ДобровоЛ Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Так! Вже через пару днів - Спас! З чим я й вітаю точківців! До Спаса 19 серпня (Дня пасічника) бджоли працюють на пасічника, а опісля - вже на себе, на свою ситу зимівлю. Тож , думаю, що пора вже відкривати й цю нову тему:Осінь 2017\ Зима 2018. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Ну у кого как, у меня еще с подсолнуха последние капли собирают. Думаю через недельку поедут домойОтправлено с моего SM-G7102 через Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 16, 2017 Author Share Posted August 16, 2017 ,Цього року спробую вперше зимівлю усіх сімей на соняху. Що буде, те й буде. Але на цукор я коштів не маю, на жаль. Тож і вибору у мене намє. Та й не дуже хочу займатися тим пасічним куховарством. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 1 минуту назад, ДобровоЛ сказал: ,Цього року спробую вперше зимівлю усіх сімей на соняху. Що буде, те й буде. Але на цукор я коштів не маю, на жаль. Тож і вибору у мене намє. Та й не дуже хочу займатися тим пасічним куховарством. А даремно. Яб зробив 50 на 50, принаймні в себе так роблю. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BVL_Studio Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 А у меня еще золотарника поля стоят рядом 2 минуты назад, Пчеломучитель_ua сказал: Ну у кого как, у меня еще с подсолнуха последние капли собирают. Думаю через недельку поедут домой Отправлено с моего SM-G7102 через Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олег 76 Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 5 минут назад, ДобровоЛ сказал: ,Цього року спробую вперше зимівлю усіх сімей на соняху. Що буде, те й буде. Але на цукор я коштів не маю, на жаль. Тож і вибору у мене намє. Та й не дуже хочу займатися тим пасічним куховарством. Рисково! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Только что, BVL_Studio сказал: А у меня еще золотарника поля стоят рядом У меня на домашнем точке его тоже хватает, но никогда у нас с него не было какого то особого взятка, может себе на пропитание что то и приносили. Кормлю 5-10 сентября, и далее финальный сбор в зиму в конце сентября первые числа октября. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 16, 2017 Author Share Posted August 16, 2017 2 хвилини тому, Пчеломучитель_ua сказав: Ну у кого как, у меня еще с подсолнуха последние капли собирают. Думаю через недельку поедут домой Отправлено с моего SM-G7102 через Tapatalk Моїтеж стоять на соняху. Є там і дві площі, що ще й не почали цвісти. Але то вже вони збирають для себе. Може з десяток- другий який рамок і качну ще. Але то, щоб була робота у матки. Перед цим стояв теж на соняху. Баки відрізняються по силі - майже не сіли насоняху. Але я вивозив відводки. Тож зараз усі кочові стоять по два корпуси рутівські. Слідкував, щоббуло місце для роботи матки.Але баки, на відміну від карпатянок і карніки , майже весь мед крім крайніх рамок несли на гору. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Я для профилактики всем семьям даю 5-6кг, потеря 2-3 семей считаю хуже чем потратить денег на сахар. И дело наверное не только в потере семей но и в моральном духе. Все слеты, рои, погибшие семьи и т.д. считаю своим проигрышем, а проигрывать я ппц как не люблю. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 16, 2017 Author Share Posted August 16, 2017 5 хвилин тому, Укроп сказав: А даремно. Яб зробив 50 на 50, принаймні в себе так роблю. Я в курсі. Бо це був мій вже 52-й сезон як самостійного пасічника. Але - Фінанси мої - співають романси. І тут вибору не маю... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 4 минуты назад, ДобровоЛ сказал: Моїтеж стоять на соняху. Є там і дві площі, що ще й не почали цвісти. Але то вже вони збирають для себе. Може з десяток- другий який рамок і качну ще. Але то, щоб була робота у матки. Перед цим стояв теж на соняху. Баки відрізняються по силі - майже не сіли насоняху. Але я вивозив відводки. Тож зараз усі кочові стоять по два корпуси рутівські. Слідкував, щоббуло місце для роботи матки.Але баки, на відміну від карпатянок і карніки , майже весь мед крім крайніх рамок несли на гору. У меня на подсолнухе очень сильно залили все медом, пришлось снимать РР и пускать маток во второй раскачанный корпус, так и стоят ща в двух корпусах. Практика того года показала, что не все семьи несут мед вверх, а те что несут иду в зиму сильными, хотя некоторых пришлось дополнительно подкормить. Но думаю в этом году учту косяки прошлого года. А там зима покажет как я справился Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 16, 2017 Author Share Posted August 16, 2017 2 хвилини тому, Пчеломучитель_ua сказав: Я для профилактики всем семьям даю 5-6кг, потеря 2-3 семей считаю хуже чем потратить денег на сахар. И дело наверное не только в потере семей но и в моральном духе. Все слеты, рои, погибшие семьи и т.д. считаю своим проигрышем, а проигрывать я ппц как не люблю. 5-6 якраз не страшна кількість і для профілактики якраз з настоянкою червоного гіркого перцю - саме те! Але 50 відсотків кормів вже не всилі я замінити. А раніше я міняв майже 70-80 відсотків кормів. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BVL_Studio Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 я стараюсь выкачать золотарник и мне обычно денег с проданного меда хватает на Байварол и сахар... Но это обычно четвертая последняя качка. Сушу даже гнезда а потом в тот же день даю сиропа по 5-6 литров и сокращаю гнезда до восьми семи рамок, ставлю Байварол это обычно конец августа начало сентября... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 16, 2017 Author Share Posted August 16, 2017 20 хвилин тому, BVL_Studio сказав: А у меня еще золотарника поля стоят рядом У мене теж. Але щось вони на нього йдуть неохоче... Земля у нас піщана, дощ потрібен... 17 хвилин тому, Олег 76 сказав: Рисково! Я в курсі. Але маю 90 відсотків баків. Тож надіюсь на краще. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BVL_Studio Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 у нас чернозем влага будет будет мед. У меня еще пару соток фацелии взошло может зацветет но на это мало надежды. Несут ярко желтую помаранчеву пыльцу. Золотарник рулит Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 1 минуту назад, ДобровоЛ сказал: 5-6 якраз не страшна кількість і для профілактики якраз з настоянкою червоного гіркого перцю - саме те! Але 50 відсотків кормів вже не всилі я замінити. А раніше я міняв майже 70-80 відсотків кормів. Ну как считал. может и не совсем верно, что 6кг пчелам хватит до средины или конца января, а далее уже пойдет в ход тот корм который они сами себе наготовили. То есть первую часть зимы они отсидятся в большей часте на сахаре, а вот расплод начнут выводить уже на меде. И так как меда в основном с излишком, то у них будет с чего выбрать. Для профилактики первую партию даю с полынью и хвоей. Далее только чистый сироп. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BVL_Studio Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 привез пчел с гречки сдал мед на анализы так как вижу и по цвету и по вкусу не гречка, оказалось по составу 20% гречка а остальное разнотравье хотя по радиусу лета нет ничего кроме гречки и пшеницы... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 16, 2017 Author Share Posted August 16, 2017 5 хвилин тому, Пчеломучитель_ua сказав: Ну как считал. может и не совсем верно, что 6кг пчелам хватит до средины или конца января, а далее уже пойдет в ход тот корм который они сами себе наготовили. То есть первую часть зимы они отсидятся в большей часте на сахаре, а вот расплод начнут выводить уже на меде. И так как меда в основном с излишком, то у них будет с чего выбрать. Для профилактики первую партию даю с полынью и хвоей. Далее только чистый сироп. Я рахував не цукор, а не сироп.Хоча це й не правильно. А ви спробуйте настоянку перцю - не пожалієте. Ст. ложка настоянки аптечної на 3-4 літри сиропу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 16, 2017 Author Share Posted August 16, 2017 1 хвилину тому, BVL_Studio сказав: привез пчел с гречки сдал мед на анализы так как вижу и по цвету и по вкусу не гречка, оказалось по составу 20% гречка а остальное разнотравье хотя по радиусу лета нет ничего кроме гречки и пшеницы... Скільки аналіз коштував і де вам його робили ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчелолюбитель Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 21 час назад, ДобровоЛ сказал: А ви спробуйте настоянку перцю - не пожалієте. Ст. ложка настоянки аптечної на 3-4 літри сиропу. А можно трохи детальніше? Для початківця Настоянка в аптеці купується? Так і називається? Там варіантів не може бути? Це профілактіка для кліща чи ще для чогось? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 17, 2017 Author Share Posted August 17, 2017 2 години тому, AlexBond сказав: А можно трохи детальніше? Для початківця Настоянка в аптеці купується? Так і називається? Там варіантів не може бути? Це профілактіка для кліща чи ще для чогось? Так і називається -настоянка червоного гіркого перцю , є в аптеці. Використовується у підгодівлі на зиму - Ст. ложка настоянки аптечної на 3-4 літри сиропу - для профілактики нозематозу (поносу) , бачив при її застосуванні і деякий осип кліща, добре ефективний і при браулах. Але це вже її побічний ефект , головне - від ноземи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 1 година тому, ДобровоЛ сказав: настоянка червоного гіркого перцю , є в аптеці. Використовується у підгодівлі на зиму а червоний перець мелений? натурпродукт... я кидаю в сироп і даю, ефекту на відслідковую, але ядрён-компот мене переконав, що він діє на кліща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Я свого часу був знайшов рецепт по використанню вже готового змеленого червоного перцю. ТОбто у вигляді порошку - заливати окропом, але десь загубив цей рецепт, ніяк не можу знайти. А так кладу частину (половину) стручка на верхні бруски рамок (вчора перевіряв - деякі вже згризли, деякі по-суті і не чіпали ). Окрім того вчора готував стимуляційну підкормку із викоритсанням настійки гіркого перцю (давав 1 ст.л. на 5 літрів сиропу 1,5Х1 концентрації). Так от пробував на смак - якесь слабеньке воно, Але то таке, аби бджолам підійшло і помогло Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 В 16.08.2017 в 23:03, ДобровоЛ сказал: ,Цього року спробую вперше зимівлю усіх сімей на соняху. Що буде, те й буде. Але на цукор я коштів не маю, на жаль. Тож і вибору у мене намє. Та й не дуже хочу займатися тим пасічним куховарством. Падь будет в этом году точно. Так что надо осторожней с зимовкой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 11 година тому, Любомир сказав: а червоний перець мелений? натурпродукт... я кидаю в сироп і даю, ефекту на відслідковую, але ядрён-компот мене переконав, що він діє на кліща. В порошковому вигляді і в натурі я не пробував. Тож норми розходу у такому вигляді не знаю. Хоча були повідомлення , коли бджолам давали просто стіжками нарізаний гіркий червоний перець і вони його споживали. А кліщ сипиться , бо перець же припікає... 2 години тому, Стрельчук Олег Анатольович сказав: Падь будет в этом году точно. Так что надо осторожней с зимовкой. Саме й спробую на ній своїх баків. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.