Jump to content

Инвертированный сироп


Recommended Posts

2 минуты назад, SASHA.OK сказал:

Консистенція його приблизно як сироп 1ч/води на 2ч/цукру :IMHO:

А в цих тубах сироп знаходиться в двійних поліетиленових мішках і нормально переливається куди треба :ah:

При какой температуре? Слышал, он застывает в подобие рапсового меда чуть ли не при 30 градусах?

На ютюбе нашел по ГФС только это видео

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

41 хвилину тому, a.g. сказав:

При какой температуре? Слышал, он застывает в подобие рапсового меда чуть ли не при 30 градусах?

 

В мене температура повітря ночами вже опускається до 12`С, кристалізації в цих тубах не було, на мішках в яких сироп краплі сиропу були утворили щось на подобі типу желеподібних дрібних кристалів, які на руці перетворювалися знову на сироп.  Якось так :ah:

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

45 хвилин тому, SASHA.OK сказав:

В мене температура повітря ночами вже опускається до 12`С, кристалізації в цих тубах не було, на мішках в яких сироп краплі сиропу були утворили щось на подобі типу желеподібних дрібних кристалів, які на руці перетворювалися знову на сироп.  Якось так :ah:

а я  спеціально налив в посудину 30см в діаметрі , 1,5см ГФС 42 вже два тижня як я це зробив,у зрубі знаходиться,ікристалізації немає,хоча на банці пише,що при температурі нижче 32 градусів може закристалізуватись.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, mukola-s сказал:

якщо врахувати  вартість цукру  і  інверту з доставкою то загодівля інвертом обходиться на 40 % дорожче тож   варто задуматись а може варто врахувати різницю вартості і годувати сиропом  бо не  такі вже і великі затрати праці на приготування  

ю

Не потрібно путати інвертований цукровий сироп і ГФС. ГФС є продукт гідролізу кукурудзяного крохмалу кислотою , або ферменту і по простому називається кукурудзяна патока . Інвертація цукру також відбувається за допомогою кислот і ферменту. При гідролізі крохмалу утворюється 100% глюкоза. При гідролізі цукру глюкоза і фруктоза пополам.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 минут назад, Пахомич сказал:

При гідролізі цукру глюкоза і фруктоза пополам. 

Для пчел что лучше?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 минут назад, Пахомич сказал:

Не потрібно путати інвертований цукровий сироп і ГФС. ГФС є продукт гідролізу кукурудзяного крохмалу кислотою , або ферменту і по простому називається кукурудзяна патока . Інвертація цукру також відбувається за допомогою кислот і ферменту. При гідролізі крохмалу утворюється 100% глюкоза. При гідролізі цукру глюкоза і фруктоза пополам.  

Ну значить Американці використовують ГФС тому що я питав сказали що робиться із кукурудзи. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites



Надіслано від мого SM-T116, використовуючи Tapatalk

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 година тому, Sesk сказав:

 

 


Надіслано від мого SM-T116, використовуючи Tapatalk
 

 

та сама партія,що я брав із SASHA.OK,

кажуть на відео, що от так собі берете..........., то не так легко 50кг брати,пояс перед тим одіньте,щоб потім із соловейком у тихому гаю не щебитати.:umora:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 часа назад, Пахомич сказал:

Не потрібно путати інвертований цукровий сироп і ГФС. ГФС є продукт гідролізу кукурудзяного крохмалу кислотою , або ферменту і по простому називається кукурудзяна патока . Інвертація цукру також відбувається за допомогою кислот і ферменту. При гідролізі крохмалу утворюється 100% глюкоза. При гідролізі цукру глюкоза і фруктоза пополам.  

В прошлом, при промышленном изготовлении кукурузного сиропа использовался гидролиз (осахаривание) кипячением раствора крахмала в присутствии хлорной либо серной кислот с последующим удалением кислоты и нерастворимых остатков. В настоящее время основной метод промышленного изготовления — двухэтапный ферментативный гидролиз. Фермент альфа-амилаза (продукт бактерии Сенная палочка) используют для гидролиза крахмала в сложные углеводы различной длины, а фермент глюкоамилаза ? для дальнейшего расщепления до глюкозы. На производство одной тонны сиропа уходит примерно 2300 литров кукурузных зёрен.

В кукурузном сиропе обычно высоко содержание глюкозы. Для снижения содержания глюкозы, что существенно для больных диабетом, производится кукурузный сироп с фруктозой, в котором от 45 % до 90 % сахаров приходится на фруктозу (High fructose corn syrup). Такой сироп слаще и легче растворяется. Для его производства используются дополнительные ферменты, которые превращают глюкозу во фруктозу. Производится также сироп с повышенным содержанием мальтозы (High maltose corn syrup).

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, miro сказал:

та сама партія,що я брав із SASHA.OK,

кажуть на відео, що от так собі берете..........., то не так легко 50кг брати,пояс перед тим одіньте,щоб потім із соловейком у тихому гаю не щебитати.:umora:

Получается этот сироп стоит около 15 грн кг, а если взяти и расколостить сахар 2 к 1 получается сироп стоимостью 10 грн кг. в чем выгоден такой сироп? или он лучше для пчел чем сахар?

Link to comment
Share on other sites

5 часов назад, Укроп сказал:

Ну значить Американці використовують ГФС тому що я питав сказали що робиться із кукурудзи. 

Америка велика - скільки там безоблітний період. На 100% гідролізному цукрі бджоли не будують сотів,  відповідно нормально не працюють і інші залози. Як допоміжна підкормка при слабому взятку може бути.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, Брониславович сказал:

 

В кукурузном сиропе обычно высоко содержание глюкозы. Для снижения содержания глюкозы, что существенно для больных диабетом, производится кукурузный сироп с фруктозой, в котором от 45 % до 90 % сахаров приходится на фруктозу (High fructose corn syrup). Такой сироп слаще и легче растворяется. Для его производства используются дополнительные ферменты, которые превращают глюкозу во фруктозу. Производится также сироп с повышенным содержанием мальтозы (High maltose corn syrup).

Крохмал 100% розпадається на глюкозу.Сировиною для фруктози також являється крохмал. Крохмал в сахарозу , сахарозу в фруктозу. При контролі допустимих інших речовин є таке, як допустима норма сульфату,Присутність сульфату , а з цим погані шутки. Взагалі пробуйте .   

Link to comment
Share on other sites

27 минут назад, Пахомич сказал:

Америка велика - скільки там безоблітний період. На 100% гідролізному цукрі бджоли не будують сотів,  відповідно нормально не працюють і інші залози. Як допоміжна підкормка при слабому взятку може бути.  

Я Вам представлю фото, як будують стільники причому щей пластикові. Загодовують скрізь одинаковим сиропом, бачив на власні очі. 

Link to comment
Share on other sites

3 минуты назад, Укроп сказал:

Я Вам представлю фото, як будують стільники причому щей пластикові. Загодовують скрізь одинаковим сиропом, бачив на власні очі. 

Ая шо проти! Згодовуйте. 

Link to comment
Share on other sites

8 минут назад, Пахомич сказал:

Ая шо проти! Згодовуйте. 

В цьому році вже загодував цукром, а в наступному хочу попробувать таким сіропом

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 годин тому, Маркіян сказав:

Перейди в тему "о кормлении пчел...." Стобудово знайдеш відповідь. Я робив на око. На 10 л сиропу давав 1 л меду. І кожного дня зранку та вечором нагрівав суміш до градусів 60-70с. На протязі семи днів. Суміш стає тягучою. За цією ознакою визначав степінь інвеотування.

і якщо порахувати витрати інверту власного приготування,це ж позолоти запах:)

2 години тому, Виталий91 сказав:

Получается этот сироп стоит около 15 грн кг, а если взяти и расколостить сахар 2 к 1 получается сироп стоимостью 10 грн кг. в чем выгоден такой сироп? или он лучше для пчел чем сахар?

витрати на нагрівання, робочий час, а якщо до уваги взяти,що ГФС це інверт,а ще при підгодівлі напади не так прослідковуються, поки-що однозначно і я не хочу казати,но це вже не перша зима буде, спостерігати буду у всіх відношеннях,на пасіці пять сімей піде на цукровому точніше підгодівля 40-35%, 60-65%мед,різницю побачу.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

38 минут назад, miro сказал:

і якщо порахувати витрати інверту власного приготування,це ж позолоти запах:)

витрати на нагрівання, робочий час, а якщо до уваги взяти,що ГФС це інверт,а ще при підгодівлі напади не так прослідковуються, поки-що однозначно і я не хочу казати,но це вже не перша зима буде, спостерігати буду у всіх відношеннях,на пасіці пять сімей піде на цукровому точніше підгодівля 40-35%, 60-65%мед,різницю побачу.

То Ви вже не перший рік так зимуєте? Різницю з цукровим сіропом вже побачили, чи ні?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Тільки що, Укроп сказав:

То Ви вже не перший рік так зимуєте? Різницю з цукровим сіропом вже побачили, чи ні?

вже впускав один точок на інверті, а другий на сиропі на сиропі трішки бджола осінню була підсіла,а так суттєвої різниці не бачив,зараз хочу побачити як буде з розвитком ,які його раньше розпочнуть, і наскільки досягнуть сили на 10.05.,по ходу і інші можна ставити тести,но не все можливо перевірити, та й не на все хватить часу, але і цієї інформації буде досить для висновків.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 година тому, Пахомич сказав:

Крохмал 100% розпадається на глюкозу.Сировиною для фруктози також являється крохмал. Крохмал в сахарозу , сахарозу в фруктозу. При контролі допустимих інших речовин є таке, як допустима норма сульфату,Присутність сульфату , а з цим погані шутки. Взагалі пробуйте .   

сульфату........????

Link to comment
Share on other sites

2 минуты назад, miro сказал:

вже впускав один точок на інверті, а другий на сиропі на сиропі трішки бджола осінню була підсіла,а так суттєвої різниці не бачив,зараз хочу побачити як буде з розвитком ,які його раньше розпочнуть, і наскільки досягнуть сили на 10.05.,по ходу і інші можна ставити тести,но не все можливо перевірити, та й не на все хватить часу, але і цієї інформації буде досить для висновків.

Для мене досить, я зі спокійною душею перейду теж на інверт

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

17 минут назад, miro сказал:

сульфату........????

Це  коли гідроліз роблять сірчаною кислотою.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 години тому, Укроп сказав:

Воно то так, але уявіть у кого великі пасіки, і дуже загайно сіроп готувати. Мені це теж було вдиковинку коли побачив що в Америці купують, і не готують самі. Брат давно мені казав що побачиш прийде воно і до вас. От і прийшло, заківленість в інверті з кожним роком збільшується

мені з доставкою одна бочка обійшлась вартості мішка цукру і якщо замінити мішок цукру даним сиропом то це +250 гривень за такі кошти економічно вигідніше годувати цукровим сиропом . подруге я два тижні тому дав кільком контрольним сімям даного сиропу і там де всі соти були практично заповнені на сьогодні мають малувато кормів недумаю щоб за два тижні бджоли з'їли таку кількість корму тому переходити на даний корм можна та тільки після тестувань щоб не сталось біди. Боюсь щоб не прийшлось взимі бігати по пасіці з канді і хухати на бджіл .?
 
 
 
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Найпростіше інвертувати цукровий сироп - це додати до нього деяку кількість меду й поставити в тепле місце.:IMHO:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

19 минут назад, mukola-s сказал:
мені з доставкою одна бочка обійшлась вартості мішка цукру і якщо замінити мішок цукру даним сиропом то це +250 гривень за такі кошти економічно вигідніше годувати цукровим сиропом . подруге я два тижні тому дав кільком контрольним сімям даного сиропу і там де всі соти були практично заповнені на сьогодні мають малувато кормів недумаю щоб за два тижні бджоли з'їли таку кількість корму тому переходити на даний корм можна та тільки після тестувань щоб не сталось біди. Боюсь щоб не прийшлось взимі бігати по пасіці з канді і хухати на бджіл .?
 
 
 

Если не съели, то куда делся? Не испарился же? Может, разбомбили?

Скорее всего, куда-то перегруппировали. 

Link to comment
Share on other sites

8 хвилин тому, a.g. сказав:

Если не съели, то куда делся? Не испарился же? Может, разбомбили?

Скорее всего, куда-то перегруппировали. 

а от тут цікаво   перегрупували ?   частково вивітрили?   з'їли ?  просто  в   моєму варіанті  незрозуміла ситуація   пока в порівнянні  лідирує сироп далі побачимо  експеремент продовжується  безперечно менші затрати праці  а все решту  під питанням  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...