності розплоду ).

3 години тому, kolo сказав:

Дозвольте з вами не погодитись.Така  обробка не діє  на кліща в закритому розплоді.А його той  час вельми багато.

Це призведе до зайвих  обробок.

Сам оробляю двічі ( при відсутності розплоду ).

Так , я теж так роблю. Але ще одна-дві таких ранніх обробок обов"язково потрібні, щоб зменшити  кількість кліщів та їх вплив на життєздатність сімей. :IMHO: Тоді й злети наблизяться до нульової відмітки.

Цікаво, @kolo ? а при таких обробках у вас ніколи бджоли не злітали? :hmm:

Бо така обробка точно нагадуватиме прислів"я: пізно дядя пить боржомі.:umora: Адже до тих пір кліщ вже встигне зробити свою чорну справу.:IMHO:

5 годин тому, Padre сказав:

У кінці вересня-жовтні буває злітають сім"ї. А от про те, що хтось у цей період зловив би роя ніде не чув. Цікаво стало:  куди ж вони діваються, може хто знає? 

У меня был такой случай -оказалось соседние пчелы учуяли запах сиропа и напали на них убив матку -в итоге обе семьи объединились в одну .так что будте окуратны с прикормом осенью

Тут трохи інше - не кліщ тут зіграв свою роль.:IMHO:

В 31.10.2018 в 16:58, djdf сказав:

Молодець! Все розіклав по поличках!:ay: Багато в чому мої думки з ним співпадають. Але те, що сім"ї можуть іколи  злітати також і  роєм  теж треба врахувати - сам я був одного разу свідком цьому.:ah:

Особливо цікавить мене теж питання, а чому ж не розкрадають мед від злетівших сімей?

4 хвилини тому, ДобровоЛ сказав:

Особливо цікавить мене теж питання, а чому ж не розкрадають мед від злетівших сімей?

Чесно кажучи, мені це теж завжди здавалось навіть більш дивним, ніж сам факт зльоту.

1 минуту назад, ДобровоЛ сказал:

Скоріш за все зниження температури оси літають а бджоли вже нє тай молода бджілка крадіжками незаймається мед стає густим відсутній запах нектару

1 хвилину тому, Svan сказав:

Чесно кажучи, мені це теж завжди здавалось навіть більш дивним, ніж сам факт зльоту.

Тут, думаю ,не виключено можливо  зв"язок із причинами зльоту. :IMHO:

6 хвилин тому, djdf сказав:

Скоріш за все зниження температури оси літають а бджоли вже нє тай молода бджілка крадіжками незаймається мед стає густим відсутній запах нектару

Та там і ос не дуже то й побачиш після зльоту. А погода якраз саме та :ay:. Таке було у мене колись давненько  з двома сім"ями, коли ще ніхто не знав про кліща... І крадіжок не було.:hmm:

20 минут назад, ДобровоЛ сказал:

а при таких обробках у вас ніколи бджоли не злітали? :hmm:

Б
джоли  злітали дуже давно.Пасікою тоді я ще не займався. Злітали за недбалих   обробок.

При " таких" обробках ,бджоли не злітали  ніколи.Едина проблема ,матки іноді довго сіють.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...