djdf Опубликовано 30 октября, 2018 Share Опубликовано 30 октября, 2018 2 часа назад, ДобровоЛ сказал: У кінці вересня-жовтні буває злітають сім"ї. А от про те, що хтось у цей період зловив би роя ніде не чув. Цікаво стало: куди ж вони діваються, може хто знає? Краще мабуть підходить розлітаються 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 30 октября, 2018 Share Опубликовано 30 октября, 2018 6 минут назад, djdf сказал: Краще мабуть підходить розлітаються Це точно,цьогорічна осінь дуже сприятлива для таких явищ. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 30 октября, 2018 Share Опубликовано 30 октября, 2018 3 часа назад, ДобровоЛ сказал: У кінці вересня-жовтні буває злітають сім"ї. А от про те, що хтось у цей період зловив би роя ніде не чув. Цікаво стало: куди ж вони діваються, може хто знає? Розлітаються по інших сім'ях, коли дуже давно так було у мене на одному точку. На сусідній пасіці злетіли сім'ї, а у мене з'явилися раптово на пасіці 3 дуже сильні сім'ї. 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 30 октября, 2018 Share Опубликовано 30 октября, 2018 Думаю, що дана тема повністю копіює вже існуючу... Тому пропоную її приєднати... до ранішої теми 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 октября, 2018 Share Опубликовано 31 октября, 2018 14 години тому, ромео сказав: Думаю, що дана тема повністю копіює вже існуючу... Тому пропоную її приєднати... до ранішої теми Дякую @ромео, згоден - схожа тема, але не до кінця! Мене цікавить саме те, куди ж діваються після зльоту сім"ї, бо роїв щось масово ніби ніхто не лове у цей час? А решта - то вже давно пройдений етап. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
G.Valera Опубликовано 31 октября, 2018 Share Опубликовано 31 октября, 2018 5 минут назад, ДобровоЛ сказал: Мене цікавить саме те, куди ж діваються після зльоту сім"ї? Сходять на нуль . Вилітають не як рій а по одній, виносячи своє помираюче тіло геть подалі з вулика. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 октября, 2018 Share Опубликовано 31 октября, 2018 13 хвилини тому, G.Valera сказав: Сходять на нуль . Вилітають не як рій а по одній, виносячи своє помираюче тіло геть подалі з вулика. Це коли слабі родини. А років два тому одна дуже сильна сім"я, випадково мною не оброблена вчасно, пробувала злетіти разом з маткою. Та не тут то було - у мене майже всі мамки з укороченим наполовину одним крилом. То так за метер від вулика й сіли на землі. Посадив назад, обробив двічі. Так і перезимували. Але цікаво тут інше - куди ж вони хотіли відлетіти, покинувши повномедні рамки? Це ж абсолютно протиприродньо - кидати такі запаси. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
G.Valera Опубликовано 31 октября, 2018 Share Опубликовано 31 октября, 2018 2 часа назад, ДобровоЛ сказал: Це коли слабі родини. А років два тому одна дуже сильна сім"я, випадково мною не оброблена вчасно, пробувала злетіти разом з маткою. Та не тут то було - у мене майже всі мамки з укороченим наполовину одним крилом. То так за метер від вулика й сіли на землі. Посадив назад, обробив двічі. Так і перезимували. Але цікаво тут інше - куди ж вони хотіли відлетіти, покинувши повномедні рамки? Це ж абсолютно протиприродньо - кидати такі запаси. З того що описують люди та бачив своїми очима - матка залишається разом зі жменькою бджіл та застиглим розплодом. За місяць до того сімья виглядала досить потужною. Ваш випадок схоже - виключення з правила. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 октября, 2018 Share Опубликовано 31 октября, 2018 1 година тому, G.Valera сказав: З того що описують люди та бачив своїми очима - матка залишається разом зі жменькою бджіл та застиглим розплодом. За місяць до того сімья виглядала досить потужною. Ваш випадок схоже - виключення з правила. Так, усі були злетіли. Матку знайшов яраз на землі - у мене усі мічені. І досить потужною була. Прослужила у мене потім ще півтора роки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
dacha Опубликовано 31 октября, 2018 Share Опубликовано 31 октября, 2018 2 часа назад, G.Valera сказал: З того що описують люди та бачив своїми очима - матка залишається разом зі жменькою бджіл та застиглим розплодом. За місяць до того сімья виглядала досить потужною. Ваш випадок схоже - виключення з правила. 15 минут назад, ДобровоЛ сказал: Так, усі були злетіли. Матку знайшов яраз на землі - у мене усі мічені. І досить потужною була. Прослужила у мене потім ще півтора роки. А у меня в прошлом году тоже две слетело полностью - полоски не сработали так как надо.Теперь наши препарты никогда не применяю. Но не слышал, что бы кто-нибудь в это время рой слетевшей семьи поймал. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
djdf Опубликовано 31 октября, 2018 Share Опубликовано 31 октября, 2018 26 минут назад, ДобровоЛ сказал: Так, усі були злетіли. Матку знайшов яраз на землі - у мене усі мічені. І досить потужною була. Прослужила у мене потім ще півтора роки. Температурний режим добре скорочене гніздо як варіант 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 октября, 2018 Share Опубликовано 31 октября, 2018 14 хвилини тому, djdf сказав: Температурний режим добре скорочене гніздо як варіант Усе це було передбачено окрім надійної обробки від кліща - закрутився і не встиг вчасно обробити. Тоді я ще обробляв з росинки кожну рамку біпіном. То трохи довго. Ото й спізнився. Зараз вже - димпушка.А щоб не злітали зрозумів , що першу обробку потрібно робити зразу ж на другий день після останньої качки.Але мене все ж насамперед цікавить - чи хто коли ловив роя в час зльотів? Є повідомлення, що сім"ї злітаючи не повисають спочатку біля вулика, як при роїнні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 31 октября, 2018 Share Опубликовано 31 октября, 2018 4 часа назад, ДобровоЛ сказал: Дякую @ромео, згоден - схожа тема, але не до кінця! Мене цікавить саме те, куди ж діваються після зльоту сім"ї, бо роїв щось масово ніби ніхто не лове у цей час? А решта - то вже давно пройдений етап. Справа в тому, що відповідь на поставлене Вами питання є лише ЧАСТИНОЮ проблеми осіннього зльоту, точніше ОДНІЄЮ із складових даного питання. Вважаю, що це питання можна обговорити і в більш широкому форматі в загальній темі. Окрім того ця тема заглохне вже на першій сторінці. Бо варіантів КУДИ летять не так вже й багато. А якщо піде обговорення, то воно буде стосуватись загальної проблеми зльоту. Переносити такі пости в іншу тему? Зайва робота... Ну і, врешті, дробити певну проблему на окремі питання і створювати для кожної грані окрему тему - .не розумно... Тому, напевне все ж об'єднати треба ... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 октября, 2018 Share Опубликовано 31 октября, 2018 5 хвилин тому, ромео сказав: Справа в тому, що відповідь на поставлене Вами питання є лише ЧАСТИНОЮ проблеми осіннього зльоту, точніше ОДНІЄЮ із складових даного питання. Вважаю, що це питання можна обговорити і в більш широкому форматі в загальній темі. Окрім того ця тема заглохне вже на першій сторінці. Бо варіантів КУДИ летять не так вже й багато. А якщо піде обговорення, то воно буде стосуватись загальної проблеми зльоту. Переносити такі пости в іншу тему? Зайва робота... Ну і, врешті, дробити певну проблему на окремі питання і створювати для кожної грані окрему тему - .не розумно... Тому, напевне все ж об'єднати треба ... Та я ж не проти. Є у нас же Рада. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
djdf Опубликовано 31 октября, 2018 Share Опубликовано 31 октября, 2018 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Padre Опубликовано 1 ноября, 2018 Share Опубликовано 1 ноября, 2018 У кінці вересня-жовтні буває злітають сім"ї. А от про те, що хтось у цей період зловив би роя ніде не чув. Цікаво стало: куди ж вони діваються, може хто знає? У меня был такой случай -оказалось соседние пчелы учуяли запах сиропа и напали на них убив матку -в итоге обе семьи объединились в одну .так что будте окуратны с прикормом осенью 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kolo Опубликовано 1 ноября, 2018 Share Опубликовано 1 ноября, 2018 21 час назад, ДобровоЛ сказал: .А щоб не злітали зрозумів , що першу обробку потрібно робити зразу ж на другий день після останньої качки Дозвольте з вами не погодитись.Така обробка не діє на кліща в закритому розплоді.А його той час вельми багато. Це призведе до зайвих обробок. Сам оробляю двічі ( при відсутності розплоду ). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 ноября, 2018 Share Опубликовано 1 ноября, 2018 3 години тому, kolo сказав: Дозвольте з вами не погодитись.Така обробка не діє на кліща в закритому розплоді.А його той час вельми багато. Це призведе до зайвих обробок. Сам оробляю двічі ( при відсутності розплоду ). Так , я теж так роблю. Але ще одна-дві таких ранніх обробок обов"язково потрібні, щоб зменшити кількість кліщів та їх вплив на життєздатність сімей. Тоді й злети наблизяться до нульової відмітки. Цікаво, @kolo ? а при таких обробках у вас ніколи бджоли не злітали? Бо така обробка точно нагадуватиме прислів"я: пізно дядя пить боржомі. Адже до тих пір кліщ вже встигне зробити свою чорну справу. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 ноября, 2018 Share Опубликовано 1 ноября, 2018 5 годин тому, Padre сказав: У кінці вересня-жовтні буває злітають сім"ї. А от про те, що хтось у цей період зловив би роя ніде не чув. Цікаво стало: куди ж вони діваються, може хто знає? У меня был такой случай -оказалось соседние пчелы учуяли запах сиропа и напали на них убив матку -в итоге обе семьи объединились в одну .так что будте окуратны с прикормом осенью Тут трохи інше - не кліщ тут зіграв свою роль. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 ноября, 2018 Share Опубликовано 1 ноября, 2018 В 31.10.2018 в 16:58, djdf сказав: Молодець! Все розіклав по поличках! Багато в чому мої думки з ним співпадають. Але те, що сім"ї можуть іколи злітати також і роєм теж треба врахувати - сам я був одного разу свідком цьому. Особливо цікавить мене теж питання, а чому ж не розкрадають мед від злетівших сімей? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Svan Опубликовано 1 ноября, 2018 Share Опубликовано 1 ноября, 2018 4 хвилини тому, ДобровоЛ сказав: Особливо цікавить мене теж питання, а чому ж не розкрадають мед від злетівших сімей? Чесно кажучи, мені це теж завжди здавалось навіть більш дивним, ніж сам факт зльоту. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
djdf Опубликовано 1 ноября, 2018 Share Опубликовано 1 ноября, 2018 1 минуту назад, ДобровоЛ сказал: Особливо цікавить мене теж питання, а чому ж не розкрадають мед від злетівших сімей? Скоріш за все зниження температури оси літають а бджоли вже нє тай молода бджілка крадіжками незаймається мед стає густим відсутній запах нектару 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 ноября, 2018 Share Опубликовано 1 ноября, 2018 1 хвилину тому, Svan сказав: Чесно кажучи, мені це теж завжди здавалось навіть більш дивним, ніж сам факт зльоту. Тут, думаю ,не виключено можливо зв"язок із причинами зльоту. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 ноября, 2018 Share Опубликовано 1 ноября, 2018 6 хвилин тому, djdf сказав: Скоріш за все зниження температури оси літають а бджоли вже нє тай молода бджілка крадіжками незаймається мед стає густим відсутній запах нектару Та там і ос не дуже то й побачиш після зльоту. А погода якраз саме та . Таке було у мене колись давненько з двома сім"ями, коли ще ніхто не знав про кліща... І крадіжок не було. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kolo Опубликовано 1 ноября, 2018 Share Опубликовано 1 ноября, 2018 20 минут назад, ДобровоЛ сказал: а при таких обробках у вас ніколи бджоли не злітали? Бджоли злітали дуже давно.Пасікою тоді я ще не займався. Злітали за недбалих обробок. При " таких" обробках ,бджоли не злітали ніколи.Едина проблема ,матки іноді довго сіють. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.