mukola-s Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 ось яку думку щодо кукурудзяної патоки висловили науковці Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsul Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 32 хвилини тому, mukola-s сказав: ось яку думку щодо кукурудзяної патоки висловили науковці Я мабуть прослухав, на якій хвилині? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 1 година тому, konsul сказав: Я мабуть прослухав, на якій хвилині? вибачте не ту ссилку дав Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 2 години тому, mukola-s сказав: ось яку думку щодо кукурудзяної патоки висловили науковці то капець ,я два раз то прослухав,вже можу переказати на 12 балів,причому тут корма я не второпую,Микола я так думаю захід в Яремче вдався 1 година тому, konsul сказав: Я мабуть прослухав, на якій хвилині? не переживайте я теж глухим вже став 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 2 хвилини тому, miro сказав: то капець ,я два раз то прослухав,вже можу переказати на 12 балів,причому тут корма я не второпую,Микола я так думаю захід в Яремче вдався не переживайте я теж глухим вже став захід в яремчі дійсності вдався за відео ще раз вибачаюсь грузив з телефона і дав не ту ссилку тепер обробляю відео і буду викидати на ютуб 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Тільки що, mukola-s сказав: захід в яремчі дійсності вдався за відео ще раз вибачаюсь грузив з телефона і дав не ту ссилку тепер обробляю відео і буду викидати на ютуб відео прощо, про сироп,чи про захід в Яремче, Микола дуже прошу не інтригуй публіку, вповіч,що там з тим сиропом не так,будьласка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 11 хвилину тому, miro сказав: відео прощо, про сироп,чи про захід в Яремче, Микола дуже прошу не інтригуй публіку, вповіч,що там з тим сиропом не так,будьласка доповідач коротко розповіла про вплив годівлі бджіл як цукровим сиропом так і інвертованою кукурудзяною патокою і надала для порівняння результати досліджень своїх колег . І наголосила що літня підгодівля бджіл кукурудзяною патокою призвела до зменшення бджолиних колоній . В даній доповіді враховуються результати досліджень її закордонних колег . 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 7 хвилин тому, mukola-s сказав: доповідач коротко розповіла про вплив годівлі бджіл як цукровим сиропом так і інвертованою кукурудзяною патокою і надала для порівняння результати досліджень своїх колег . І наголосила що літня підгодівля бджіл кукурудзяною патокою призвела до зменшення бджолиних колоній . В даній доповіді враховуються результати досліджень її закордонних колег . все так і має бути при низькій калорійності літом з того нічого не буде,я ж акцентую,що пів на пів все буде добре,тут якби сказати не все їсти вилкою і не все ложкою,тобто знаючи певні речі ми можем з успіхом робити справу 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
targal Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 26 минут назад, mukola-s сказал: доповідач коротко розповіла про вплив годівлі бджіл як цукровим сиропом так і інвертованою кукурудзяною патокою і надала для порівняння результати досліджень своїх колег . І наголосила що літня підгодівля бджіл кукурудзяною патокою призвела до зменшення бджолиних колоній . В даній доповіді враховуються результати досліджень її закордонних колег . напевне замало кормили кукурудзяною патокою що зменшились колонії 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 2 хвилини тому, targal сказав: напевне замало кормили кукурудзяною патокою що зменшились колонії не нам судити достовірність досліджень ми можемо сформувати свою думку за порівнянням несанкціонованих ознак а науковці по результатах досліджень . Та в багатьох випадках саме підгодівля (сиропом або патокою ) дозволяє зберегти бджолині колонії . звичайно коли бджоли харчуються повноцінними кормами це добре та ми маємо дуже багато випадків що просто без штучних кормів необійтись . і саме за нами стоїть відповідальність за правильне застосування цих кормів. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapivan Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Бачив я той сироп. ГФС 42. От лиш питання скільки чого там і в якій концентрації? Говорив я колись з одним поляком він має пасіку а жінка цукерню і зайшла мова про інверти. Ті що підходять до випічки не завжди підходять бджолам. Треба дивитись на склад. Я годував минулу зиму в Польщі подібним сиропом в відрах як ГФС-42. Фірма APIFOOD. Сухий залишок 77-79%. Є багато різних по складу цукрів сиропів. Годують ними майже всі. Різниця від 2.5-3.3 злотих за кг. Syrop ApiFood - Sk?ad parametr jednoska min max SUCHA MASA % 77 79 FRUKTOZA w suchej masie % 26 28 GLUKOZA w suchej masie % 30 37 MALTOZA w suchej masie % 17 24 MALTOTRIOZA w suchej masie % 5 15 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 13 години тому, mukola-s сказав: не нам судити достовірність досліджень ми можемо сформувати свою думку за порівнянням несанкціонованих ознак а науковці по результатах досліджень . Та в багатьох випадках саме підгодівля (сиропом або патокою ) дозволяє зберегти бджолині колонії . звичайно коли бджоли харчуються повноцінними кормами це добре та ми маємо дуже багато випадків що просто без штучних кормів необійтись . і саме за нами стоїть відповідальність за правильне застосування цих кормів. якщо сьогодні вигідно буде прикрити інвертованим сиропом падіж колоній в зазначених роках, науковці і це зроблять за відповідну плату,одне що їм завжди якось потім цифри з фактами не сходяться,тобто баланс не виходить,якщо сказати бухгалтерською мовою,бо не все так просто ,як видається. 13 години тому, zapivan сказав: Бачив я той сироп. ГФС 42. От лиш питання скільки чого там і в якій концентрації? Говорив я колись з одним поляком він має пасіку а жінка цукерню і зайшла мова про інверти. Ті що підходять до випічки не завжди підходять бджолам. Треба дивитись на склад. Я годував минулу зиму в Польщі подібним сиропом в відрах як ГФС-42. Фірма APIFOOD. Сухий залишок 77-79%. Є багато різних по складу цукрів сиропів. Годують ними майже всі. Різниця від 2.5-3.3 злотих за кг. Syrop ApiFood - Sk?ad parametr jednoska min max SUCHA MASA % 77 79 FRUKTOZA w suchej masie % 26 28 GLUKOZA w suchej masie % 30 37 MALTOZA w suchej masie % 17 24 MALTOTRIOZA w suchej masie % 5 15 Все вірно,но науковцям Іван такі висновки не підходять,в них своя методика знаходження істини,тобто коли встати на шляху науковців із власними фактами порою можна стати тим ..............., общем розтовчуть Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борода-1 Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Гуглівський переклад частини статті з американського бджолярького часопису там hhttps://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=uk&rurl=translate.google.com&sl=en&sp=nmt4&tl=uk&u=http://www.beeculture.com/a-closer-look-feeding-sugar-syruphmi/&usg=ALkJrhgGgzaWD7S6shjBQTID7HApINQlAQttps://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=uk&rurl=translate.google.com&sl=en&sp=nmt4&tl=uk&u=http://www.beeculture.com/a-closer-look-feeding-sugar-syruphmi/&usg=ALkJrhgGgzaWD7S6shjBQTID7HApINQlAQ ще є продовження про ОМФ Харчування медових бджіл відіграє важливу роль у розвитку та підтримці здорових та міцних колоній. Вуглеводи є важливими, оскільки вони забезпечують енергію для всіх видів діяльності у вулику та під час годування.Мед бджоли природно отримують вуглеводи, збираючи медовий або нектар.Коли природні джерела є обмеженими або збирають людину, людина позбавила постачання вуглеводів колонією, тому необхідне і звичайно виконується додаткове годування бджолярами (Гайдак 1970; Бродшнеядер і Крейсайгейм, 2010). З цією метою зазвичай застосовують розчин сахарози, інвертований цукровий сироп або інші сиропи, такі як крохмальний сироп або сироп з високим вмістом фруктози (HFCS) (Jachimowicz та El Sherbiny 1975; LeBlanc et al., 2009; Brodschneider et al. 2010; Brodschneider and Crailsheim 2010)Оскільки було встановлено, що деякі цукри, такі як галактоза, манноз та лактоза, токсичні для медових бджіл у певних концентраціях (Баркер і Лєнер 1976; Баркер 1977), ці цукри ще не знайшли свій шлях до додаткового годування. Окрім токсичних цукрів, інша токсична речовина, яку можна знайти в сиропах, які харчуються харчуванням та виживанням колонії, є 5-гідроксиметил-2-фуральдегід або, як більш часто згадується, 5-гідроксиметилфурфурол (HMF).Гідроксиметилфурфурол являє собою хімічну сполуку, яка утворюється з вуглеводів, особливо фруктози, в умовах термічного та / або кислотного каталізу. HMF широко визнається як маркер погіршення якості, що виникає внаслідок надмірного нагрівання або невідповідних умов зберігання в широкому діапазоні харчових продуктів, включаючи соки, джеми, сиропи та мед (Jachimowicz and El Sherbiny 1975; Alabdeen Makawi et al., 2009; LeBlanc et al. . 2009; Zirbes et al., 2013). Фактично, Codex Alimentarius Всесвітньої організації охорони здоров'я та Європейського союзу (Директива ЄС 110/2001) визначили максимальний рівень якості HMF в меді як 40 мг / кг як показник погіршення та термічної обробки у помірних регіонах та 80 мг / кг для тропічного клімату. У США кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози (HFCS) став заміною сахарози для медових бджіл і широко використовувався як підсолоджувач у багатьох оброблених продуктах харчування та напоях для споживання людьми.Вона використовується багатьма комерційними бджолярами як харчова для медових бджіл з кількох причин: сприяти виробництву молодняку після того, як бджоли були перенесені на комерційне запилення, коли джерела нектарів, що збираються на місцях, є дефіцитними та збільшують харчові запаси для зимуючих колоній. Кукурудзяні сиропи високої фруктози (ГФВК) отримують ферментативною ізомеризацією кукурудзяних сиропів, які можуть бути одержані як кислотним, так і ферментативним гідролізом кукурудзяного крохмалю; ферментативна процедура є найбільш використаною у виробничому процесі. Спочатку кислоти використовували для перетворення кукурудзяного крохмалю в суміш глюкози / фруктози; гідроксид натрію (NaOH) і соляна кислота (HCL). Нові процеси включають використання хімікатів та генетично модифікованих бактерій. Три різні ферменти (?-амілаза, глюкоамілаза та глюкоза-ізомериза) необхідні для перетворення кукурудзяного крохмалю в прості цукри глюкози та фруктози.Після комплексного фракціонування та комбінаційного процесу можна одержати суміші з різною кількістю фруктози: HFCS-42 (42% фруктози), HFCS-55 (55% фруктози) або HFCS-90 (90% фруктози). Решта цукрової фракції - це глюкоза та деякі сліди неназваних олігосахаридів. Ці склади на основі води містять від 71 до 77% розчинних твердих речовин (LeBlanc et al., 2009).Співвідношення фруктози / глюкози є таким, що дозволяє уникнути кристалізації, а низький рН дозволяє HFCS протистояти бродіванню та бактеріальному забрудненню (Ruiz-Matute et al., 2010). Завдяки простоті поводження з ГФУВС над змішуванням розчинів сахарози та більш дешевим ціноутворенням, використання ГФВК для корми бджоли швидко зростало. Однак питання про безпеку ГФВК як бджолиного харчування були підняті незабаром після того, як це стало доступним, тому що бджолярі повідомили про змішані результати з її годування (Bailey 1966, Johansson and Johansson 1976, 1977; Anonymous 1996). Крім того, вчені виявили зниження довголіття робочих бджіл, що зберігаються в лабораторії на ГФУВС порівняно з медом (Баркер і Лєнер, 1978) або сиропу сахарози (Weiss 2009). Проведено дослідження харчування колоній харчової бджоли, щоб визначити, чи можуть бути виміряні диференційні ефекти харчування вуглеводів (сироп сахарози проти кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози) між колоніями, що харчуються виключно цими сиропами (Sammataro та Weiss 2013). В одному експерименті існувало значну різницю у виробництві середнього воску між групами обробки та значною взаємодією між часом та обробкою колоній, що містяться в польоті. У середньому колонії, що поставляються з сиропом сахарози, збудували 7,916,7 см2 стільникового міхура, а колонії, що поставляються з сиропом кукурудзи з високим вмістом фруктози, збудували 4,571,6 см2. Середня маса бджіл, що поставляються з ГФУВС, становила 4,65 кг, а ті, що поставляються з сахарози, мали середнє значення 8,27 кг. Не було суттєвої різниці між групами лікування з точки зору виведення вихорів.Відмінності у виробництві молодняку були ускладнені через можливі дефіцити харчування, що виникла обома групами лікування. У другому експерименті колонії, доповнені сахарозним сиропом протягом зимових місяців на віддаленому полі, демонстрували більшу продуктивність виробництва птахів у порівнянні з колоніями, що годуються ГФУВ. Відмінності у популяції бджоли для дорослих були значними, маючи в середньому 10 рамок бджіл, що годували сахарозним сиропом, у порівнянні з 7,5 кадрами бджоли, що годували виключно на ГФУВС. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 вчора я оглядав сімї загодовані інвертованим сиропом і мені стало страшно як вони повинні на цьому зимувати в сотах сироп загус як холодець .Можливо це нормально та всежтаки що буде зимою бджолосімї загодовані інвертом мають як для даної пори забагато розплоду і матки досі червлять в той час решту частина пасіки що буде зимувати на меді і ті що догодовані цукровим сиропом фактично без розплоду 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олег77 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 В 22.10.2017 в 14:48, mukola-s сказал: вчора я оглядав сімї загодовані інвертованим сиропом і мені стало страшно як вони повинні на цьому зимувати в сотах сироп загус як холодець .Можливо це нормально та всежтаки що буде зимою бджолосімї загодовані інвертом мають як для даної пори забагато розплоду і матки досі червлять в той час решту частина пасіки що буде зимувати на меді і ті що догодовані цукровим сиропом фактично без розплоду Як ваші справи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пахомич Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 В 17.09.2017 в 18:26, Пахомич сказал: Америка велика - скільки там безоблітний період. На 100% гідролізному цукрі бджоли не будують сотів, відповідно нормально не працюють і інші залози. Як допоміжна підкормка при слабому взятку може бути. Попередження було , но даремно...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 2 години тому, Олег77 сказав: Як ваші справи? скажу так по попереднім даними сімї які пішли в зиму на меді і на цукровому сироп пока візуально почуваються краще тому що ті сімї догодовувались інвертом(інвертованою кукурудзяною патокою) осінню викорстали багато кормів і вже в різдвяні свята доведеться додавати корма можливо я щось неврахував в дослідну групу визначив випадкові сїмї і до всіх маю зауваження . та недумайте що на іншій частині пасіки все так ідеально якщо врахувати сімї що їдуть на меді і ті що були догодовані цукровим сиропом то з них є кілька сімей які візуально також взяті під конроль як сімї з недостатньою кількістю кормів та це в порівнянні з дослідною групою можна навіть небрати до уваги . зима покаже та в мене вже на поготові стоять кормові магазини з медом і в разі якщо при контольних оглядах візуально оціню що бджоли на цих кормах недотягнуть буду підставляти медові рамки експеремент експерементом а життя бджіл на першому місці . 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 В 29.11.2017 в 21:27, Олег77 сказав: Як ваші справи? інвертований сироп застиг в рамках бджолосімї контрольної групи загинули при наявності кормів по вссьому гнізді взавтра покажу відео 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslav Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 44 минуты назад, mukola-s сказал: інвертований сироп застиг в рамках бджолосімї контрольної групи загинули при наявності кормів по вссьому гнізді взавтра покажу відео вони просто посипались, чи опоносились і посипались, чи може підійшли до верху і застигли в ячейках? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 22 години тому, Yaroslav сказав: вони просто посипались, чи опоносились і посипались, чи може підійшли до верху і застигли в ячейках? опоношення небуло сироп застиг в рамках бджоли розпечатали комірки та пішов розплід нестача води як результат розплід гнав бджіл за водою я наблюдав таке вперше щоб підмор був за заставною просто думаю бджола попала в нестандартну ситуацію виходячи за межі клуба за заставну дошку і матрасик і там застигала також багато підмору під рамками опоношення немає . думаю я неготовивий переходити на такі корма що взимку бігати по пасіці з канді для поряткунку бджіл 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Кривченко Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 6 хвилин тому, mukola-s сказав: опоношення небуло сироп застиг в рамках бджоли розпечатали комірки та пішов розплід нестача води як результат розплід гнав бджіл за водою я наблюдав таке вперше щоб підмор був за заставною А плівка над гніздом була? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 Только что, mukola-s сказал: опоношення небуло сироп застиг в рамках бджоли розпечатали комірки та пішов розплід нестача води як результат розплід гнав бджіл за водою я наблюдав таке вперше щоб підмор був за заставною просто думаю бджола попала в нестандартну ситуацію виходячи за межі клуба за заставну дошку і матрасик і там застигала також багато підмору під рамками опоношення немає . думаю я неготовивий переходити на такі корма що взимку бігати по пасіці з канді для поряткунку бджіл Застиг- це суха кристалізація без крапель жидкості Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 23 години тому, mukola-s сказав: взавтра покажу відео Коля не забудь за відео Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Кривченко Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 36 хвилин тому, AVA сказав: Застиг- це суха кристалізація без крапель жидкості Плівка давала б можливість збиратись краплям конденсату. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted March 4, 2018 Share Posted March 4, 2018 взяв рамки в майсткерню бо смартфон відмовився на морозі працювати пікає і каже за низька температура 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts