Перейти к содержанию

Осінь 2017\ Зима 2018

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

29 хвилин тому, Слесарь сказав:

я ж тож никого не отговариваю от гфс.ток вопрос а шо хлопци продают мёд или переработанную патоку,если доступна она круглый год и по такой цене.ну то такэ.и ещё история.начинающий пасечник поставил подкормку из патоки отводку,вроде как во время взятка с соняха.и вроде ж наставник есть дедушка,но может он невидел,но подкормка производилась постановкой возле улья.в итоге с дальних ульев реакция йодом показала паутинку синюю,а отводок по полной вобщем как-то так

при чому тут мед,патока, коли ГФС це корм на зиму, як і сироп приготовлений на цукрі є додатковим кормом,є бажання закидати історію дєдушки,створюйте тему типа басни дедушки Крылова, там ми зустрінемось:wave:

Возник вопрос - в литературе указано, шо рабочая пчела становится взрослой и начинает носить мед после 20 дней от выхода. Я делал отводок из "расплода на выходе" без пчелы, пчеле сейчас 10 дней от выхода, и она вовсю носят пергу, носить начали по одиночно еще позавчера, но возможно это были пчелы, шо находились с маткой в клеточке, а сейчас это точно молодая пчела. И кому верить?

5 хвилин тому, Василика сказав:

рабочая пчела становится взрослой и начинает носить мед после 20 дней от выхода.

Це якщо є бджоли які виконують іншу відповідну роботу (прибирають, носять воду і т.д.) Якщо  сім'ї щось треба, наприклад вода, а старих бджіл які за нею зазвичай літають немає, то молода бджола за нею може полетіти набагато раніше ніж через 20 днів...

Пасіку перевіз, як гора з плеч.

2 часа назад, Андрей Баскевич сказал:

Пасіку перевіз, як гора з плеч.

Я только 2 ходки домой сделал.  ещё 2 осталось...

3 часа назад, Василика сказал:

Возник вопрос - в литературе указано, шо рабочая пчела становится взрослой и начинает носить мед после 20 дней от выхода. Я делал отводок из "расплода на выходе" без пчелы, пчеле сейчас 10 дней от выхода, и она вовсю носят пергу, носить начали по одиночно еще позавчера, но возможно это были пчелы, шо находились с маткой в клеточке, а сейчас это точно молодая пчела. И кому верить?

Верьте своим глазам.

23 часа назад, miro сказал:

ціле літо, на момент росту бджіл, в напувалку даю В12

а в якій концентрації Ви в напувалці В12 даєте? чи така ж, як і для сиропу?

7 годин тому, Василика сказав:

В книгах часто описывается некая абстрактная идеальная семья в идеальных условиях. Реальность такова, что трутневки до последнего кормят рассплод. А вроде не должны были бы из-за возраста. 

23 години тому, miro сказав:

ціле літо, на момент росту бджіл, в напувалку даю В12,в окремій темі про нього описував,вважаю,що все таки від нього є результат,розплід чистий жодних проблем,бджола аж піщить у всій красі,зрештою пробуйте,він і не є такий вже дорогий 10грн. 10мл

А чому не хлористий кобальт? 

7 часов назад, Бджолопотам сказал:

Це якщо є бджоли які виконують іншу відповідну роботу (прибирають, носять воду і т.д.) Якщо  сім'ї щось треба, наприклад вода, а старих бджіл які за нею зазвичай літають немає, то молода бджола за нею може полетіти набагато раніше ніж через 20 днів...

Просьба указывать источник информации, так как - где-то читал, это одно, сам наблюдал - другое, а власна думка - это думка. Я понимаю, шо голод выгоняет, но у них корма "по самые помидоры" и вода есть, значит книги дурят народ.

І я вже закінчив відкачку меду і готуюся до зими.В неділю робив ревізію і розставляв пластини від кліща.(За 6 годин на контрольному листку осипалось 25 кліщів)На прильотках також бачив шо викидали.

Розплоду мало 2-5 рамок,причина-гнізда заляли медом і матки не мали де червити ,прийшлося підкидати в гнізда суш.

Залишилось розставити кормушки і з першого вересня загодувати.

В 22.08.2017 в 18:32, ЮМос сказав:

Сьогодні купував в аптеці настоянку. Називається ,, настоянка стручкового перцю,,.   Спробував на язик :ae::ae::ae: - ох і пекуча.

Точно - стручкового.:hi:

10 годин тому, Василика сказав:

А ви повірте мені. Інколи бджоли, навіть п"ятидневки, вилітають за взятком , коли він сильний - наприклад з акації. Це з власного досвіду і в гарних книгах теж про це інколи пишуть. При необхідності сім"ї на вік бджоли не звертають уваги - вони виконують те, що потрібно в даний час. Політика воєнного комунізму в дії - все робиться для виживання родини.:ay:

3 години тому, Sanich сказав:

В книгах часто описывается некая абстрактная идеальная семья в идеальных условиях. Реальность такова, что трутневки до последнего кормят рассплод. А вроде не должны были бы из-за возраста. 

Олександре, а де ви його придбали?:ah: Бо В-12 я придбав у аптеці. А  де ж придбати  хлористий кобальт? :dntknw:

Тільки що, ДобровоЛ сказав:

Олександре, а де ви його придбали?:ah: Бо В-12 я придбав у аптеці. А  де ж придбати  хлористий кобальт? :dntknw:

В інтернет магазинах. Скіф випускає його порційно по 10 грам. На Крузі. Але Круг цього року далеко. :( 

В 22.08.2017 в 19:27, SASHA.OK сказав:

Пане Леонід, для чого така категоричність. :dntknw:  Чи Ви маєте негативний досвід :ah:

Боюсь, Олександре, я всяких замінників... напробувались за останні роки вже всього.:ah:

13 хвилини тому, Sanich сказав:

В інтернет магазинах. Скіф випускає його порційно по 10 грам. На Крузі. Але Круг цього року далеко. :( 

Дякую!

12 години тому, Sanich сказав:

в принципі так і вірно хлористий кобальт, но мені головне результат:)

12 години тому, Даринка сказав:

а в якій концентрації Ви в напувалці В12 даєте? чи така ж, як і для сиропу?

в напувалку даю по різному,тобто коли взяток малий,а відвідування бджіл на напувалці найбільше тоді даю 1кубік із шприца на 2літри води {іноді 1млна 1л в період найбільшого розвитку у сімях},якщо напувалка менше відвідується то 1кубік на 5л води,а коли взяток тоді нічого їм сидіти на напувалці:),напувалку заправляю ранком до 20літрів, крапельним шляхом через лікарську систему ,,хватає на день ,вода скапує на залізну кришку так от при постійній дачі В12 ця кришка вся червона,напувалка в тіні:hi:

6 часов назад, miro сказал:

в напувалку даю по різному,тобто коли взяток малий,а відвідування бджіл на напувалці найбільше тоді даю 1кубік із шприца на 2літри води {іноді 1млна 1л в період найбільшого розвитку у сімях},якщо напувалка менше відвідується то 1кубік на 5л води,а коли взяток тоді нічого їм сидіти на напувалці:),напувалку заправляю ранком до 20літрів, крапельним шляхом через лікарську систему ,,хватає на день ,вода скапує на залізну кришку так от при постійній дачі В12 ця кришка вся червона,напувалка в тіні:hi:

Дякую за відповідь! :wave:

Утром сделали последнюю 4 ходку с пластиковыми ульями. пасека уже дома :ole_ole::ole_ole::ole_ole:......

Во время погрузки поотмечал легкие и легковатые улья. (примерно 4 часть) ..теперь нужно их подкормить по  3-6 кг сахара и сезон практически закончен....

Женя Циба, большое спасибо за подсказку относительно горького стручкового перца. Мне попалась статья "Красный стручковый горький перец в пчеловодстве".  Возможно кто-то заинтересуется. При приготовлении сиропа кроме полыни я начал добавлять и перец, либо добавляю настойка по совету Добровола(!!!). Также раскладываю сверху на рамки перец. Интересно, что некоторые семьи сгрызают его до кожуры, а некоторые не притрагиваются, но большинство все-таки грызет... Предупреждаю, будьте аккуратны при работе с перцом. Во время работы не касайтесь руками глаз и губ  - страшно печет. При внимательном осмотре убедился, что клеща все-таки довольно много.

Ссылка на статью  https://moyhytor.wordpress.com/2017/01/11/красный-стручковый-горький-перец-в-пч/ 

2 часа назад, Blum сказал:

Женя Циба, большое спасибо за подсказку относительно горького стручкового перца. Мне попалась статья "Красный стручковый горький перец в пчеловодстве".  Возможно кто-то заинтересуется. При приготовлении сиропа кроме полыни я начал добавлять и перец, либо добавляю настойка по совету Добровола(!!!). Также раскладываю сверху на рамки перец. Интересно, что некоторые семьи сгрызают его до кожуры, а некоторые не притрагиваются, но большинство все-таки грызет... Предупреждаю, будьте аккуратны при работе с перцом. Во время работы не касайтесь руками глаз и губ  - страшно печет. При внимательном осмотре убедился, что клеща все-таки довольно много.

Від стручкового сипеться,а від сіропу є сумніви.

В 26.08.2017 в 13:01, Blum сказал:

сиропа кроме полыни я начал добавлять и перец, либо добавляю настойка по совету Добровола(!!!).

Подскажите пожалуйста какая дозировка настойки перца в сироп?:hi:

• Алёнка changed the title to Осінь 2017\ Зима 2018

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...