ДобровоЛ Опубликовано 4 сентября, 2017 Автор Share Опубликовано 4 сентября, 2017 1 година тому, vovchik v сказав: Колись , у нас теж від колорадського жука спец. служба обробляла . Ага... Я ще пам"ятаю, як колись у одному селі, ще на самому початку гоніння на калорадо, через одного знайденого короладоського переорали були картопляні городи на всьому кутку. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 4 сентября, 2017 Share Опубликовано 4 сентября, 2017 6 часов назад, Пчеломучитель_ua сказал: Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 4 сентября, 2017 Share Опубликовано 4 сентября, 2017 В мене і полоски стояли,кліщ сипався ,і бджоли лазять.Сімї просіли та ще й щурки сволочі доїдають. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 сентября, 2017 Автор Share Опубликовано 4 сентября, 2017 19 годин тому, Sanich сказав: Прилетів сьогодні на пасіку ройок і привився спочатку під дахом одного із вуликів. Схоже на зліт. Рій десь рамка бджоли. Я спочатку подумав, що то атакують злодійки вулик, де розпечатав рамку з медом. Потім подумав що то нук злетів. Але під вечір під одним із вуликів знайшов матку зовсім випадково. Взяв її до рук, підняв - а вона вжик і полетіла. Матка не моя, бо мої всі мічені, і ще й стара, мабуть - крила були потріпані дещо. Ройок же довго не думав і поліз селитися до сусіднього нука на 3 145 рамки. Прийшлося рятувати матку, бо як відкрив нука - вони вже її потрохи тискали. Добре, що на льотку решітка стоїть. Тепер той нук тріщить від бджоли. Цікаво, що інстинкти пригнали бджіл в таку скрутну хвилину на чужу пасіку. Ось бач, Олександре, сам вже переконався що й у вересні рої бувають... А я ж якось писав, що колись до мене у редакції на балконі залетів 9 вересня і по поведінці (сильна ройова сила - у вересні відбудували кілька рамок) я зрозумів, що то був не зліт, а точно рій. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 4 сентября, 2017 Share Опубликовано 4 сентября, 2017 Тільки що, ДобровоЛ сказав: Ось бач, Олександре, сам вже переконався що й у вересні рої бувають... А я ж якось писав, що колись до мене у редакції на балконі залетів 9 вересня і по поведінці (сильна ройова сила - у вересні відбудували кілька рамок) я зрозумів, що то був не зліт, а точно рій. Який же це рій - сльози. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 сентября, 2017 Автор Share Опубликовано 4 сентября, 2017 Тільки що, Sanich сказав: Який же це рій - сльози. Ну це зрозуміло. Головне ж сам факт! 10 хвилин тому, Женя Циба сказав: В мене і полоски стояли,кліщ сипався ,і бджоли лазять.Сімї просіли та ще й щурки сволочі доїдають. Та вже ж повинні повідлітати. Правда, через вас ще перельотні он вже стартували... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 4 сентября, 2017 Share Опубликовано 4 сентября, 2017 Навіть не знаю в якій темі і писати. Привіз своїх додому, при погрузці залило дощем, машина сіла, витяг газон, від грошей відмовився сказав що кожен може опинитися в такій ситуації, на літр пива погодився. За два кілометри до дому в лісі впало дерево й перегородило дорогу. Мусили пиляти. Як тільки виходили з авто дощ сильно посилювався, одежа вся промокла. Вулики тяжкі, руки печуть, потрібно зимою якогось возика придбати. З ранку похмуро, сіє дощик час від часу, а заглянути кортить. Почав з цього річних відводів, деякі як сім'ї. Мед є, забрав в половині надставок, в гнізда не ліз, в одному лише проглянув. Розплід різновіковий, є яйця, розплід на 7 рамках але не повних. Трутні як дятьки, ходять перекидаються. На деяких рамках при струшуванні летить нектар. Різницю між карнікою і бакфаст не помітив. Не зважаючи на дощову погоду всі спокійні, поки відбирав рамки притиснув одну бджолу, оце і був один єдиний укус. Напарник теж приходив посмакувати медку з золотарника. Можна сказати сезон закритий, прокачаю і закормлював+ полоски. Приємне закінчення, а більше неочікуване, погоди було тільки десь півтора до двох тижнів. Ех піде цей медок на ура, головне дать посмакувати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
SASHA.OK Опубликовано 5 сентября, 2017 Share Опубликовано 5 сентября, 2017 12 години тому, СЄРЖ сказав: Навіть не знаю в якій темі і писати. Ну у Вас ще є взяток, то Вам треба в тему Весна-Літо 12 години тому, СЄРЖ сказав: На деяких рамках при струшуванні летить нектар А тут уже ті хто загодовує Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пчелолюбитель Опубликовано 5 сентября, 2017 Share Опубликовано 5 сентября, 2017 В серпні ставив полоски від кліща. Осипався зразу - перевіряв на 2-3 день. Полоски вже зняв. У вулику розплод різного віку - небагато, але є. Зараз наблюдав каритну: на льотку намагаються "вивести" бджолу із складеними крилами. Біля льотка на землі повзаючі бджоли з явно підігнутим брюшком, трохи роздутим і начеб-то взагалі коротшим, ніж у звичайних бджіл. Але крила у цих - повзаючих - нормальні. Якщо правильно зрозумів з вище сказаного в темі - це все-таки кліщ? Після виходу розплоду оброблю бипіном. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 5 сентября, 2017 Share Опубликовано 5 сентября, 2017 8 минут назад, AlexBond сказал: В серпні ставив полоски від кліща. Осипався зразу - перевіряв на 2-3 день. Полоски вже зняв. У вулику розплод різного віку - небагато, але є. Зараз наблюдав каритну: на льотку намагаються "вивести" бджолу із складеними крилами. Біля льотка на землі повзаючі бджоли з явно підігнутим брюшком, трохи роздутим і начеб-то взагалі коротшим, ніж у звичайних бджіл. Але крила у цих - повзаючих - нормальні. Якщо правильно зрозумів з вище сказаного в темі - це все-таки кліщ? Після виходу розплоду оброблю бипіном. Може "биті" злодійки? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 5 сентября, 2017 Share Опубликовано 5 сентября, 2017 Та й полоски ще повинні стояти в цю пору. Кліщ можна побачити на молодій бджолі, яка тільки виходить. Зараз ще відходить літня бджола, плюс злодійок вбивають, а такою ж гонять трутня. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пчелолюбитель Опубликовано 5 сентября, 2017 Share Опубликовано 5 сентября, 2017 Только что, Серж 82 сказал: Може "биті" злодійки? Сам цього боюся. Ще до кінця не можу по виду розрізняти. Швидкого вильоту з вулика немає. Хоча вчора ввечері дуже активний льот був. Впала температура повітря + парить почало. 50% бджоли приходить з пилком. Позавчора відкривав після 17 дивися. Може і наробив справ. Треба було пізніше. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пчелолюбитель Опубликовано 5 сентября, 2017 Share Опубликовано 5 сентября, 2017 Только что, Wladimir_K сказал: лоски ще повинні стояти в цю пору По інструкції в мене було написано, коли знімати, тому зняв. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 5 сентября, 2017 Share Опубликовано 5 сентября, 2017 56 минут назад, AlexBond сказал: В серпні ставив полоски від кліща. Осипався зразу - перевіряв на 2-3 день. Полоски вже зняв. У вулику розплод різного віку - небагато, але є. Зараз наблюдав каритну: на льотку намагаються "вивести" бджолу із складеними крилами. Біля льотка на землі повзаючі бджоли з явно підігнутим брюшком, трохи роздутим і начеб-то взагалі коротшим, ніж у звичайних бджіл. Але крила у цих - повзаючих - нормальні. Якщо правильно зрозумів з вище сказаного в темі - це все-таки кліщ? Після виходу розплоду оброблю бипіном. Така сама фіня і в мени. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 6 сентября, 2017 Share Опубликовано 6 сентября, 2017 Все, лафа скінчилася....сьогодні вперше за декілька років мусів одягати рукавиці. Другий день нема погоди, часом миросящий дощ, вчора ще нормально було, а сьогодні вже зляться, і кидаються на руки. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Діма Тернопіль Опубликовано 7 сентября, 2017 Share Опубликовано 7 сентября, 2017 А в мене цього року проблеми з кліщом (кліща дуже багато).20 серпня ставив полоски,а декілька днів тому переглядав сім"і і в двох сім"ях бачив безкрилих бджіл,на дні бачив мертвих кліщів.В одній сім""і на дні нарахував 300 штук кліща з грубша ,і це тільки від полосок (багато пасічників в нашій місцевості і селі полосок ніколи не ставлять,тільки в жовтні біпіном).Тепер думаю як перезимують такі сім"і.... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 7 сентября, 2017 Share Опубликовано 7 сентября, 2017 17 минут назад, Діма Тернопіль сказал: А в мене цього року проблеми з кліщом (кліща дуже багато).20 серпня ставив полоски,а декілька днів тому переглядав сім"і і в двох сім"ях бачив безкрилих бджіл,на дні бачив мертвих кліщів.В одній сім""і на дні нарахував 300 штук кліща з грубша ,і це тільки від полосок (багато пасічників в нашій місцевості і селі полосок ніколи не ставлять,тільки в жовтні біпіном).Тепер думаю як перезимують такі сім"і.... Полоски кладіть у перших числах серпня, щоб якомога білше молодої бджоли не була вражена кліщем. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Jonhson Опубликовано 7 сентября, 2017 Share Опубликовано 7 сентября, 2017 19 минут назад, Серж 82 сказал: Полоски кладіть у перших числах серпня, щоб якомога білше молодої бджоли не була вражена кліщем. А мед Вы когда отбираете? Как сочетаются полоски и мед едовой? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mixaskm Опубликовано 7 сентября, 2017 Share Опубликовано 7 сентября, 2017 14 минуты назад, Jonhson сказал: мед едовой? Для пчел мед или для себя? Если для себя его уже нужно было выкачать если для пчел то нормально пусть стоят 30 дней и вынуть. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 7 сентября, 2017 Share Опубликовано 7 сентября, 2017 57 хвилин тому, Діма Тернопіль сказав: А в мене цього року проблеми з кліщом (кліща дуже багато).20 серпня ставив полоски,а декілька днів тому переглядав сім"і і в двох сім"ях бачив безкрилих бджіл,на дні бачив мертвих кліщів.В одній сім""і на дні нарахував 300 штук кліща з грубша ,і це тільки від полосок (багато пасічників в нашій місцевості і селі полосок ніколи не ставлять,тільки в жовтні біпіном).Тепер думаю як перезимують такі сім"і.... 19 хвилин тому, Jonhson сказав: А мед Вы когда отбираете? Как сочетаются полоски и мед едовой? Якщо вже є нагла потреба обробити бджіл від кліща під час медозбору, зверніть увагу на мурашину і щавлеву кислоти, обидві органічна хімія, в малих кількостях є в складі меду, це значно краще, ніж забруднювати мед флуметринами і флювалінатами, від яких у людей потім алергія на мед А вже після відкачки меду, обробляйте чим вважаєте за потрібне Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 7 сентября, 2017 Share Опубликовано 7 сентября, 2017 43 минуты назад, Серж 82 сказал: Полоски кладіть у перших числах серпня, щоб якомога білше молодої бджоли не була вражена кліщем. Це не є зовсім правильно, будь-який препарат в цей період ефективно не спрацює і кліщ залишиться, повторна обробка біпіном те ж не дасть 100% все почнеться знову по кругу. На початку серпня багато бджоли у вуликах і високі температури, що не сприяє ефективній роботі полосок. Краще вже тоді вибити 1 раз ранньою весною і ставити полоски в кінці серпня чи початку вересня. До речі, всі уважно читали інструкцію Варотому, там написано весна чи осінь. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пчеломучитель_ua Опубликовано 7 сентября, 2017 Share Опубликовано 7 сентября, 2017 8 минут назад, Wladimir_K сказал: Це не є зовсім правильно, будь-який препарат в цей період ефективно не спрацює і кліщ залишиться, повторна обробка біпіном те ж не дасть 100% все почнеться знову по кругу. На початку серпня багато бджоли у вуликах і високі температури, що не сприяє ефективній роботі полосок. Краще вже тоді вибити 1 раз ранньою весною і ставити полоски в кінці серпня чи початку вересня. До речі, всі уважно читали інструкцію Варотому, там написано весна чи осінь. Это не всегда работает! Если и ставить весной, то с личного опыта конец августа- насчало сентября может уже оказаться запоздалой постановкой... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 7 сентября, 2017 Share Опубликовано 7 сентября, 2017 2 минуты назад, Пчеломучитель_ua сказал: Это не всегда работает! Если и ставить весной, то с личного опыта конец августа- насчало сентября может уже оказаться запоздалой постановкой... У Вас виключення з правил, в переважній більшості, цього вистачає. А в місцях де по сусідству перенасичення бджолами і повно пасічників, де на кліщ "забили"потрібно з ними домовлятися, в іншому випадку 3 рази обробляти, або шукати інше місце. І навіть 3 рази тут сильно ситуацію не змінить, кожен раз кліща буде багато, єдине перестануть злітати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
G.Valera Опубликовано 7 сентября, 2017 Share Опубликовано 7 сентября, 2017 3 минуты назад, Wladimir_K сказал: У Вас виключення з правил, в переважній більшості, цього вистачає. А в місцях де по сусідству перенасичення бджолами і повно пасічників, де на кліщ "забили"потрібно з ними домовлятися, в іншому випадку 3 рази обробляти, або шукати інше місце. І навіть 3 рази тут сильно ситуацію не змінить, кожен раз кліща буде багато, єдине перестануть злітати. В цьому році побачів кліща на осі. Оса сиділа біля вулика та гризла бджолу. Було достатньо часу добре роздивитись, то був кліщь. Так що не тільки інші бджоли можуть бути носіями. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ex_edc Опубликовано 7 сентября, 2017 Share Опубликовано 7 сентября, 2017 Років так з 5 тому у мене пропала третина пасіки (17 з близько 50ти). саме через кліща. Після того стандартна схема така: після акації (початок червня) пластинки, після соняшника (кінець серпня/початок вересня) пластинки. В жовтні біпін. Пластинки постійно міняю (дивлюся щоб двічі підряд не повторювалася діюча речовина). Проблем з кліщом більше не було. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.